hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

lage bloeddruk

S.B. | 01-02-2005

Weet iemand iets tegen te lage bloeddruk? Mijn bloeddruk schommelt rond de 101-58. Met lange duurlopen heb ik weinig last maar met interval-training ben ik vaak duizelig. M'n ijzer en Hb is op dit moment goed, daar ligt het niet aan. Ook conditiegebrek kan het eigenlijk niet zijn, m'n hartslag in rust is Ī45 per min. Vandaar dat ik denk dat het aan m'n lage bloeddruk ligt.

Ria | email | 18-07-2009

Hallo,

Ik heb dit forum zitten lezen en kom een heleboel herkenbare dingen tegen.
Ik ben nu 48 en sinds mijn 18de heb ik al last van duizelingen,.
Op dit moment worden ze steeds heftiger.
De sauna kan ik niet hebben want ik word er akelig in, sporten kan ik niet want ik word er naar van, ( lees verschrikkelijk moe en misselijk)
Smorgens met het opstaan moet ik idd een poos wachten , eerst gaan zitten en dan langzaam aan opstaan.(duizelig)
Ik dacht dat dit gewoon bij mij hoorde totdat ik er achter kwam dat mijn vitamine B12 te laag was.
Ik heb nu 2 injekties gehad en hoop dat dit ook zal helpen bij alle klachten die ik heb.
Mijn bloeddruk is meestal 90/60 en dat is niet al te hoog natuurlik.
MIjn vitamine B12 gehalte was 144 terwijl 140 de grens is dat je dus injekties moet gaan krijgen.
Vanaf 300 neemt je lichaam geen vitamine b12 meer op in tabletvorm.
Ik zal ook die zoethoutthee gaan drinken en hopen dat al deze klachten iets minder gaan worden.

Evelien | 17-07-2009

Onze dochter van 16 heeft een bloeddruk van 90/60. In augustus gaat zij beginnen aan een sportopleiding aan het CIOS. Ze is wel goedgekeurd tijdens de sportkeuring maar zal ze hier geen problemen door ondervinden tijdens het vele sporten? Ze sport nu natuurlijk ook wel maar dat gaat naar zo'n 5 tot 6 uur per dag toe.

Hadassah | email | 02-07-2009

Hallo allemaal,

Ook ik heb last van lage bloeddruk en er zijn tijden dat ik er veel last van heb.Wat bij mij wel helpt is het eten van een paar verse tomaten. daar zit iets in, wat me helpt. je kunt ook cherrytomaatjes nemen, als je onderweg bent.
Veel sterkte,

Marieke Vis | email | 30-06-2009

Hallo allemaal..

Heb onderstaande berichten gelezen, herken er wel veel in.
Na jaren bloedprikken, vermoeidheid e.d. kwam er eindelijk een stagair-dokter achter dat ik een lage bloeddruk heb. Bij mij uit het zich bij temperatuurswisselingen en ongesteldheid. Vooral in de winter moet ik me 's ochtends goed inpakken anders word ik duizelig, begin te zweten, heel erg misselijk en soms tot overgeven aan toe. Een muts op, dikke wanten (handschoenen met vingers helpen niet, dan blijft de warmte niet goed hangen) voorkomen het meestal. Ook in de eerste dagen van de menstruatie heb ik hier meer last van. Ik slaap altijd erg veel en lang en ben snel afwezig en niet geconcentreerd. Of dit door de bloeddruk komt weet ik niet, maar heb altijd het gevoel alsof m'n lichaam nog half slaapt. Hebben meer mensen dit? En wat kan je er verder aan doen.. veel zout eten heeft niet echt veel invloed, ik word altijd wel energiek van redbull ;) Roken schijnt de bloeddruk te doen stijgen, maar dat brengt weer andere kwalen met zich mee. Als er iemand is met de gouden tip hoor ik het graag. Groetjes!

goyakla | email | 22-06-2009

Hallo allemaal

Ik vind dit raar dat niemand er iets aan kan doen (een lage bloeddruk).
Als ik nu zou zeggen dat ik iets kan doen dat het weg is zou je dat geloven ?
Het duurt max 5 min!!

Ken | 21-06-2009

Het volgende helpt tegen een laag bloeddruk:

- zoethout thee
- zout
- wortelsap (glas per dag)
- bietensap (glas per dag)
- ginseng
- rode wijn (glas per dag)

vermijd te veel suiker / witte meel in het dieet. eet meer fruit en vezelrijk.

Ken | 21-06-2009

Het volgende helpt tegen een laag bloeddruk:

- zoethout thee
- zout
- wortelsap (glas per dag)
- bietensap (glas per dag)
- ginseng
- rode wijn (glas per dag)

vermijd te veel suiker / witte meel in het dieet. eet meer fruit en vezelrijk.

Norma | email | 02-06-2009

Ik heb een zoon van 15 met een lage bloeddruk. Vorige week nog gemeten 80/60, veel te laag dus. Ik zie mijn zoon van een active puber veranderen in een moeie, slome knul die niet goed in z'n vel zit. Moeilijk is dat hij niet van drop houdt en als ik hem bv bouillon wil geven die ook afwijst. Ik zoethout voor hem gehaald, maar dat vind hij ook smerig.
Als hij opstaat wordt het zwart voor zijn ogen, wordt hij misselijk en heeft hij soms ook last van hoofdpijn. Nu is hij al heel de dag moe, ik zie het ook aan zijn ogen. Is er dan echt geen medicijn wat helpt, het is toch niet normaal dat hij het er maar mee moet doen............

tine | 26-05-2009

Beste allen,

Ik heb bovenstaande klachten ook. Ik val vaak niet echt flauw omdat ik heb geleerd dit te voorkomen. Bij mij helpt het als ik ga bewegen (stappen). Nu heeft een arts mij verteld dat het ws te maken heeft met een te laag bloedvolume. Hebben jullie daar wel eens van gehoord?

tine | email | 26-05-2009

Beste allen,

Ik heb bovenstaande klachten ook. Ik val vaak niet echt flauw omdat ik heb geleerd dit te voorkomen. Bij mij helpt het als ik ga bewegen (stappen). Nu heeft een arts mij verteld dat het ws te maken heeft met een te laag bloedvolume. Hebben jullie daar wel eens van gehoord?

