hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

lage bloeddruk

S.B. | 01-02-2005

Weet iemand iets tegen te lage bloeddruk? Mijn bloeddruk schommelt rond de 101-58. Met lange duurlopen heb ik weinig last maar met interval-training ben ik vaak duizelig. M'n ijzer en Hb is op dit moment goed, daar ligt het niet aan. Ook conditiegebrek kan het eigenlijk niet zijn, m'n hartslag in rust is 45 per min. Vandaar dat ik denk dat het aan m'n lage bloeddruk ligt.

anna | email | 06-02-2007

jaja fanny ook vaak hoofdpijn om soms moedeloos van te worden het is begonnen na de geboorte van mijn eerste kind inmiddels ruim15 jaar geleden denk toch dat homeopatie het beste is voor zoveel klachten want antibiotica is ook niet alles dankje voor je reactie

fanny | 06-02-2007

beste mensen,
wat ik niet begrijp, er blijken zoveel mensen met hun bloeddruk te tobben en niemand onderneemt stappen, tenminste, dat lees ik niet terug.
jullie willen niet weten hoeveel mensen ik op mijn afdeling krijg die;
1; een gezond gewicht hebben
2; niet roken
3; geen alcoholgebruik
4; sportieve mensen.
5; vaak jonge mensen.
veel komen er op mijn afdeling door b.v. hartstilstand, herseninfarct etc.
je moet zo zien dat je HART de motor is van je lichaam, deze moet je dus 'vertroetelen'

fanny | 06-02-2007

@anna,
het is al meer aangegeven, bij een te hoge of te lage tensie ga je naar de huisarts voor onderzoek!
doe dat dan ook, hier kan wel een arts op reageren maar je zult zelf op pad moeten gaan.
die ogen, heb je ook hoofdpijn erbij?!

anna | email | 06-02-2007

hoi ook die van mij is aan de lage kant 111 51 voel me slap vol in me hoofd dichte oren hartkloppingen het liefst ga ik nu weer naar bed want mij ogen branden ook de hele dag kan geen daglicht verdragen heeft iemand ook deze klachten ik wordt er gek van

marian | 06-02-2007

@freddy,
loop jij lke dag?
je tensie is aardig omlaag gegaan zeg!
de etensie voor je 42 jaar was wel schrikbarend hoog, vroeger gelde meer de onderdruk(hart in ruste) maar tegenwoordig is de bovendruk bepalend(druk in de bloedvaten door uitzetting)door de vele infarcten(hersenen, hart) is daar dus verandering in gekomen.

Freddy | email | 06-02-2007

@Evelien: ik heb gelukkig de bloeddruk van een jonge hond nu...hehehe....cht: 115/75. Ben nu 42 jaar en vr deze leeftijd had ik een bloeddruk van 155/110. Wt een verschil, ik voel me nu kiplekker. Joggen doe ik zo'n 1 1/2 uur per dag en in een gewoon tempootje, niet t snel dus. Oh ja, door dat joggen ben ik nu in 1 jar tijd 35 kilo kwijtgeraakt, ik weeg nu 85 kilo. Dus kopop, het hoeft geen probleem te zijn.

Freddy | email | 06-02-2007

@Evelien: ik heb gelukkig de bloeddruk van een jonge hond nu...hehehe....cht: 115/75. Ben nu 42 jaar en vr deze leeftijd had ik een bloeddruk van 155/110. Wt een verschil, ik voel me nu kiplekker. Joggen doe ik zo'n 1 1/2 uur per dag en in een gewoon tempootje, niet t snel dus. Oh ja, door dat joggen ben ik nu in 1 jar tijd 35 kilo kwijtgeraakt, ik weeg nu 85 kilo. Dus kopop, het hoeft geen probleem te zijn.

