herstel na scheenbeenbreuk

Rogér | 05-10-2005

Op 6 augustus heb ik een scheenbeenbreuk opgelopen op circa 8 cm boven mijn enkel. Het betrof geen rechte breuk maar een gespleten bot. Nu lijkt het erop dat ik binnekort uit het gips mag. Wie heeft hier ervaring mee? Hoe lang duurde bij jou de herstelperiode?

Er zijn 138 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

dirk braeye | email | 05-11-2005

ik had een gelijkaardige breuk; begin januari 2004 uit het gips, en einde december 2004 kon ik zonder pijn een 5 tal minuten lopen op de band

sterkte

Hilde | email | 17-11-2005

ik heb 2 jaar geleden zo een breuk gehad en ik heb een jaar moeten wachten voor dat men bot geheeld was met alle gevolgen van dien.Tot de dag van vandaag heb ik nog altijd pijn.Ik ben wel een uitzondering,want meestal is de breuk na 3 maanden ongeveer hersteld.
Ik hoop dat je meer succes hebt.

Daan | email | 17-03-2008

Hallo,

Ik heb 2 weken geleden mijn scheenbeen ook gebroken, tot 6 centimeter boven de enkel.
Bij mij is het verhaal anders, ze hebben het geprobeert te zetten, want niet gelukt is.
Hierop besloten ze me te opereren en een t2 pin vanaf mijn knie door mn scheen in mn enkel te zetten.

Een pijnlijke operatie, maar het herstel is erg prettig. 2 weken na de operatie loop ik alweer zonder krukken door huis, nog wel wat stijfjes, maar het gaat elke dag een beetje beter!

Hoop dat je snel hersteld!

kenneth | email | 26-05-2008

Hallo,

heb ook net 3 weken geleden scheenbeen en kuitbeen gebroken.Nu hebben ze een pin gezet en vasgemaakt met bouten.Zeer pijnlijke operatie maar kan nu toch al met krukken stappen zonder al te veel druk te zetten dus het hangt gwn af van breuk tot breuk groetjes sterkte

caroline | email | 11-09-2008

Er werd twee weken geleden een pin met bouten in mijn scheenbeen gestoken (haspelvergrendeling).Knie en been lijken wel ok maar mijn enkel en voet blijven enorm gezwollen door bloeduitstortingen. Kan enkel maar de tenen laten rusten op de grond. Ik loop nog met een looprekje. Op krukken durf ik nog niet. De kine mag pas over drie weken starten. Mijn voet staat ook scheef. Ik hoop dat alles goed komt maar ik twijfel eraan en zie ongelooflijk tegen de revalidatie op. Ik denk dat we beiden nog een pijnlijke lange tocht voor de boeg hebben. Sterkte....

Rogér | email | 29-09-2008

Even een update, in augustus 2005 scheenbeen gebroken, half oktober het gips eraf (dus na 2,5 maand) Daarna heeft het ongeveer een jaar geduurd, voordat ik zonder pijn kon hardlopen. Daarna merkte ik dat mijn enkel niet meer even flexibel is als voorheen. In het dagelijks levenm heb ik hier geen last van, echer bij het strekken van de binnenste kuitspieren, merk ik dat ik dat mijn 'gezonde' enkel verder kan bewegen dan de pijnlijke. Volgens mijn fysiotherapeut is het gewrichtskapsel en de smeerlaag die tussen beide botten zit 'kleiner' geworden tijdens de gipsperiode. Omdat ik niet direct actief heb kunnen zijn, heb ik dat niet gemerkt. Er is nu niet meer zoveel aan te doen -> helaas. Tip! ga iig naar de fysiotherapeut voor controle nadat je gips is verwijderd.
Inmiddels zit ik weer bijna op mijn oude loopniveau van voor de breuk......

piet | 15-12-2008

ik heb dubbele beenbreuk gehad kuit en scheenbeen. grote operatie met pinnen en plaatjes 6 weken in gips gezete en nu bezig met herstel kan voort rustig steunen met krukken erbij

Nico Janssen | email | 07-03-2009

Ik had vanaf half augustus 2008 een dikke enkel en wat last na het trainen ( 5Km ).
Koelen en masseren verder niks an de hand was het oordeel. Gewoon blijven werken en rennen na de loop op 14-9 toch maar gestopt veel pijn.
De pijn werd steeds erger maar foto's, en echo's leverden niets op. Na een hoogtepunt in week 40, begon de pijn af te nemen zeer langzaam. Toen in december bijna alle klachten weg waren werd toch nog voor een MRI besloten. Na deze MRI ontstond even een crisis, TUMOR of herstellende botbreuk. de tumorencommissie in Leiden heeft het beantwoord met de beslissing dat het een botbreuk was. Dus heb ik vanaf augustus tot ?? met een gebroken scheenbeen gelopen. Zo zie maar je hoeft niet te vallen of iets dergelijks, aanstoten kan al genoeg zijn. Ik weet in elk geval niet wanneer het gebeurt is, heb wel een vermoeden waar.
Als ze niets kunnen zien op foto's laat dan meteen een MRI maken !!

xxx | 20-03-2009

onze dochter had 22 november 2008 een dubbelle beenbreuk, door een val tijdens het turnen.
het is onder narcose gezet, en ze heeft 4 weken bovenbeengips gehad.
na deze vier weken , kreeg ze onderbeengips, en mocht ze weer proberen te belasten,........na 4 dagen dartelde ze als een jong veulen door het huis( niet te houden!) in totaal heeft ze 12 weken gips gehad, en totaal nergens geen last meer van..........alleen mag ze nog niet springen en zwaar landen op haar been,... zo zie je maar dat het ook erg snel kan gaan met het herstel!
maar natuurlijk had ze haar leeftijd mee(12)en heeft ze een topconditie( 12 uur trainen in de week).
onze arts zei , dat het bot het beste aan elkaar groeit door veel te bewegen........en het blijkt dat dit erg goed werkt!

Krista | email | 27-04-2009

Hallo,
Vorig jaar augustus heb ik mijn enkel (2x onderaan kuitbeen) en scheenbeen gebroken. Ook ik heb een pin door mijn scheenbeen gehad en een paar schroeven en platen op mijn enkel. Inmiddels ben ik een week geleden weer geopereerd om alles te verwijderen en dat voelt goed. Nu alleen nog veel last van mijn knie ivm verwijderen van de pinnen. Arts zegt dat er een jaar voor staat voordat je 'normaal' bent.