Andrea | email | 18-05-2009

Veel en regelmatig water drinken! Vooral bij warmte en inspanning! Als je namelijk vocht tekort komt in je bloed, dan zakt je bloeddruk nog verder. Verder is een lage bloeddruk vervelend, maar niet zorgelijk! Je kunt er heel oud mee worden.

marga | email | 18-05-2009

Hallo allemaal,

Ik ben een meid van 22 jaar en heb al heel lang een lage bloeddruk. Alleen de laatste dagen extreem laag. Ben hier niet mee bij de Huisarts geweest aangezien er weinig aan te doen is.
Gisteravond was mijn bloeddruk 94/38 en vanmorgen 92/52.
Ik heb vooral enorme last van vermoeidheid en een zweverig licht gevoel in mn hoofd. Ook de laatste dagen misselijk (raar gevoel in de maag) als mn bloeddruk laag is. Heel erg vervelend.

Wil | email | 14-05-2009

Mijn klachten zie ik niet allemaal terug in dit forum. Ik ben 36 jaar en al mijn hele leven last van een te lage bloeddruk.
hoogste was 118/76 en de laagste is ooit gemeten na een operatie en die was onder de 70/90 of zoiets. Mijn hartslag ligt normaal rond de 60-65 maar ook na inspanning is die niet hoger dan 80.
Mij klachten zijn koud/warm, licht zweten, hoofdpijn, tintelen in mijn bovenbenen en soms ook in mijn handen, misselijkheid en soms zelfs overgeven. Ik heb aanvallen en die duren soms maar kort maar ook wel eens erg lang. Vaak nadat ik iets ontspannends heb gedaan. Verder heb ik last van stress en ben de afgelopen jaren veel afgevallen. Tussen deze aanvallen zit soms wel een paar weken. Duizelig ben ik niet zo veel wel een keer midden in de nacht te snel opgestaan en viel toen zomaar om. Met name het tintelen wordt door niemand genoemd. Hebben meer mensen hier last van? Op dit moment heb ik een bloeddruk onderzoek gehad waar niets bijzonders uit is gekomen en nu loop ik met een ecg apparaat waabij er een hartfilmpje wordt gemaakt als ik me niet goed voel.
Vandaag bleek dat ik tijdens een aanval last heb van een onregelmatige hartslag.

francoise | email | 12-05-2009

hallo allemaal. ik ben 42 en heb een lekkende hartklep en zojuist mijn bloeddruk laten met. deze is 90 bovendruk 55 onderdruk. normaal is de bovendruk altijd wel 110. staat dit in verband met elkaar? lekkende hartklep en lage bloeddruk? verders iedereen het allerbeste toegewenst!!

Trudi | email | 26-04-2009

Hoi
Ik was laatst bij de internist omdat ik veel te vaak duizelig en moe ben, daar ben ik gemeten mijn bloeddruk was daar 72 om 100 laag dus . Nu heb ik zelf zo'n bloeddrukmeter in huis. Ik schrok van mijn veel te lage bloeddruk 55 om 88. Morgen laat ik mijn bloeddruk weer meten bij de internist. Ik moet er toch naar toe om een aantal uitslagen van bloed die ik heb laten prikken. Want ik vemoed dat ik Hypoglykemie heb. Maar ik hoop toch dat ik tips krijg voor een hogere bloeddruk ik ben duizeliger dan een paar weken geleden. Ik kom de deur bijna niet meer uit. Omdat ik bang ben dat ik flauwval. Dat heb ik pas al bijna meegemaakt op een podium met allemaal plubliek erom heen dat wil ik toch echt niet mee maken. Dat het echt gebeurd ik doe het dus rustig aan. Het voordeel is iedereen wil mij wel helpen met het huishouden boodschappen doen enz... Maar het liefst doe ik zelf alles. Ik wil het liefst niet dat iemand wat voor mij doet. Maar het is wel lastig als je zo draaierig bent. Ik kan zo een zak zoute chips naar binnen werken (ik ben slank). Maar die bloeddruk blijft te laag. Mensen met tips zijn erg welkom.

goudje | email | 23-04-2009

hallo ik ben goudje ik heb heel vaak last van lage bloeddruk zie altijd zwart voor me ogen kan moeilijk bukken het is nu 90 om 60 veel te laag maar ik krijg er niks voor. als veel zout eten en ik heb ook nog last van evenwichtstoornist ik wil hier heel graag van af...soms durf ik niet naar mijn werk ik doe thuiszorg en moet er toch door heen wat kan ik er aan doen gr

Froukje | email | 23-04-2009

P.S.: vervolg: ik ben 39 jaar. Dus voor een volwassene vond de apotheker de onderdruk wel laag, en ook de hartslag erg laag. Ik ga hem een keer laten meten sochtends, dan moet ik wel kruipend bijna naar de apotheker maar goed,het is vlak bij. Ik heb soms ook extreem veel trek in iets zoets: dus drink ik liters mierzoete ranja. En ik moest vanochtend heel erg vaak naar de wc: elk half uur, tussen 7.00 uur en 10.00. Ik ben maar op de wc blijven zitten: ik was zo duizelig dat ik het gevoel had er 5 minuten op te zitten maar het blijkt dan een half uur te zijn: gewoon voor mij uit staren. En ik had veel speeksel met kokhalzen. Wat zijn dit voor een rare taferelen??? Hoe kan ik een huisarts duidelijk maken dat hij met mij smiddags een afspraak moet maken omdat ik anders te laat kom? (ik staar voor me uit aan de koffie, denk: ok over tien minuten vertrek ik, maar dan zit ik een half uur later, kijk op mijn horloge: shit er is opeens een half uur weg: een gat in mijn ochtend. Dan ben ik te laat voor mijn afspraak met mijn dokter

