schaambeen breuk

thee | email | 30-07-2007

Augustus 2006 heb ik tijdens hardlopen mijn schaambeen gebroken. Raar maar waar het schijnt voor te komen.Wie heeft dit ook meegemaakt? Graag zou ik iets meer willen
weten over hoe de herstel periode is verlopen en of je nog klachten hebt gehouden.

Er zijn 63 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

carla couwenberg | email | 07-08-2007

je wilt toch niet zeggen, dat je daar nu nog last van hebt? ik heb nl ook mijn schaambeen gebroken, maar dan met een brommer-val is nu 18 dgn geleden. men vertelde mij 5-6 weken voor totale genezing? momenteel wel veel last en loop met krukken. hoe is dat daar vergaan??

Nicole | 07-08-2007

Hoi Thee, ik heb 2 jaar geleden tijdens het skieen mijn schaambeen gebroken. Mijn herstel ging vrij vlot, want het was een mooie rechte breuk die zou genezen zonder operatie. De eerste 4 weken op bed gelegen en daarna kon ik weer iets beter lopen. Na 7 weken liep ik krukvrij en na 3 maanden klachtenvrij. Dus weer heerlijk aan het hardlopen.
Maar de ene breuk is natuurlijk niet de andere. Was het wel een mooie rechte breuk of een gecompliceerde? En hoe ben jij eraan gekomen? Ook op je heup gevallen?

Thee | email | 08-08-2007

Ik heb 5 maanden niet gesport.Had veel last van bijkomende klachten ( bil,been), waarvoor ik manuele therapie heb gehad. helemaal klachtenvrij ben ik niet maar kan wel weer volop hardlopen.We zijn dan nu ook wel 11 maanden verder!

Jan | email | 09-08-2007

Hallo, ik zit momenteel ook met een schaambeenbreuk (op 2 plaatsen)
1e: Ramus Superior.
2e: Ramus Inferior.
achter de PC.
Dit kwam door op een gladde (regen)verkeersdrempel met de racefiets onderuit te gaan.
Het is nu 3 weken geleden.
Volgens de therapeute moet ik veel lopen met 2 krukken om de genezing te versnellen.
Dus volgens haar was liggen uit den boze.
Nu ben ik vrij van pijn en moet me inhouden om zonder krukken te gaan lopen...!
6 Weken is inderdaad nodig om te genezen.
Bij mij misschien wat langer omdat ik bijna 67 jaar ben.
Voor alle zekerheid heb ik besloten om dit jaar maar niet meer op de racefiets te gaan zitten.

lawrence | email | 13-08-2007

hoi, ik zit ook momenteel met een schaambeenbreuk op 2plaatsen
ik sport al 8maanden niet meer, maar ik ik heb nog altijd last .Als ik naar de dokter ga zegt hij dat ik moet rusten maar tot nu toe heeft het niet veel geholpen.

lil | email | 17-10-2007

Ben ik toch koploper. Op mijn 16 e een paard op me gevallen en schaambeenderen op 4 plaatsen gebroken en heiligbeen. Zag er niet goed uit, maar alles is wel weer aan elkaar gegroeid, veel botgroei er omheen en krijgt geen schoonheidsprijs meer. 6 weken plat in ziekenhuis zonder te bewegen en 6 weken revalidatie. Ben nu 15 aar verder en weinig last. Wel bij te lang mountainbiken en kan niet 2 uur achter elkaar in dezelfde houding zitten.

William van Meerten | email | 02-02-2008

Hoi thee, ik heb op 28 november vorig jaar mijn ramus inferior (rechter schaambeen) afgebroken bij een scooterongeluk. We zijn inmiddels 2 maand verder, lopen mag ik weer wel zonder krukken. Ik heb nu nog vooral klachten na langdurig zitten, ook moet ik een jaar lang kalktabletten slikken. Doordat deze breuk nooit meer aangroeit zoals het was, mag ik niet meer intensief sporten. Ik voetbalde voorheen.

Janna huizing | email | 02-02-2009

hallo Thee.
Ik heb ook m,n schaambeen gebroken met de fiets onderruit vanwege gladheid..
Heel veel pijn na drie dagen ziekenhuis, naar huis en rusten .
Wel lopen met rollator thuis. Ben an vier weken naar buiten gegaan en loop steeds iets verder .
De dokter zei als je veel beweegt krijg je ook veel pijn is ook zo.
Probeer toch maar te blijven lopen en daarna rust.
Heb vooral pijn in bil en been.
Ben 71 jaar en kan slecht stil zitten.
Het is nu een maand geleden.
Het was een mooie rechte breuk.
Hopelijk duurt het niet meer zo lang en kan ik binnen kort weer fietsen zonder pijn.

