Beschadigd vetkussen hiel

J. | email | 27-04-2010

Onder mijn hiel is een vetkussen beschadigd wat zich uit in pijn aan de zijkant van mijn hiel bij het lopen op blote voeten. Hierdoor raakt mijn peesblad ook wat geirriteerd.
In het ziekenhuis is middels allerlei onderzoeken de diagnose fat pad syndrome gesteld, wat ik heb is geen hielspoor dit is middels alle mogelijke onderzoeken uitgesloten.
Onder het lopen zelf heb ik er geen last van, enkel bij lopen op blote voeten. Draag dus altijd slippers in en om huis.

Is er iemand bekend met deze blessure want als je er via internet informatie over wil zoeken schijnt het een onbekend iets te zijn in Nederland, enkel bij oudere ivm natuurlijke afname maar niet icm sporters. Behandelmethode zijn voor zover niet bekend bij specialisten op orthopedie afdeling zkh.

Er zijn 26 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Frens | email | 12-12-2011

Hoi,

Heb jij inmiddels al iets gevonden wat je klachten verminderd. Bij mij dachten ze ook dat het een hielspoor was. maar zojuist is deze diagnose gesteld.
Wat heb jij er inmiddels aan gedaan?
Groetjes Frens

Floor | email | 29-01-2012

Hoi Frens en J.

Ik ben benieuwd of jullie al iets wijzer zijn geworden. Bij mijn vriend lijkt ook sprake te zijn van de klachten die jullie noemen.
Wij weten ook niet goed welke weg te bewandelen voor een mogelijke vermindering van klachten.
Misschien dat jullie ons verder kunnen helpen?

Groeten,
Floor

Mark | email | 25-05-2012

Hallo Mensen,

Ik heb last van dezelfde klacht en loop nu op speciale schoenen. Echter, nog geen verbetering. Hebben jullie nog tips? Zijn jullie klachten inmiddels verminderd?

Bart Bingen | email | 16-09-2013

Hallo
Het kom me bekent voor , ik bezocht het ziekenhuis omdat ik erg veel pijn aan mijn hielen had,na het maken van foto waren ze er al snel achter HIELSPOOR? Na 8 behandelingen op de pijnpolie en een jaar naar de sportarts met schowave zou het over moeten zijn nee dus na weer een hoop foto's en div scans kunnen ze niets vinden nu moet ik naar de revalidatie arts wellicht dat die me kan helpen volgens mijn podothetapeut heb ik het vet kussen syndroom we wachten nu even af ze wil er tape omheen doen maar ja als het help prima maar geen oplossing voor de k
Langere tijd

Femke | email | 30-11-2013

Hoi lotgenoten,

ik heb al 5 jaar last van een hielspoor.
Sinds drie maanden weet ik dat het een fat pad syndrome is. Mijn vetkussen (links) is extreem dun en lopen is echt geen hobby meer.

Effect had:
- Shockwave: Verminderd de pijn en mobiliseert, helaas niet voor 100%.
- Tapen: (zie you tube) Verhoogde temperatuur was na 3 dagen al definitief weg.
- Elke ochtend rekken: Met handdoek om voet de kuitspier rekken voor je opstaat voorkomt pijnlijke start. (wat fijner dan strassbourger sock)

Helaas blijf ik op 70% genezing hangen en val regelmatig terug. Al mijn schoenen heb ik vervangen door schoenen met rubberen hakken, of hakjes. Ik heb profijt bij hakje, omdat kuitspier iets ontlast wordt.

Hebben jullie nog tips of gezondheidscentrum die hiermee bekend is?

Maartje | 26-01-2014

Ik heb hetzelfde maar dan in een verder gevorderd stadium. De bindweefselplaatjes van het vetkussen zijn stuk, het vetweefsel dat er nog zit is van zeer slechte kwaliteit en door het ontbreken van kamers van bindweefsel gaat het vet alle kanten op. Het resultaat: ik loop op mijn bot en zenuwen. Mijn hielbotten zijn beschadigd. Zooltjes zouden moeten helpen. Dat doet het wel iets, maar niet afdoende. Sinds een week loop ik met heelcups. Ik zet geen stap zonder. Dit lijkt resultaat te hebben want ik heb minder pijn. Ik belast het natuurlijk ook weinig. Ik hoop dat het bot nu tot rust kan komen. Weet iemand of het vetkussen weer heel kan worden met rust of therapie?