Froukje | email | 22-04-2009

Hoi ik ben blij dat ik niet de enige ben. Maar ben kwaad op nu al twee huisartsen die zeggen: eet maar dropjes. Ik kan vaak niet werken door te lage bloeddruk. Ik soms niet meer waar ik ben etc. Met name sochtends kan ik niet op tijd op afspraken komenkwaad. Ik zou een kilopak zout opkunnen eten, dan nog is de bloeddruk te laag.was. Ik kon vanochtend helemaal niets. Smiddags ben ik naar de apotheek gelopen en die mat een hartslag van 54, bovendruk van 127 en benedendruk van 68, niet zo laag als van anderen zoals ik hier lees. Maar ik vermoed dat hij sochtends bij mij altijd veel lager is, maar dan kan ik niet naar de aptheek gaan, dan ben ik te duizelig. En misselijk. Maar ik kan wel sporten: als ik eindelijk mijn bed uit ben kan ik zo kilometers rennen. Dus zo ongezond ben ik niet.

Caroline | email | 11-03-2009

Ik geef zo nu en dan bloed en dan wordt je bloeddruk gemeten. Vandaag was mijn bloeddruk 99/73 terwijl ik normaal gesproken altijd een bloeddruk van 120/86. Zo ongeveer, in ieder geval een normale bloeddruk.
Ik weet niet of dit er mee te maken heeft maar ik voel me de laatste tijd vaak duizelig en soort van 'wazig', licht in het hoofd. Ook heb ik het enorm snel benauwd. Kan dit aan die lage bloeddruk liggen of zijn er nog andere dingen die er mee te maken kunnen hebben en wat zou ik er aan kunnen doen. Ik ben benieuwd. Ik hoor het wel. Alvast bedankt!

Lientje | email | 24-02-2009

ik ben 15 en mijn bloed druk is 30 :O is best wel weinig maar ik merk er helemaal niks van !!

marieke | email | 09-02-2009

hoi

ik ben een vrouw van 17 jaar.
ik heb ook last van een te lage bloeddruk
88/44 mmHg.En me polsslag is ook erg laag 57. ik ben vaak duizelig en val regelmatig flauw.. maar volgens de huisarts ligt dat aan me leefdtijd. Ook ben ik snel moe. Ik sport wel regelmatig 4x per week ander half uur handballen.. Maar ik val onder het sporten ook gewoon flauw.
verder heb ik ook dat afwezigheid gevoel
dat je minuten ergens na kan staren. en veel hoofdpijn :( echt gelukkig word je hier dus niet van..
maarja wat doe je er aan..

groetjes marieke

joos | email | 05-02-2009

ik ben een meisje van 15 en mijn onderdruk is 91 is dat te hoog ? moet ik me daar zorgen over maken ?

Meijke | email | 26-01-2009

Ik heb ook last van een lage bloeddruk, net gemeten 88/56. Ik ben nooit duizelig en val nooit flauw. Ik heb het wel heel snel ijskoud. Mensen vinden me dan een aansteller, maar mijn handen en voeten zijn net ijspegels die niet warm willen worden. Ook leef ik vaker in een soort trance, en kan ik afwezig overkomen. Dit is erg vervelend, want ik kan me dan moeilijk concentreren en trek me het liefste terug. Dit vind ik nog het meest vervelend. vooral met autorijden of tijdens het werken. Zou graag wat scherper willen zijn. Ik ga morgen zouthoutwortel thee kopen en ijzertabletten. Hopelijk werkt dit! want aan huisartsen heb je wat dit onderwerp betreft geen moer. Ik mag blij zijn want ik leef langer omdat mijn aders gespaard blijven...

Ina | email | 22-01-2009

Hai,

Ik ben 32 en heb al een aantal jaren een lage bloeddruk. 70/50 terwijl ik rookte laat naar bed ging, geen sport en last van overgewicht heb. De arts vroeg mij of ik een topsporter was.... ze konden toen de pijn die ik in mijn linker arm had niet verklaren. ondertussen jaren later heb ik het heel vaak heel koud ( echt koud) mijn temp zakt tijdens maandelijkse periode soms zelfs naar 35,1 of juist contra naar 39,8.
Tijdens deze periode's moet ik vaak pijnbestrijding halen in het ziekenhuis. elke keer weer blijkt mijn bloeddruk hooguit 90/70 te zijn maar zit er vaak onder. gezegt wordt door de artsen... beter te laag dan te hoog. Helaas kan ik weinig met zo.n antwoord....

angela | email | 17-01-2009

Hallo ik heb al 49jr zin`s mijn geboorte last van lage bloedruk.vaak flauw vallen duizeligheid moe wazig zien energieloos hoofdpijn.zin`s kort ben ik er achter gekomen dat je veel zout moet drinken met soep,schepje zout bedoel ik.ja het is zeker heel goor maar in de korste tijd knap je ook op.dat moet je verdelen hele dag en heel veel drinken.de vocht die slaat op je lichaam die moet je ook kwijt.je krijgt ook een dikke gore tong dus veel water of thee dringen. voor je zelf moet je ook veel wandelen fietsen veel bewegen wel rustig tempo.dan voel je stuken beter. dus advies heel veel zout.veel bewegen.

gerda | email | 13-01-2009

hallo mijn bloeddruk is ook lag heb op het moment 105/65 ik ben ook erg moe kan niet uit bed komen en wil ook wel vroeg naar bed gaan naar het werk geeft ook wat problemen eerst was te hoog en heb daar medicijnen voor gekregen en dat is nu aan gepast en nu maar hopen dat wat hoger is binnenkort

chantal | email | 08-01-2009

hallo iedereen,

ik ben 12 maar dit wou ik ff kwijt
in mijn famile is het normaal als je een lage bloeddruk hebt, maar we doen er wel van alles aan. maar nu heb ik het ook en heb erg last van duizeligheid en buikpijn en dat is erg lastig op dit moment ben al erg lang ziek geweest en heb veel gemist op school.