Freddy | email | 06-02-2007

@Evelien: ik heb gelukkig de bloeddruk van een jonge hond nu...hehehe....cht: 115/75. Ben nu 42 jaar en vr deze leeftijd had ik een bloeddruk van 155/110. Wt een verschil, ik voel me nu kiplekker. Joggen doe ik zo'n 1 1/2 uur per dag en in een gewoon tempootje, niet t snel dus. Oh ja, door dat joggen ben ik nu in 1 jar tijd 35 kilo kwijtgeraakt, ik weeg nu 85 kilo. Dus kopop, het hoeft geen probleem te zijn.

hilde | 29-01-2007

@ Evelien,
je raakt echt niet in coma door hypotensie hoor, tenzij je een hartkwaal hebt maar dan veronderstel ik dat je in behandeling bent bij een cardioloog!
Veel jonge meisjes hebben last van hypotensie omdat ze te weinig eten, daar kan je zelf dus iets aan doen, of doordat ze bepaalde medicijnen slikken op eigen houtje zonder de bijwerkingen te kennen.

fanny | 29-01-2007

evelien,
ik weet niet wat jij onder lage bloeddruk en hypothensie verstaat?!
hypo= laag
tensie=bloeddruk.

evelien | email | 29-01-2007

lage bloeddruk opzich is niet gevaarlijk, maar echte Hypotensie, kan wel heel gevaarlijk zijn, ikzelf heb ook last van een veelste lage bloedruk, en val dus heel vaak flauw, heb bloed laten prikken bij een dieetiste geweest, noem het maar op, maar ik zal er niet te licht over denken, want bij echte hypotensie kan je ook in coma raken!

groeten

fanny | 17-01-2007

natasja,
die klachten die je aangeeft hebben inderdaad te meken met een lage tensie, wazig zien en duizelig, waarom accepteer je dat?
heb je enig idee dat het gevaarlijk kan zijn, die bijverschijnselen?!
ik zou naar de Huisarts gaan, wat je nu al kunt doen ; meer zout eten, zoethout thee, drop etc.
ik zou er zeker naar laten kijken, wat heb je te verliezen?!

dorien | email | 16-01-2007

iki mis in alle stukjes het wortelsap, bieten en bietensap, rozemarijn en bonenkruid. Dit vond ik op andere sites.
Wie heeft er meer info over natuurgeneesmiddelen en lage bloeddruk?

Natasja | email | 16-01-2007

Hallo, ik ben 25 jaar en heb een lage bloeddruk (60/100) en een trage hartslag.

de laatste tijd wordt ik erg vaak duizelig.
en mijn zicht wordt heel wazig. duurt zeker 3kwartier voor ik mij zicht weer terug heb. is dat normaal bij een lage bloeddruk? dat je wazig ziet ? (net of je te lang in het licht gekeken hebt). heeft iemand daar ervaring mee ?

fanny | 06-01-2007

hey mij,
vlgs mij kan je niet duizelig worden als je blddruk van laag naar hoog gaat(binnen korte tijd)
is je lichaamshouding veranderd tussen die metingen in, want daar lijkt het op!
eigen tensie meten, kan zijn voordelen hebben, maar kan ook verslavend en verontrustend werken.
het beste is s'morgens, op bed, benen uit bed en dan meten(je bent dan nog niet uit bed geweest)
wat wel leuk is om eens uit te proberen, je tensie meten als je ligt en gelijk daarna in zit, dan kun je zien wat je hart doet,
groetjes

mij | email | 05-01-2007

Hoi,
Ik heb een bloeddrukmeter gekocht omdat ik al een half jaar lang erg vaak duizelig ben. Mijn bloeddruk schommeld heel erg. Van 90-75 zo ineens een paar minuten later naar 130-75. Kan dit de oorzaak zijn van het feit dat ik vaak duizelig ben?
(over het algemeen zit mijn bloeddruk rond de 94-78)

julia | 02-01-2007

heb ook een vraagje...! heb ook last van lage bloeddruk.....! heb vaak in warme drukke ruimtes dat ik me dan duizelig voel worden....en dat ik ook regelmatig flauw val..dat is al vervelend genoeg..alleen nu heb ik de laatste 2 keer een bijverschijnsel gehad...door de totale ontspanning van mijn lichaam heb ik alles laten lopen. Behoorlijk genant. zijn er meer mensen die dit herkennen?

petr@ | 25-12-2006

hallo hilde, je hebt gelijk wat betreft de bovendruk,
wat ik dus eigenlijk bedoelde was dat de bovendruk mede verantwoordelijk is voor de druk in de hersenen.
vroeger was onderdruk het belangrijkst, maar uit onderzoeken is gebleken dat veel hersenproblemen onstaan door de hoge bovendruk, ik had het beter moeten formuleren!
groetjes

hilde | 25-12-2006

@ Petr@
het hoogste cijfer van de bloeddruk is niet de druk in de hersenen, maar de druk van het bloed in de slagaders tijdens contractie van de hartspier; het laagste cijfer is de druk als het hart zich weer ontspant.
Te hoge bloeddruk beschadigt de bloedvaten, een lage bloeddruk beschermt hen en is dus gezond. Hoe iemand zich daarbij voelt is heel persoonlijk, 90/60 is o.k. voor de ene (voel me er zelf prima bij) terwijl een ander zich dan misschien wat slapjes voelt.
Wie last heeft van duizeligheid en liever niet teveel zout gebruikt kan ook gewoon meer water drinken, meer vocht in de aders verhoogt de bloeddruk.