Succes!

sander | email | 04-05-2009

hallo,
heb 5 weken geleden dubbele beenbreuk gekregen door voetbal, heb er nu een plaat in zitten ze kregen een pin erniet in.
over paar dagen mag het gips er eindelijk eraf, prognose over 1,5 jaar kan ik pas weer volledig voetballen.

Margriet | email | 28-05-2009

Ik ben in mei 2007 gevallen en een dubbele enkelbreuk opgelopen. Heb twee operaties ondergaan en nu nog steeds een plaat met 6 schroeven in de enkel. Ben wel voledig aan het werk in de schoonmaak maar na veel lopen wordt de enkel stijf en kan ik hem meoilijk bewegen. Ook is hij nog ontzettend dik. Heb er gelukkig geen pijn aan, ook nooit gehad. Heeft iemand nog tips hoe die enkel weer iets dunner zou kunnen worden.

Margriet | email | 28-05-2009

Ik ben in mei 2007 gevallen en een dubbele enkelbreuk opgelopen. Heb twee operaties ondergaan en nu nog steeds een plaat met 6 schroeven in de enkel. Ben wel voledig aan het werk in de schoonmaak maar na veel lopen wordt de enkel stijf en kan ik hem moelijk bewegen. Ook is hij nog ontzettend dik. Heb er gelukkig geen pijn aan, ook nooit gehad. Heeft iemand nog tips hoe die enkel weer iets dunner zou kunnen worden.

arvid | email | 31-05-2009

ik heb zelf een dubbele beenbreuk, deze is een week geleden ben ik van achter neer getrapt met voetballen. die avond daarop ben ik gelijk geoppereerd. ze hebben bij mij een pin inmijn scheenbeen gezet en imiddels kan ik al wel lopen op krukken. ook als ik er gewicht opzet gaat het wel goed. maar ik zit met 1 ding. elke keer als ik langer dan 5 min loop dan schiet de kramp in mijn onderbeen. alles is nog vrij stijf. hoe kom ik daar van af?

jan | 31-05-2009

geduld hebben. je bent net geopereerd.

frank | email | 09-06-2009

hallo ik heb 4 weken geleden mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken door een ongeval.
ze hebben mij een pin vanaf me knie tot me enkel in gezet en geborgt met 2 schroeven.
ik heb geen gips gehad.
de eerste week was mijn enkel nog vrij stijf en dik.
mijn been was ook dik maar die is nu wel weer vrij normaal ik kan mijn enkel wel redelijk goed weer bewegen nog niet 100 procent maar kan er mee leven.
verder kan ik mijn tenen en knie ook goed bewegen.
moet over 2 weken weer naar het ziekenhuis voor foto`s en hopen dat ik dan genoeg botaangroei heb dat ik mijn been weer mag gaan belasten.
wie kan mij hierover meer vertellen hoe lang het duurt voordat je weer een beetje lopen kan en mag. en over de botaangroei.
de vakantie duurt nog 7 weken dus ik hoop dat ik weer een beetje lopen mag.
dat zou wel fijn zijn.
m.v.g. frank

jo | email | 24-06-2009

hoi allemaal,
heb op 1 april van dit jaar bij een ongeval zowel mijn kuitbeen als mijn scheenbeen gebroken en heb ook een nagel in mijn scheenbeen steken(spirale breuk)
ben nu al drie maanden verder en kan nog steeds niet op mijn been steunen.heb ondertussen wel nog een operatie achter de rug omdat de onderste bout gebroken was wegens te enthousiast revalideren

jo | email | 24-06-2009

vervolg: wil hierbij alleen maar zeggen dat elke breuk anders is en er ook veel van af hangt hoe je spieren en dergelijke er aan toe zijn,zelf heb ik veel last van onsteking gehad en dat scheelt een heel pak.

allemaal de moed erin houden en dan komt het goed
mvg jo

joris | email | 24-06-2009

hallo, ik heb in april 2008 een dubbele beenbreuk opgelopen tijdens het voetbal na 8 weken gips was het schuin aan elkaar gegroeid (terwijl het een "mooie breuk was"). Ik kan tot de dag van vandaag nog steeds niet hardlopen en onder belasting lopen. Heb inmiddels alles geprobeerd fysiotherapie, kraker, sportarts, chirurg. Ik heb een afspraak staan om de pin te verwijderen maar durf het niet goed aan omdat het nog al wat risico's met zich mee brengt aldus de chirurg. Heeft er nog iemand tips?? Alvast bedankt groeten joris

giovanni | email | 26-06-2009

Hallo mensen,

Ik heb vorige week maandag, mijn scheenbeen gebroken met zaalvoetbal..NU is er een pin van mijn knie tot mijn enkel in gezet(t2 pin)

alleen kan mijn enkel niet zo erg bewegen.. en op het moment dat ik op krukken loopt.. lijkt het net alsof er mensen aan je been aan het trekken zijn..

Zijn er misschien nog mensen die ditzelfde ervaren?

giovanni

jansen | 27-06-2009

ik denk dat een arts het beter kan weten dan wij hardlopers. artsen hebben er voor geleerd

tom | 05-07-2009

Over dikke enkels na breuken; fietsen is bij mij de oplossing geweest na verbrijzeling van mijn been vlak boven mijn enkel-gewricht.. Veel fietsen..desnoods keihard fietsen om emotioneel te ontladen..heerlijk.

Laat de sappen maar stromen..;)

tom | email | 01-08-2009

hallo, in maart 2007 kuitbeen en scheenbeen gebroken. Operatief hebben ze toen een pin geplaatst..Die is er ondertussen weer uit sinds 8 maanden. Wat je niet moet doen is zoals ik, blijven fietsen op 1 been!!! je overbelast je lichaam compleet op 1 kant, spieren gaan zich zo vormen, je zit dus scheef.. Sukkel nu al heel om de boel weer recht te krijgen.. gevolg, rug en nekklechten, heupklachten, knieklachten.. Dus rustig aan en wachten tot je kapot been voldoende hersteld is ..

sander | email | 06-08-2009

kans is groot dat je meteen je been weer volledige mag belasten, want daardoor versterkt het aangroei namelijk.

ik heb zelf een plaat erin zitten en mocht na 2,5 weer lopen en volledig belasten. en het is nu 4 maanden geleden dat ik geopeerd ben en hoop binnen 3 a 4 weken weer te kunnen hardlopen. maar in maart moet ik weer onder het mes om die plaats te verwijderen dus kan daarnaar weer opnieuw revalideren.