Arianne | 07-01-2009

Hier in nederland zijn ze veel verder met bloeddruk dan jullie misschien denken, maar er wordt zeer voorzichtig mee omgesprongen omdat het wel je levenslange batterij is, en liever een te lage dan een te hoge, want dat verpest je (slag)aders en haarvaten. Verder voldoende zouten eten(niet alleen NaCl= keukenzout) maar ook andere mineralen en zouten(zouten zijn infeite mineralen) ik studeer verpleegkunde en een normale bloeddruk is 120/80 voor een volwassen persoon, wat ik hier allemaal lees is VEELS te laag ga a.u.b. meteen naar de huisarts! dit is niet gezond

truus | email | 30-12-2008

hoi ik heb altijd pillen gehad voor de hoge bloeddruk
hij was daardoor altijd stabiel
nu ineens zonder reden heb ik hele lage bloeddruk,de pillen zijn gehalveerd en het blijft 90-60
weet iemand hoe ik hier van af kom
ik ben altijd moe en duizelig en ben al twee keer voor een bril geweest maar door het schommelen van de bloeddruk krijgt hij het niet gemeten

thanx

loesje | email | 23-12-2008

aan allemaal:
het gaat hier om onderdruk, dus extra zout eten end.heeft hier niets mee te maken. zelf (vr.55 j)heb ik wel eens 44 ond.dr. gehad en ik voelde me te gek prima toen dit werd gemeten en het ziekenhuis schrok. altijd beetje duizelig, dat wel. ik squash, racefiets,zwem en voel me prima de luxe. bij navraag bleken ze zelfs in Amerika niet te weten om te lage onderdruk omhoog te krijgen. wel.....volgens mij hebben we mazzel :) don't worry dus.

Jannie | email | 17-12-2008

ook ik heb last van een lage bloeddruk ben 64 en mijn bloeddruk is erg onregelmatig 98/58 en soms 102/65.
En ook ik vol me altijd moe,en de vraag over vergeetheidsklachten spreekt mij aan.maar ik had zelf niet de link gelegd

rikie | email | 15-12-2008

ik heb een bloeddruk van 185over105.zomaar ineens ik rook niet ik drink geen alcohol en heb een hekel aan vet eten.wat kan dan de oorzaak zijn

mathjeu | email | 10-12-2008

hallo mijn vriendin heeft het echt altijd koud en krijgt het heel slecht warm. ze moet slapen met een elektries deken anders kan ze niet slapen van de kou. ook is ze heel erm moe zodra ze gaat zitten en eff niets doet. ze is 23 jaar oud. regelmatig voelt ze zich niet goed zou dit kunnen betekenen dat ze een lage bloeddruk heeft?? mvg mathjeu

mathjeu | email | 10-12-2008

hallo mijn vriendin heeft het echt altijd koud en krijgt het heel slecht warm. ze moet slapen met een elektries deken anders kan ze niet slapen van de kou. ook is ze heel erm moe zodra ze gaat zitten en eff niets doet. ze is 23 jaar oud. regelmatig voelt ze zich niet goed zou dit kunnen betekenen dat ze een lage bloeddruk heeft?? mvg mathjeu

mathjeu | email | 10-12-2008

hallo mijn vriendin heeft het echt altijd koud en krijgt het heel slecht warm. ze moet slapen met een elektries deken anders kan ze niet slapen van de kou. ook is ze heel erm moe zodra ze gaat zitten en eff niets doet. ze is 23 jaar oud. regelmatig voelt ze zich niet goed zou dit kunnen betekenen dat ze een lage bloeddruk heeft?? mvg mathjeu

heidi | email | 08-12-2008

vandaag had ik plots enorm last van mijn bloeddruk
met dat ik op de opleiding zat en mn pillekes vergeten was
hebben ze een dokter gebeld
ik was nog maar juist terug van een onderzoek (waar je verplicht naartoe moet van de opleiding) en daar was mn bloeddruk 10-6 (waar ik ook een kleine last van voelde) maar het erger werd in de opleiding, dokter opgebeld en dan had ik maar 8,5-6 niet meer in nog geen uur tijd
resultaat een prik gekregen
en nu doen mijn benen heel erg pijn, kan bijna niet gaan van de pijn, hoewel ik niet meer echt zo draaierig ben
heeft iemand dat ook al voorgehad, na een prik zo een last in de benen
mn pa zegt dat het komt wegens de prik niet goed geprikt

Pieter | email | 06-12-2008

Een plakje peperkoek met boter.
Echt helpt bij mij altijd! Heb al jaren last van een lage bloeddruk.

Wilma | email | 28-11-2008

Hallo,

Ik heb ook last van lage bloeddruk. 105/55 en ben 1.80 lang. Dus veel te laag voor een lang persoon. Huisarts raadde mij aan boullion te drinken, voor het avondeten en s'middags of sŠvonds nog een kopje. Veel drinken, minimaal 2,5 liter per dag. En ik drink 2 glazen wortelssap, hier in zit een stofje die de bloeddruk verhoogd. Pas op met drop, daar kun je nl. ook hartkloppingen van krijgen.