petr@ | 23-12-2006

hey anneke, en be
je bloeddruk is 90/60 en be 90/70 bovendruk/onderdruk
of andersom?
hij is inderdaad aan de lage kant, mede door medicijnen, maar dat je je slapjes voelt heeft daar toch wel wat mee te maken.
huismiddeltje is wat meer zout te gebruiken, kan ook drop zijn/zakjes bouillon etc.
het vervelende is dat de meeste mensen eigenlijk niet weten wat hun bloeddruk altijd al was, misschien is het bij jouw ook voor een gedeelte erfelijk bepaald, ik ben er achter gekomen tijdens mijn opleiding, tensie meten bij elkaar..ondanks hij wat te hoog is, heb ik totaal geen klachten, nu heb ik het redelijk onder controle dankzij med.
en laat elke 6 weken meten, en tussendoor op het werk
groetjes

petr@ | 23-12-2006

hey loes,
als ik het goed begrijp heb je dus je bloeddruk zelf gemeten met zo'n thuisaparaat?!
bloeddruk verschilt elk moment van de dag, stel je sluit het apparaat aan als je zit, dan is de waarde anders als je opstaat.
heb je deze waarde verkregen terwijl je op bed ligt?
een bezoek aan de huisarts vind ik nodig!
een mooie tensie is rond de120/70
120 staat voor bovendruk(druk in de hersenen) en die 70 voor het hart in ruststand, ik vind jouw waarde echt aan de lage kant,
groetjes

be | 22-12-2006

ook mijn bloeddruk is vrij laag 90/70
maar ook bij mij komt dit door de betablokkers die ik gebruik voor mijn hartritmestoornissen.Ik had altijd een keurige bloeddruk 120/80 maar nu dus laag
ik heb er niet echt last van,alleen dat ik dus vaak duizelig ben en moe.

anneke | email | 19-12-2006

Hallo allemaal

heb zelf een bloeddruk van 60/90,dus ook te laag,dit komt bij mij door m'n medicijnen,tegen hartritmestoornissen en ik gebruik anti-depressivia,sta onder controle bij m'n huisarts,maar een te lage bloeddruk is absoluut NIET gevaarlijk.
Het enige nadeel,wat ik zelf dus ook heb is dat ik dus ook vaak moe,futloos en duizelig ben.

loes | email | 19-12-2006

Ik heb laatst mijn bloeddruk een paar keer gemeten, gewoon omdat ik nieuwschierig was en bij mij hangt het al de hele week rond 70/40.. ik lees dus nu op internet dat het heel laag is..
en dat jullie al boven mij zitten en het dan laag vinden. is dit een gevaarlijke waarde?

petr@ | 18-12-2006

hallo,
mijn bloeddruk is voor het mooie wat te hoog,80/130 het is erfelijk bepaald, het vervelende is dat ik verpleegkundige ben en de risico,s van hoge bloeddruk maar al te goed weet.
mijn hartslag in rust is tussen de 50 -60.
het ligt eraan of ik die avond ervoor avonddeinst heb gehad,
mijn temp. is te laag, nl 35-36*
ook ik heb met mijn bloeddruk koude handen, voeten etc.
ik eet al jaren(zeker 26 jaar) zoutloos, heb geen overgewicht, eet gezond en sport.
ik heb geleerd dat als je hartslag laag is, je een sporthart heb.
dus ik bedoel maar, het lichaam zit raar in elkaar,groetjes

Sandra | 06-12-2006

Hoi,

Ook ik heb een lage bloeddruk 100/50, heb er niet zoveel last van, gelukkig!! Alleen hele koude handen, voeten en neus, maar ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft.

Wat wel heel vervelend was, was dat ik zwanger was en heel veel vocht vast hield en daardoor een zoutloos-dieet moest volgen, maar ik had een bloeddruk van 105/50 dus daarvoor moest ik zout hebben. Heel dubbel dus. Heel vaak duizelig enzo en als het te erg werd mocht ik dan een cracker met kaas, het hielp natuurlijk niet echt.

