hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na scheenbeenbreuk

Rogér | 05-10-2005

Op 6 augustus heb ik een scheenbeenbreuk opgelopen op circa 8 cm boven mijn enkel. Het betrof geen rechte breuk maar een gespleten bot. Nu lijkt het erop dat ik binnekort uit het gips mag. Wie heeft hier ervaring mee? Hoe lang duurde bij jou de herstelperiode?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 138 reacties op dit onderwerp.

Eddy | email | 24-05-2018

Had met carnaval uitgegleden.op een natte vloer.in een discotheek.had eerst gibs.2 weken lang.maar het zat scheef.28 feb een pin in gekregen.nu kan ik al lopen.na 3 maanden.en auto rijden.maar de enkel doet nog zeer en stijf.heb nu veel fysiotherapie.maar het gaat steeds beter.zorrg dat je thuis alles hebt.zoals hometrainer ziekenhuis bed
Krukken.looprek.en een soort binnen band.waar je voet op kunt legen.volgend jaar pin weer eruit halen😨

Isabel | email | 26-10-2017

Negen maanden geleden heb ik mijn scheenbeen gebroken (spiral) en ik wil graag mijn ervaring delen. Ik hoefde geen operatie maar heb een kleine zes weken tot mijn lies in het gips gezeten. Toen mijn been uit het gips kwam kreeg ik een brace die ik tijdens het douchen en slapen uit kon doen. Ik mocht toen langzaam het gewicht opbouwen door met krukken te lopen, de eerste week 25% belasting, daarna per week 50, 75 en 100%. De eerste twee weken uit het gips zaten mijn knie en enkel behoorlijk vast, na 2 weken ben ik naar de fysio gegaan en heb ik oefeningen gekregen om mijn gewrichten weer los te krijgen en ben ik begonnen met lichte krachtoefeningen in de sportschool. Na vier maanden vanaf het moment van breken mocht ik van de arts weer alles doen en begon ik met hardlopen. Het hardlopen heb ik in drie maanden opgebouwd naar tien kilometer. Op dit moment buigen mijn knie en enkel nog steeds wat minder ver dan van mijn 'goede been', maar ik ben volgens de arts genezen en merk geen hinder meer in het dagelijks leven. Succes iedereen die nog aan het revalideren is!

Elise | email | 16-01-2017

Graag wil ik mijn ervaring delen.
Mijn scheenbeen is nu 3 maanden gebroken. Te hard een duel ingegaan tijdens het voetballen. Scheenbeen is geheel door maar staat mooi recht. 4.5 week tot mijn lies in het gips gezeten, daarna een gipsbrace gekregen. Als je alleen je scheenbeen breekt en niet je kuitbeen verloopt de genezing traag. Het kuitbeen vangt veel druk op. Door opbouw van spieren loop ik zonder hulpmiddelen. Artsen spreken na 6 maanden pas van een vertraagde genezing en eventuele maatregelen. Helaas moet sporten nog een lange tijd uitgesteld worden. Wat word je geduld met deze breuk enorm op de proef gesteld!

Fedor | email | 21-12-2016

Ik heb 3 weken geleden met sporten mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken. Kuitbeen stak eruit. Ze hebben het eerst geprobeerd te zetten, wat na een aantal pijnlijke pogingen niet lukte. De dag erop geopereerd. Pin in mijn scheenbeen, 1 schroef boven en 2 beneden. Het kuitbeen lijkt op de foto nog ver uit elkaar te zetten. Na meermaals vragen krijg ik enkel maar het antwoord dat ik me niet te veel zorgen moest maken. Iemand hier ervaring mee?
Direct na de operatie mocht ik het belasten tot de pijngrens. De volgende dag ontslagen uit ziekenhuis, maar veel te enthousiast met oefeningen (stukken fietsen enzo) begonnen. Na 5 dagen was het been teveel gezwollen waardoor hechtingen sprongen. Ik mocht dus geen oefeningen doen tot de pijngrens?! Vanaf toen, tot nu (2 weken) bijna continu met been omhoog en zeer beperkt oefeningen doen. Het vreemde is dat ik bij elk bezoek aan het ziekenhuis een andere arts krijg! Ben benieuwd wanneer ik zonder krukken mag lopen en de zwelling helemaal weg is. Ik had te horen gekregen dat ik rekening moest houden met 6 maanden revalidatie. Nu maar hopen dat het bot snel en goed hersteld!

