hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

lage bloeddruk

S.B. | 01-02-2005

Weet iemand iets tegen te lage bloeddruk? Mijn bloeddruk schommelt rond de 101-58. Met lange duurlopen heb ik weinig last maar met interval-training ben ik vaak duizelig. M'n ijzer en Hb is op dit moment goed, daar ligt het niet aan. Ook conditiegebrek kan het eigenlijk niet zijn, m'n hartslag in rust is ±45 per min. Vandaar dat ik denk dat het aan m'n lage bloeddruk ligt.

evelyne | email | 03-03-2008

hallo

het doet me goed om dit alles te lezen want als je met je gezondheid sukkelt denk je altijd dat je de enige bent op de wereld
ik heb ook al heel mijn leven last van lage bloeddruk, maar na de geboorte van mijn kindje (1.5jaar geleden) is dit er zeker niet op verbetert
4 jaar geleden is mijn schildklier verwijdert, weet er soms iemand of dit er ook mee kan te maken hebben

marielle | 26-02-2008

hallo allemaal ...

ik heb ook last van een lage bloeddruk..
ben er mee bij een dokter geweest en het is niet gevaarlijk maar wel heel verveelend vooral de duizeligheid. ik heb nu visolie met omega 3 en een hoge dosering 6 merk el mare het werkt wel. vooral met auto rijden is het eng die duizeligheid. en met uitgaan maar kan het nog wel redelijk onder controle houden.

gedwongen drop eter | email | 08-02-2008

hoi....ik heb gehoord dat je helemaal geen zoute drop hoeft te eten..het mag ook zoete zijn,want het gaat om de zoethout extract die er in zit..
Die zorgt dat je bloeddruk weer omhoog gaat...zeggen ze!!
Is deze bewering waar??????

Maria | 28-01-2008

deel 2:
Vergat te melden dat drop een stofje bevat dat de bloeddruk iets doet stijgen.
Het schijnt trouwens dat een lage bloeddruk alleen 'te laag' is als de patient klachten ondervindt. Bij mij was dat snel duizelig, misselijk, minder kracht, versuft, heel moe. Rechtop zitten maakte me al misselijk.

Maria | 28-01-2008

Hai allemaal,
Ik ben vrouw, 38 jaar, en ben net uit het ziekenhuis voor een keeloperatie. Op de dag van ontslag was mijn bloeddruk 57/95. Normaal is ie ook al laag 65/110. Advies dat ik kreeg: zout en caffeine en zorg dat je voldoende ijzer binnen krijgt. Rustig opstaan, niet abrupt opstaan of draaien en ik merk dat het echt beter wordt.
Succes ermee!

Ilsim | email | 12-01-2008

Dag, Ik kwam laatst achter dat de reden van mijn sommige klachten lage bloeddruk is.
Mij werd aangraden eten met veel peper en zout, bewegen en kwaad worden :-)

Ik drink cup a sup met zwarte peper of rode peper (fijn). en veel drinken.

Ik ben een zangdocente. Dus ik geef dagelijks zangles en moet piano splelen. Ik ben constant in beweging. (inademen/uitademen).

Dit helpt ook denk ik.

lilly | email | 10-01-2008

hoi ik ben 17 jaar en mijn bloeddruk is altijd vrij laag momenteel 86/49. Daardoor ben ik snel moe. De huisarts zegt dat er niets aan te doen is, maar vaak voel ik me toch niet lekker. Een paar maanden geleden is het gebeurt dat ik flauw viel. En ik een paar uur mijn geheugen kwijt. Ik vond het naderhand erg schrikken. Ik probeer zoveel mogelijk te doen om bloeddruk te verhogen. Maar niks helpt. Heeft iemand nog een idee wat ik kan doen

Floor | email | 29-11-2007

Ik heb altijd al last gehad van warmte, al vanaf dat ik klein was. Als ik dan iets zouts at, ging het meteen weer beter mertke ik al snel. Nou heb ik de laatste tijd vaak duizelingen en dat heb ik ook aangestipt bij de dokter en die zei dat het een lage bloeddruk kon zijn. Opeens viel alles op z'n plek. Volgens mij heb ik gewoon een lage bloeddruk, en als het dan warm is, kom ik al gauw water en zout te kort. Nu ik op internet alles erover lees, herken ik zo veel! Ik moet ook maar eens meer zout gaan eten.. Geen probleem, want ik hou wel van hartig.

Ann | 22-11-2007

ik weet dat er een medicijn efortil bestaat voor een lage bloeddruk, dat is al iets enorm oud...
Voorts iets meer zout eten, zodat vocht makkelijker wat langer aanwezig blijft, en je bloeddruk dus stijgt...
Dit zijn ook maar dingen dat ik mij drect kan herinneren, best even naar dokter gaan...

Marit | 21-11-2007

Het helpt om te gaan bewegen. Ik heb een lage bloeddruk in verband met mijn medicijnen. Ik ga op controle bij de cardioloog en die zegt mij altijd veel water te drinken, zoethout thee te drinken en genoeg blijven bewegen. Hoe duizelig je ook bent, door beweging en inspanning stijgt je bloeddruk! Ik ben 20 en heb vooral goede ervaringen met het bewegen.

Anita | email | 24-10-2007

Meer koffie drinken!