Nu als ik duizelig wordt neem ik ook een dropje, handje chips en dan gaat het wel. Heb het altijd al gehad, dus weet natuurlijk ook niet beter!!

hoi | 03-12-2006

Ik heb wel gehoord dat je hartslag sneller is bij een lage bloeddruk. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om de bloeddruk niet verder te laten dalen. Een oppepper als het ware.

peter | email | 20-11-2006

hallo,

mijn bloeddruk is 60/100
ben de hele dag duizelig en mijn huisartsheeft mij betahstine 2HCI 16mg voorgeschreven.
ik heb last van stress op het werk en ik probeer te herstellen van een burn out.
kan dit alls met elkaar te maken hebben?

peter | 20-11-2006

hallo,

mijn bloeddruk is 60/ 100
ik ben de hele dag duizelig en mijn huisarts heeft mij betahstine 2HCI 16mg voorgeschreven. ik heb veel stress op mijn werk en heb een burn out gehad waar ik van probeer te herstellen.
kan dit alles met elkaar te maken hebben?

Joyce | 20-11-2006

@ Janique

Ik ben ook vaak duizelig als ik snel opsta, dan wordt het helemaal zwart voor mijn ogen. Dat heb ik altijd al gehad en ik denk dat het gewoon komt omdat ik snel opsta, niet door een andere reden.

Janique | 20-11-2006

ik heb vaak last van duizeligheid direct na t opstaan heb k dat en hoofdpijn zou t temake kunne hebben met een lage bloeddruk? zou k dan naar de huisarts gaan om t te controlere of komt dit vaker voor

janique

Karin | email | 20-11-2006

Mijn bloeddruk is 90/60 en er is geen aanwijsbare reden voor. Wat ik het meest vervelende vind is de vermoeidheid en de duizelingen. Ook ben ik onlangs flauw gevallen naast mijn bed na een nachtelijk toiletbezoek. Ik drink dagelijks zoethoutthee en eet regelmatig drop, dit helpt echter niet. Er zijn wel medicijnen tegen lage bloeddruk maar die hebben ernorm veel bijwerkingen. Wellicht is het middel erger dan de kwaal.

Katrien | 19-11-2006

Hallo

Ik wilde nog even op een paar dingen terugkomen. Want Anita (04-09-2006) zei dat ze door de lage bloeddruk zelfs moest overgeven. Maar kan dat wel hierdoor komen, want wat heeft het voor zin om over te geven tegen een te lage bloeddruk?

En Larissa (15-11-2006) schreef dat ze duizelig en hoofdpijn krijgt van de lage bloeddruk. Dat is wel heel makkelijk te verklaren. Door de lage bloeddruk gaat er niet genoeg bloed naar de hersenen, daar krijg je hoofdpijn van. En je wordt duizelig als er weer bloed naartoe gaat.

Doooei doei

Marijke | email | 16-11-2006

Hallo,

Mijn bloeddruk is ook altijd "te" laag. 100/60, met een hartslag van 100 in rust. Dit komt van een lage hb (chronisch) Ik ben ook regelmatig duizelig en val wel eens flauw. Ik heb ook de hele dag behoefte aan zoet . Is het zo dat bij een hoge hartslag en lage bloeddruk je suikerspiegel sneller daalt??

Larissa | 15-11-2006

Hallo allemaal,
ik heb ook een te lage bloeddruk..en ik heb vaak last van duizeligheid..vooral met uitgaan in drukke en warme ruimtes ben ik altijd bang dat ik flauw val! Ik heb ook snel last van hoofdpijn, hebben jullie dat ook? of heeft dat er misschien niks mee te maken..?

succes ermee

Wendy | email | 10-11-2006

Hallo, ik ben 23 jaar, ik had laatst een bloeddruk van 110/55 e in dezelfdeweek 80/40. dit gemeten bij de huisarts. Ik heb ook altijd koude handen en voeten. Als ik me druk maak word ik vaak niet lekker of duizelig. Ben op diabetes en bloedarmoede getest en dat was t niet. Herkend iemand dit? Of heeft iemand ervaring hiermee?