Antoine | email | 12-12-2016

10 weken geleden heb ik mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken tijdens een voetbalwedstrijd. Ik heb een pin in mijn scheenbeen en 4 schroeven. 2 onder en 2 boven. 1 dag na de operatie moest ik mijn been al meteen belasten (met krukken traplopen en lopen). 8 weken naar de operatie kon ik zonder krukken lopen. Nu 2 weken later probeer ik rustig te dribbelen en touwtje te springen. Daarnaast heb ik 2x in de week Fysio en krachttraining in de sportschool. Tip: probeer zoveel mogelijk te bewegen met je been. Door de doorbloeding moet het bot sneller genezen en je leert ook meer te durven. U kan me mailen voor verdere vragen.

Gaby | email | 06-10-2016

31 maanden na mijn dubbele open been breuk is tibia nog niet helemaal aan elkaar gegroeid. Nu hebben ze de plaat en de schroeven eruit gehaald in de hoop als ik stap met een airwalker bot, dat het aan mekaar groeit. Ik hoop dat dit echt de oplossing is want er steekt ondertussen ook al donorbot in men been, ook niet gelukt! Ben nu in behandeling in Leuven.

Wilma Dekkers | email | 29-08-2016

Hoi,
Zojuist is bij mij na 13 weken het gips verwijderd. Ik had een gespleten scheenbeen waar de arts nu een kap overheen geplaatst heeft. Op dit moment verga ik van de pijn maar dat komt meer omdat de huid weer moet wennen aan frisse lucht! Volgens de arts kan ik weer langzaam beginnen te leren lopen maar niet langer dan 5 min per 2 uur ! Ook is alles nog behoorlijk opgezwollen . Dus we wachten af hoe het gaat ! Controle is over 2 maanden !

Ben | email | 19-08-2016

6 weken geleden zo'n 6 cm boven mijn enkel scheen en kuitbeen gebroken. Het betrof een rechte breuk. Er is een pen in de mergholte geplaatst en deze is met 3 schroeven vastgezet. Ik mocht mijn been direct belasten voor zover dat mogelijk was. De eerste 2 weken waren erg pijnlijk als ik mijn been naar beneden hield. Er ontstond toen een enorme druk en leek het wel of mijn been daardoor uit elkaar zou klappen. Na 2 weken heb ik zoveel mogelijk zonder gedaan om het been zoveel mogelijk te belasten. Eergisteren zijn er röntgenfoto's gemaakt waaruit bleek dat er al flink wat bot aangegroeid was. Ik kreeg het advies van de orthopeet om te gaan fietsen en zodra het kan te gaan hardlopen. Ben benieuwd!

Gaby | email | 13-12-2015

In april 2014 dubbele open beenbreuk. Geopereerd, breuk rechtgezet, plaat erin met 10 schroeven. Februari 2015, toen ik dacht dat ik goed bezig was na 70 beurten kine enz en redelijk kon stappen met 1 kruk. Kreeg ik na controle te horen dat ik onmiddellijk moest geopereerd worden. Tijdens operatie bleek men bot scheenbeen 5 cm afgestorven, hebben ze er donorbot ingestoken , weer nieuwe plaat en schroeven erin, weer die lijdensweg van niet te mogen steunen en stappen, alles terug opnieuw, kine enz. Nu zijn we december 2015 en bij elke stap ik zet heb ik pijn, dus denk ik dat ik maar is terug een foto zal laten nemen , maar ik ben het zo beu , dit duurt al bijna 2 jaar. Gaat dit ooit nog normaal in orde komen, vraag ik me af?

lionel treuren | email | 30-11-2015

Hoi, gisteren 28 november onderuit gezaagt tijdens voetbal wedstrijd....gelijk naar het ziekenhuis. ...en ja hoor enkel gebroken, scheenbeen gebroken en kuitbeen gebroken...
Tevens spiraalbreuk...
Dus nu even in het gips en dinsdag afspraak bij de traumachirurg. Hoop snel te kunne worden geopereerd. Ik was heel posititief ingesteld maar na het lezen van deze berichten gaat de wintersport van februatie 2016 toch te vroeg komen!

