hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Misselijk na saunabezoek

Bieke | 27-02-2006

Na het fietsen ben ik lekker in de sauna gegaan. 5minuten liggen en de laatste 5 minuten zitten. Daarna douchen, gewone temperatuur. Ik ging onder de douche staan en ineens werd het zwart voor mijn ogen, werd misselijk (alsof ik over moest geven)ik kreeg een vreselijk moe gevoel in mijn armen, schouders en nek. Ik ben snel gaan zitten en toen trok het, na 10 minuten langzaam weg. Ik ben weer in de douche gegaan en toen ik me aan het aankleden was, had ik vreselijk veel last van mijn nek. Ik vond het een vreselijk enge ervaring, heeft iemand enig idee waar dit allemaal door kan komen?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 26 reacties op dit onderwerp.

Ludo | email | 22-07-2017

Mijn ervaring is goed uitgerust in een normale toestand aan de sauna beginnen,na de sauna terug rusten .

Natalia | email | 30-07-2009

Uhm isdit een forum om info achter te laten of een discussie te voeren??? Jesus hey, nou Peter zo te zien heb jij t laatste woord!

En Kenny hartelijk dank voor je info, ik weet genoeg :)

Jack | 13-07-2007

M.a.w. geen sauna bezoeken is wel zo gemakkelijk ;-))
En mede ook daarom zul je mij ook niet gauw in een sauna aantreffen.

M.Bakema | email | 12-07-2007

Na de sauna eerst even in de buitenlucht rondlopen.
Daarna met een koud waterslang bij je voeten beginnen tot aan je onderlichaam.
vervolgens met de slang je armen koelen vanaf de handen tot aan het hart.daarna
water over je hoofd laten stromen.
hierna neem je een koude douche met veel water en om helemaal goed aftekoelen ga je in het koude dompelbad! Vervolgens neem je een warm voeten bad.
Aan een sauna begin je niet na een zwaar lichamelijke inspanning, of een maaltijd.
Niet drinken in de sauna, je hart heeft het al druk genoeg.

Peter | 23-01-2007

@Kenny:

Dat was de vraag van Bieke.
11 maanden geleden.

En ze heeft 5 keer antwoord gekregen.
11 maanden geleden.

Plus een verlate reactie.
9 maanden geleden.

------------

Zoals ik jou al enkele malen heb gemeld, reageren we momenteel op de vraag van Maaike van vorige week.

In deze discussie ben jij overigens de enige die iemand de raad heeft gegeven om een sauna te nemen na een inspanning.

Kenny | 23-01-2007

@ Peter

Eerste Regel: "Na het fietsen ben ik lekker in de sauna gegaan. 5minuten liggen en de laatste 5 minuten zitten. Daarna douchen, gewone temperatuur".

Dus fietsen->sauna->douchen.

Rob | 23-01-2007

Kenny heeft wel gelijk dat dit hoogst waarschijnlijk door de sauna na de inspanning is gekomen. Zoals ijk het lees komt het duidelijk door vocht te kort wat is gekomen door het zweten met de inspanning en daarna door de sauna. Het lichaam heeft die aanval dan wel later gekregen, maar het was wel de combinatie sauna en inspanning wat daar voor gezorgt heeft.

Astrid | 23-01-2007

@ Kenny
Ik heb nergens geschreven dat ik voorstander ben van saunabezoek direct na het sporten. Daar heb ik me gewoon niet over uitgelaten. Zie verder de opmerkingen van Peter. Maaike geeft aan niet gesport te hebben en geen sauna te nemen, en toch zeg jij dat haar zwart voor de ogen worden onder de douche komt van saunabezoek direct na het sporten. Ik vat 'm niet hoor.

Peter | 23-01-2007

Kenny,

Ik bedoelde natuurlijk:
"Er is in deze hele thread slechts één persoon die praat over het nemen van een sauna na een inspanning, en dat ben jij."

Maar dat had je uiteraard allang begrepen.

Peter | 23-01-2007

Kenny,

Er is in deze hele thread slechts één persoon die praat over het nemen van een sauna na een inspanning.

We praten momenteel over het probleem van Maaike.
Zij zegt letterlijk: "Ik heb niet gesport voordat ik dan ga douchen".
Hoe lees jij daaruit dat zij eigenlijk stiekum wel degelijk gesport heeft, en tussendoor ook nog even stiekum een sauna heeft genomen?

Kenny | 22-01-2007

Beste Astrid,

Neem nu maar aan dat het zo is, maar goed als jij vind van niet prima, ga door met het nemen van een sauna NA een inspanning!

Astrid | 22-01-2007

@ Kenny
Dat is geen verklaring voor wat Maaike overkomt.

Kenny | 22-01-2007

Weet ik beste Astrid, maar dit zijn meestal gevolgen van een Sauna bezoek.

Gewoon wachten met een sauna na een zware inspannning.

Astrid | 22-01-2007

@ Kenny
Het ging over de reactie van Maaike, haar wordt het zwart voor de ogen als ze onder de douche staat, en dat was niet na het sporten.

Kenny | 22-01-2007

@ Peter,

Ik had goed gelezen, dat zwart voor de ogen kwam niet door de douche maar door de sauna! 100% zeker.