Marlies | email | 21-05-2014

Hallo allemaal,
Ik heb net dezelfde diagnose gehad. Er valt niets aan te doen kreeg ik te horen en het zal ook niet meer over gaan. Heel motiverend. Die heelcups klinken aannemelijk. Waar heb je die vandaan?

Astrid Coenen | email | 26-05-2014

heb dezelfde klachten sinds'08; Heb 4 jr op MBT schoenen gelopen; let op !!1e generatie(dikke zolen) deze worden niet meer gemaakt; 2e gen. MBT's hebben een harde plastic inlegzool en geven op den duur toch klachten. Mobiliteit = minder; kan niet lang staan/lopen. heb steunzolen met soort hielspoor uitsparing en extra dempende laag. Advies =strekken, met ijs elke dag behandelen( flesje in diepvries en dan maar rollen) weinig lopen,níet op blote voeten. Doel volgens podoloog is "harden" van hiel, maar of dit het gaat worden?; pijnstillers? niet goed voor de maag/ shockwave? hielp niet / injecties? kunnen tijdelijk iets doen maar geeft ook weer littekenweefsel dus niet echt optie en kan eigenlijk ook alleen maar gericht worden gegeven.Welke heelcups? Info bekend over specialisten welke ervaring hebben met dit probleem? Info over enige schoenen welke iets helpen ook. Draag nu Brooks wandelschoenen hebben goede dempende zool, staan niet onder een rok/ jurk helaas! Maar goed zonder pijn lopen is beter!

Mark | 25-07-2014

Mijn advies is om contact op te nemen met de Bergman Kliniek in Naarden. Daar werken doctoren die zijn gespecialiseerd op het gebied van schade aan het vetkussen. Dit zijn bij mijn weten ongeveer de enige specialisten die echter verstand hebben van schade aan het vetkussen onder de voet.
Kijk ook eens op voetenenkelklacht.nl/voetklachten/491-vetkamerschade

Bo de Vries | email | 03-08-2014

Hallo.
Ik kreeg ook te horen na 6 weken dat het geen hielspoor was ,maar het fatpadsyndrome.
Ben inmiddels bij de poodeloog geweest en krijg volgende week nieuwe steunzolen met zachte dedeelte bij de hiel.
Vooral als ik er s,nachts uitmoet kan ik niet op mijn linkervoet staan dus moet ik schoenen aan en ik leun nu teveel op recht door de pijn.
Ga dus scheef lopen en krijg dan last van mijn rechter knie.
Het is wel zo als ik weer wat meer loop dan gaat het iets beter.maar ik mag van de podoloog niet teveel lopen ,en wat oefeningen doen streken ook voor het opstaan.
Dit werkt nog niet ,maar ga er wel mee door.
Is er misschien nog meer aan te doen?
Graag advies.
Gr Bo

Bo de Vries | email | 03-08-2014

Hallo.
Ik kreeg ook te horen na 6 weken dat het geen hielspoor was ,maar het fatpadsyndrome.
Ben inmiddels bij de poodeloog geweest en krijg volgende week nieuwe steunzolen met zachte dedeelte bij de hiel.
Vooral als ik er s,nachts uitmoet kan ik niet op mijn linkervoet staan dus moet ik schoenen aan en ik leun nu teveel op recht door de pijn.
Ga dus scheef lopen en krijg dan last van mijn rechter knie.
Het is wel zo als ik weer wat meer loop dan gaat het iets beter.maar ik mag van de podoloog niet teveel lopen ,en wat oefeningen doen streken ook voor het opstaan.
Dit werkt nog niet ,maar ga er wel mee door.
Is er misschien nog meer aan te doen?
Graag advies.
Gr Bo