Vicky | email | 06-08-2009

Hoi,
Ik ben vier weken geleden aangereden door een auto, terwijl ik op mijn zat.
Dit was een vrij harde klap en ik denk dat door de klap mijn brommer op mijn rechteronderbeen terecht is gekomen. Het gebeurde allemaal zo snel, dat ik eigenlijk niet weet wat er met mijn been gebeurd is, maar het zag er niet goed uit. Nu na één week open gips (rustgips) en drie weken rust hoor ik vanmorgend dat de spier rechts van mijn scheen over is (kapot). Vandaar dat die inkeping en de bult onderaan de scheen nog steeds hetzelfde is zoals vier weken geleden, maar de dokter zei dat er niets aan te doen is en dat deze "vervorming" nooit meer weggaat en de zwelling van men enkel na het lopen op te lossen valt met steunkouzen. Dus vraag ik mij af of iemand weet of dit wel behandelt kan worden en dat ik terug deftig kan lopen zonder het risico op een gezwollen voet???

gerda | email | 02-12-2009

ik ben sinds een week geopereerd en zijn bij mij de platen en schroeven uit mijn scheenbeen en enkel gehaald . ik vind het er erg glimmend uitzien kan dat door dat ze de hechtingen te strak hebben aangetrokken en het is nog dik hoelang zou dat nog blijven ik kan er normaal op lopen en heb 6 dagen in het ziekenhuis gelegen. wie heeft hier ervaring mee.

aldo | email | 07-12-2009

Hoi,

ik heb 5 dagen geleden een operatie gehad mijn scheenbeen en kuitbeen waren gebroken ze hebben een pin vanaf onder mijn knie tot aan mijn voet gezet met dwars bouten ,heb van de operatie totaal niets gevoelt ( algehele narcose ) mag been 6 weken niet belasten ,als ik met de krukken ga lopen is het net of er een vrachtwagen aan me been hangt,en als ik mijn voet beweeg is het net of ik de pin met bouten voel weet niet of dat zo is of dat het het weefsel er om heen is verder ben ik bang dat het een lange tijd gaat duren voor ik weer helemaal te been ben .
zou graag willen horen wie hier ook ervaring mee heeft
mvgr. aldo

Jelle | email | 10-12-2009

Hallo.

Ik heb met het gymen een stuk van mijn scheenbeen afgebroken.
Ik ben geopereerd en ik heb nu 2schroefen in het midden van mijn scheenbeen (horizontaal)
Alleen het probleem is nu dat ik er bijna alles weer mee kan doen maar alleen kan ik mijn onderbeen niet meer optillen.
De Mensen op de EHBO hebben mij ook gevraagt vlak na mijn ongeluk of ik dat kon niet maar dat kon ik toen dus ook al niet.
Het lijkt net alsof mijn zenuwen geen signaal kunnen sturen naar de spier die dat zou moeten doen.
Heeft iemand hier ervaring mee of weet hier meer over?
Mail mij dan astublieft :-)

moeder van 2 jonge kinderen | email | 07-01-2010

Ik heb 17-12-09 mn enkel gebroken. Een 4voudige breuk (kuitbeen door, scheenbeen door, hap uit mn scheenbeen en een stuk van mn enkel af)
Mn banden zouden gescheurd zijn en mn enkel was uit de kom. (na 4x zetten toch in de kom gegaan)
De 20e ben ik geopereerd. In de tussentijd was ik thuis. Nou alles bij elkaar was het een regelrechte ramp.
En mocht iemand het zich afvragen of je na zo'n operatie (platen+9schroeven) minder pijn hebt. Het antwoord is: NEE!

Nou ben ik maar es gaan googlen en kwam ik hierop terecht. Ik ben ook erg benieuwd naar wat ik kan verwachten.
Over 2 wkn krijg ik nieuw gips en dan mag ik voorzichtigaan gaan belasten. Ik zou dan nog es 3 wkn met een gipsenbeen lopen en daarna hoop ik fysio te krijgen. Ik moet zeggen dat ik niet echt weet wat men met mij van plan is. Misschien komt er nog een periode van gips na de komende 5 wkn?
Gelukkig toch wel eea hier kunnen lezen die me wat gerust kunnen stellen, maargoed heb nog geen verhalen over 4voudige breuken gevonden. (Misschien maar goed ook. ;))

Ik was ook nieuwsgierig naar hoelang het herstel kanduren ivm onze thuis situatie.
Ik heb een kindje van 14 mdn en een kind die net naar school gaat.

niels | email | 13-01-2010

hallo ik heb ook mijn scheen en kuitbeen gebroken gehad 14 april 2009
ik kon eind december nog steeds niet op mijn knieen zitten, nou is er 4 jan 2010 de pen die van mijn knie tot aan mijn enkel liep eruit gehaald dus nu is het afwachten.
alleen nu staat mijn onderste stuk waar het gebroken was er scheef onder dus nu staat mijn voet schuin,dat is dus al fout gegaan bij de operatie van 14 april.
Weet iemand toevallig waar ik dat kan melden ??

gr niels

Bas | 14-01-2010

bij de specialist, die kan het dan weer proberen recht te zetten.

niels | email | 14-01-2010

heb ik gemeld maar dan moet het weer opnieuw gebroken worden dat is ook nogal wat dus laat ik het zo maar

Mieke | email | 14-01-2010

Ik heb op 16-07-2009 een motor ongeluk in Schotland gehad, Hierbij o.a. scheenbeen en kuitbeen gebroken. Bij de operatie voor de pin is er bij het boren voor de schroef een scheur in mijn been ontstaan, daardoor mocht ik het 6 weken niet belasten. Heb niet echt in gips gezeten omdat ik ook een diepe beenwond had, die behandeld moest worden. Nu een halfjaar verder loop ik weer bijna normaal, bijna geen pijn meer alleen mijn enkel is nog niet soepel (heeft klem gezeten tussen de motor en auto) en ter hoogte v.d. schroef onder de knie voel ik nog pijn bij het lopen.
Volgens de chirurg heb ik nu nog een halfjaar nodig om condtitie op te bouwen van voor het ongeluk, met name tennis en hardlopen.
Hoop dat het gaat lukken. Het is veel trainen, en doorzetten. Succes