Ethel | email | 24-10-2007

Heb ook een lage bloeddruk. Maar ik heb een medicijn voorgeschreven van mijn dokter, nl. regulton. Dit regelt je bloeddruk zonder enige bijwerkingen. Mijn laagst bloeddruk was 9 op 6, ik kon haast niet op mijn benen staan. Na Regulton ingenomen te hebben verhoogde mijn bloeddruk naar "normaal" ttz naar 11,5 op 7 dus er is wel degelijk een medicijn voor een te lage bloeddruk.

Ethel | email | 24-10-2007

Heb ook een lage bloeddruk. Maar ik heb een medicijn voorgeschreven van mijn dokter, nl. regulton. Dit regelt je bloeddruk zonder enige bijwerkingen. Mijn laagst bloeddruk was 9 op 6, ik kon haast niet op mijn benen staan. Na Regulton ingenomen te hebben verhoogde mijn bloeddruk naar "normaal" ttz naar 11,5 op 7 dus er is wel degelijk een medicijn voor een te lage bloeddruk.

goksen | email | 19-10-2007

hoi natasja (16-01-2007

het is normaal dat je die klachten heb op dit moment dat je last heb met lage bloeddruk het kan ook aan liggen als je niet voldoende uit rust en niet voldoende voeding binnen krijg wat je lichaam nodig heb en om vraagt dan krijg je vaak ervan last van, als je onregelmatig eet dus niet op tijd eet kan je vaak last krijgen van deze symtonnen wat jij op dit moment mee maakt is niet fijn ik geef advies neem rustig de tijd om uit te rusten bij thuis enzo en slaap voldoende uit in bed minimaal 8 uur en als je vroeg uit bed ga !! ga gelijk niet uit bed neem gerust de tijd om goed wakker te worden voor dat je uit bed, dit voorkom je dan dat je minder duizelig wordt en het verdwijn van zelf wel als je aan deze afspraken houd en als je merkt dat je niet lekker voelt stel je familie of op werk op de hoogde dat je ff rust nodig en dat je gaat liggen want dat heb je hard nodig op dat moment en neem gelijk een komp soep met voldoende zout erin dan zal je zelf wel merken dat het wel stuk beter met je gaat groetjes goksen

goksen | email | 19-10-2007

hoi met goksen

ik sins kort last van lagebloed druk in begin dachte ik van het gaat over en me arst gaf advies voldoende zout en vlees gezond eten dus voor al waar zout in de voeding zit

ik deze gedaan en gelukkig heb ik nauw minder las van zo als vandag had ik een zware dag achter de rug ik werk al 6 jaar in de verzorging het bevalt me prima maar maar had was weer raak vandag had en druk op werk ik voelde het aan komen konde het druk niet op dat moment ben je op werk maar heb gelijk om soep gevraagt met voldoende zout erin !!! geloof me heeft gelijk geholpen bij mij ik raad jullie aan waar je ook ben op werk of thuis je hoef je niet te schamen ervoor ga gelijk je collega,s enzo op de hoogte brengen dat je ff niet goed ben en laat het werk van iemand over nemen anders gaat het maar erger worden dan krijg je wegraking en dat is niet fijn neem gelijk soep en voldoende zout erin klinkt raar maar helpt wel tege lagebloeddruk en acepteeer ook dat je een persoon ben met een lage bloeddruk zo km je stuk verder met je leven en minder angst

heb je vragen over dit onderwerp hoor ik het graag met vriendelijk groet g.ergun

Susanne | email | 17-10-2007

ey
Ik ben zelf 17 jaar en heb ook last van een lage bloeddruk, vooral sogtends. Op mijn werk sta ik heel de dag en dan voel ik hem al aankomen. Licht in mn hoofd,duizelijg,misselijk, heele sloome en trage reactie, weinig kracht en ik word heel bleek.
Ik ben ook nar de huisarts gegaan en hij zei dat dit wel vaker voorkwam bij jongere meisjes. Zijn advies ook , eet zoute dingen. Maar het helpt helemaal niets, als ik me egt niet goed voel mag ik wel gaan zitten van mn chef maar dat voelt niet fijn. Om het steeds te moeten zeggen heb ik nu ook een soort angst opgebouwd om het weer te krijgen.
Weet iemand een betere oplossing voor me dan zout eten/drinken?
Wat ik word er altijd helemaal naar van en durf niet naar mn werk sogtends.

Als iemand wil reageren graag via mn mail.
groetjes
Susanne

Anais | email | 15-10-2007

Mijn 16 jarige dochter is 2 jaar geleden flauwgevallen met schokkende bewegingen. Opgenomen en na onderzoek zou zij epilepsie hebben.
Kreeg daarvoor anti/epileptica en raakte helemaal de weg kwijt door die medicijnen. Naar een ander specialist hij beweerde dat het geen epilepsie is. Voor verder onderzoek naar een epilepsiecentrum.
Geen epilepsie.
Ze valt gemiddeld 3 maal per mnd zo maar om en maakt schokkende bewegingen.
Ze voelt niks aankomen.
Ze is vaak heel erg moe en heeft moeite om zich concentreren.
Nu is ze onder behandeling bij een homeophaat arts en voelt zich wel fitter.
Er is nu gebleken dat haar bloeddruk erg laag is.
Advies: veel zout gebruiken en hartige dingen eten.
Van de week is ze weer van haar fiets gevallen het is goed afgelopen maar de schrik zit er goed in.
Ze voelt zich vaak raar een beetje licht in haar hoofd, en heeft vaak het gevoel of haar ademhaling niet goed is.
Ze is verder een leuke rustige meid, die er een beetje doorheen zit af en toe omdat dit alles je zo beperkt.
Mijn vraag aan Julia is dan ook dat als je flauw valt je lichaam dan ook shokkende bewegingen maakt.
Bij epilepsie is het soms een onderdeel dat je de urine laat lopen.