maelbrancke claudien | email | 01-11-2006

hallo.
ik ben maelbrancke claudien uit torhout.
ik heb ook een lage bloeddruk. 10 / 8 /
en ik neem ginkgo biloba. van de kruiden
winkel .of apoteek.
ik moet dat ook niet alledagen nemen.
mijn hartslag is 55.
pillen kan ik niet nemen , ik ben daar alergisch tegen.

groetjes claudien.

maelbrancke claudien | email | 01-11-2006

hallo.
ik ben maelbrancke claudien uit torhout.
ik heb ook een lage bloeddruk. 10 / 8 /
en ik neem ginkgo biloba. van de kruiden
winkel .of apoteek.
ik moet dat ook niet alledagen nemen.
mijn hartslag is 55.
pillen kan ik niet nemen , ik ben daar alergisch tegen.

groetjes claudien.

Natas | 27-10-2006

Ik heb zelf ook een lage bloeddruk (105/60) maar mijn polsslag is in rust rond de 130. Ik lees hier eigenlijk niets over. Hebben jullie mischien enige idee wat ik hiermee aan moet?

Simone | email | 21-10-2006

Hallo mijn man, was op een dag niet goed geworden, en kwam bij de huisarts terecht.
zijn bloeddruk was 210-95 dus veelste hoog. hij werd meteen doorgestuurt naar het ziekenhuis om een hartfilmpje te laten maken , gelukkig was dit goed. maar staat nu om de twee maanden onder strenge controle van de huisarts, zijn bloeddruk wordt momenteel op pijl gehouden door middel van medicijnen, maar het was best ff schrikken.

Merel | email | 29-09-2006

Vandaag kreeg ik btablokkers voorgeschreven i.v.m. het hoge aantal migraine aanvallen per maand.Alleen heb ik een lagebloeddruk!Mijn hartslag is in rust ook maar 45 slagen per minuut.Eerlijk gezegd durf ik deze pilletjes niet zomaar in te nemen. Bang dat mijn bloeddruk nog verder daalt!
Wie heeft hier ervaring mee ?

martine | email | 29-09-2006

hallo ik heb ook een te lage bloeddruk maar ik zie de hele dag zwarte vlekken voor mijn ogen kan dit er mee te maken hebben ????
mijn bloed is trouwens ook al getest en heb geen boedarmoede .

henny | 19-09-2006

Ik heb een bloeddruk van 97/75 ( gisteren in het ziekenhuis) op z'n laagst was het iets van 67/30 Bij mij heeft het een oorzaak ik heb de ziekte van addison.Dit komt niet zo heel veel voor maar misschien is er iemand die ervaring mee heeft?

Suzanne | email | 17-09-2006

Hoi, ik heb eigenlijk de laatste maand een lage bloeddruk van 58/98. Maar mijn hartslag is daar tegen over soms wel 120 zonder inspanning. Van deze combinatie heb ik nog niks gelezen. Is dit slecht.

Nathalie | email | 15-09-2006

Ik lag laatst in het ziekenhuis wegens hartritmestoornis ..nu met medicijnen gaat het goed maar wel bijwerking een veel te lage bloeddruk dus.. nu vertelde de ambulance personeel mij dat je dan beter zoethout kan eten,want daar ga je bloeddruk van omhoog.. suc6 ..ook ik ga dat proberen..

cien | email | 13-09-2006

hallo ik heb al jaren last van lage bloeddruk. ik hoor vele dingen die helpen maar bij mij helpt juist niks.
als ik meer drink dan moet ik constant plassen. het is toch de bedoeling dat je dat vocht vasthoud?
ik snap er niks meer van
als er tips of vragen zijn, mail me dan maar gerust
groetjes cien

Patricia | email | 09-09-2006

Hallo

Ik heb ook een te lage bloeddruk,het word alleen maar erger bij mij qau flauwvallen,en misselijkheid zijn, ik ben zelfs de hele dag misselijkheid en duizelig..vanochtend ben ik weer bijna flauw gevallen!ik kon net gaan zitte etc..zelf ben k 16 jaar..en vind het jammer,want ik kan weinig doen.ik ben nu donders moe.
Maarja er valt niks aan te doen!