Nicolette | 21-03-2010

Hoi Ik heb 3 dagen geleden mijn schaambeen gebroken gevallen op mijn heup. Ook tijdens skien. heb nog niet de foto gezien, ben meteen naar de eerste hulp gereden vanuit Oostenrijk.De arts zei dat ik rustig aan moest doen. Heb pijnstillers gekregen, maar geen krukken niks. Ze zei dat er 2 tot 4 weken voor staat om te genezen.Als ik zo de reaktie lees van genezingen schrik ik toch wel van de lange herstel perioden. Ik sport normaal 2 tot 3 keer in de week en sta voor de klas. Lijkt me toch wel fijn om weers snel aan de slag te kunnen met alles.
gr Nicolette

w,westergaard | email | 28-03-2010

ik ben gevallen op weg naar het vliegtuig op schiphol liep door de slurf naar het vlietuig en pats boem ging ik onder uit 5dagen in het VU en toen naar huis met rollater heb op twee plaatsen scheenbeen gebroken doet pijn met lopen duurt wel 6weken of langer daar ik 78 ben!!
hoop dat alles weer goed komt!!
ik zou naar Marokko gaan wat een pech h?

eddie hoftijzer | email | 31-05-2010

heb in 2000 mijn schaambeen gebroken door een val van het podium van 4 meter op een spitse kerkmuur, nu 10 jaar verder heb ik er nog steeds last van ,vooral lang zitten in de personenauto is pijnlijk en heb de eerste tijd veel last gehad met urineren, blaas krijgt mede ook door rugklachten verkeerde prikkels.
heb toen 6 weken met krukken moeten lopen.
waar ik veel hinder van heb ondervonden is dat het uwv de klachten afdeed met de catogorie lastig en vervelend,was toen 34, moest me maar niet zo aanstellen.

Lea | email | 14-09-2010

Lea , 69 jaar.
Op 2 september j.l. gleed ik uit bij zwembad op Lanzarote.Kon toen nog overeindkomen en naar mijn app.ment naar boven lopen.(1 trap)
Na ongeveer 2 uur ging niets meer. Vreselijke pijn en kon niet meer op mijn rechterbeen staan.(was op mijn heup gevallen)De andere dag constateerde de dokter een pees of spierscheuring zoals ze dat uitlegde.Pijn zou na 3 dagen over zijn.
Na 6 dagen op balkon met 30 graden gelegen te hebben nog steeds pijn. de 7e dag daarna naar huis met krukken en foto's laten maken in Ziekenhuis. schaambeen gebroken.Nu weet ik ook dat ik niet lang moet zitten, pijn in been en bil.Stilstaan gaat beter.Nu op krukken stukjes lopen gaat, maar wel met pijn.Kleine stapjes nemen, maar komt vast wel goed !

Iet | email | 05-10-2010

Hoi, ik ben tijdens het mtb-en op m,n heup gevallen. Arts dacht eerst aan spierkneuzingen.Na 5dgn foto gemaakt en bleek schaambeen re.gebroken te hebben.Met krukken en pijnstillers moest ik goed in beweging blijven(wandelen.. Na 6weken voorzichtig op de fiets en fysio gehad geruime tijd. Kon na 7wkn al weer redelijk veel. Nu 5mnd later probeer ik voor de 3de keer mijn hardlopen op te bouwen rustig aan want de heup geeft nog wat klachten wie ervaart dit ook als een probleem? Iet 56jr.

Iet | email | 05-10-2010

Hoi, ik ben tijdens het mtb-en op m,n heup gevallen. Arts dacht eerst aan spierkneuzingen.Na 5dgn foto gemaakt en bleek schaambeen re.gebroken te hebben.Met krukken en pijnstillers moest ik goed in beweging blijven(wandelen.. Na 6weken voorzichtig op de fiets en fysio gehad geruime tijd. Kon na 7wkn al weer redelijk veel. Nu 5mnd later probeer ik voor de 3de keer mijn hardlopen op te bouwen rustig aan want de heup geeft nog wat klachten wie ervaart dit ook als een probleem? Iet 56jr.

marion | email | 28-10-2010

Hoi allen,

Mijn vriend heeft vorige week een auto-ongeluk gehad en heeft nu ook een breuk in het schaambeen (tot aan de symfyse?). Hij heeft 8 dagen in het ziekenhuis gelegen en is gisteren naar huis gekomen maar ligt voornamelijk op bed. Hij gaat twee keer per week fysiotherapie krijgen gedurende 9 weken. Moet hij nu juist veel gaan lopen of rust houden, dat is mij niet helemaal duidelijk. Hij heeft veel pijn, kan niet op zijn been staan en schuifelt met een looprek. Dat gaat nog wel even duren als ik hier zo een en ander lees.
Hebben jullie tips?