Nadia | email | 13-10-2007

Oohja, heb ook heel erg vaak koude handen en voeten. En heb het over het algemeen heel erg snel koud.
Ook heb ik heel vaak koud zweet.
Was ik vergete te vermelden.
Zou het leuk vinden om reacties te krijgen..

Nadia | email | 13-10-2007

Hoi,,

Ik zelf ben 15 jaar en heb een bloeddruk van 90/60. Vandaag was het zo erg dat hij 60/40 was. Ik ben er al 3x voor naar de dokter geweest en krijg steeds te horen dat er niks tegen te doen is omdat het niet dodelijk is. Maar stel je valt flauw boven aan een trap en dan je valt naar beneden en komt verkeerd terecht ben je evengoed dood. Ik vind het onterecht dat ze niks willen onderzoeken om medicijnen voor een te lage bloeddruk te vinden.
Mijn klachten zijn voornamelijk:
- Hoofdpijn
- Zwart voor de ogen met opstaan
- Duizelige
- Heel moe en vaak weinig kracht
- Wazig beeld voor de ogen
- En altijd bijna flauwvallen meestal net niet
- Lijkbleek
- Met menstruatie kan ik compleet alleen maar in bed liggen ( ben het heel heftig en heb al de pil ervoor )
Ik hoop dat er snel wat aan gedaan wordt. Ik ga deze week een afspraak maken bij de dokter, en ik blijf daar zitten totdat hij wat gaat doen. Ik kan zo niet langer leven. Ik kan bijna nooit wat. Na school en slapen. Werken met moeite en sporten ho maar, daar heb ik helemaal geen energie meer voor over.

Groetjes

linda | email | 13-10-2007

hoi mijn bloeddruk is iets van 70/90 en ik ben ook naar de doktor gegaan en die zei dan ik gewoon meer conditie moest opbouwen en meer zout eten. dat helpt niet zo veel en misschien kan iemand wel wat meer tips geven om mijn bloeddruk weer wat hoger te maken want ik wil er zo snel mogelijk er vanaf
groetjes

Pieke | email | 05-10-2007

Hallo allemaal, leerzaam dit hoor. Ik ben zelf op zoek naar wat te doen na heel heftig flauwvallen. Mijn vriend heeft last van Vasovagale syncope. Flauwvallen na sterke emotie als angst etc vooral voor bloed. Het lijkt een niets aan de handje, want er wordt altijd op neergekeken op mannen die flauwvallen tav bloed. Mijn vent is echt geen watje, sportman, bouwt huizen etc. Zijn bloeddruk is normaal. Maar als hij onderuit gaan zakt zijn bloeddruk zo laag dat er een keer sprake is geweest van bijna reanimeren. Gisteren sneed hij per ongeluk zijn hand, ging weer plat, en was dit keer zo ver weg dat hij een soort bijna dood ervaring had. Dat soort halucinaties krijg je als je hersenen geen zuurstof meer krijgen. E.e.a. begint nu toch wel heel erg verontrustend te worden vind ik. De huisarts heeft zijn hand gehecht en zegt zoals altijd dat het flauwvallen geen kwaad kan. Mijn vriend is van flauwvallen meestal 2 dagen heel erg ziek. Overgeven, koorts etc. Hij is verder onderzocht en heeft geen diabetes of hartfalen en bloeddruk is dus zoals ik al zei normaal gesproken normaal. Weet iemand wat we kunnen doen om de nare gevolgen van het flauwvallen te kunnen verminderen?

almere | email | 17-09-2007

vandaag ben in in het ziekenhuis geweest, omdat ik over tien dagen word geopereerd. Mijn bloeddruk was tijdens deze controle 94/33, ik schrok ervan en de assistente ook. Ze vroeg mij of ik nooit last had van duizeligheid. Ik gaf aan dat ik er heel vaak last van had, en ook heel moe was, wazig zag en een tijdje terug een hyperventilatie aanval heb gehad. Ik ben moslim en heb de afgelopen dagen gevast, nou dit was dus niet goed voor mijn bloeddruk. Ik ben er ook direct mee gestopt en probeer nu op tijd te eten en voldoende zout en bouillon binnen te krijgen. Ik heb ook drop gegeten, maar ik zie dit soort oplossingen nou niet als lange termijn oplossingen. Ik heb ook last van hartkloppingen, dus ik hoop in de toekomst dat er wat aan te doen is. Mijn familie heeft last van hoge bloeddruk, en zij geven aan dat het beter een lage kan zijn.

carly | email | 12-09-2007

Heb 60/100 8mnd geleden was het op zijn ergst, zwart voor de ogen en geen controle over mijn lichaam. Iemand vertelde, dit is een soort hyperventilatie. Dus ademhaling, ben yoga gaan doen en mijn ademhaling is sindsdien onder controle. Een enkele x heb ik het nog, maar dit is beter als 10x pd. Misschien een tip ik ben sindsdien ook veel rustiger.

Annelies | email | 11-09-2007

hallo mijn bloeddruk is 60/100 v4ij laag dus.Afgelopen twee dagen katen meten bij de huidarts. te laag is niet te gevaarlijk zegt hij ook.Maar ik heb er erg veel last van.Hoofdpij.duizeligheid en slap in de benen.Weet iemand of je zelf wee je bleoddruk kan op hogen???

kimberly | 02-09-2007

nou ik loop wel de hele dag te slapen, echt zwaar irritant. voel me ook zwaar moe en duizelig. mijn bloeddruk is 90/60, maarja dat heb ik met zo'n huisdingetje opgemeten.
Maar ga binnenkort naar de huisarts en dan zie ik wel of ik een te lage bloeddruk heb.