marjan bakker | email | 06-09-2006

ik ben marjan ik had laatst ook een te laag bloeddruk ben ook flauwgevallen wat me opviel was dat tegelijk mijn hart ging overslaan wat zou dat kunnen zijn vind het best wel eng heeft iemand dit ook zou het graag willen weten groetjes

anita | email | 04-09-2006

mij hebben ze doorgestuurd voor een tildtestvoor te kijken wat de bloeddruk gaat doen en tegelijk het hard kan samen een oorzaak zijn o.a flauwvallen en zweten is gebeurd nar een operatie hebben toen hartmassage moeten geven door een te lage bloeddruk

anita | email | 04-09-2006

hoi met anita ik heb ook lage bloeddruk zolaag dat ik moet overgeven zelfs naar het ziekenhuis gebracht doordat ik was flauwgwvallen en hard begon te zweten heeft dat ook te maken met een te lage boeddruk graag hierop een antwoord

lies | email | 25-08-2006

ik heb een lage bloeddruk en eet dus drop
het helpt een beetje voor het gevoel maar omhoog gaat de bloeddruk niet
als het heel erg is en ik ben duizelig dan neem ik een zout tablet
kan je gewoon krijgen bij de apotheek zonder recept
verder is het heel vervelend en er is weinig tegen te doen
er zijn verder geen goeie medicijnen voor...zeggen ze
en wat betreft oorzaak.. ze zeggen o.a ook door stress en depressie...ach dat zou wel kunnen kloppen bij mij

Marloes de Kruijf | email | 22-08-2006

Ik heb sinds kort last van duizeligheid als ik snel op sta enz... ook ben ik hartstikke moe,
is het handig als ik een keer mijn bloeddruk laat meten bij de huisarts?

groten van Marloes

Carlos | 18-08-2006

Men spreekt over een te lage bloeddruk wanneer de bovendruk lager is dan 100 mm hg en of de onderdruk lager is dan 60 mm hg.
Een te lage bloeddruk is minder gevaarlijk dan een te hoge bloeddruk.
Oorzaken kunnen o.a zijn Zware maaltijd
Rechtstaan na lang te hebben gelegen (vb. slaap, ziekte)
Spataders in de onderbenen waardoor er minder bloed naar het hart terugvloeit
Warmte
Extreem vochtverlies
Een hevige allergische reactie
Infecties
Gebruik van alcohol
Stress
Diabetes
Gebruik van bepaalde medicijnen zoals diuretica, middelen tegen hoge bloeddruk, antidepressiva, e.a.
Het kan ook zijn dat er geen aanwijsbare oorzaak is, maar dat een psychologische problematiek een rol speelt.
Het volgende zou je kunnen doen.
Lichtere maaltijden gebruiken
Langzaam rechtkomen uit liggende houding
Goed spannende elastische kousen dragen
Ventileren, zorgen voor afkoeling in te warme plaatsen
Koude douches nemen
Meer zout innemen, waardoor het circulerend bloedvolume toeneemt
Teenstandoefeningen, bewegen
Besrpeek met uw arts of lage bloeddruk het gevolg kan zijn van bepaalde medicijnen, diabetes, infecties, enz.

frre rika | email | 13-08-2006

hallo,
ik neem effortil bij lage bloeddruk
zonet las ik op internet dat lage bloeddruk kan voorkomen door verveling,mindewaardigheidscomplex,depressie.;. en eigenlijk voel ik me de laatste tijd ook zo. dus toch?
Ik heb een nieuwe stimulans nodig in mijn job en ik denk dat het daar mee wel zal beteren;

Angel | email | 08-08-2006

Weet iemand of er medicijnen zijn voor een lage bloedruk? Mij is verteld van niet.

Angel | email | 08-08-2006

Hallo allemaal, ook ik heb vrijwel mijn hele leven een lage bloeddruk (of precies goed 120/70). Op de Mavo viel ik flauw en toen is het ondekt. Ik leerde ermee leven door zoute drop te eten en regelmatig een soepie, lekker zout. Maar er zijn heus momenten dat het niet altijd helpt en het zwaarder is. Bijvoorbeeld als je ziek bent en erge warmte pfff. Ik heb ook symptomen zoals wel eens een beetje misselijk zijn in de ochtend, vlekjes voor mijn ogen en duizelig als ik te wild opsta. Ook moet ik wel eens op mijn ademhaling letten, dat doe ik soms verkeerd, maar als ik verkeerd adem kan ik ook duizelig worden. Laatst met de hitte heb ik er erg last van gehad en viel bijna flauw. Heb een week thuisgezeten omdat ik doodop was, zo erg moe en futloos. Maar verder valt er goed mee te leven, gewoon goed naar mijn lichaam luisteren, en goed eten en slapen! Het enige lastige is soms dat mensen, waaronder op je werk, er soms weinig begrip voor tonen. Ik meld me alleen ziek als ik echt teveel last heb, helaas hou ik dit niet altijd tegen. Succes iedereen met een lage bloeddruk! Enne, zijn er misschien mensen die hierdoor problemen op het werk hebben? Groetjes