Lilly | email | 24-10-2014

Hallo Iedereen,

Ik ben 16 jaar en heb al 5 jaar last van fat pad syndrome aan beide voeten. Ik vroeg mij af of er hier iemand is van mijn leeftijd.
Ik heb al enorm veel dingen gedaan tegen mijn voeten, maar het houdt gewoon niet op.. Hebben jullie ook dat het niet altijd even erg is? Het komt en het gaat? Aan het eind van een drukke dag is het vreselijk?
- Ik ben naar bergmanklinks gegaan, daar hebben ze alleen kunnen zeggen dat het nooit over gaat.. meer kunnen ze niet
- Ik heb veel soorten zooltjes gehad, harde en zachte varianten, allemaal maar mee gestopt..
- Intapen.. Werkt nauwlijks..?

Groetjes
Lilly

Martijn | email | 11-12-2014

Ik ben geopereerd aan mijn voet bij de Bergman Clinics en zij weten daar juist heel weinig van voeten.

Door marketing op televisie en een internetsite waar ieder zijn voet probleem wel bij staat, gaan mensen door hun probleem geloven in de Bergman Clinics als enige oplossing. Het doel van deze marketing is het lokken van mensen voor simpele ingrepen. Ga a.u.b. met echte problemen naar een universitair ziekenhuis. Het zijn wel je voeten waar je nog je hele leven mee moet doen.

Mijn operatie is mislukt bij de Bergman Clinics. Doel was hamertenen rechtmaken en positie van voet verbeteren. (om dus de versleten fat pads te ontlasten) Op dit moment kan ik veel slechter lopen als eerst. Reactie van Bella (dr) van Dalen: Leef er maar mee, voor dit risico heb je getekend.

Uiteindelijk bleek dat ze nooit röntgenfoto's gemaakt hebben (sorry vergeten, gebeurt nooit zeiden ze)

Resultaat is dat er nu 2 tenen naar elkaar toe staan (continu open wonden bij lopen) Bij 3 van de 5 snedes in been en teen is de onderliggende pees of spier aan de hechting vastgegroeid.

Bergman Clinics is slecht.

Karin | email | 31-03-2015

Hallo allemaal, In 2009 ben ik voor het eerst aan beide voeten geopereerd door dr Bella van Dalen. Nu 5,5 jaar verder ben ik herstellende van mijn 6e operatie. Na de eerste operatie gingen mn tenen omhoog staan dus ik ben terug gegaan naar dr van Dalen. Weer een operatie, meteen de andere tenen die scheef stonden laten doen zodat ik niet nog een keer terug zou hoeven. In totaal zijn er aan elke voet toen 3 tenen geopereerd. Uiteindelijk bleek dat in beide voeten de botten niet vastgroeiden. De oplossing was weer een operatie waarbij er implantaten in mijn tenen geplaatst zouden worden. Een paar maanden en veel pijn verder bleek uit de foto's dat ze in elke voet "per ongeluk" een teen gebroken had bij het plaatsen van de implantaten. Ik moest er maar wat geduld mee hebben, het bot zou er vanzelf wel omheen gaan groeien. Inmiddels ben ik Afgelopen jaar 3x door een andere chirurg geopereerd om te proberen de schade te herstellen. Ik weet heus wel dat niet alles de schuld van van Dalen is maar "per ongeluk" twee tenen breken en er dan in eerste instantie niks over zeggen vind ik echt niet kunnen.

Ine Janssen | email | 14-02-2016

Bij mij werd de diagnose hielspoor gesteld, heel veel pijn bij het lopen. Manuele fysiotherapie en rust hielpen niet. Sportarts constateerde uiteindelijk na 1 jaar pijn het fatpad syndroom en adviseerde siliconenhielcups. Gouden tip van de leverancier van de hielcups was om Crocs in huis te dragen. Advies opgevolgd. Het bleek een gouden tip, loop nooit meer zonder. De afgelopen weken weer wandelingen van meerdere uren kunnen maken. Hielcups gebruik ik in alle schoenen!