K | email | 31-08-2007

hallo,ik ben 20 en al maanden zeer duizelig en het schijnt van mijn lage bloeddruk te komen,kan iemand mij helpen met eventueel middeltjes om die wat te verhogen,want deze constante duizeligheid word ik echt zeer moe
alvast bedankt

karolien | email | 20-08-2007

hoi hoi
ben pas begonnen met sporten ze moest mijn bloeddruk meten toen schroken ze 70/40 was laag ze vroegen als ik er last van had maar heb er geen last van heb het wel aan mijn huisarst gevraag en zeg je kan beter en lage hebben dan en hogebloed druk dat is gevaarlijk

ilona | email | 14-08-2007

hoi ik heb ook een vraag,
ik val soms (bijna) flauw en heb een bloeddruk heb van 95/45 ik weet dat dat aardig laag is, zout helpt niet dus iemand nog een idee?

thanx

natascha | email | 13-08-2007

hallo ik heb ook een lage bloeddruk 100/59 en heb een hb van 5.8 kan je daar vergeetheidsklachten van krijgen???

Nico | email | 12-08-2007

Ik heb al enige tijd een te lage bloeddruk 90/60
soms daalt die tot 80/40 en kan me dan niet meer bewegen ook spreken kan ik dan niet meer.
Meestal is er dan ook sprake van uitdroging en is medisch ingrijpen noogzakelijk.
Ook ik krijg van h.arts altijd te horen dat lagebloeddruk niet schadelijk is. het is, voor mij is het wel een probleem.
p.s. Ik ben 82 jaar.

jolanda | email | 11-08-2007

rozemarijn, is een aroma plantolie, ruikt sterk vind ik zelf, schijnt te helpen en maakt de bloeddruk wat hoger

je snuift het op, als je in een verdamper brandt, ruikt wat houtig

helena | email | 10-08-2007

ik ben in het ziekenhuis geweest wel 8 x me bloed druk opgemeten me bovendruk van 101 en die was te laag zijden ze dus ik naar me huis arts ow niks aan de hand ga maar naar huis
maar over wat tessa zij ben ik het niet eens
dat een dokter altijd gelijk heb
ik ben toenik 15 was bij me huis arts geweest dat ik schokken had en die zij niksaan de hand ga maar naar huis toe ik bleek toen epilepsie te hebben en ben toen kei hard onder uit gegaan
dus een dokter kan ook fouten maken net als mensen zoals wij.
ik heb nog steeds een lage boven druk van 101 maar er is niks aan de hand terwijl ik zowat van me stok af gaat

Daan | email | 10-08-2007

Lage bloeddruk is wat anders dan lage bloedsuiker. Druivesuiker o.i.d. helpt dus ook niet.
Ikzelf slik dagelijks Chroom. 's middags neem ik vaak boullion i.p.v. thee of koffie. Verder heb ik altijd zoute dropjes bij me. Die neem ik als ik me slap ga voelen, als ik iets spannends ga doen of bijv. meteen na een lange fietstocht.

Esther | email | 08-08-2007

Ook ik heb last van een lage(re) bloeddruk. Vandaag weer gemeten en was deze 96/56 De klachten zijn al vaak genoemd. Wat mij helpt, en wat ik hier nog niet heb gelezen, om de bloeddruk iets te verhogen tot een 'fijn' niveau is het drinken van 1 glas zoethout thee per dag.

En het is inderdaad erg vervelend als mensen zeggen dat je niet moet zeuren als je weer moe bent. Of dat je moeite hebt bij het sporten met sterke kracht explosies. Duursport geen probleem, maar als ik korte krachtsessies moet doen, word ik accuut misselijk en hou ik dat niet vol. Hoe vaak ik dat ook train.

Ela | email | 07-08-2007

hallo allemaal,

Ik heb ook last van lage bloedruk, 100/64.
Ik voel mij vaak slaaperig. Natuurlijk vond ik zelf dit verevelend, dus ben ik naar de dokter gegaan. Hij heeft mijn ijzer gehaalte gemeten = was goed. Suiker gehaalte = was goed en natuurlijk bloedruk = 100/63.
inderdaad laag.
Ik heb natuurlijk goede tip voor gekregen.
Wat blijk, dat ik te lage zout gehaalte heb.
Om mijn zelf te oppepen, moet ik per dag paar zoute dropjes eten of boullion drinken, als een tussendoortje.
Dat help ook.
Misschien is dit een tipje voor jullie.

succes !!!!!

miriam | email | 31-07-2007

hallo ,heb ook een lage bloeddruk ,95 /65 hardslag is goed .als ik er duizelig van wordt nam ik eerst hysop dragees van vogel maar die bleken ze niet meer te hebben nu kreeg ik van bloem rosvallaria mee .en ik heb ook baat bij een kruiden elixer van salus daar zit yzer en veel vit b complexen in ,daar mee ben ik gelijk van de duizeligheid af .op een natuurlijke manier .

stella | 30-07-2007

voor Lara
kan het zijn dat je hyperventilatie hebt?
Ik had maanden een verkeerde ademhaling en had dezelfde symptomen als jij. Alleen had ik geen honger.