Ralf | 26-07-2006

@Diana
sorry maar dit klopt niet te laag en te hoog is in beide gevallen schadelijk en zal je levensverwaching doen afnemen. Meet jezelf ook niet 1 keer en denk meteen dat is de referentie bloeddruk. Meet zeker 5 keer op verschillende tijdsstippen en kijk of deze waarden ook een beetje overeen komen. Als je er niet gerust op bent ga je even naar de huisarts. Deze meet iedere dag de bleod druk dus een arts is ook veel betrouwbaarder.

Diana | 26-07-2006

Met een lage bloeddruk word je oud, met een hoge bloeddruk is de kans groot dat je eerder overlijdt.
Ik heb ook veel last van een te lage bloeddruk, ik neem dan vaak een paar zoute dropjes en dan gaat het weer beter.
Met warm weer moet ik wel erg oppassen dat ik me niet te veel inspan, want dan val ik bijna flauw en moet ik veel overgeven

corine | email | 24-07-2006

hallo
mijn bloeddruk is nu 69-50 maar gaat niet om hoog
van de huisart wordt ik ook neit wijzer
duizelif lusteloosheid ga zo maar door
heeft er nog iemand zon lge bloeddruk?of deze kenmerken

sandra voshol | email | 17-07-2006

Hoi, heb regelmatig last van te lage bloeddruk, gister bij toeval op het werk opgemeten bovendruk 91 onderdruk 56 pols 67. Vandaar het steeds duizelig zijn en regelmatig in de ochtend misselijk wakker worden. Ben hier ooit mee naar de huisarts geweest,het is niet ernstig zodra ik ochtends moet overgeven moest ik weer contact opnemen, dit is nooit gebeurt.

Patrick | email | 11-07-2006

Ik heb ook last van duizelingen. Met name zodra ik snel opsta of mijn hoofd naar achter houd. Het duurt even en dan is het weg. Ik voel mij op het moment moe met weinig energie. Aan het einde van de dag ben ik er helemaal uitgeput en wil ik naar bed. Het lijkt vast omdat ik er nu al een week mee loop. Ik heb dit al eens eerder gehad maar ging toen vanzelf over.

Ik ben toen naar de dokter geweest maar haar diagnose stelde mij niet echt gerust. Nu zet ik het hem maar op een zout eten en wellicht ga ik later eens een bezoek brengen bij de huisart ter controle.

W.Leemhuis | email | 11-07-2006

Iedereen praat altyd over of een lage bloeddruk of een hoge bloeddruk.Ik heb mijn hele leven al een heel hoge bovendruk gehad(170 en hoger) en een heel lage onderdruk(65 en lager)
Wat moet je nu aan zoiets doen?

melissa | email | 06-07-2006

Hallo,
Ik ben 21 jaar en werk in de zorg. Mijn bloeddruk is meestal rond de 124/80. Maar vandaag was het 104/73, is dit laag?pols was rond de 93. Voel me ook niet helemaal ekker in m'n vel.

Graag reactie.

Ralf | 26-06-2006

Een gezonde bloeddruk ligt gemiddeld rond de 130 bovendruk en 80 onderdruk. De bovendruk is belangrijk, omdat dat de druk is waarmee het bloed door het lichaam gepompt wordt. Als deze te laag is zoals ss komt het bloed niet tot je hersenen en krijgen deze te weinig zuurstof, dus duizeligheid. Als je bovendruk onder de 80mmHg komt zou ik me zeker zorgen beginnnen te maken. ga naar de huisarts en blijf niet wachten is alleen maar schadelijk.

ss | email | 26-06-2006

hoi ik ben 18 jaar en mijn bloeddruk is gemiddeld 90 over 55 heel vaak ook 80 over 54 ofzo het laagst gemeten is 45 over 35 soms vole ik me duizelig etc als ik dan eet zou de bloedruk beter moeten worden maar dit duurt wel meer dan 6 uur voordat ik iets merk ben nog nooit flauwgevallen wel bijna vaak. Is dit erg???? Ik ben helemaal niet dun ofso hoe kan dit. Mij hartslag is ongeveer 55/62