Anneke | email | 17-01-2010

Hallo ,

Op 2 jan heb ik door een val kuitbeen,scheenbeen en enkel gebroken. Ook bij mij is er een pin en schroeven geplaatst. Heb er nog steeds ongelofelijk last van. Had het advies gekregen om zoveel mogelijk met voet omhoog te rusten,maar dat is onmogelijk omdat ik ook veel last heb van m'n knie en mijn enkel pijn doet als ik hem hoog leg.
Heb geen gips en mag met krukken wat rondlopen,waarbij ik met mijn voet voorzichtig de grond mag aantippen,maar voelt inderdaad heel zwaar aan en enkel is behoorlijk stijf,maar hoe meer oefeningen ik doe hoe pijnlijker de enkel en hoe dikker hij wordt...weet dus niet of die oefeningen nu wel zo goed zijn.
19 jan terug naar het ziekenhuis ,worden er weer foto's gemaakt ...ben benieuwd.
Zoals het nu voelt lijkt het moeilijk te geloven dat ik ooit nog normaal kan lopen.

niels | email | 18-01-2010

sinds dat de pen er uit is gehaald 4jan 2010
zit er al veel vooruitgang in de pijn rondom mijn knie is weg en ook de pijn bij de schroeven dus ik ben weer blij

mama van 2 jonge kinderen | 20-01-2010

Ik ben vandaag ook weer terug geweest, Ik zou vandaag een schoentje krijgen onder mn gips, zodat ik kon gaan belasten, maar ik heb weer 5 wkn nieuw gips gekregen en mag de komende 2 wkn nog niet belasten. Tegenvallertje.

Jeroen | email | 22-01-2010

Op 12 december jl. brak ik m'n scheenbeen op 1 plek en m'n kuitbeen op 2 plaatsen met voetbal. Met een plaat met 8 schroeven hebben ze de boel weer aan elkaar gekregen! Na 3 dagen kreeg ik circulair-gips, van lies tot tenen, en na 3,5 week circulair-gips tot onder m'n knie! Heb wel na 10 dagen na de operatie bijna trombose gehad, bloed was al stroperig geworden. Veel pijn gehad, 2 nachten (met kerst ) in't ziekenhuis gelegen! Moet sindsdien mezelf injectie's geven tegen trombose! Is trouwens een aanrader voor een ieder die langdurig met been in't gips moet zitten: spuiten tegen trombose!
Heb nu sinds een week een brase en mag 15% belasten. Omdat kuitbeen redelijk aan elkaar groeit en m'n scheenbeen wat achter blijft, heb ik ook een ultrasound bone healer-kastje gekregen. Dit kastje schijnt de botgroei te versnellen?! Moet 1x per dag gedurende 20 minuten m'n been "behandelen" met de bone healer! Ben benieuwd, over 5 weken moet ik terug, hoop dan dat de beenderen botgroei vertonen!

Jeroen | email | 22-01-2010

Op 12 december jl. brak ik m'n scheenbeen op 1 plek en m'n kuitbeen op 2 plaatsen met voetbal. Met een plaat met 8 schroeven hebben ze de boel weer aan elkaar gekregen! Na 3 dagen kreeg ik circulair-gips, van lies tot tenen, en na 3,5 week circulair-gips tot onder m'n knie! Heb wel na 10 dagen na de operatie bijna trombose gehad, bloed was al stroperig geworden. Veel pijn gehad, 2 nachten (met kerst ) in't ziekenhuis gelegen! Moet sindsdien mezelf injectie's geven tegen trombose! Is trouwens een aanrader voor een ieder die langdurig met been in't gips moet zitten: spuiten tegen trombose!
Heb nu sinds een week een brase en mag 15% belasten. Omdat kuitbeen redelijk aan elkaar groeit en m'n scheenbeen wat achter blijft, heb ik ook een ultrasound bone healer-kastje gekregen. Dit kastje schijnt de botgroei te versnellen?! Moet 1x per dag gedurende 20 minuten m'n been "behandelen" met de bone healer! Ben benieuwd, over 5 weken moet ik terug, hoop dan dat de beenderen botgroei vertonen!

Cediman | email | 31-01-2010

Hallo,

Vorig jaar november heb ik een dubbele beenbreuk opgelopen. Nu hebben ze in mijn been een pin bevestigd.
Kan iemand mij misschien vertellen, hoe lang revalideren duurt na het verwijdering van de pin?

Alvast bedankt.

Cedi

fred | email | 10-02-2010

fred, ik heb dubbele beenbreukopgelopen hand duim fractuur,met ernstige gevolgenna zware aanrijding door motor van hoekstra met 90 km/u mij van dr helderseweg afreed,nog steeds klachtenna mei 2oo2 verzekering nog steeds niet alle onkosten betaald met lange rolstoelzit van ruin vieren half jaar strompel ik nubijna tweejaar en weer is hetmis tekortbeen gevolgheftige stekende spierpijnen gebroken been.fred

fred ranzijn | email | 10-02-2010

fred2002,spierpijnen,waardoorik slechterloop en beweeghuisarts isoverledenmoest voorexpertice naar lievevrouwegasthuis te amsterdamhoop dat hierna hoekstra zijn verzekering mijn 45 km autotje als handicapvervoer wat ik dringend nodig heb en aangepaste woon ruimre, dit is spychisch ergzzzwaar waarin mijn dieren een zeer belangrijkr rolvervullen nog steedshoudtmijletterlijkopdebeen fred groetjes

annick | email | 22-02-2010

op 8 januari 2010 kwam ik te val :diagnose scheen-kuit-en enkelbreuk ,er werden een plaat en zes schroeven en twee schroeven geplaatst.kreeg eerst een open gips daarna een gesloten gips en vanaf dinsdag een loopgips voor 4 weken,maar maak geen kalk aan. een vraag wanneer ik lang met mijn voet op een stoel of in een rolstoel zit ,is het niet meer te houden van de pijn heeft iemand dit ook mee gemaakt? groetjes en aan allen een spoedig herstel

annick | email | 22-02-2010

op 8 januari 2010 kwam ik te val :diagnose scheen-kuit-en enkelbreuk ,er werden een plaat en zes schroeven en twee schroeven geplaatst.kreeg eerst een open gips daarna een gesloten gips en vanaf dinsdag een loopgips voor 4 weken,maar maak geen kalk aan. een vraag wanneer ik lang met mijn voet op een stoel of in een rolstoel zit ,is het niet meer te houden van de pijn heeft iemand dit ook mee gemaakt? groetjes en aan allen een spoedig herstel

mama v 2 kinders | 01-03-2010

Ik heb dat ook gehad, dat als je je been laag hield, alles onwijs pijn begon te doen, maar juist door toch dat been meer en meer laag te houden, wordt dat minder. Veel succes. (ook een plaat met 6 schroeven en her en der nog een schroef: totaal 9 schroeven en een plaat)