Adrie | 29-01-2011

Ook ik heb mijn schaambeen gebroken op 2 jan.j.l. en ben nu bijna 4 weken verder.Als advies kreeg ik mee: het moet met rust genezen en in beweging blijven.Dat heb ik gedaan. De eerste twee weken veel pijn gehad en toen de medicatie afgebouwd. Dat ging prima.Inmiddels loop ik met 1 stok en regelmatig zonder.Ik ga goed vooruit en wacht nog even af of fysiotherapie nodig is. Ik ben 67 jaar.

Adriana | 22-02-2011

Inmiddels ben ik 7 weken verder na mijn schaambeenbreuk en loop al weer helemaal zonder stokken.Zelfs mijn wandelingen van 1u gaan goed. Heb veel gelopen, hoewel het soms erg pijnlijk was,maar heb wel flink doorgezet. Breuk is op de foto nog nauwelijks te zien en ik hoef dan ook niet meer terug bij de specialist te komen en geen fysio omdat ik goed loop.

maria | email | 03-03-2011

Als ik dit lees denk ik verdorie, het lijkt bij mij veel langer te duren dan bij jullie.Ik ben 62 en heb 3 maanden geleden mijn schaambeen op 2 plaatsen gebroken. Inmiddels is er een controlefoto gemaakt en het blijkt dat de breuken wel aan het helen zijn maar ze zijn nog niet genezen. Ik heb een bijna onhoudbare pijn in mijn bil waardoor ik bijna niet kan lopen, volgens de arts is het zenuwpijn.
Herkennen jullie dit en weet iemand of dit weer verdwijnt als die breuken genezen zijn?

lisa marie | 09-03-2011

ik ben in dec gevallen,schaambeen op 2 plaatsen gebroken.lopen gaat nu wel ,maar zitten is een ramp,erg pijnlijk.ben nu bijna 4 maanden verder en 44 jr,normaal in goede conditie.arts zegt dat het helemaal goed komt ,maar dat het veel tijd nodig heeft

-- | 12-04-2011

hoi thee..

Ik heb ook mijn schaambeen gebroken op twee plekken.
het vervelendste van allemaal vind ik nog dat ik op het moment geen seks kan hebben.
het is erg pijnlijk en heb ook veel last met zitten en speciale standjes.

y.kasteleijn-bolhuis | email | 28-06-2011

wat fijn dat ik deze link vond. ben me namelijk aan het afvragen of het normaal is dat ik na bijna 4 maanden nog last heb en beperkt ben qua beweging. het leek tamelijke eenvoudig (wel pijnlijk) een schaambeen fractuur. op wintersport omver geskied, in Franse Clinic en gerepatrieerd.
van begin tot op heden fysio. gelukkig wilde mijn man de zorg op zich nemen, anders was het revalidatie centrum geworden.
momenteel zou ik willen om veel verder te zijn. maar dat lukt nog niet. de huisarts zal nu met een specialist bellen of dit kan. de na 7 weken genomen contrle foto was goed. de moed er maar in houden (belangrijk voor een actieve persoon als ik) en genieten van wat er al wel weer lukt!
hoop op een goede afloop, wat de doktoren garanderen we zullen zien.
mijn leeftijd is 61 jaar.

irene | email | 08-10-2011

hoy hoy
ik heb ook me schaambeen gebroken de eerste weken weet je dat het pijn doet maar na een paar weken hoop je op 1 dag weinig pijn maar zit er f niet in denk

Mariette la Fontaine. | 18-11-2011

0p 23 sept. 2011 heb ik bij een val, door een noodzakelijke sprong over een muurtje 8o cm hoog, mijn schaambeen gebroken, de rechter helft van het schaambeen komt een halve cm.boven het linker gedeelte uit. De eerste drie weken veel pijn gehad, Inmiddels is het 8 weken geleden, gisteren voor het eerst fisio gehad, Loop nu zonder krukken, en wil weer gaan golven.ik ben 74 jaar, altijd veel aan sport gedaan,

d. | email | 18-11-2011

Hallo ik heb mijn schaambeen 5 dagen geleden gebroken is het normaal dat je urine niet voelt aankomen en dat je veel stekende pijn in de benen houd?
Groeten.
d