Dus -boullion
-veel drinken
- wortelsap.

groetjes Wilma

mark | email | 09-10-2008

Voor iedereen die met dit soort problemen kampt: duizelingen, chronisch moe, flauwvallen, lage bloeddruk enz enz.. Celzouten van Schlussler kunnen waarnzinnig goed helpen hiervoor. waar ziekenhuizen en artsen falen of niks afwijkends kunnen vinden kan in veel gevallen dit geweldig werken. ..celzouttherapie.nl/
( kijk uit voor de neppers, deze is betrouwbaar, de orignele receptuur) Succes!

Helen | email | 07-10-2008

Ik hoorde toevallig vandaag dat een glaasje champagne bij het ontbijt helpt tegen een lage bloeddruk. Heb het zelf nog niet geprobeerd. Neem wel eens een glaasje pleegzusterbloedwijn.

Kristin | email | 01-10-2008

Blij jullie allen te lezen. Ik kom uit een familie van lage bloeddruk- en lage cholesterolmensen. Behalve het flauwvallen herken ik alle symptomen. Zonder effortll en zelfs met zout - waar ik blauwe vlekken door krijg -, haal ik de onderdruk van 7 niet en dan gaat mijn bovendruk zwaar uit de bocht tot 16.
Tot goed van ook het hart eerst te laten controleren want hartproblemen en hyperventileren kunnen onderliggende problematiek vormen. En ... de ene huisarts is de andere niet, durf te veranderen als je niet gehoord wordt, het klopt dat artsen meer kennis hebben maar niet één arts kent alles even grondig.
Ik merk dat goede gesprekken bloeddrukverhogend werken. Sedert ik alleen leef gaat ook mijn bloeddruk bergaf al lijd ik verder niet onder eenzaamheid.
Bij dokters moet je praten en dan is mijn bloeddruk vanzelf hoger tot ik mijn arts vroeg om die te nemen na mij eerst alleen te laten zitten en niet te zeggen, en daar gingen we, voor het eerst werd ik geloofd maar behalve effortil en zout kreeg ik geen middelen aangewezen.
Ik ga zeker uit proberen wat jullie aanbrachten. Bedankt!

mc | email | 10-09-2008

hoi ik ben 32 jaar en ben pas ook voor controle (voor operatie )naar het ziekenhuis geweest en had ook een erg lage bloeddruk ik weet niet presies de waarden , maar ben dus ook altijd moe savond wil ik het liefs heel vroeg naar bed , en smorgens kom ik er niet uit , op mijn werk kan ik me soms niet helemaal concentreren dan raak ik zelfs in een soort trance ik durk niet te veel zout en zo te eten omdat ik bang ben voor mijn colesterol , moet ook aan mijn galblaas worden geopereet(moet worden verwijdert.).
ik ben gewoon zo moe , wat moet ik doen.

carla. | email | 03-09-2008

hallo,met carla
ik heb ff een vraag ik heb een lage bloeddruk...waar zal het eigelijk van komen want ik eet ongeregel matig en ook met drinken..en geen zout gebruik en ook geen suiker kom het meschien daar door of wat anders.
Graag zou ik een antwoord willen hebben?
Grt.Carla.

linda | email | 12-08-2008

ik heb geen tips, maar wel een vraag ik heb lage bloeddruk 98 om 64 en laag hb 5.7
nu heb ik last van duizeligheid en misselijkheid, wat klopt denk ik
maar vooral als ik op mijn linkerzij gaat slapen dan draait werkelijk heel de kamer
ik hoop op een positieve reactie

A.J.P.Rijgersberg | email | 22-07-2008

Lou,22-07-08
Recept lage bloeddruk

Even iets over mij zelf,ben 80jaar al 40 jaar hart problemen.7 jaar geleden ernstige vorm van hartfalen bij gekomen.gevolg extreme bloeddruk verlaging,soms buiten bewust zijn raken.2 1/2 jaar geleden begonnen met onder staande drankjes huidige bloeddruk overwegend 160/75

Hartdrank
40 gr pieterselie
fles witte wijn
2 eetlepels wijnazijn
300 gr honing reformwinkel
Pieterselie fijn snijden samen met de wijnazijn 10 minuten koken in de witte wijn,daarna honing 1minuut al roerend mee koken.Laten afkoelen en afzeven.
Gebruik iedere avond een wijnglas langzaam drinken om misselijkheid te voorkomen.
_______________________________
Zweedse kruiden

Verpakt verkrijgbaar in reform winkel.

Gebruik: In tegenstelling van hetgeen
in het recept wordt aan gegeven,1 koffie lepel in weinig water na het ontbijt innemen.

Net zo veel succes gewenst als ik zelf heb ervaren.

Wendy | email | 08-07-2008

Uitkijken met knoflook, dit werkt bloeddruk-verlagend.

Cornelis | email | 04-07-2008

ik viel regelmatig flauw en bij te snel opstaan had ik last van duizeligheid,moest mij vasthouden om niet tegen de grond te gaan. kreeg van de dokter ossebloed te drinken ik vond het vies maar ik heb nooit geen last meer van duizeligheid of flauwvallen ook niet bij te snel opstaan,

elma | email | 28-06-2008

Hier volgt het advies :
- een vast ritme hebben, gaan slapem tussen 9 en 10, opstaan rond 6
- meteen wisselbaden
- iedere ochtend meteen na het opstaan naar buiten en bewegen, jogen of blokje om, mensen met lage bloedruk moeten volgens hem juist dagelijks bewegen.
- letten op gezonde voeding,
- absoluut geen gerafineerde producten of producten met suiker erin verwerkt, hierdoor krijg je last van je bloedsuiker spiegel en ook van je bloedruk die daalt.
- mensen met lage bloedruk hebben meer zout nodig. Maar geen tafelzout! Het beste was b.v zeoliet, maar dat is alleen in Duitland te krijgen. Waar je op moet letten is dat het zout voldoende mineralen bevat.
- Als je plost een duidelig wordt, gaan liggen met de benen omhoog, en ijs op je voorhoofd.