wim | email | 29-08-2015

Ik brak op 2 april 2015 mijn scheenbeen tijdens een minivoetbalwedstrijd. Het was een 'mooie' breuk. Geen operatie. Wel 11 weken plaaster gehad...Vanaf ik uit de plaaster was ging ik elke dag zwemmen. Half juli kon ik weer gewoon stappen zonder te hinken maar hardlopen lukte nog niet. Begin augustus ben ik weer voorzichtig beginnen lopen. Nu, eind augustus, loop ik weer 5 km maar de plaats van de breuk is nog wel zeer gevoelig....

Michelle | email | 31-05-2015

Ik heb op 14 april 2013 mijn scheenbeen op 2 plaatsten gebroken waarvan 1 spiraalbreuk, mijn kuitbeen gebroken, deze is tevens een spiraalbreuk en tot slot mijn enkel. Operatie gehad, een pin gekregen in mijn scheenbeen. Na 2 jaar is nu eindelijk mijn kuitbeen geheeld en probeer weer een beetje het hardlopen op de rit krijgen alhoewel ik het niet echt hardlopen kan noemen omdat ik mijn enkel niet lekker kan afwikkelen. Ik wil eigenlijk de schroef aan de voorkant van de enkel laten verwijderen zodat ik hopelijk beter kan afwikkelen en ook een schroef aan de binnenkant van mijn enkel, deze irriteert met het dragen van laarzen. Heeft iemand ervaring met het verwijderen en ook weer met het starten van hardlopen. Overigens heb ik de perfecte schoenen gevonden met mega veel demping; Hoka One One. Het brandt niet meer in mijn scheenbeen met deze renschoenen.

Tomas | email | 26-11-2014

Ik heb op 6 januari 2012 een open beenbreuk gehad. Mijn scheen en kuitbeen ongeveer 7 cm boven mijn enkel gebroken. Er is toen een pin in mijn scheenbeen gezet, die er nu nog steeds in zit alleen de schroeven bij mijn knie zijn verwijderd.

Nu ben ik inmiddels bijna 3 jaar verder maar voel deze breuk altijd nog met hardlopen. Ik ben sinds kort weer wat meer gaan lopen en voel het vrij snel rondom de breuk pijn gaan doen. Het bot is daar ook nog best dik en het lijkt of mijn kuitspier hierdoor verhinderd wordt. Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die hier, na zo een lange tijd, nog steeds last van hebben?
Anders denk ik dat ik toch weer een bezoekje aan de dokter ga brengen..

Maarten | email | 10-11-2014

Nu mank ik nog en doet elke stap nog wel pijn. De breuk geneest redelijk goed, al heeft 1 breuklijn nog wat tijd nodig. Na een maand zijn er bij mij al 3 vd 4 schroeven uitgehaald, er zit er nog eentje in en omdat die voor irritatie ad knie zorgt gaat die er wsch ook nog uit.

Ik ben zelf een heel actieve voetballer en ik kan je verzekeren dat het moeilijk is om niks van sport te mogen doen, vooral in het begin. Maar ook daar leg je je uiteindelijk bij neer. Je moet in kleine stapjes vooruit denken(letterlijk) en meestal komt alles wel in orde. Al is elke breuk anders natuurlijk, zo had ik nog het geluk dat mijn enkel niet geraakt is.

Het is alvast heel leuk om alle verhalen hier te lezen, al is leuk msch niet het juiste woord. Ik wens iedereen die zoiets voor heeft enorm veel sterkte en verlies zeker de moed niet!

Maarten | email | 10-11-2014

Ondertussen een kleine 3,5 maanden geleden brak ik zowel kuit als scheenbeen na een zware tackle van een tegenstander op een voetbaltornooitje. De eerste momenten zijn het ergste: voet lijkt nog amper aan je been te hangen en je ervaart helse pijn, vooral het stuk van het veld naar het ziekenhuis was afzien voor mij.