marco | email | 21-11-2011

hallo, ben 40 jaar en heb 3 weken geleden een val met de mountainbike gemaakt.
Arts dacht eerst gekneusde heup!
Naar aandringen toch een foto laten maken.
Bleek dat de Ramus inferior gebroken was.
Eerst veel pijn, maar gaat nu beter.
Ga nu regelmatig naar de chiropractor.
Herstel gaat vrij snel in mijn geval.
Fiets erg veel en heb dus goede basisconditie. Ik heb wel last van de rugspieren, maar dat heb ik al snel als ik te (weinig) doe.. rust roest ..
grt Marco
omdat je weinig kan doen

anita kok hulshout | email | 18-02-2012

hoi ik ben uit gegleden in de keuken plaksneeuw onder mijn zool gebroken boven arm en schaambeen 1 week plat daarna advies zoveel mogelijk met kruk lopen totaal 2 weken ziekenhuis dus afwachten maar. oefening de poephouding boven de stoel.

laura | 29-02-2012

op 19 dec gevallen door gladheid was op de fiets op mijn heup terechtgekomen
resultaat schaambeenbreuk
ben nu 11 weken verder ik begin nu weer te lopen,maar dat gaat nog moeizaam
ik rust ook nog veel
volgens de arts een langdurige kwestie

laura | 01-03-2012

ik heb in dec.j.l.mijn schaambeen gebroken.nu na 11 weken gaat het lopen per dag wat beter,heb nog wel pijn in de lies,op advies van de arts toch ook voldoende rusten,volgens hem is het n langdurige kwestie.

Caroline Feenstra | email | 08-03-2012

He Laura

Ik heb 1 augustus 2011 na een achter waartse val met Duitse Dog van de trap mijn volledige schaambeen gebroken moest na 3 weken voor controle naar de chirurg die kon ook niets voor me doe maar zei als het met 3 maand nog niet beter voeld maar even terug komen 5 mnd gewacht en toch maar gegaan na foto's en CT-Scan blijkt dat mijn bovenste schaambeen wel is aangegroeit maar mijn onderste gedeelte niet ??? Niemandt weet waarom schijn het 3de geval te zijn en dan ook nog de enige waarbij de onderbreuk niet is aangegroeid.Mijn Chirug heeft nu contact opgenomen met een Prof. uit het UMCG omdat ze niet weten hoe ze mij weer inelkaar moeten "knutselen" Ha hab ik weer wel blij dat ik iemandt gevonden heb om er mee over te chatten (als je wilt nl) kan er nl heel weinig over vinden 20 maart voor het eerst op gesprek bij de Prof. ben benieuwdt hoe gaat het nu met jou??? Groetjes Caroline Feenstra Bolsward

laura | email | 05-04-2012

hallo caroline,ben je nog wat wijzer geworden van de prof.bij jouw duurt t wel erg lang lijkt me een ramp.ik heb nu oefen therapie om mijn spieren weer wat sterker te maken het lopen gaat al beter.groetjes laura.

Ton | email | 26-04-2012

Ik heb zelf ben ook getroffen door een val.
Hierbij heb ik mijn schaambeen gebroken en een scheurtje in mijn bekken opgelopen.
Overdag zoveel mogelijk met krukken lopen op geleide van pijn.
Dan zou het hele voorval twee maanden duren. Wat voor mij veel te lang is.
Wie kan tips geven dat het sneller gaat met mijn herstel.

Steven K | email | 29-05-2012

ik ben gevallen met motorcross, schaambeen op 2plaatsen gebroken en heilig been gescheurd, ik kon na 5dagen wandelen met krukken (wel niet te lang) en na 10dagen liep ik trug normaal zonder krukken en zonder echte pijn, dus wat jullie allemaal verkondigen vind ik wel straf...zitten enzo gaat ook allemaal goed...

Jose stegeman | email | 09-08-2012

Hoi ik ben 19 juli aangereden door wielre nner.Schaambeen gebroken.3 dg later bleek.ook er ook.een breuk in m'n bekken te zittenAan de kant van mijn nieuwe heup.loop nu met krukken.Maar moet heel.veel rusten.Hoelang gaat dit duren?

eddy | email | 14-09-2012

hallo heb op 1maart een bedryfs ongeluk gehad heb mijn bekken op 4plaatsen gebroken en 8ribben en hersenkneuzing ben nu een halfjaar later en myn bekken zyn nog gebroken op 2 plaatsen aan de rechterzijde daar gaat 2pennen door mijn bekken in en myn schaambeen daar komt een stuk bot uit myn heup er in met een plaat er over in word in het amc in a,dam gedaan 18 sept en daarna revalidatie.