Mathieu | email | 23-10-2016

Dag,

Heel herkenbare zaken hier.
Een tijdje geleden heb ik mn rechterhiel met een harde klap op de grond gestampt. Dat deed pijn en ging wel over.
Daarna ging ik gewoon terug lopen... 10km per keer en verbeterde mn resultaat tot 10km in 55minuten.
Dan meegedaan aan een tweedaagse trailrun van +60km.

Terug thuis had ik wel even terug pijn aan de hiel maar dat ging ook weer weg.

Terug training en meteen terug 10km gelopen.

Dan begon de hielpijn terug en ging niet meer weg. Wandelen begon ook pijnlijk te worden.
Na een echo en RX blijkt alles normaal van uitzicht met at verdikking rond de peesplaat. Geen hielspoor.

Inmiddels 2 weken plat thuis met een pijnstiller Apranax 550mg.
Geen verbetering tot nu.
Wat te doen?
De 16e november word er een MRI scan gemaakt.

Na het lezen van alle verslagen hier kan ik mn triathlon en marathon carriere al vergeten denk ik.
Lees dat het nooit meer weggaat?
Ben nu 39jaar en wil nog niet tot de invaliden behoren :)

Mathieu | email | 23-10-2016

Dag,

Heel herkenbare zaken hier.
Een tijdje geleden heb ik mn rechterhiel met een harde klap op de grond gestampt. Dat deed pijn en ging wel over.
Daarna ging ik gewoon terug lopen... 10km per keer en verbeterde mn resultaat tot 10km in 55minuten.
Dan meegedaan aan een tweedaagse trailrun van +60km.

Terug thuis had ik wel even terug pijn aan de hiel maar dat ging ook weer weg.

Terug training en meteen terug 10km gelopen.

Dan begon de hielpijn terug en ging niet meer weg. Wandelen begon ook pijnlijk te worden.
Na een echo en RX blijkt alles normaal van uitzicht met at verdikking rond de peesplaat. Geen hielspoor.

Inmiddels 2 weken plat thuis met een pijnstiller Apranax 550mg.
Geen verbetering tot nu.
Wat te doen?
De 16e november word er een MRI scan gemaakt.

Na het lezen van alle verslagen hier kan ik mn triathlon en marathon carriere al vergeten denk ik.
Lees dat het nooit meer weggaat?
Ben nu 39jaar en wil nog niet tot de invaliden behoren :)

Joke | email | 02-12-2016

Heb nu twee jaar kapotte vetkamers en het vet kan zich dus verolaatsen Had veel pijn bij het opstaan. Door zolen van de podoloog en die constant gedragen ging de pijn over. Ik had daarbij ook hielspoor. Oefeningen gedaan rekken van de kuitspier.pijn ging over maar wel snel vermoeide voeten of een branderig gevoel. Nu krijg ik shokewafe om de ontstekingen op te wekken zodat het lichaam daar tegen gaat vechten. Hoop daardoor langere afstanden te kunnen lopen of staan zonder moe te worden. Moet voor 2voeten 175 euro uit eugen zak betalen en ik hoop dat de shokewafe de overeind vetkamers niet beschadigd. Ik ben inmiddels 50. Fietsen kan Altijd voor beweging

Carla | email | 01-03-2017

Sinds 6 maanden pijn aan beide hielen. Echo laat zien: fat pad syndroom. Niets aan te doen. Draag ook zooltjes van podotherapeut en schoenen met demping. Geen verbetering. Lopen gaat slecht, heel veel pijn. Ik ben 57 maar voel me 100 jaar. Was lid van wandelclub, dat gaat niet meer. Ben begonnen met pijnstillers slikken daardoor minder pijn.