Ben nu sinds afgelopen donderdag gipsvrij. Nu 2 wkn zelf aanmodderen met een heel stijve voet en daarna weer naar de arts en kijken of en welke therapie ik krijg.

sander | email | 09-03-2010

dat komt je dan je bloed naar beneden stroomt, heb hetzelfde gehad met dubbele beenbreuk. en aangezien je veel met been omhoog hebt gezeten komt er geen druk op te staan zelfde had ik ook met mijn been toen ik weer langzaam mocht gaan lopen met krukken.

ben in november voor de 2de keer geopeerd, naardat de eerste keer niet goed gegaan is. Heb nu een pin met 2 schroeven van net onder de knie tot aan de enkel, echter mij klachten zijn nog steeds niet verbeterd, me enkel blijft dik worden als ik ook maar een paar keer wat op til, ben eind deze maand alweer een jaar bezig. iemand een idee waarom mijn enkel constant blijft op zwelen.

gert | email | 31-03-2010

Even mijn ervaring heb met paardenval scheenbeen op verschillende plaatsen gebroken , eerst 3 weken in gips gezeten toen eind januari 2009 geopereerd en pin en 1 schroef onderaan zodat het bot goed op elkaar kan groeien. Toen begon de revalidatie, vergeet de pilletjes om bloed te verdunnen niet!!! via fysio revalideren en dat begon al snel met 10% en na zeg maar een klein half jaar liep ik weer normaal, na een jaar was alles volledig dichtgegroeid en mag pin er dus uit, ik wacht dus op de operatie. Heb trouwens nooit last gehad van de pin of schroef. Alleen heeft het maanden geduurd voordat het been weer dun en normale kleur had.
Na het uithalen van pin en schroef ben ik benieuwd of je meteen weer kunt lopen, je hebt dan neem ik aan alleen een wond.
Wie heeft er ervaringen mee?
groetjes en succes allemaal met de breuken............. het is een langdurig proces.............

Ada Kramer-Becker | email | 05-04-2010

Op 11 febr.uitgegleden op ijs en enkelbanden gescheurd, goed gekoeld en foto bij huisarts gemaakt deze wordt ter beoordeling naar radioloog gestuurd. De enkel was niet gebroken en advies niets doen heelt net zo snel als tapen. Omdat ik me heel onzeker voelde zonder iets toch laten tapen na een week. Fysiotherapie en belasten maar tot de pijngrens. Ik had na 7wk nog zoveel pijn niet aan de banden maar aan binnenkant tot aan de kuit,therapeut zei dat de pees gekneusd was. Toch maar een foto ,blijkt het scheenbeen gebroken. Nu heb ik voor 1 week een gipsspalk,deze mag er dan weer af en weer belasten, wanneer de pijn minder is en foto goed,o.k maar zo niet dan alsnog opereren. Iemand ervaring in deze??? Ik ben 61 jaar. Maakt misschien wel verschil met jongeren? Ada

Jeroen | 05-04-2010

Zie vorig bericht op 22 jan. jl. Ben nu ruim 16 weken verder ( na beenbreuk ) en het is nog steeds niks! Heb al ruim 4 weken fysio maar zie geen vooruitgang. Ik loop nog steeds mank, probeer wel mn voet recht te zetten, maar voelt niet goed! Ik heb het gevoel dat die plaat met schroven me tegen werken! Bij iedere stap voel ik mn huid "schuren" langs het ijzer en schroeven! Ben beniewd hoe de arts reageert als ik op controle ga op 15 april a.s.! Ik heb wel gehoord dat mijn chirurg onlangs is ontslagen na diverse mislukte opertatie's....! Ook dat dus nog! We zullen wel zien, al hoop ik wel dat ik volgend jaar mei de marathon van Praag kan gaan lopen!

Groet Jeroen

Jeroen | 06-04-2010

Ben vergeten te melden dat ik ook veel vocht in het been heb! 's Morgens gaat het redelijk, maar voordat ik 's avonds naar bed ga is het been behoorlijk opgezwollen rond de breuk! Is dit herkenbaar bij lotgenoten?? Je verwacht toch wel dat je na een week of 16 vooruitgang ziet!

Groet Jeroen

Liesbeth | email | 07-04-2010

Heb anderhalf week geleden kuitbeen en scheenbeen gebroken met voetballen. Het stond allemaal mooi recht, dus is er een pin in het scheenbeen gekomen en 3 schroeven. Direct na de operatie werd me verteld dat ik het volledig kon belasten. Nou ja, dat lukt natuurlijk niet, maar ik probeer het nu toch steeds vaker. Alleen heb ik nu sinds gisteren last van 'geknak' aan de buitenkant van m'n enkel, voelt ook niet echt lekker. Heeft iemand hier ervaring mee?

Chris | email | 12-04-2010

Hoi
Mijn dochter heeft in oktober 2009 een dubbele beenbreuk opgelopen tijdens het voetbal. Een dag later geopereerd. Na ongeveer 6 weken gips begonnen met fysiotherapie. Nu doet ze weer alles en krijgt ze in mei de pinnen verwijderd.