Kortom: in Duitsland zijn ze inderdaad heel veel verder ermee.

P.s. sinds ik uit het kuuroord ben volg ik zijn adviesen op en ik voel me helemaal fit.

Zijn naam is Von Prof. em. Prof. Dr. med. habil. Karl Hecht

elma | email | 28-06-2008

Ik ben bij opstaan vaak moe en heb het idee dat ik niet goed of voldoende heb geslapen en blijf dan liggen. Hij heeft bij mij een slaap test afgenomen. Je krijgt dan van die plijsters op je voorhoofd en er zit een apparatje aan vast die je slaap meet. Inderdaad werd ik moe wakker en ben snachts ook een paar keer wakker geweest, moe. Tot mijn verbasing gaf het slaap patroon aan dat er niets mis is met mijn nachtrust. Die was zelfs uitstekend. Volgens de arts is dat een veel voorkomend verschijnsel bij mensen met een lage bloeddruk. Zijn advies: mensen met een lage bloeddruk moeten tussen 6.30 en 7.30 slapen, niet langer, want dan gaat juist je bloeddruk verder omlaag. Vervolgens als je wakker wordt, eerst terwijl je ligt je lichaam strekken, handen benen, dan rustig gaan zitten en niet meteen eruit springen, dan opstaan, weer strekken en verse zuurstof uit het raam inademen. Vervolgens onder de douche gaan staan en wissel douche nemen, koud, warm, koud warm, aantal malen herhalen, hierdoor stijgt de bloeddruk.

elma | email | 28-06-2008

Ik heb zelf ook altijd lage bloeddruk gehad, dit gaat bij mij gespaart met soms ook een lage bloedsuikerspiegel. En vanaf jongs af aan eindeloos veel klachten. Het ging al wel beter de laaste jaren sinds ik geen fast food, bewerkte producten en alles waar maar suikers, kleurstoffen e.d. inzit, meer eet. Maar het was nog niet geheel weg. Nu was ik pas in een kuuroord in het buitenland waar een duitste professor/arts aanwezig was, en inderdaad zoals hier al een keer eerder is vermeld, in Duitsland nemen ze het heel serieus, deze arts heeft me goed geholpen en goed advies gegeven. Ik wist niet eens dat doorlopend een lage bloedruk had en dat dit de oorzaak was van een hoop klachten.

Katja | email | 25-06-2008

Wat drop betreft: zoete drop is echt veel slechter voor je bloeddruk dan zoute drop!
In zoete drop zit namelijk meer van een bepaald stofje dan in de zoute variant. Het zout in 'zoute' drop is geen natriumchloride, maar ammoniumchloride.

Jelle | email | 16-06-2008

In duitsland wordt lage bloeddruk wel serieus genomen, hier niet, je hebt niks aan de huisarts! Helaas. Veel drinken lijkt goed maar heeft ook bijwerkingen zoals zout en mineralenverlies!!
Meer zout gebruiken helpt zeker. Zoethoutthee idem dito.
In Duitsland heeft men medicatie, weet niet hoe/wat, gebruik dat niet. Ikzelf heb 90-60 bloeddruk en ga gerust op de bovenste bank in de sauna. Ochtend is echter oppassen, intensief sporten idem dito

ingrid | email | 09-06-2008

ingrid 9 juni 2008 de laatste tijd heb ik ook lage bloeddruk gekregen 93/58, ik las zonet op de internet dat omega 3 visolie en geria force van dokter vogel help tegen lage bloeddruk, ik gaat het proberen ik hoop jullie ook het doet toch geen kwaad en hoop dat het zou helpen, succes.

Sabine | email | 05-06-2008

Hee,
ik ben 12 jaar en sinds 3 juni 13 jaar en heb ook vaak last van een lage bloeddruk.

Ik heb vaak het idee dat ik ga flauwvallen en zie heel vaak zwart voor m'n ogen en heb ongelovelijke hoofdpijn en duizeligheid.

Soms blijf ik daarvoor ook ziek thuis omdat het op school dan echt niet gaat.

Ben al vaak naar de dokter/ziekenhuis geweest maar voor medicijnen ben ik n nog te jong vinden hun.

Ik heb nu soort tabletten van zoethout maar heb er nog niet echt baat bij.
Drop eten werkt ook niet en heb al bijna alles geprobeerd.

heeft iemand ideeŽn?

xx,Sabine

Sabine | email | 05-06-2008

Hee,
ik ben 12 jaar en heb ook vaak last van een lage bloeddruk.

Ik heb vaak het idee dat ik ga flauwvallen en zie heel vaak zwart voor m'n ogen en heb ongelovelijke hoofdpijn en duizeligheid.

Soms blijf ik daarvoor ook ziek thuis omdat het op school dan echt niet gaat.

Ben al vaak naar de dokter/ziekenhuis geweest maar voor medicijnen ben ik n nog te jong vinden hun.

Ik heb nu soort tabletten van zoethout maar heb er nog niet echt baat bij.
Drop eten werkt ook niet en heb al bijna alles geprobeerd.

heeft iemand ideeŽn?

xx,Sabine

Shanti | email | 01-06-2008

duizeligheid kan ook veroorzaakt worden door een verhooggde, of verlaagde schildklierwerking. Laat dat onderzoeken als drop eten en zouthoutthee drinken niet helpt!