Monique | 24-10-2017

Ik ben in de zomer met mijn rechter hak onder een karretje van een bergbaan blijven hangen. Het was maar een heel klein momentje van pijn. Boven op de berg kon ik met mijn bergschoenen aan gewoon lopen. Later bleek dat ik toch pijn had wanneer ik de schoenen uit had. Ik dacht eerst dat mijn hak gekneusd zou zijn, dus dat zou wel over gaan. Nu blijkt dat het zo beschadigd is, dat het een fat pad syndroom is. Via een echo was ook geconstateerd dat er vocht en oud bloed zat. Ik heb een aantallen shock wave therapie behandelingen gehad, maar er is eigenlijk geen vooruitgang. Na onderzoek op Google blijkt ook dat er niets aan te doen is. Alleen gel hakjes en goede schoenen .eventueel als het nodig is, aangepaste schoenen. Ik heb er veel last van en kan niet lang lopen. Doordat ik na een tijdje "aangepast" ga lopen, krijg ik weer last van mijn rug. Dus op tijd rusten is een pré.

Niels | email | 25-11-2017

Hallo,

Ik deel jullie mening betreft de Bergman Clinics en dr Bella van Dalen. Bij mij zijn de kromme tenen rechtgemaakt.
Ik liep al jaren met pijn en zag op tegen een operatie, uiteindelijk voor Bergman gekozen.

Het 1e gesprek ging zo: ik zie het al kromme tenen, 5 minuten later hadden we een afspraak voor operatie.
Spijt heb ik er van, 2 van 4 tenen staan omhoog. en nu 5 jr later is mijn voet helemaal kapot onder de 2 omhoogstaande tenen. Niets meer aan te doen. Groot probleem zijn ook de littekens onder de voet, wie verzint dat nou om daar te gaan snijden?

Later in univ. ziekenhuis aan me andere voet geopereerd zonder littekens onder voet! Zij vergeleken Bergman met een snackbar, u vraagt wij doen (even snel). Als je problemen hebt met het vetkussen onder de voorvoet, dan ga je daar toch geen litteken maken?
Reactie Bella van Dalen: dit is onze methode en zo doen we het altijd, een psycholoog kan je helpen er mee te leren leven. Leuk als je 32 bent en je werk niet meer kan doen.

Mijn tip: Ga naar een specialist. Het ziekenhuis heeft eerst allerlei onderzoeken gedaan naar waarom ik eigenlijk kromme tenen heb. Dan bepalen ze de operatie methode. Groeten Niels

Niels | email | 25-11-2017

p.s. Toen ik naar de taxi strompelde liep dr van Dalen langs in haar lange bontjas om daarna in een gloednieuwe Range Rover te stappen.
Operaties worden uitgevoerd voor financieel gewin, niet uit belang voor de patient

De website www.voetenenkelklacht.nl wordt gesponsord door Bella van Dalen, kijk uit dus!

Niels | email | 05-12-2017

Hallo Niels,

Je hebt het over een specialist...maar wie is de specialist?

Groeten Niels

Hans van Nunigen | email | 21-10-2019

Ik ben ook bij Bergman geweest in Naarden. Zij kunnen helemaal, totaal NIETS betekenen voor vetkamerschade.

JP | email | 21-10-2019

Ik heb vetkamerschade onder hielbeen en middenvoetsbeentjes. Ben terecht gekomen bij inlegzolen die de voetbogen zo corrigeren dat de druk op de middenvoetsbeentjes en hielbeen veel minder is. Of het 100% gaat werken weet ik niet, want ik ben net begonnen met een inloopschema. Mocht iemand interesse hebben dan kun je me mailen.

Birkan | email | 26-05-2020

Hallo ik heb ook last onder me hak het schijnt te zijn dat vetkamers zijn beschadigd heb continu pijn branderig dof gevoel en met staan verergerd het lopen gaat nog met pijn by mij alleen met staan blijven veel pijn maar ik had keer gips gehad was pijn weg na sporten terug gekomen maar nu heb ik het weer en gips gekregen maar ik kreeg last aan me tenen met gips heb ik het eraf gehaald wat kan ik.nog meer doen ik de k dat rusten echt de probleem zou oplossen mensen hoe wilt anders iets genezen onder je voet waar je elke seconde opstaat wat denken jullie ervan heb zelf gips eraf gehaald omdat ik aan me tenen last kreeg

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over