Tessa | 04-07-2007

Als de dokter zegt dat er niks is om je zorgen over te maken, is dat ook zo. Zij hebben er jaren (een huisarts minstens 9 jaar) over geleerd en vele onderzoeken gelezen. Ga nu niet zelf allerlei middeltjes proberen, daarmee kun je je kwalen onbewust erger maken. Het is echt waar dat als je een hoge bloeddruk hebt, je veel meer kans hebt om aan hart- en vaatziekten dood te gaan. Hoe hebben jullie eigenlijk jullie bloeddruk gemeten? Van die doe-het-zelf apparaten zijn niet altijd even betrouwbaar. Laat de dokter het controleren. Dan geeft deze meteen adequaat advies of kan je geruststellen. En neem het van me aan, die mensen weten er echt wel wat vanaf!

Joan | 29-06-2007

ja.

stella | email | 29-06-2007

Is het normaal dat je bij lage bloeddruk zo moe bent,dat je de hele dag wel kan slapen?

ellen | email | 18-06-2007

mijn huisarts rade mij aan als ik duizelig ben: bouilon te drinken, dit helpt wel ma of het goed is voor mijn lever?? Mijn bloeddruk is normaal 85/58 en dit is nog wanneer ik mij goed voel...wat zou die zijn wanneer ik duizelig begin te worden?? nou eerlijk gezegt wil ik het zelf niet eens weten!!
ik wou nog even reageren op de mensen die zeggen dat hun bloeddruk 60/100 is dit kan niet...t moet 100 over 60 zijn.
Een normale bloeddruk is (bovendruk) = 100 + leeftijd...ofja iemand van 20 die een bloeddruk van 100 heeft is ook goed...of 130 ook!!
een normale onderdruk ligt tussen de 60 en de 80.
hypertensie= hoge bloeddruk
hypotensie= lage bloeddruk

Manon | 12-06-2007

Heb niet alles gelezen want er staat nogal wat tekst dus misschien staat die er al bij maar ik heb ook regelmatig last van een te lage bloeddruk en dan ook alle fijne bijkomstigheden als voornamelijk duizelig, moe en misselijk maar het advies van mijn arts was drop, en dat helpt echt perfect!

Sterkte!

astrid | 10-06-2007

Wat goed helpt bij een lage bloeddruk zijn druppels van Bloem, ze heten Rosvallaria.
Je neemt ze in met water en merkt direct resultaat. Je kunt ze krijgen in de reformwinkel.
Succes.

Ilona | email | 10-06-2007

Hoihoi, zit dit eens te lezen allemaal, heb zelf een bloeddruk van 85/45 ongeveer en heb er bijna nooit last van gelukkig, wel moet ik absoluut geen cacao eten of rode wijn drinken, dan daalt mn hartslag meteen naar een gevolesmatig nulpunt, misschien een tip. Als het gebeurt dan inderdaad meteen zout naar binnen werken..

jane | 10-06-2007

@ evelien

hoi evelien...
lees de reactie op 23-4-2007 eens van Jane en laat je door de cardioloog eens doorverwijzen voor een kanteltest...

evelien | 04-06-2007

Oh ja en weet je wat ik helemaal erg vind, ik ben niet zo groot maar al zeker niet dik, en dan als je dan flauw bent gevallen dat mensen altijd zeggen oh die eet natuurlijk niet goed, want anders val je niet zomaar flauw! ik ben die vragen ook zo beu!

Evelien | 04-06-2007

hallo ook ik heb last van een veelste lage bloeddruk, al meerdere keren hiervoor naar de dokter geweest, ben nu al zovaak flauwgevallen dat ik er echt bang voor ben gaan worden, heb 2 kinderen en dat is echt niet fraai als je met hun ergens loopt en opeens niet lekker in je hoofd wordt!
Ik heb soms zo maanden geen last, en dan zo val ik 3 keer in de week flauw!, ben soms ook echt vreselijk moe, kan heel vaak niet helder kijken alsof ik een bril nodig heb! en zo ben ik goed gekleurd en nog geen 10 minuten later helemaal lijksbleek!

UIt mijn bloedonderzoek etc.. kwam niets, maar toch vind ik het raar, de dokter had ook gezegd dat het niet schadelijk is dus geen zorgen, maar laatst reed ik met mijn kinderen in de auto en toen kreeg ik het ook gelukkig kon ik nog op tijd mijn auto langs de kant zetten, wie weet wat er kan gebeuren!!!!!!

C@rla | 02-06-2007

Ik herken wel aardig wat dingen uit het lijstje van Lara! Natuurlijk ff gegoogled en dit was de eerste hit:

Tips bij lage bloedruk:

1 Éénmaal daags 1 glas wortelsap kan bloeddruk verbeteren
2 's Morgens een glas heet water met sap van een citroen kan helpen om bloeddruk te normaliseren.
3. Kelpasan van Dr. Vogel, dosering volgens verpakking.