Iemand met een engeltje op de schouder | 30-05-2008

Ik ben het hier ook absoluut niet eens met de mening dat de huisarts gelijk heeft.
Zo heb ik op m'n 19de een dubbelzijdige longembolie gehad. Terwijl ik op topnivo sportte.
De huisarts gooide het op een ontsteking en vermoeidheid.
Terwijl ik al weken duidelijke klachten had.
4 dagen later lag ik op de IC.
Dus spoel die mening van de huisarts maar door de plee.

ilanda | email | 25-05-2008

Hallo Allemaal,

Ik heb ook een zeer lage bloeddruk, bij mij schommeld deze tussen de 50/90 65/100
ik viel regelmatig vlauw en helaas na dat ik ben bij gekomen nog steeds zeer veel duizelingen, ik heb op het moment dat ik weer bij was gewoon een kop bulion gedronken en daar knapte ik goed van op.

haal bij de drogist zout tabletten en als het warm is neem dan een zout tablet voordat je lichamelijke iets gaat doen.
Drink resoluut 2 liter water per dag en zorg dat je bulion bij je hebt.

gr ilanda

Annelies | 21-05-2008

Hallo,

Ik heb ook een extreem lage bloeddruk en val vaak flauw.. Heel vervelend maar er is niet heel veel aan te doen. Zorg dat je regelmatig eet, voldoende zouten en veel vocht binnenkrijgt! Verder raad ik iedereen aan het vrienden/collega's/en andere in de omgeving in te lichten zodat ze weten dat als je flauw valt dit vaker voor komt en vertel ze wat ze moeten doen!

Groetjes

Marijke | email | 16-05-2008

Mijn bloeddruk is ook redelijk laag 115/65 maar ik heb nergens last van. Hartslag 68.

Mijn zusje (14) heeft wel last van een lage bloeddruk. Het zit in de familie, mijn opa(78) valt ook af en toe flauw door zijn lage bloeddruk.

Ze kan immiddels niet meer op de fiets naar school, de 3 keer dat we dat geprobeerd hebben viel ze letterlijk van dr zadel.
Zelf heeft ze vooral last van duizeligheid (en zwart zien) s'morgens en kan ze vaak de eerste uren niet naar de les. Ook is ze een echte brokken piloot, overal stoot ze tegen aan.

We hebben al verschillende dingen geprobeerd zoals:
-dropjes
-zout eten( chips)
-zoethout thee
-hyssop thee (onze nieuwe methode)
-(medicijnen)(volgens onze huisarts is 14 nog te jong om er mee te starten)

Helaas zijn deze dingen niet afdoende en heeft ze er nog steeds regelmatig last van.
Maar ze heeft er wel baat bij gehad, ze blijft geen dagen meer thuis omdat ze zo duizelig is. En we hoeven haar steeds minder van school op te halen omdat ze duizelig en ziek naar huis gaat.

Jamie | email | 08-05-2008

Heeyy allemaal,
ik ben 15 jaar en ik heb ook een te lage bloeddruk
met de symptonen:lusteloos,duizelig,raar voelend,flauwvallen,hoofdpijn
ik heb van deze symptonen vaak last minsten 2x per week daar heb ik dus ook last van met school, vaak kom ik s ochtends 1 a 3 uur later op school omdat ik dan flauwgevallen ben. Ook op school zelf heb ik weleens een 'aanval'gelukkig kan iedereen er al mee omgaan! voor alle meisjes/jongens van mijn leeftijd die nog op school zitten hier 1 tip!! : als je het voelt aankomen schaam je niet loop gewoon het lokaal uit kan heel veel voorkomen!! bijv: flauwvallen!!

ik ben al een paar keer naar de dokter geweest en heb 2 bloedonderzoeken gehad waarbij ze niks konden vinden. dus ze hadden vastgesteld dat ik een veel te lage bloeddruk heb maar daar was niks aan te doen BOELSHIT!! je kan der zeker weten wel wat aan doen.. ik zelf volg nu Cesar therapie dat helpt je bij het opvangen van een 'aanval' dat houd in ademen en houding ik heb daar nu heel veel aangehad maar ik ben nog lang niet klaar met de therapie maar het is zeker weten aan te raden.

ik hoop dat jullie wat aan mijn verhaal hebben gehad!! ik aan die van jullie zekerss!!!

Pieter | email | 06-05-2008

Hallo,

Sinds een paar maanden last van mijn darmen, daar bovenop duizelig, misselijk, alle hierboven beschreven symptomen. Ik las op internet dat er een verband kan bestaan tussen darmprblemen en lage bloeddruk. In mijn geval - ik ben 73 - 120/65. Krijg binnenkort een darmonderzoek (Coloscopie). Breng dan ook de lage bloeddruk ter sprake. Jog nog 3x per week 1 uur, dus genoeg beweging, maar wel gauw moe vergeleken met enige tijd geleden..

Anne | 28-04-2008

Ookik heb mijn hele leven lang al een lage bloeddruk; ongeveer 90-55/60. Ik heb hier verder geen hinder van, soms wat duizelig, maar daar kan ik verder mee omgaan.
Op een gegeven moment was mijn bloeddruk heel erg hoog; 160-95. Ik dronk per dag ongeveer 2 en een halve liter zoethoutthee en dat bleek de oorzaak te zijn (zit hetzelfde stofje in als in drop).
Ik ben er meteen mee gestopt en na enkele weken had ik weer mijn normale lage bloeddruk.
Je zou als je last hebt van de lage bloeddruk elke dag een geringe hoeveelheid zoethoutthee kunnen drinken, in ieder geval niet teveel want dan krijg je hetzelfde als ik gehad heb. Succes.

sali | email | 23-04-2008

als het goed is het is het voor jongeren
de onderdruk 80 en de boevdruk 120

sharon | email | 22-04-2008

Hoi mijn bloeddruk is 121 over 56 in rust.
naar mijn idee is dit een beetje aan de lage kant (de onderdruk)
Ben vannacht bijna flauwgevallen en mijn temperatuur wil ook niet omhoog (36.4)

ik | 22-04-2008

hai renate,

wat wil je weten dan. dit is een hardloop/forum.