De dag nadien ben ik geopereerd: geen gips maar wel een plaat en een stuk of 4 schroeven in mijn been om alles recht te zetten. Ik heb 10 dagen in het ziekenhuis gelegen en daar is na een paar dagen al lichte kine opgestart. De eerste weken thuis zijn mentaal zwaar omdat je weinig kan doen, ik kon tot een paar weken na het ongeval enkel met een rolstoel rijden. Nadien maak je wel redelijk wat progressie: krukken zonder steun, krukken met steun, 1 kruk en uiteindelijk geen kruk meer. Ik ben na 3 maanden terug gaan werken, maar na een kleine 2 maanden was ik wel weer volop aan het fietsen(eerst in fitness, nadien ook buiten).

Maran | email | 28-06-2014

Hi,

Ik ben op zoek naar meer informatie en kom zo hier terecht en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb zelf 4 maanden geleden mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken en kreeg 1 plaat en 10 pinnen erin. 3 mnd totaal niet belasten en toen ik een maand geleden begon met belasten kreeg ik een infectie en moest ik 6 dagen in het ziekenhuis blijven. Rust gehad en sinds drie dagen weer een beetje belast ( onder de 50% ) en direct weer zoveel pijn en dik. Een vriendin heeft hetzelfde gehad en zei dat dit bij haar nog wel 6 maanden duurde.

Heeft iemand een tip voor een goede orthopeed in regio Amsterdam? Het lijkt mij dat het niet de bedoeling kan zijn dat je min 9 maanden met pijn en een dikke enkel en been loopt.

aronolideus | email | 17-05-2014

Ik kwam ten val op mijn fiets en kon niet meer op mijn linkerbeen staan. Volgende dag schreef een huisarts ijskoeling en pijnstillers voor maar liet mij uiteindelijk vervoeren naar eerste hulp in Venlo. Zelfs daar waren er twijfels, maar een in de haast bijgehaalde chirurg constateerde vlak onder de knie een heel grote horizontale breuk. Ben het ziekenhuis nog steeds dankbaar, dat zij zoveel moeite hebben gedaan, om de oorzaak van de pijn te vinden. Op 27 mei gaat het gips (inmiddels één met een kunststof omhulsel) eraf en hoop supersnel te revalideren: weet nog niet op welke wijze ik die revalidatie het beste kan uitvoeren, zodat ik in juni nog mee kan doen met de fiets4daagse. Ik wens al mijn voorgangers hier beterschap, ik zou me eigenlijk moeten schamen om mijn eenvoudige breuk hier te melden. Maar ik wil iedereen zeggen, dat je moet aandringen op een foto. Zes jaar geleden brak ik mijn knie: ze stuurden me gewoon (met een behoorlijk dikke knie) met krukken huiswaarts zonder een foto te laten nemen. De bekende truc door op je voet te slaan, is volgens hun niet altijd pijnlijk genoeg, om op basis daarvan een röntgenfoto te nemen, terwijl die wel noodzakelijk was geweest.

Sofie | email | 13-05-2014

2 maand geleden heb ik bij een val van mijn paard mijn kuit-en scheenbeen gebroken net boven mijn enkel... Ze hebben mij dag erna geopereerd en spil van aan mijn knie tot enkel gestoken, vastgemaakt met bovenaan en onderaan bouten. Ik heb geen gips gekregen. De eerste weken mocht ik enkel rusten en met mijn been omhoog liggen, maar ik kreeg wel kiné sinds de 2de week na mijn operatie om mijn voet en enkel soepel te houden, dit waren dus enkel oefeningen liggend en niet belastend voor mijn bot. Ik huppelde toen rond met krukken en een soort brace, maar steunde niet op mijn voet. Na 5 weken terug foto's laten nemen, en de bot-aangroei begon geleidelijk aan terug, waardoor ik week erna trug mocht leren stappen. Nu ben ik aantal weken terug aan het stappen, maar heb nog steeds redelijk wat pijn bij het stappen... Ook mijn voet staat meer naar buiten gedraaid... Weet iemand of dit goed komt?