Ga het ook maar es proberen...

runningmom.web-log.nl

Alice | 31-05-2007

Mijn bloeddruk is rond 95/60. En ook een lage hartslag.
Mijn hele leven al op dieet, aan het sporten, om maar fitter te worden. En eindelijk viel het kwartje..Het is mijn lage bloeddruk, waardoor het zoveel moeite kost om bijvoorbeeld in de sportschool op een ren nieau te komen, waar je je lekker bij voelt.. Het kost me zoveel moeite. Tevens kan ik elke dag, maakt niet uit waar een dutje doen. Futloos en moe. Incl branderige ogen, waardoor je nog eerder je ogen wilt dicht doen. Ik wou dat ik de energy had om gewoon lekker achter elkaar door te gaan. Maar net als alle anderen heb ik, met moeite, voor elkaar gekregen dat de dokter me test op mijn ijzer waarde..Want "lage bloeddruk is niet erg!" zegt de dokter. Maar wel zeer lastig als je die futloosheid en moeheid elke dag moet ondergaan..No matter hoe hard je je best doet om dit te veranderen. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar mijn PMS periode is zeker niet leuk... Hoop dat ik binnenkort het dieet of vitamines vindt die me elke dag een dosis energy geven..

Lara | email | 30-05-2007

ik heb zelf last van een lage bloeddruk (en mijn huisarts was daar niet verbaasd over aangezien ik een lang blond bleek dun meisje ben -die hebben er kennelijk vaker last van?)

ik heb last van:
-sochtens duizelig, beetje misselijk na het opstaan
-futloos, lusteloos en snel moe
-soms opeens heel erg honger, gevoel dat als ik niets eet ik flauw ga vallen
-snel buiten adem
-trillerig
-koude rillingen, koud zweet
-altijd koude handen/voeten/neus
-snel wit wegtrekken
-'droog stroperig slijm' in je mond (drinken helpt niet)
-soms wazig zien
-niet een vol bord eten snel op kunnen

miscshien heeft niet alles te maken met een lage bloeddruk, maar mijn huisarts geeft weinig informatie.hij deed alsof ik me nergens zorgen om hoefde te maken en dat het niet erg was. Nou, ik vind het wel erg en ik vind niet dat ik (en veel meer op dit forum) ons met die boodschap naar huis moeten laten sturen!

buiten thuismiddeltjes (bijvoorbeeld zout eten -wat ik altijd al doe, wij eten altijd erg zout) wordt er weinig medicinaal genoemd. Er moet toch iets zijn om je bloeddruk te verhogen???

v.d.voort | email | 26-05-2007

veel te lage bl.dr byinspanning

marc | 26-05-2007

De beste bloeddruk is de laagst mogelijkste ,zonder dat je daar last van hebt! Als je geen last hebt van lage bloeddruk en er is geen oorzakelijk bewijs dan moet je je geen zorgen maken, deze mensen leven meestal langer.

Liesje | 16-05-2007

@ Jantiena,'

Een aantal jaar geleden heb ik dat ook gehad..altijd al een te lage bloeddruk maar ook ineens een te hoge hartslag in rust, bij mij 110. Medicijnen gekregen, hartslag omlaag..alleen bloeddruk ook verder omlaag waardoor ik ging flauwvallen, medicijnen weer afgebouwd. Onderzoeken gehad, niks bijzonders gevonden en conclusie uiteindelijk was "onbewuste stress". Achteraf gezien klopt dat denk ik ook wel, had ik alleen toen niet in de gaten. Gaat inmiddels ook al weer jaren goed, alleen te lage bloeddruk blijft. Heb jij al onderzoeken gehad?? Misschien ook iets met stress?

groetjes Liesje

Jantiena Liebe | email | 16-05-2007

Ik heb alle voorgaande klachten maar lees niets over een hoge hartslag naast mijn lage bloeddruk? Deze is bij mij 102
Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Graag info

jane | 23-04-2007

Hallo allemaal,
wisten jullie dat er wel degelijk een remedie is tegen lage bleoddruk? ik had bijna alle bovengenoemde klachten, moe, hoofdpijn, zweten, koude rillingen etcetc, bloeddruk altijd 100 over 70 of lager, tot en met flauwvallen aan toe... balen balen. Nu ben ik bij toeval terechtgekomen bij een cardioloog gespecialiseerd in dit soort gevallen. Hij heeft mij onderzocht met de wat minder bekende tilttest ook wel kanteltest genoemd, enheeft mij een pacemaker aangeraden. Inmiddels ben ik herstellende van de operatie en hoop dat het nu wat beter gaat worden in de toekomst! Ik wens jullie allemaal veel sterkte!

wil van zon | email | 21-04-2007

Het wordt tijd dat hier eens degelijk onderzoek naar wordt gedaan. Het lijkt erop dat dit nog niet is gedaan, omdat dokters steeds met het zelfde verhaaltje komen "dat het beter is dan hoge bloeddruk".
En mocht er wel onderzoek zijn gedaan (met resultaten) dan wordt het tijd dat huisartsen daarvan kennis nemen.
Ik hoop van harte dat dit soort discussies ertoe bijdragen dat een jonge dokter die een promotie-onderzoek wil doen aan een goede medische facculteit DIT ONDERWERP KIEST OM OP TE PROMOVEREN...

geraldine | 18-04-2007

Nou mensen , ik heb ook al 20 jaar een lage bloeddruk.En zelfs ik word hier soms onzeker van door het vaak licht zijn in het hoofd,Er is echt niets tegen ,mijn dokter zegt altijd,er is geen verzekering die jou niet wil hebben!!
Dus leer er maar mee leven, ook heb ik soms s'nacht s last van duizelingen,moet dan eweer in andere houding gaan liggen dit heb ik pas het laatste jaar.vaak licht in het hoofd ,net of je dronken bent soms s'morgens na het eten ineens heel misselijk,koud zweet .en na een paar minuten is het over heel raar blijft het fenomeen 'lage bloeddruk'
Ik vind het nog steeds moeilijk om ermee te leren leven omdat ik het niet kan hebben en accepteren dat het eigenlijk je hele leven beheerst!!maar ja, je zal wel moeten en gewoon doorgaan de ene keer kun je er beter tegen dan de andere keer.We worden gewoon allemaal oud hoor tis alleen maar goed .Wat ik wel eens wil weten is of er meer mensen last hebben van als je sport bv loopband dat je dan ook vaak licht in hoofd word of alcohol.Graag hier antw op. groetjes g

bobo | email | 07-04-2007

Weet iemand iets meer van als je bovendruk daalt na het sporten?