renate | email | 21-04-2008

hej weet iemand dit:Pben net in het ziekenhuis geweest en mn bloed druk was 116 en de onder druk 45 en de pols slag was 86 in rust,ziekenhuis vond dit niet goed daarom kan mn operatie niet door gaan als de onder druk zo laag blijft

evi | 08-04-2008

Hallo, ik heb ongeveer dezelfde klachten als Michelle bij haar dochter van 14 opnoemde. Daarbij wordt mij bloeddruk, die bij mijn weten tot vorig jaar altijd goed is geweest, elke keer als ik die meet lager. De laatste keer was die 10/6 op een moment dat de klachten minimaal waren. Daarenboven heb ik last van een extreem laag ijzergehalte, maar dat heb ik altijd gehad (ik ben ook al jaren vegetariŽr). Een 4dubbele dosis van de aanbevolen dosis kon dat niet veranderen. Ik heb vorig jaar veel onder stress gestaan en toen zijn de klachten begonnen en er is nog steeds geen betering in zicht; het wordt zelfs erger en ik kan me steeds minder goed concentreren.
Heeft iemand tips?
Alvast bedankt

Lenie | 01-04-2008

Hallo gedwongen drop eter.

Al die drop is niet goed hoor voor je darmen krijg je er straks weer een probleem bij als je niet uitkijk.
Mijn dochter van 26 heeft ook een lage bloeddruk en mijn man ook.
Je moet een een paar keer per dag een beker zoethoudthee drinken dat is beter als die drop.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.
Groetjes Lenie.

ikke | 28-03-2008

Hallo allemaal,

ik heb ook een lage bloeddruk heb niet zozeer last van duizeligheid, maar ben wel snel moe en zit gewoon niet lekker in mijn vel. Nou ben ik te weten gekomen dat thee met zoethoutwortel erg goed is, maar dan wel thee zonder toegevoegde kleur, geur en smaakstoffen. Deze kun je het beste halen bij een reformwinkel. Duur wil niet meteen zeggen goed. Probeer er gewoon een paar uit. Drop raad ik af want drop helpt je bloekddruk wel omhoog te komen, maar kleeft samen in je buik waardoor je last kunt krijgen van obstipatie! Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen!

kelly | email | 25-03-2008

Voor alle flauwvallers onder ons!
Ik heb zelf last van een lage bloeddruk, waardoor ik regelmatig flauwval. Ik ben er sinds kort achter dat mijn klachten hierdoor komen. Veel mensen handelen echter verkeerd na flauwvallen. Dus ik wil een aantal tips meegeven die ik heb gekregen.
Als je flauwvalt in een warme ruimte zijn mensen vaak geneigd je naar buiten te brengen voor frisse lucht. Bij een lage bloeddruk is dit juist geen goed idee, aangezien de bloeddruk door de temperatuurwisseling juist weer daalt.
De tip om met je hoofd tussen je knieen te gaan zitten, zodat het bloed weer naar je hersenen kan stromen is niet de beste. Het is vaak juist beter om te blijven liggen (zolang jij voelt dat het nodig is) en alleen je benen wat omhoog te doen.
En als je het flauwvallen aan voelt komen, ga dan liggen/zitten, ongeacht waar je bent. Ik schaamde me voorheen om in het bijzijn van vreemden zomaar te gaan zitten/liggen, met als gevolg dat ik mijn nek rug en heup blijvend heb beschadigd doordat ik verkeerd viel! Dus schaam je niet! Sterkte allemaal!

groeten, Kelly

thijs | 11-03-2008

mijn hartslag is in rust rond de 50 en maximaal -+ 205

ik | 11-03-2008

Hallo michelle,

Die absences zijn meer een teken van een vorm van epileptie, ik zie dat ook vaak bij mijn cliŽnten (verst. geh.). Zeker ook die emotionele uitbarsting daarna.
Zoek daar eens wat info over op en ipv zelf dokteren zou ik toch eens met haar naar de huisarts gaan hoor!
Succes.

michelle | email | 11-03-2008

Hallo allemaal,

Ik heb een dochter van 14, die voelt zich grote delen van de dag draaierig en sinds een week heeft zij ook een wazig zicht (ziet dan enkel kleurvakken) dit een paar keer per dag gedurende enkele minuten. Ik heb haar bloeddruk gemeten en die was 88/51. Na een paar dagen efortil te nemen is hij nu 10/54 maar ze blijft de klachten hebben. Is dat wazig zien een gevolg van de lage bloeddruk ? Want ik maak me wel zorgen.Ook heeft ze soms neiging tot flauwvallen. Ze heeft ook last van abcenses (= enkele minuten staren (ze ziet dan wel de dingen maar weet niet meer wat het is of waar het voor dient) gevolgd met een emotionele ontlading (wenen en daarna woedeuitval) Maar ik weet niet of het wazig zien hiermee te maken heeft of dat het 2 totaal verschillende dingen zijn.

Dionne | email | 09-03-2008

Hallo allemaal!!!

Lekker origineel maar fijn om dit allemaal te lezen. Ik ben 22 en heb al 15 jaar een lage bloeddruk. Per dag word ik ongeveer 20 keer duizelig bij opstaan of buigen ect. Heel lang is er niks mee gedaan. Inmiddels ben ik bij het ziekenhuis hier in de buurt binneste buiten gekeerd, weer niks. Toen ben ik door gestuurd naar Amsterdam. Daar moet ik morgen weer heen. Dit is geen leven zo.. Chronische lage bloeddruk = chronisch moe en een ontzettende berperking in je leven. Ik wil jullie allemaal sterkte wensen! Hou vol!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over