Afra | email | 14-04-2010

Op 31 januari heb ik door een val van een paard, mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken. Vlak boven mijn enkel. Mijn scheenbeen was in een hoek van 45 graden stuk. Daar zitten nu 3 schroeven in en in mijn kuitbeen een plaatje.
Ben diezelfde dag geopereerd, heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen wegens infectiegevaar (open breuk) Had in het begin een spalk zodat ze mijn wonden konden controleren.
Heb in totaal 6.5 week gips gehad. In die tijd mocht ik alleen maar rusten. Paar simpele oefeningen doen, maar zeker niet belasten.
Inmiddels ben ik 4 weken bezig met fysiotherapie. Mag nog steeds niet belasten omdat er een kans is dat ik met schroef en al door het bot zak
Heb heel lang een dikke voet gehad, doordat ik nu mag fietsen zakt dat eindelijk wat af.
Naar mijn idee gaat de revalidatie langzaam, maar volgens mij fysiotherapeut mag ik niet klagen.

gerard | email | 16-04-2010

13 april ben ik gevallen met.m,n scooter en heb m,n scheen en kuit been gebroken been is gezwollen en moet nu afslanken tot dat het niet meer dik is en dan word ik geopereerd gebeurt dit niet dan kan er infectie ontstaan ben graag benieuwd hoelang het duurd om weer een beetje normaal weer te kunnen lopen als ik geopereerd ben schrijf ik wel weer hoe de operatie is verlopen en wat er tussen tijds is gebeurd

moeder van 2 kinders | 19-04-2010

@Jeroen:
Hier ook (heb mn enkel 17 dec'09 gebroken op 4plaatsen.) elke avond zwelling en vaak heeft mn been een andere kleur dan mn goeie been.
Mijn fysio zegt dat ik het zwellen vooral moet proberen te vermijden. Dat is een teken van overbelasting, net als pijn.
Ik heb een hometrainer om onbelast te blijven bewegen en doe mn oefeningen. Ik doe alles maar steeds een paar minuutjes achter elkaar om niet te overbelasten en daarna weer been omhoog en zo houd ik het een beetje onder controle.
Ik loop nog altijd met krukken, in huis met 1 kruk als t gaat.
Het schijnt dan, mijn geluk, dat ik wel de beroerdste breuken op de beroerdste plaatsen heb. Door het osteosynthese materiaal is de botgroei ook bepaald niet optimaal. Alles bij elkaar redenen genoeg om mn been erg snel over belast te krijgen.
De plaat op mn kuitbeen voel ik ook meer en meer.

@Gerard: sterkte met het afwachten en de operatie.

Tanja | 21-04-2010

Op 1 december 2008 liep ik een spiraalbreuk op van mijn kuit-en scheenbeen, vla boven mijn enkel. Toen hebben ze een tibiale pin geplaatst = pin in het scheenbeen van aan de enkel tot aan de knie + zijdelingse schroeven. En ook nog een lange schroef in mijn kuitbeen.
In december 2009 hebben ze alle materialen verwijderd, ze zorgden namelijk constant voor ontstekingen.
Nu heb ik echter nog constant pijn, enkel 's nachts niet. In mijn bewegingen ben ik nog steeds beperkt. Terug gaan lopen is nog steeds niet aan de orde.
Ik ben het hartstikke beu.

Nog iemand die al zo lang aan het revalideren is?

Melissa | email | 21-04-2010

Dag Tania,
Na een accident met een paard vorige week dinsdag heb ik een dubbele open beenbreuk opgelopen (scheenbeen boven enkel en onder knie gebroken + kuitbeen onderaan gebroken) Ze hebben ook zo'n tibiale pin geplaatst zoals je beschrijving.
Ik schrik ervan dat je na een jaar nog constant pijn hebt. Wanneer mocht en kon je terug op je been steunen? En duurde het lang eer je kon stappen? Had je ook het gevoel als je met krukken ging dat je been LOODzwaar aanvoelt en superveel pijn doet?

Tanja | 23-04-2010

@ Melissa

Na 8 weken mocht ik geleidelijk aan meer en meer op mijn been steunen. Een gips heb ik nooi gehad, wel een soort van "lange skibot".
Ik heb zéér lang mijn been niet kunnen plooien. Indien mijn been naar beneden hing had ik tot ongeveer 4-5 maanden na de val nog veel pijn en kleurde mijn voet/onderbeen blauw. Na 7 maanden heb ik een cortisone inspuiting t.h.v. mijn knie en enkel gehad. Dit omdat de slijmbeursjes ontstoken waren. Na 10 maanden heb ik nog eens zo'n inspuiting gekregen. De pijn bleef echter aanwezig, pijn in:enkel, scheenbeen en knie. Soms op één van de drie plaatsen soms op alle plaatsen tegelijk. Gelukkig word ik niet meer wakker van de pijn. (of toch nog zelden)
Spijtig genoeg heeft niemand een verklaring voor de pijn.
Ik kijk echt uit naar de dag dat ik mijn been niet meer voelen zal.

Voor jou alvast een goede revalidatie gewenst.

Janny Pater-Hensen | email | 25-04-2010

Ik heb 2 januari mijn kuit en scheenbeen gebroken, spiraal breuk,Dezelfde dag geopereerd er zit nu een pen met schroeven.Mocht twee maanden niet belasten,en na die twee maanden voorzichtig opgebouwd.Fysio heb ik vanaf de eerste week gehad.We zijn nu bijna 4 maanden verder en ik loop weer,nog niet goed,maar het gaat elke dag een beetje beter.Mijn been blijft dikker en volgens de fysio komt dit omdat ik te veel belast.loop nu langere afstanden weer met een kruk.Werken zit er nog niet in(draai nachtdiensten en avonddiensten in een verzorgings tehuis) 28 april weer naar het ziekenhuis voor foto,s en naar de specialist.

Freek | email | 29-04-2010

Ik heb 24 april 2010 mijn scheenbeen gebroken tijden voetbal. Het was een rechte bruik maar het bot was doormidden.
Heb nu via zorgverzekering een bed gergeld die in alle standen kan gezet worden waardoor mijn been volledige ondersteuning heeft.

Caroline | email | 30-04-2010

Ik heb sinds een paar weken erg last van mijn linkerscheenbeen. Toen ik aan het hardlopen was heb ik er last van gekregen. Nu loop ik al een tijdje mank...Ook heb ik al sinds oktober 2009 fysio maar veel helpt het niet...
Weet iemand wat ik kan doen?

Xavier | email | 18-05-2010

19 april scheenbeen en kuitbeen gebroken door supermototraining. Een maand constant pijn pijn pijn !! Plaat tegen mijn scheenbeen, 17 schroeven. Na een half jaar is alles stuk beter geworden, dan ben ik terug beginnen snowboarden, omdat ik snowboardleraar ben en in Oostenrijk woon. In het begin veel pijn maar na paar paanden ging dat stuk beter. Zoals iemand anders hier melde kan de enkel idd iet minder ver bewegen, daar moet je dan mee leren leven denk ik. Maar nu na een jaar heb ik toch nog last van de plaat, vooral dan door de schroeven heb ik altijd op dezelfde plaats last. De dokter raadt af die plaat eruit te halen maar als het echt moet wil hij misschien toch. Omdat er dan 17 gaattjes in mn been zijn en dus een tijdje duurt tot die dicht gegroeit zijn, en die periode mijn been redelijk breekbaar is. Wie heeft ervaring met dit, niet de spil van knie tot enkel dus. Verder heb ik niet echt last, enkel lopen en springen lukt niet goed, en dit is frustrerend omdat ik veel sport doe.