Normaal heb ik 119/71 hartslag 74
Na het sporten 78/61 hartlag 76
Krijg het dan ook heel erg koud en voel me rillerig.

Kan hier niks over vinden op het net.

Heb wel een lekkende hartklep en voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij de dr.

Alle info van harte welkom

Petra | email | 05-04-2007

Hallo allemaal,

Is er een relatie te leggen tussen een lage bloedruk en hartritmestoornissen?
Kan lage bloeddruk oorzaak van de hartritmestoornissen zijn of ligt de oorzaak juist andersom?

an | email | 29-03-2007

hallo allemaal

heb zelf ook een hele lage bloeddruk50/80,de dr zegt is prima hoor,lees hier wel andere dingen,heb wel betahistine tegen de duizelingen,maar heb 't altijd koud en ook ben heel snel moe,maak me er best zorgen om,maar de dr zegt dat hoeft niet beter te laag dan te hoog,weet ik ook wel,maar toch,eet trouwens ook weinig zout,omdat ik altijd op m'n lijn let,en ook vlug vocht vasthou.

naomi | 29-03-2007

achja, dit was ik vergeten te zeggen: als ik snel opsta ben ik duizelig,heb voortdurend hooofd- en nekpijn.. ga 1 x per week lopen (eigen tempo, een half uur) sport 2uop school en doe 1 uur per week intensief yoga (op mezelf, zonder leraar)..en ik kan niet veel eten..(snel genoeg/misselijk)..mijn gewicht mag er anders wel zijn (ik vind het veel te veel) 57kg voor 1m 65..
in elk geval, kan er iemand mij a.u.b. zeggen of dit symptomen zijn van lage bloeddruk (als ik die heb) of van iets anders? alvast hartelijk bedankt!!

naomi | email | 29-03-2007

hallo!
ik ben 15 en mijn bloeddruk is 99/63
mijn grootouders zeggen dat dit laag is.. Weet iemand misschien wat de normale bloeddruk is voor mijn leeftijd ?

Leentje | email | 29-03-2007

Ik kom net van de dokter vandaan.
Mijn klachten?
's Ochtends ineens duizelig, voelde het bloed uit mn gezicht trekken, kotsmisselijk, heel erg zweten en warm, terwijl het zweet koud aanvoelde, en ineens pijn in m'n nek en daarna hoofdpijn.
Deze 'aanvallen' heb ik vaker gehad, ben eerder naar de dokter geweest. De dokter heeft toen mijn bloeddruk gemeten, daar was niks mis mee. En bloedgeprikt, ook goed.
Maar vorige week na die aanval bleef m'n hoofd licht en een week later loop ik met hoofdpijn, misselijkheid en ontzettende stemmingswisselingen en moeheid.
Ik ben het zo zat, de dokter zei vandaag dat m'n bloeddruk normaal tot laag was, dat het eigenlijk best gezond is, maar dat je wel meer risico hebt op dingen als duizeligheid.
Als ik al jullie verhalen hoor, herken ik veel symptomen, maar ik ben nog niet gerust gesteld. Heb maar weer bloed laten prikken, verwacht niet dat ze iets vinden..
Ik ga zo maar een zak drop kopen.. zucht

Leentje | email | 29-03-2007

Ik kom net van de dokter vandaan.
Mijn klachten?
's Ochtends ineens duizelig, voelde het bloed uit mn gezicht trekken, kotsmisselijk, heel erg zweten en warm, terwijl het zweet koud aanvoelde, en ineens pijn in m'n nek en daarna hoofdpijn.
Deze 'aanvallen' heb ik vaker gehad, ben eerder naar de dokter geweest. De dokter heeft toen mijn bloeddruk gemeten, daar was niks mis mee. En bloedgeprikt, ook goed.
Maar vorige week na die aanval bleef m'n hoofd licht en een week later loop ik met hoofdpijn, misselijkheid en ontzettende stemmingswisselingen en moeheid.
Ik ben het zo zat, de dokter zei vandaag dat m'n bloeddruk normaal tot laag was, dat het eigenlijk best gezond is, maar dat je wel meer risico hebt op dingen als duizeligheid.
Als ik al jullie verhalen hoor, herken ik veel symptomen, maar ik ben nog niet gerust gesteld. Heb maar weer bloed laten prikken, verwacht niet dat ze iets vinden..
Ik ga zo maar een zak drop kopen.. zucht

mellie | email | 21-03-2007

hoi,
ik ben jaar en heb ook lage bloeddruk!!! bij mij zijn de vrrschijnselen, duizeligheid en krijg kringetje onder me ogen.
Mij is verteld dat ik druivensuiker moet nemen, dat houd dan in balans. ik vraag me af of dat wel effect hebt?????