marja hendriks | email | 23-11-2012

Eindelijk, lotgenoten gevonden.Heb op 3 jan een fiets ongeluk gehad,schaambeen op 2 plaatsen gebroken en 3 maanden in bed gelegen.Na 2 mnd kwamen ze er achter dat er ook nog een breuk in het heiligbeen zat.(bot boven je staartbotje)Wat een helse pijnen gehad,Zelfs morfine hielp niet.Ben 55 jr.altijd zeer sportief maar lijk nu wel een oude dame.Alles plannen als ik wat wil doen.Altijd pijn.Slik nog maar!!(na 10mnd) 8 paracetamols en nog veel pijn.Twee keer per week fysio en te horen gekregen dat ik altijd pijn zal blijven houden met zitten.Kan ook nog steeds niet werken.Een breuk groeit niet goed aan elkaar, en bij zitten voel ik dit duidelijk.Alsof ik op een bobbel zit.Heel graag zou ik met een lotgenoot willen praten over deze problemen.

Astrid | email | 10-12-2012

Mijn vader (80) is niet gevallen, maar hoorde een plop bij het oplopen van de trap. Helse pijnen, naar de eerste hulp, afgedaan met waarschijnlijk een scheurtje in de pees en met pijnstilling naar huis gestuurd. Pijn werd steeds erger, pijnstilling hielp niet. Door de ambulance op laten halen en hij ligt nu vanaf zaterdag in het ziekenhuis. Ze vermoeden nu een breuk in het schaambeen, wat de vreselijke pijn zou moeten verklaren in zijn bil. Pijnmedicatie helpt onvoldoende. Woensdag gaan ze pas een scan maken, maar als ik het goed begrijp uit jullie verhalen wordt er niets meer gedaan dan pijnbestrijding, fysio en rust en zal hij er lang last van hebben. Enig idee of het ook iets anders kan zijn of hoe hij de pijn beter kan verdragen?

Anne | 27-09-2013

eerste dag van de zomervakantie m'n schaambeen en bekken op 3 plaatsen gebroken na een val op de racefiets waarbij ik op mn heup ben gevallen waarna een andere fietser bovenop me viel. Opgehaald door de ambulance. Na onderzoek in het ziekenhuis naar huis gestuurd met krukken, advies bedrust en mobiliseren op geleide van pijn. Na drie weken voorzichtig op hometrainer. Verder armspieren en buikspieren blijven versterken. Na 6 weken mocht ik voorzichtig gaan belasten. Heb nu fysiotherapie en zorg ervoor dat de heupspier sterk worden. Kan alweer 35 km fietsen, en spinninglessen gaan in aangepaste vorm redelijk goed. Over twee weken terug naar ziekenhuis voor controle. Als het de breuken goed aan elkaar gegroeid zijn mag ik ook weer rustig aan het hardlopen opbouwen. Schrijf dit berichtje omdat ik op internet alleen maar negatieve herstelverhalen zag. Ik had juist behoefte aan verhalen waarbij het wel goed ging....hoop dat ik iemand een hart onder de riem kan steken dat het ook goed kan komen. Ben er nog lang niet maar met veel doorzettingsvermogen en geduld kan ik mijn sportieve leven snel weer voorgang laten vinden

Miriam orbons | email | 21-03-2014

Hoi lig sinds een week met schaambeenbreuk thuis. Gevallen met skin.moet veel lopen met krukken van orthopeed. Bevordert herstel. Veel pijnstilling.geduld. Heb tijdje in Oostenrijk in ziekenhuis gelegen,.hoop dat de breuk snel hersteld, was voorheen nogal sportief.

Sisin | email | 30-03-2014

Hallo, Vrouw 54 jaar oud, jan 2014 van de fiets gevallen en resultaat twee rechte bereuken in linker schaambeen. 28 maart voor de derde keer foto gemaakt maar nog steeds geen verbetering m.a.w geen genezing. Zonder krukken heb ik heel veel pijn in lies/bil. Deze week is bij mij ook osteoporose vast gesteld. Hiervoor heb ik medicijnen gekregen. Wie kan mij meer informatie geven? Hoe lang is het process van uw genezing/herstel geduurd? Orthopeed zegt dat de osteoporose genezing niet in de weg staat ! Heel graag uw reactie. Gr, Sisin

Sisin | email | 30-03-2014

Hallo, Vrouw 54 jaar oud, jan 2014 van de fiets gevallen en resultaat twee rechte bereuken in linker schaambeen. 28 maart voor de derde keer foto gemaakt maar nog steeds geen verbetering m.a.w geen genezing. Zonder krukken heb ik heel veel pijn in lies/bil. Deze week is bij mij ook osteoporose vast gesteld. Hiervoor heb ik medicijnen gekregen. Wie kan mij meer informatie geven? Hoe lang is het process van uw genezing/herstel geduurd? Orthopeed zegt dat de osteoporose genezing niet in de weg staat ! Heel graag uw reactie. Gr, Sisin

Sisin | email | 12-04-2014

Beste Mirjam( Orbons),
Hoe gaat het? Wat verbetering opgetreden?