Karin | email | 18-05-2010

Ik heb 6 januari mijn kuit en scheenbeen gebroken in Oostenrijk daar hebben ze een pin met vier schroeven geplaatst . Thuis een afspraak gemaakt bij de ST Maartenskliniek en ook heb gelijk de fysio gebeld die kwam aan huis die gaf mij het advies om vaak mijn knie te buigen en veel mijn enkel te draaien en mijn voet veel te bewegen.Ik moest om de 2 weken terug naar het ziekenhuis.Vanaf week 2 mocht ik steeds wat meer belasten .Na 6 weken nog geen botgroei maar ik mocht op gaan bouwen naar 100% belasten vanaf dat moment ben eerst met 1 kruk gaan lopen en naar een paar dagen heb ik de krukken aan de kant gelegd.Het lopen zonder krukken ging goed wel wat mank. Terug in het ziekenhuis stond de arts te kijken dat ik al zo goed liep en wat bleek het bot was aan elkaar gegroeid .Het is nu ruim 4 maanden geleden en ik loop nog een heel klein beetje mank maar dat wordt steeds minder .Ik heb nog wat tips wat bij mij heel goed heeft geholpen . Veel je voet bewegen .vitamine d en calcium slikken .Je been zelf masseren voor de doorbloeding . En wat bij mij heel goed hielp een warm bad en daarna je been afspoelen met koud water .

Allemaal een voorspoedig herstel

Frank | email | 19-05-2010

Ik heb afgelopen oktober mijn scheen- en kuitbeen gebroken waarvan scheenbeen een open botbreuk was. Nou zit er een pin in het mergbeen, van net onder de knie tot net boven de enkel, en die zit dus met schroeven vast. Probleem is dat de ene arts (van de Maartenskliniek) zegt dat de pin en schroeven er niet uit hoeven, terwijl een andere arts zegt dat dit wel nodig is. Ik heb verder geen last van de pin of schroeven maar twijfel toch heel erg wat nou wijsheid is. Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn er mensen die al lang met een pin en/of schroeven rondlopen?

Xavier | email | 19-05-2010

@ Frank : bij jou is het dus die pin door uw been, meestal halen ze die er uit lees en hoor ik toch. Ik moest 3 maanden in de gips, been in de lucht houden voor de vernoemde druk maar die gaat later weg, dan nog paar maanden krukken, en opbouwend steunen, logisch dus. Bij mij is het een plaat TEGEN mijn been met 17 schroeven. Veel last heb ik niet maar wel als ik wil lopen, en vooral 's morgen last van stijfheid- zelfs na een jaar, en bij lange inspanning ook. Het zijn dus zeker die schroeven in het been, wat iemand al meldde, die tegen wringen als uw been toch wat torsie heeft. Het is nu een goed jaar geleden. Mijn eigen arts, die geopereerd heeft, geeft mij ook de raad die plaat er in te houden, vanwege de stevigheid dan, wat begrijpelijk is. Maar ik vraag mij ook af of ik dan mijn hele leven nog die last wil en niet meer kan lopen. Zelfs zou ik ze er liefst UIT hebben, het voelt niet natuurlijk en zit ook in uw kopje. Breken kan je zoiezo, met of zonder plaat denk ik, als de klop groot is houdt die plaat dat ook niet samen, of breekt het ernaast. Wie ervaring heeft met het uithalen, graag reactie??

Lies | 25-05-2010

Ik ben vrouw van 59, weeg 51 kg, en viel eind april met dansen. Scheenbeen en kuitbeen gebroken (spiraalbreuk).
Heb titanium-pen gekregen (onder verdoving met ruggenprik).
Geen gips dus en pin hoeft er niet meer uit.
Ik mocht been 1 dag na operatie al heel licht belasten (anders "vergeet" je bot dat het moet herstellen!). Na twee weken ging zwaarder belasten al prima en ik train iedere dag 30 minuten op roeitrainer. Na 3 weken kon ik al prima lopen met 1 stok. Alleen mijn huid is pijnlijk, vooral liggend. Ik ga nu slapen met been iets lager. Maar dat kan alleen als je geen vocht in je been hebt! Nu, na 4 weken vergeet ik soms de stok te pakken zo goed gaat het lopen al. De genezing verloopt voor iedereen anders, maar verstandig blijven bewegen is, denk ik het sleutelwoord!

Giovanni | email | 29-05-2010

Beste mensen,
Ik heb 16 Juni mijn scheenbeen gebroken met een zaalvoetbal, waarbij ik een breuk naar binnen had. Toen ik geopereerd werd in mijn eigen ziekenhuis (in Gorinchem) bleek na enkele weken dat de pin te lang gehouden was. Terwijl ik dit al 2 a 3 weken voelde! Vervolgens wilde ze de pin uit mijn scheenbeen halen! (wat mij al niet zo'n goed idee leek). Vervolgens ben ik naar de Maartenkliniek in Nijmegen gegaan, waar ik 9 maanden heb moeten wachten eer dat mijn bot goed dicht zat en de pin eruit gehaald kon worden( de pin kwam namelijk tegen mijn kniepees aan).

op 29 maart jl ben ik geopereerd en hebben ze de pin eruit gehaald! Wel moet ik zeggen dat de druk op mijn scheenbeen stukke minder is!. De operatie duurt ongeveer 10 min! Waarbij je een roesje krijg en een beta blocker op de aangedane zijde, waarbij ze je zenuwen zoeken en je spieren, hier geven ze stroomschokjes, zodat ze de spieren kunnen verdoven!

Ik kon een week na de operatie al zonder krukken lopen.
Nu alleen nog 6 maanden revalideren! Dus utieindelijk anderhalf jaar eruit!

Wel wil ik jullie meegeven, dat je zoveel mogelijk moet bewegen en je oefeningen moet doen! dat doe het alleen maar goed!