Groetjes

Gaby | email | 23-04-2014

Beste,
Op 6 april slaag ik mijn linkervoet om en door me te willen herpakken en corrigeren, loop ik een dubbele open beenbreuk (scheenbeen en kuitbeen)en enkelbreuk op. Onmiddelijk geopereerd(plaat met 10 bouten en 1 schroef), 4 dagen ziekenhuis , 2x1 week half open gips en sinds vandaag gesloten gips voor 4 weken. Mag niet steunen en stappen gedurende 8 a 10 weken. Denk dat het nog een lange weg te gaan is. Maar als ik hier lees, ben ik zeker niet alleen.

Chiel | email | 21-04-2014

Beste,

7maand geleden heb ik tijdens een voetbalmatch een dubbele onderbeenbreuk opgelopen. Het was een mooie breuk van kuitbeen en scheenbeen nu zit er een pin in en 2 schroeven. De revalidatie is heel goed verlopen. Nu heb ik sinds een maand de trainingen hervat. Alles verloopt vrij goed alleen bij het lopen blijf ik een knik hebben? Komt jullie dit bekend voor? ook blijf ik lichte hinder ondervinden aan men knie maar dit kan ook komen door kraakbeenslijtage.Heb een beetje schrik dat die "knik" voor alitjd zal blijven.

thijs | 19-03-2014

zo even een update.

vandaag is het 4 maanden terug dat ik mijn onderbeen gebroken heb (zie hierboven bericht) ik ben deze week weer begonnen met werken en het gaat hardstikke lekker ook heb ik amper pijn meer en lopen gaat goed gister even proberen te joggen dit ging redelijk.

al met al gaat het super!!

dus mensen die iets soortgelijks hebben het komt allemaal goed net na het ongeluk had ik zo veel pijn dat ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. De eerste paar weken zijn lastig daarna word het snel beter.

suc6 met genezen en houd de moed er in!

thijs | 19-03-2014

zo even een update.

vandaag is het 4 maanden terug dat ik mijn onderbeen gebroken heb (zie hierboven bericht) ik ben deze week weer begonnen met werken en het gaat hardstikke lekker ook heb ik amper pijn meer en lopen gaat goed gister even proberen te joggen dit ging redelijk.

al met al gaat het super!!

dus mensen die iets soortgelijks hebben het komt allemaal goed net na het ongeluk had ik zo veel pijn dat ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. De eerste paar weken zijn lastig daarna word het snel beter.

suc6 met genezen en houd de moed er in!

johan | 03-02-2014

Ik heb vorige week een scheenbeenbreuk opgelopen en ze hebben een spil inwendig in mijn bot gestoken dankzij die spil moet ik maar vier weken in totaal in het gips maar de vraagg is ik zou graag willen skieen in de paasvakantie zou dat lukken ?

thijs | email | 19-12-2013

Ik heb op 20 november 2013 een dubbelde beenbreuk opgelopen kuitbeen en scheenbeen waren lelijk gebroken ook stond mijn voet er helemaal naast met spoed naar het ziekenhuis en direct geopereerd ze zijn een uur bezig geweest.

Ik mocht vanaf dag 1 mijn been al 100% belasten alleen kon dat nog lang niet super veel pijn en als ik uit bed stapte voelde het alsof mijn onderbeen onder enorme druk kwam te staan het was zowat niet te harden.

Na een ander halve week ging alles al een stuk beter geen pijn meer en ik kon mijn been al weer een beetje belasten nu een maand verder kan ik al weer lopen zonder krukken al loop ik wel mank nog maar het gaat elke dag beter 3 januari moet ik naar het ziekenhuis voor een foto nu hopen dat alles er goed uitziet en de botaangroei goed is.

thijs | email | 19-12-2013

Ik heb op 20 november 2013 een dubbelde beenbreuk opgelopen kuitbeen en scheenbeen waren lelijk gebroken ook stond mijn voet er helemaal naast met spoed naar het ziekenhuis en direct geopereerd ze zijn een uur bezig geweest.

Ik mocht vanaf dag 1 mijn been al 100% belasten alleen kon dat nog lang niet super veel pijn en als ik uit bed stapte voelde het alsof mijn onderbeen onder enorme druk kwam te staan het was zowat niet te harden.