@ Andre

Jij mag wat mij betreft best naar een sauna gaan naar een inspanning, wil alleen mensen met een luisterend oor advies geven.
Na een zware inspanning, is een sauna te intensief om die erna te pakken, doe dit de dag erna of iets dergelijks maar niet dezelfde dag, of wacht een aantal uur.

André | 21-01-2007

@Kenny

Ook al mag het hier dan vaker gezegd zijn, er is NIETS MIS met sauna bezoek na een inspanning.
Mits je er verstandig mee omgaat en de 'regels van het sauna bezoek' volgt is het juist zeer goed.

Als je toch vind dat het onverstandig is, zeg dan ook waarom. Alleen maar roepen dat het slecht is, helpt niemand.

Peter | 21-01-2007

Kenny,

Je moet EVEN BETER LEZEN voordat je iets schrijft.

Het gaat momenteel niet over iemand die een Sauna pakt.
Het gaat momenteel gewoon over iemand die een douche neemt.

Niet meteen beginnen te schreeuwen voordat je het recente deel van de thread hebt gelezen.

Kenny | 20-01-2007

Het is hier al vaker gezegd maar......
NA HET SPORTEN (ZEKER INTENSIEF) NOOIT EEN SAUNA PAKKEN!

Annelies | 20-01-2007

@Maaike
Misschien douche je te heet? En zorg ervoor dat je badkamerraam open staat tijdens het douchen. Ik krijg het ook benauwd als ik douche terwijl alles dicht zit...

Maaike | 20-01-2007

Ik weet niet of dit een te late reactie is, maar ik heb dit dus ook heel vaak. Niet eens in de sauna, gewoon als ik onder de douche sta. Het wordt zwart voor mijn ogen, ik hoor niets meer, heel erg misselijk, en al mijn ledematen voelen heel zwaar aan. Het gebeurde eerst alleen als ik ongesteld was, maar ik heb het nu ook een paar keer gehad als dit niet het geval was. Ik heb niet gesport voordat ik dan ga douchen, en ik sta ook niet te snel op. Het gebeurt gewoon ineens als ik gewoon sta te douchen. Heb ook geen idee waarom dit gebeurt...

Paul | 03-04-2006

1. Vermoedelijk meer drinken na het sporten. Zowel tijdens het sporten als in de sauna verlies je veel vocht en dat moet worden aangevuld.

2. Als je zo uit de sauna komt, dan niet plotseling gaan staan.
Door de warmte zijn je bloedvaten namelijk verwijd, het bloed zakt letterlijk naar je voeten, (en dus uit je hoofd,) en daardoor wordt je duizelig. Geef het lichaam even tijd om de bloeddruk te herstellen, en het probleem is opgelost.

Het goede nieuws is dat mensen met een goede conditie meestal een lagere bloeddruk hebben en hier dus eerder last hebben. Niet echt iets om je zorgen om te maken!

Groet, P.

hilde | 28-02-2006

Hallo Bieke,
afkoelen en relaxen is een belangrijk onderdeel van een saunabezoek. Je had waarschijnlijk een bloeddrukval of een flauwte zoals Nadine omschrijft. In de sauna is het 80°C of meer, je lichaam warmt op en moet absoluut weer afkoelen. In de meeste sauna's kan je naar buiten, zeker doen zelfs al regent het of is het koud! Ook het dompelbad of stortbad (zo'n ton ijskoud water die je over je heen trekt) staan er niet voor niets. Ik blijf zeker 5' buiten zitten en dan nog 5' binnen in de relaxruimte. Dan pas douchen.

Nadine | 27-02-2006

PS Sorry - niet goed omschreven hieronder: ik bedoel dat je altijd moet koelen. Liefst door eerst in koele buitenlucht te zitten en daarn koud te douchen en evt koud te dompelen.
Kun je niet naar buiten, dan koud douchen en evt koud dompelen. Altijd douchen voor het dompelen en altijd douchen hoe ik in de vorige post omschreef.

Nadine | 27-02-2006

Wat jij omschrijft heet een flauwte. In de sauna worden je bloedvaten wijder, waardoor er meer bloed naar je benen 'zakt'. Er kan(!) dan in je hoofd een bloedtekort ontstaan: je wordt misselijk en dreigt om te vallen.
Remedie: inderdaad even in de koelte rondlopen (als het kan) of anders goed koelen. Lauw douchen is beslist niet goed genoeg!
Koel van onder naar boven: eerst je voeten, dan je benen en zo verder omhoog. Vooral je hoofd tenslotte goed koelen, anders krijg je juist daar bloedstuwing en een hoofdpijn dat dat geeft!

Nicolette | 27-02-2006

En vergeet ook niet veel te drinken

Judith | 27-02-2006

Hoi Bieke, Kan me voorstellen dat je geschrokken bent. Ik ga regelmatig naar de sauna en weet niet beter dan dat het erg belangrijk is om na de sauna goed af te koelen door rustig buiten te gaan zitten (kan me voorstellen dat dit in de sportschool niet zo makkelijk gaat) dan onder de koude douche of zelfs in een steenkoud dompelbad. Ik weet natuurlijk niet of dit te maken heeft met jouw misselijkheid, maar misschien ben je te snel onder de douche gegaan. Volgende keer misschien even rustig gaan zitten en dan koud douchen. Is afzien, maar je voelt je daarna wel top!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over