Dave | email | 24-06-2006

Hallo

Ik heb in december 2005 een CVA gehad
en ben geopereerd aan een verstopping in mjn halsslagader.N de operatie had ik nog maar een hartslag van 30 (levensgevaarlijk)
N behandeling met medicijnen die ik nu vooraltijd moet gebruiken heb ik een hartslag van 60 en een bloeddruk van 100/60 wat volgens de cardioloog prima is.
Voor dit alles was mijn bloeddruk 170/95

joyceken | email | 20-06-2006

hallo,
sinds kort ben ik te weten gekomen dat ik aan lage bloeddruk lijd, 90/60 tot soms 80/50 op sommige momenten, op 14 -jarige leeftijd heeft dit heel wat verandert. wat vooral belangrijk is, is dat je heeeeel veeeel water drinkt min.2.5 liter en hierbij ook meer zout gaat eten.
ale veel succes nog
groetejs

Klara | email | 19-06-2006

mijn moeder 70 opgenomen in ziekenhuis met bloeddruk 95/50.. ze noemden het kritiek..maar nu blijkt ze uitgedroogd..teveel aan medicatie te hebben zoals plastabletten..en daarnaast drinkt mijn moeder graag borrel..al lezend hier weet ik nu wat de oorzaak is van de lage bloeddruk..dank jullie.. maar vreemde in ziekenhuis is dat ze natriumarm dieet heeft..en dat kan ik niet rijmen..

angelieke | email | 02-06-2006

mijn bloeddruk is 90/40 heel laag dus wie heefd hier ook last van

Quinten Dengerink | 31-05-2006

Ik raad aan om de volgende sites te bezoeken:

http://www.consumed.nl/?rightUrl=L2RhdGFiYXNlL2luZGljYXRpZXMvaW5kaWNhdGllLnBocDM/aWQ9MTkx

http://www.medicinfo.nl/%7B0e9dd5b5-e091-400f-aba5-59eb516ed8f7%7D

Nog veel succes

Quinten

Marc | 23-05-2006

@ankx:
Eigenlijk hoort dit niet helemaal thuis in een hardloopforum. Maar ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.

Als je het niet helemaal vertrouwt zou ik zeker naar een huisarts gaan, waarom niet?

/Marc

ben gaar | 23-05-2006

heb bloeddruk van 70 /100 en ging vanmorgen bijna voor mijn gevoel tegen de grond aan ,de arts zegt is wel laag ,maar zal nog iets lager zijn doordat je bij een arts altijd wel iets hoger word door de zenuwen .Maar ik voel me zo moe en zie allemaal zwarte vlekken.Maar wat doe je er aan ,behalve drop eten ,ik voel me raar in me hoofd en soms laat ik liever de auto staan,omdat ik gewoon rar in me hoofd word erdoor

ben gaar | 23-05-2006

heb bloeddruk van 70 /100 en ging vanmorgen bijna voor mijn gevoel tegen de grond aan ,de arts zegt is wel laag ,maar zal nog iets lager zijn doordat je bij een arts altijd wel iets hoger word door de zenuwen .Maar ik voel me zo moe en zie allemaal zwarte vlekken.Maar wat doe je er aan ,behalve drop eten ,ik voel me raar in me hoofd en soms laat ik liever de auto staan,omdat ik gewoon rar in me hoofd word erdoor

ankx | email | 20-05-2006

ik maak me ongerust over mijn dochter. zij is 7 maanden zwanger en heeft een bloeddruk van 105/50. haar verloskundige heeft haar aangeraden om drop, boullion en chips te eten, maar is het niet beter om naar haar huisarts te gaan? ze werkt nu nog halve dagen omdat ze te moe is.

Anna | 17-05-2006

Mijn bloeddruk is ook erg laag, 80 over 50, en ben ook erg futloos, en zwaar in mijn hoofd, maar lage bloeddruk is echt niet gevaarlijk. Er wordt beweerd op deze site dat voldoende vocht binnenkrijgen niets te maken heeft met lage bloeddruk, maar een te lage vochtgehalte in het lichaam is juist vaak de oorzaak van lage bloeddruk! Dus voldoende drinken en wat vaker wat zouts eten!! Een bloeddruk is trouwens pas te laag als je er last van hebt!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over