Na een ander halve week ging alles al een stuk beter geen pijn meer en ik kon mijn been al weer een beetje belasten nu een maand verder kan ik al weer lopen zonder krukken al loop ik wel mank nog maar het gaat elke dag beter 3 januari moet ik naar het ziekenhuis voor een foto nu hopen dat alles er goed uitziet en de botaangroei goed is.

Ilona | email | 04-10-2013

Vandaag priscies 1 maand geleden scooter ongeluk gehad samen met mijn moeder door een los liggende steen. voorwiel werd geblokkeerd en ik werd gelanceerd over me moeder en de scooter. Lelijk ten val gekomen enkel verbrijseld scheenbeen en kuitbeen gebroken waarvan scheenbeen een openwond. Zonder verdoving 3x aan me been getrokken (ging door de grond) 4 uur later geopereerd, heb nu een pin in me onderbeen van me enkel tot me knie. 1 week in het ziekenhuis gelegen, geen gips vanwege de openwond. Kreeg een vac pomp op mijn openwond die voor snellere genezing zorgde, na 2 weken mocht die eraf en stapte ze over op alginaat (vochtig gaasje). Na ander halve week alginaat heb ik nu alivin (vochtige pleister) en is de wond geen gat meer! Heb na 2 weken een brace ( spalk) gekregen voor spitsvoet te voorkomen. Kan nu een maand later nog totaal niet lopen met of zonder krukken, baal enorm :( de wond is nog niet helemaal genezen en draag nog steeds een spalk krijg wel fysio, kan na een maand me knie redelijk bewegen maar absoluut niet zonder pijn!! Mijn voet kan ik nog niks mee!! Wie heeft ervaring hier mee en kan me wat raad geven hoelang dit ongeveer zal duren.. Ben zo in onzekerheid :'(

robert | email | 14-01-2013

Denk dat het verschilt per persoon, luister naar je been en ga niets over belasten. Heb 5maanden geleden een ongeluk gehad met mountainbiken, linker been scheenbeen en kuit een met een spiraalfractuur gebroken (met een draai gebroken en allebei doormidden) en mijn rechter enkel was ook gebroken. 6 weken in een rolstoel gezeten en rechts (enkelbreuk) gips. Links een pin in gezet. Na zes weken gips eraf en voorzichtig belasten en proberen met krukken te lopen. Na een week krukken weg gedaan en proberen voorzichtig te lopen. Steeds opgebouwd en loop nu alweer redelijk normaal zonder pijn. Vorige week voor eerste keer mountainbike route weer gereden en vanavond begonnen met kickboksen. Ik voel dat het kan maar je moet je grenzen kennen. De fysiotherapeut zij dat hij het niet altijd mag zeggen maar dat het soms beter kan zijn om het net iets meer te belasten omdat dat druk op de breuk zet en daardoor bot groei stimuleerd maar nogmaals luister naar je lichaam dat geeft je echt aan of het net wel kan of net niet. Gewoon voorzichtig proberen en langzaam opbouwen

robert | email | 14-01-2013

Denk dat het verschilt per persoon, luister naar je been en ga niets over belasten. Heb 5maanden geleden een ongeluk gehad met mountainbiken, linker been scheenbeen en kuit een met een spiraalfractuur gebroken (met een draai gebroken en allebei doormidden) en mijn rechter enkel was ook gebroken. 6 weken in een rolstoel gezeten en rechts (enkelbreuk) gips. Links een pin in gezet. Na zes weken gips eraf en voorzichtig belasten en proberen met krukken te lopen. Na een week krukken weg gedaan en proberen voorzichtig te lopen. Steeds opgebouwd en loop nu alweer redelijk normaal zonder pijn. Vorige week voor eerste keer mountainbike route weer gereden en vanavond begonnen met kickboksen. Ik voel dat het kan maar je moet je grenzen kennen. De fysiotherapeut zij dat hij het niet altijd mag zeggen maar dat het soms beter kan zijn om het net iets meer te belasten omdat dat druk op de breuk zet en daardoor bot groei stimuleerd maar nogmaals luister naar je lichaam dat geeft je echt aan of het net wel kan of net niet. Gewoon voorzichtig proberen en langzaam opbouwen