rob | email | 11-03-2007

ik heb dat ook hoor, al heel men leven.
morgenpols van 40 en zakt naar 36 als ik erg veel duurloop doe. Men maximumpols kan nog naar 185.
Ik heb ook steeds te hard getraind, harder en zotter,...maar met een baan is dat niet gezond. Hou rekening met het jachtige leven, dat veel energie opslorpt. willpower is heel belangrijk en is een grote deugd . maar soms gaat men voorbij zijn eigen grenzen. Rust is zo belangrijk, spanning/ontspanning onontbeerlijk. Ritme houden in dag en nacht,.... Ik ben master en heb nu pas ontdekt dat onspannen zo belangrijk is als hard trainen. En lals het werk teveel energie opslorpt, ga ik rustiger trainen. veel miles lopen wil niet altijd zeggen sneller gaan lopen, soms moet je minder gaan lopen en veel afwisseling brengen. Ik eet gezond, regelmatig zeewier, bonen, vis, maar niet extra zout.
Zoethout oké, maar wees voorzichtig want daar zitten hormonen in. In de oosterse geneeswijzen zijn de nieren /hart mee verantwoordelijk voor bloeddruk, mss dat die kant je hulp kan bieden. Maar laat je niet bang maken. mijn vader had juist het omgekeerde hoge bloeddruk van 170-190, hij is 86 jaar geworden.

rob | email | 11-03-2007

ik heb dat ook hoor, al heel men leven.
morgenpols van 40 en zakt naar 36 als ik erg veel duurloop doe. Men maximumpols kan nog naar 185.
Ik heb ook steeds te hard getraind, harder en zotter,...maar met een baan is dat niet gezond. Hou rekening met het jachtige leven, dat veel energie opslorpt. willpower is heel belangrijk en is een grote deugd . maar soms gaat men voorbij zijn eigen grenzen. Rust is zo belangrijk, spanning/ontspanning onontbeerlijk. Ritme houden in dag en nacht, we zijn mensen die gevoelig in elkaar zitten. Ik ben master en heb nu pas ontdekt dat onspannen zo belangrijk is als hard trainen. En lals het werk teveel energie opslorpt, ga ik rustiger trainen. veel miles lopen wil niet altijd zeggen sneller gaan lopen, soms moet je minder gaan lopen en veel afwisseling brengen. Ik eet gezond, regelmatig zeewier, bonen, vis, maar niet extra zout.
Zoethout oké, maar wees voorzichtig want daar zitten hormonen in. In de oosterse geneeswijzen zijn de nieren /hart mee verantwoordelijk voor bloeddruk, mss dat die kant je hulp kan bieden. Maar laat je niet bang maken. mijn vader had juist het omgekeerde hoge bloeddruk van 170-190, hij is 86 jaar geworden.

MARLEE | 28-02-2007

@marian,

Bedankt voor je advies, maar deze middeltjes probeer ik al lange tijd zonder enig resultaat. Ik loop hier al heel lang mee, leef gezond, sport heb een leuke baan(aangepast helaas naar enkele dagen vanwege de vermoeidheid) Ik baal gewoon ontzettend dat ik vaak te moe ben om iets te gaan doen terwijl ik zo graag wil. De wil is groot maar de weg.... Als je nog een ander advies hebt hoor ik het graag!

marian | 27-02-2007

@marleen.
wat huis tuin en keuken middeltjes:
zoute drop eten.
maaltijden met zout bereiden.
zoethoutthee drinken etc.

marleen | email | 27-02-2007

Hi, allemaal. Ook ik heb last van een te lage bloeddruk 90/60. Ik ondervindt hier veel hinder van dat zich uit in moeheid, futloosheid slaperigheid ect. ik ben hiervoor al bij de huisarts geweest maar die zegt dat ze pas wat kan doen als ik flauwval. Dit lijkt mij onzin daar ik ook lees dat ze bijv. in het buitenland wel hier medicijnen voor geven. Kan iemand mij advies hier in geven

elvira | 20-02-2007

janny,
ik denk dat je antwoord is gebaseerd op de opener van deze topic, maar dat is al sinds febr, 2005

Janny de Bruin | email | 20-02-2007

Onmiddelijk minder rennen! Die hartslag is veel te laag. In onze kennissenkring is iemand hieraan overleden.

m | 07-02-2007

@anna,
ja, als het klachten zijn die alleen rond den periode voorkomen, dan zou je kunnen denken dat het de hormonen zijn, hebben de artsen je niets voorgeschreven?
ikzelf heb 2 dagen voor periode echt knallende koppijn(hormonale migraine)ik heb daar tabletten voor gekregen, nog nooit gebruikt want de bijverschijnselen zijn erger dan de kwaal. maar tot nu toe red ik het met 4 x 2 paracetamol te slikken met in het achterhoofd dat ik ook nog wat achter de hand heb.
paracetamol vanuit de apotheek, zijn beter dan de eigen merken!

anna | email | 06-02-2007

fanny kan het ook een kwestie van hormonen zijn elke maand voor mijn menstruatie heb ik een reeks van klachten die ik vermeldt heb eigenlijk heb ik alles geprobeerd ben al zovaak naar een huisarts geweest ,ziekenhuis daarom ben ik maar eens op deze site gaan kijken in de hanoop die mijn moelijke klachten herkent

fanny | 06-02-2007

@anna,
je klachten lijken op maigraine, heb je daar al eens aangedacht?
hoe kom je op die antbiotica(ab).
een arts schrijft niet zomaar ab voor!
ga toch eens lang hem joh, wat heb je te verliezen?
je kunt er alleen maar beter van worden..
homeopathie, is ook een goede keus hoor!
ikzelf heb er geen ervaring mee, maar mijn moeder wel.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over