hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

pijnlijke wreef

Jaap | email | 22-02-2008

Ik heb nu sinds een week last van mijn linker wreef. ik sport ongeveer 3 a 4x in de week (korfbal&zaalvoetbal). heb speciale enkelbrace aangemeten vanwege zwakke enkelbanden.

Maar sinds een week heb ik pijn aan mijn wreef. Als ik mijn grote teen naar mijn neus trek, voel ik midden op een voet de pijn.

Als ik op mijn knieeŽn op de grond gaat zitten, en mijn voeten zo plat mogelijk op de grond leg, doet het verschrikkelijk pijn.

Gisteren nog een wedstrijd gespeeld, 1ste 5min last van de voet, en daarna niet meer. tot een half uur na de wedstrijd, toen kwam de pijn weer.

Ik kan de voet zelf gewoon in alle richtingen draaien of bewegen, als ik met mijn duim op de plek druk waar het pijn deed, voel ik ook niks. Het is echt alleen als ik mijn grote teen naar mijn neus trek.

wie iemand misschien wat dit kan zijn?

voorlopig sport ik nog gewoon door, omdat het als het goed warm is ik tijdens de wedstrijd nergens last van heb. Maar er zit in ieder geval iets niet goed.

hopelijk weet hier iemand wat het kan zijn!?

bedankt,

Jaap

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 10 reacties op dit onderwerp.

lydia | email | 11-07-2014

nou ik heb het zelfde probleem .als ik loop voel ik een stekende pyn ..maar het is nog om uit tehouden zodra ik ga zitten .en ga dan staan .dan kan ik niet lopen er op dan moet ik eerst .een beetje lopen .dan gaat het goed.maar je moet niet vragen hoe.nu .moet ik de 22 aan me spatadere geholpen worden .zou dat de oorzaak .zyn .by een zieken huis word je ook niet wyzer .je word als een nummer behandeld.en je kryg nog een nummer toegewezen ook voor behandeling nummer 39.maar voorlopig is het niet uit tehouden .ibibruven. 500.en paracetamol .gr lydia

potter harry | 29-03-2014

De LOI heeft een actie op het moment: gratis wreefmassage bij een cursus schriftelijk Nederlands. Bijzondere voornaam, trouwens... mombeek.

mombeek ruben | email | 28-03-2014

ik ben mombeek ruben heb bijn aan mijn wreef iemand een massage geven

Edward | 20-05-2011

Iedereen heeft een beetje gelijk lijkt mij.

Oorzaak mogelijk combinatie van verschillende aspecten: Veters te strak/druk van de brace ťn/of door enkelbrace verminderde beweging in de enkel dus meer druk op dat deel van de voet dat je aangeeft als pijnlijk.
Afzonderlijk van elkaar of combinatie geeft bot compressie oftewel een bonebruise. Lichaam gedraag zich bij een bonebruise alsof er een volwaardige breuk zit.

Als 'oplossing' gaat het lichaam in een bescherm modus, met als gevolg pees- en/of zenuwontstekingen.

Oplossing; veters minder strak, brace even na laten kijken, bonebruise behandelen.

Starshoe Zeist | email | 19-05-2011

Het is iig een ontsteking, alleen om die reden is het niet pijnlijk als je sport. Geef het rust en kijk naar de afwikkeling van je voet. Je bent waarschijnlijk aan het overbelasten. Een zooltje, andere schoenen kan wellicht helpen. Laat je hier in adviseren.

Yoni Provost | email | 18-05-2011

meeste gevallen is dat een ontstoken zenuw een blaasje op je zenuw dat in meeste gevallen moet geopereerd worden.

Adrie | 02-03-2008

Nog even dit: zo'n ontsteking is normaliter na 2 weken rust verdwenen maar de oorzaak daarmee natuurlijk nog niet.

Adrie | 02-03-2008

Heb zelf precies hetzelfde probleem gehad. Losser en anders strikken hielp niet. Uiteindelijk 1 week rust genomen en naar de fysio geweest. Kreeg daar te horen dat het ging om een klein ontstekinkje aan de schede van een pees die inderdaad naar mijn teen loopt. Ik kon gewoon doortrainen en advies was zodra het gevoel zich tijdens het lopen maar even aandiende 5 minuten te wandelen. Gisteren een duurloop van 2,5 uur gedaan, heb 2x5 minuten gewandeld en voor de rest ging alles prima. Oorzaak kan zijn overbelasting maar ook nieuw schoeisel dat bij de landing teveel compressie op de zijkanten van je voet uitoefent. Bij de meeste reacties die ik op internet heb gezien waren de klachten bijna meteen over zodra op andere schoenen werd overgestapt.

pieter99 | 22-02-2008

Ik denk een irritatie aan een pees die zorgt dat je je tenen kunt strekken (loopt aan de bovenkant van de voet). Zoek maar eens op extensor tenditis. (extensor = strekker, tenditis = ontstoken pees). wat rustiger aan gaan sporten, paar keer per dag ijzen. Komt door overbelasting, kan wel een aantal weken gaan duren, geef het de tijd.

dat is wat IK denk!

Evelyn | 22-02-2008

Serieus antwoord: je veters minder strak strikken.
Eventueel anders veteren zodat op de drukplek je veter van boven naar beneden ingeveterd wordt ipv andersom. Het lijkt niets maar kan heel veel schelen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over