Miriam orbons | 24-04-2014

Ben 6 weken verder en het gaat een stuk beter. In huis zonder krukken.pijn in lies nu dragelijk. Wordt wel ongeduldig nu ik weer wat meer kan. Wil weer sporten maar dat duurt nog wel een hele tijd.spieren in rug pijnlijk en slijmbeurs ontsteking in arm door krukken. Geduld is dus nog altijd belangrijk.

Miriam orbons | 28-04-2014

Ben 6 weken verder en het gaat een stuk beter. In huis zonder krukken.pijn in lies nu dragelijk. Wordt wel ongeduldig nu ik weer wat meer kan. Wil weer sporten maar dat duurt nog wel een hele tijd.spieren in rug pijnlijk en slijmbeurs ontsteking in arm door krukken. Geduld is dus nog altijd belangrijk.

jannie kloppenburg | email | 08-09-2014

Hallo,Vrouw 63 jaar oud, okt. 2012 gevallen,sleutelbeen rechts gebroken, niet geheeld en ook pijn in rechterheup. De orthopeed in Zwolle stelde slijtage heup vast, maar nog niets aan te doen. Steeds meer pijn, naar St Maartenskliniek Nijmegen gegaan, zelfde verhaal in eerste instantie, na half jaar scan in Radboud waaruit bleek dat er twee breuken in schaambeen zaten,inmiddels was het maart 2014. Nog steeds veel pijn, medicatie helpt niet voldoende,wie heeft tips of soortgelijke ervaringen.

Linda | email | 24-09-2014

Hallo, tijdens en na het hardlopen veel pijn ad voorkant vh schaambeen. Nu is er via scans en foto's geconstateerd dat bovenasn het schaambeen kalkafzetting zit waardoor het schaambeen ad bovenkant niet meer open is en dit waarschijnlijk de klachten veroorzaakt. In het dagelijkse leven krijg ik nu ook meer last en hardlopen veroorzaakt nu zoveel pijn, vooral na het lopen, dat dit niet meet lukt. Zijn er meer mensen die dit hebben?

Anke | email | 02-11-2014

Hallo. Ook ik ben ongelukkig terecht gekomen en heb een breuk in mijn linker schaambeen. Na 5 dagen ziekenhuisopname kon ik naar huis. Bed in de huiskamer. Ik loop met een looprekje, zit af en toe aan tafel en lig nog veel op bed. Maar ben er al wel achter dat voldoende belasten en bewegen het beste is dus daar ga ik voor.De pijnstilling houd de pijn eronder op dit moment.

Roelie | 08-11-2014

Een week geleden op mijn stuit gevallen. Fractuur l1 en fractuur schaambeen. 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Morfine tegen de pijn. Mag wel zitten om de fractuur in het schaambeen. Veel bedrust voor I1. Bed in de kamer. Op geleide van de pijn mag ikhet been belasten, maar loop met een looprekje. Belasten lukt nog niet Er wordt nog een dexamating gedaan. Heb door de val 2 problemen

john | email | 09-01-2015

Door voetbal, breuk in schaambeen. mijn herstel bestaat uit veel crosstrainer en rompstabiliteit maar ieder pijntje is op moment nog meteen stoppen met de oefening,benieuwd hoelang dit gaat duren.

Hans | email | 05-03-2015

Op wintersport uitgegleden op straat. Heel veel pijn. Weekendarts dacht gescheurde spier. Twee dagen later wilde eigen arts toch fotos laten maken en bleek schaambeen (inferior) gebroken.
Schrik wel van de verhalen hier.
Gekke is dat mij door artsen en fysio geen rust is voorgeschreven. Moet met 2 krukken en rollator gewoon de dingen in huis blijven doen op geleide van pijn. Heb ook niet te horen gekregen dat ik voor controle terug moet naar ziekenhuis.
Kan nu na 1 week al weer kleine stukjes met 1 kruk. Wel nog aan de paracetamol, maar pijn is goed te doen. Hoopte eigenlijk over een week weer te gaan werken, maar lees her dat ik dat dus wel kan vergeten.

evlin | email | 31-03-2015

Ook ik ben na een ski ongeval met een schaambeenbreuk in lech in het ziekenhuis opgenomen. Na 4 dagen pijntherapie ben ik met de ziekenauto naar nederland vervoerd.
met de mri scan naar de trauma arts geweest en nu rusten en kruklopen.
nu 6 weken verder een stuk minder pijn maar zitten is een probleem.
de fysio is de eerste weken thuis gekomen en vanaf nu, 6e week, ga ik naar de praktijk.
we hebben wel onze skivakantie voor 2016 weer geboekt.