Jacoba | email | 03-06-2010

Hi allemaal, Ik ben net terug uit het ziekenhuis. Ze hebben afgelopen maandag bij mij mijn pin (knie tot enkel) en schroeven verwijderd. Deze hebben er een jaar ingezeten na een val vorig jaar mei. Ik voel direct al verlichting, maar zal nog wel zo'n 6 weken moeten revalideren voordat ik weer kan gaan sporten.

Bij mij hadden de artsen ook verschillende adviezen over het wel of niet eruit halen van de pin. Als je betrekkelijk jong bent en/of veel sport is het verstandig om de pin er wel uit te halen was de conclusie. Het is nog even afwachten hoe het herstel nu verloopt.

Succes allemaal!
Jacoba

Jeroen | 15-06-2010

Heb een poos geleden ook al geschreven op deze site. had op 12 dec. 2009 mn scheen en kuitbeen gebroken! D.m.v. van een plaat met schroeven is de boel weer aan elkaar gezet. Herstel bleef uit, en afgelopen vrijdag 11 juni 2010 is de boel in een ander ziekenhuis door een andere chirurg uit mn been gehaald tijdens een 3,5 uur durende operatie en weer aan elkaar gezet d.m.v. een pin in scheenbeen en een plaat aan mn kuitbeen! Heb geen gips! Hoop nu echt wel dat het herstel dit keer echt kan gaan beginnen! Ben het ondertussen spuugzat!
Heb wel anti-trombose spuitjes geregeld voor de komende 6 weken!
Groet Jeroen

Xavier | email | 25-06-2010

Na negatief advies van de artz nu toch een tweede mening gevraagd en bij Dr Gijselings terecht gekomen die de plaat er toch wil uithalen.. waarom ook niet als je er last van hebt. Nu dus aftellen tot 7 juli en hopen op verbetering en vooral "verlichting"..

Jeroen | 05-07-2010

Verrast en verbaasd was ik om na 2,5 week na operatie van een scheenbeenbreuk te horen: 'sta op en loop"!
Na een hersteloperatie; plaat met schroeven van scheenbeen halen, doorzagen kuitbeen om voet recht te zetten, pin in scheenbeen en met 4 schroeven vastzetten, mag ik weer 100% belasten! Vorige chirurg heeft er op 12 december jl. een potje van gemaakt en de chirurg in R'dam heeft de boel mogen opknappen en is hier zeker in geslaagd! Ben nu al verder dan een half jaar terug!

Rick | 07-07-2010

Maand geleden mijn scheen en kuitbeen gebroken. Ik ben twee dagen na het ongeval geopereerd waarbij er een pen in mijn scheenbeen is gezet. Een dag na de operatie mocht ik het bed alweer uit met een looprekje. De twee dagen daarna leren lopen en traplopen met krukken. Eerste week thuis gestart met fysio, waar ik meteen al kon doorstappen. Tweede week thuis met 1 kruk lopen op kleine stukjes. Derde week grotere stukken met 1 kruk en al kleine stukjes zonder. Dit deed opeens pijn, wat na 2 dagen weer over was. En aangekomen bij de huidige week, loop ik thuis alles zonder krukken en fiets ik wat op een trainer.

Xavier | email | 11-07-2010

Eindelijk ! Dr Gijselings, en dus niet diegene die de plaat er in stak, want hij wou ze er niet uithalen, heeft mij woensdag 7 juli, een jaar na de breuk, verlost vd plaat en 17 schroeven !! Een droom dus, want ik geloofde niet da iemand dat nog wou doen.
Zo zie je maar. Altijd een tweede mening vragen aan een ander specialist, want het is tnslotte je eigen licham en je hebt er maar 4. En nu kan de rest van mn dagen zonder ijzer en last verder.. het kon ook anders had ik bij die ene dokter gebleven.
Binnen 12 dagen nog de nietjes eruit.
Nu wel eerste weken extra oppassen, met krukken lopen en pas na 3 maanden terug deftig sporten.. tijd geven en laten herstellen dus.

Maxim | email | 22-07-2010

Hallo,
ik heb op 26juni (de eerste dag van mijn vakantie) een dubbele beenbreuk opgelopen kan iemand mij vertellen hoe lang ik niet zou mogen sporten
grtz Maxim (13jaar)

Peter | 27-08-2010

Hallo,

Op 2 mei 2009 een dubbele beenbreuk
(scheenbeen en kuitbeen) met volledige dislocatie van de voet (voet staat letterlijk naast het onderbeen) opgelopen. Dit door een gestrekt been van een tegenstander bij een potje voetbal. Het kuitbeen was zeer lelijk gebroken tot in het enkelgewricht. Daarnaast was er schade aan bloedvaten en zenuwen. Met het nodige ijzerwerk is operatief een en ander weer redelijk in de oude stand teruggebracht. 3 maanden na het ongeval is de pin die scheenbeen en kuitbeen met elkaar verbond operatief verwijderd. Er is nog heel wat ijzerwerk achtergebleven. De arts adviseerde ook bij geen hinder dit te laten zitten. Ongeveer 10 maanden met revalideren bezig om weer "normaal" te kunnen wandelen. Het gevoel in mijn voet en onderbeen was na ongeveer 12 maanden weer redelijk terug. Nu inmiddels 15 maanden onderweg en ik ben er eindelijk aan toe geleidelijk weer actief te gaan sporten. De last die ik nu nog ervaar is dagelijkse ochtendstijfheid en iets minder bewegingsvrijheid ten opzichte van de andere enkel, ik heb geen last van aanwezige schroeven.

Ik wens een ieder heel veel succes en sterkte bij verwerken van een dergelijke breuk.

IPaul | email | 04-10-2010

Op 20 augustus 2010 bij een scooterongeluk mijn scheenbeen en enkel gebroken. De breuk (spiraalbreuk) is gezet met een pen en een plaatje op het kuitbeen.
Geen gips.
De pijn was de eerste weken aanzienlijk.
Na 3 weken (de wonden zijn dan genezen) mocht ik voorzichtig aantippen tijdens het lopen.
Na 5 weken met 20 kg belasten.
Na 6 weken zijn de botten nagenoeg aan elkaar gegroeid en mag ik nu met 50% belasten. dagelijks 2x 10 minuten fietsen en veel bewegen.
Nog 2 weken en ik mag er 100% op staan.
Of ik dan al met één kruk mag lopen, moeten we afwachten.
Geduld en nog eens geduld.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over