josefien | email | 12-01-2016

Hoi 5weken geleden mijn schaambeen gebroken en onder mijn stuitje.. veel last met krukken lopen , nu heb ik ook last van mijn urine op te houden .

eddy | email | 28-02-2016

57 jaar - Heiligbeen gebroken vertikaal (8mm breed)met draai naar centraal zenuwstelsel. In ziekenhuis elke dag n tot twee keer uit bed gezet. Na 13 dagen naar revalidatiecentrum alhoewel ik niet kon zitten (dijspier): en na massage kon ik 10min fietsen. Dan 3 dagen met rollator (achterrolstoel want rollators waren me te laag en traag). 2 weken 6 keer per dag de gang van revalidatie centrum gewandeld 4.5km / dag). Laatste dagen ook trappen op en af. Eens thuis 3 maal per week naar kinesist en 2 keer per dag naar fitness. 4 weken na ongeval meestal 2 keer per dag 5km wandelen of 5km wandelen en uur of langer fietsen. Of soms ook shopping wandelen. Spierpijn in onderrug komt op einde dag voor TV. Opstaan na 1 uur voor PC zitten voelt stijf of stram aan. Na 8 weken: Koude vriesdag lijkt wel een stap terug - eens spieren warm zijn gaat het weer beter. Dus normaal leven gaat - zachtjes lopen gaat (gebeurd soms onbewust) maar schrik voor de schokken - stevige sporten (kitesurf SUP) durf ik nog niet uit schrik voor pijn achteraf.

fransien bovens | email | 10-10-2016

Heb 6 weken geleden door een val op de fiets 2 breuken in het bekken opgelopen,heb continu pijn ondanks dat ik ook probeer te lopen.Ik ben nu begonnen met Traumaheel van Heel,iemand ervaring hiermee?Het zou 6 -8 weken duren maar er zit nauwelijks schot in.

Barbara | email | 17-10-2016

Heb 7 weken geleden na een val m'n schaambeen op 2 plekken gebroken, op zich gaat het goed kan redelijk uit de voeten met de krukken, ook met 1 kruk. Chirurg heeft me gezegd tot 12 weken te wachten met fietsen. Inmiddels mag ik 2x2 uur werken ( apotheek ). Ik ging altijd op de fiets naar mijn werk. Heeft iemand ervaring met wanneer weer fietsen ? Ik ben 58 jaar.

Frits | email | 21-11-2016

Drie weken geleden schaambeen aan de rechterkant gebroken tijdens een valpartij met de fiets. Een 'nette' maar duidelijk zichtbare breuk. Volgens een chirurg zou het ca. 6 weken duren voordat het redelijk genezen zou zijn. Bewegen voor zover de pijn dat toelaat was het advies. Vooral na een paar dagen uiterst pijnlijke pijnscheuten aan de binnenkant van het rechterbovenbeen. Met pijnstillers iedere dag nog achter een rollator lopen. De laatste dagen lijkt het herstel sneller te gaan. Kan het been aan de rechterzijde bijna volledig belasten. Ik was redelijk vaak aan het sporten (hardlopen of fietsen). Leeftijd 66 jaar.

Willi van Miert | email | 08-01-2017

Ja hoor! Schaambeenfractuur-ramus inferior,ramus superior na val van fiets door gladheid. Niet orgineel dezer dagen en gezien de jaren oude bovenstaande lijst tamelijk veelvoorkomend. Ook bij mij 3 dagen ziekenhuis en veel morfine/paracetamol. Lopen met krukken zal nog wel enige weken nodig zijn. Intussen revalidatie, veel beenoefeningen, is belangrijk daar 2 weken stilzitten al gauw 20% spierverlies betekent. Morfine (oxycodon) werkzaam maar vervelende bijwerking is constipatie! Ben 71, loopt nog steeds lange afstanden, soms marathon, wil daarom serieus aan herstel werken en niet bij de pakken stilzitten. Ik meld me over een tijdje wel weer om progressie aan te geven. Sterkte alle glij-en valslachtoffers. Willi

Nick | 27-12-2017

Door fietsongeval 2 maand en 2 weken geleden 3-voudige bekkenbreuk (niet verschoven breuken), 6 weken rust+pijn+niet lang kunnen rechtzitten wel paar keer 4 uren geprobeerd. Na 6 weken terug voltijds gaan werken. Sinds een week of 2 grotere passen waardoor veel kramp maar ging voorbij en nu terug meer brandende pijn aan 1 breuklijn. Bizar en zonder directe reden. Ga paar dagen wachten en als niet betert nieuwe foto‘s laten nemen om zeker te zijn dat niets abnormaal is. Vervelend want heb weinig geduld, werk voltijds + avond-school en dacht dat ik er bijna vanaf was. 55 jr en fiets graag.

Nikki | email | 07-01-2018

7 weken geleden schaambeen gebroken op 2 plaatsen na een val. Ben aan t afbouwen van Oxycodon. Slik geen paracetamol meer. Voor mijn idee komt de pijn voornamelijk vanuit bilspieren en onderrug. Het werd zó erg dat ik helemáál niet meer kon lopen en vóór het bezoek aan de fysio op internet alvast oefeningen heb opgezocht voor overbelaste bilspieren. Ook vond ik het supplement magnesium citraat. Die laatste toevoeging (citraat) is heel belangrijk.
Heb meteen de hoogst verantwoorde dosis genomen( 2x 400 mg) en de beste pijn trok na een half uur al weg! De oefeningen zijn rekoefeningen. Ik heb de fysio laten zien wat ik doe en hij heeft nog extra tips gegeven. Langzamerhand ontspannen mn spieren meer. Ik loop nu in huis stukjes zonder rollator en zorg dat ik kleine klusjes doe. Tussendoor 3xpd de oefeningen en steeds even liggen om.de boel rust te geven. Ik vind het lang duren en de informatie die ik kreeg in t ziekenhuis veel te summier. Je moet het maar zelf uitzoeken allemaal. Ik word doodmoe van t gestrompel als ik loop. Grotere stukken lopen met de rollator is nog steeds een crime. Ik hoop echt dat dit niet heel lang gaat duren zo. Sterkte allemaal!

Nikki | email | 07-01-2018

Oh zie een spelfout: "beste pijn" moet natuurlijk zijn "meeste pijn"

Wilhelmien | 02-02-2019

Ben gisteren gevallen in Zell am See tijdens het skiën
Ben nog naar beneden geskied , maar kon daarna niet meer op mijn benen staan
Toch maar even naar het ziekenhuis op aandringen van mijn dochter Tamara
Een foto gemaakt en conclusie een gebroken schaambeen
Naar huis met medicatie , trombose spuiten en krukken
Ben benieuwt hoe lang dit gaat duren
Eigenlijk opname maar door omstandigheden toch naar huis gegaan

Bob van Gog | email | 27-02-2019

Ben gevallen op 13/2-2019 met de racefiets, foto's laten maken en geconstateerd werd dat de Ramus inferior gescheurd was (onderste bekken ring) moet 3 weken rust houden en dan de fysio bellen volgens de huisarts.
Loop nu in huis achter de rollator maar kan mn rechter been geen mm optillen ben benieuwd hoe lang dat gaat duren (ben 72 jr.)

Jan van Campen | email | 27-04-2019

27-04-2019: 14 dagen geleden ben ik hoteldebotel van de trap gevallen tijdens het naar boven sjouwen van een matras. Mijn vrouw, heftig geschrokken, zag een grote zwelling opkomen en legde direkt een ijspakking met arnica ,op de zijkant van mijn bovenbeen. Ik heb een kwartier onder aan de trap gelegen, kon niet op mijn rechter been staan. Op handen en knieen naar de kamer en per ambulance naar het ziekenhuis. Ct- scan: os pubis fraktuur rechts. Tot ziens over 6 weken en ga naar de huisarts was het advies. Ik ben fysiotherapeut en heb direkt 2 krukken uit mijn praktijk door een patient laten brengen. Onbelast lopen gaat redelijk goed met 6 paracetamol tegen de pijn. Ik voel me niet ziek, ben wel gehandicapt en mogelijk volgende week met een kruk ga ik weer in mijn praktijk aan de slag. Ik kan nog veel mensen blij maken! Alweer een ervaring erbij maar nu wil ik daarmee stoppen. Mijn vrouw komt nu ook met haar schrik vrij!

Sanne | email | 16-10-2019

Ik (30 jaar) heb twee weken geleden een auto-ongeluk gehad. Heb mijn schaambeen op 2 plekken gebroken. Na 3 dagen in het ziekenhuis werd ik ontslagen. Het moet nu herstellen met fysio. Oxycodon laat ik nu staan. Maar ook nog veel pijn in bil en onderrug.

Ik ben niet graag afhankelijk van mensen en geen stil zitter. Als ik zie en hoor hoelang zoiets moet genezen, dan zakt de moed je wel in de schoenen. Met een zoontje van anderhalf is het knap lastig om veel te rusten en je lichaam niet te overbelasten.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over