antonia | email | 02-11-2012

Bericht voor Krista, 27-4 2009
Hoe gaat het nu ? nu de pin er al zo lang uit is ?
Bren benieuwd, ik wil hem er ook uit laten halen, dokter vindt het medisch niet noodzakelijk,

bedankt voor je reactie

antonia groeneveld | email | 02-11-2012

Hallo allemaal, een paar tips van mij, k heb afgelopen januari mijn spaaken scheenbeen gebroken , er is (IN Finland) een pin ingezet,

wat mij goed hielp tegen de pijn van de zwellingen was het drinken van citroensap en nu zwem ik 2x per week om mijn enkel en onderrug soepeler te krijgen, helpt goed !!
Maar.....ik wil de pin eruit laten halen, heeft iemand hier ervaring mee ? Is het een moeilijke operatie ? Veel napijjn ? Ik heb het idee dat het knellen in mijn been ('s morgens en 's avonds) veroorzaakt wordt door de pin (32 cm lang),

graag een reactie, bedankt,
Antonia

esjet | email | 08-08-2012

Heb zelf ruim 5 weken geleden kuit- en scheenbeen gebroken bij het skaten (viel van een stoeprand en landde abrupt in het zand). Zat mooi op zijn plek, wel dikke enkel (buitenkant). Werd eerst gezegd dat het niet gebroken was, ik volgende dag terug, nieuwe foto's, oh sorry, is toch gebroken....
Alleen gips, 1 week tot de lies, daarna onder de kuit. Nadeel is dat ik mijn enkelband(en) ook schijn gescheurd te hebben. Ikmoet mijn been nog steeds hoog houden, anders worden mijn tenen dik en blauw en gaat mijn enkel kloppen. Ben zeer bevreesd dat het volgende week niet over is als het gips er (hopelijk) af mag. De dag erna komt de fysio thuis, weet niet of ik gelijk steunverband krijg. Ik spuit mezelf ook al die tijd al clexane (antitrombose).

manuel | email | 10-07-2012

hallo allemaal

ik heb een dubbele botbreuk opgelopen bij motorcross. de dokter had snelgips erop gedaan waaruit bleek dat het goed zat dus er hoefde alleen nog verlengd worden tot mijn bovenbeen (geen operatie ) de ene dokter zei 6 weken en de ander zei 8 weken.

kan iemand mij vertellen hoelang ik ongeveer in het gips moet ???? gr manuel (12Jaar)

Nikki | email | 28-11-2011

Hoi Allemaal,
Ik heb op 29 augustus een ongeluk gehad met mijn brommer. Scheenbeen gebroken, beetje een aparte breuk dus geopereerd en een plaatje met 8 schroeven gekregen.
Daarna 7 weken in het gips gezeten. Toen 6 weken met 50% belasten. toen begon de pijn al vervelend te worden. Na die 6 weken mag ik nu sinds 2 weken 100% belasten. Maar ze zijn erachter gekomen dat ik ook hele erge platvoeten heb dus moet ik eerst weer wachten op steunzolen. Ik kan nu nog niet zonder pijn lopen en moet nog veel met 1 kruk doen... Iemand enig idee hoelang het nog duurt voordat ik zonder pijn kan lopen? Ook bij mij moet de plaat er over een jaar weer uitgehaald worden.

jan | email | 19-10-2011

ik heb bij een arbeids ongeval op 5 mei 2010 mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken waarbij mijn scheen been 1.5 cm verbrijzeld en een open wond , op 7 mei al geopreerd en hebben een pen geplaatst. vervolgens komen ze er op maandag 10 mei achter dat het onderste deel er niet helemaal in het lood aan staat ( 10 graden naar buiten ) en moet dus weer geopereerd worden maar durven ze niet te doen van wege vocht en dikheid van het been dus effe wachten tot het afneemd moest wel binnen 6 weken gebeuren anders wachten tot de genezing geheel tot stand is gekomen en dan maar eens zien of het echt nodig is !!! maar het duurde al 18 weken voor de wond genezing zo gevorderd was dat je zeggen kon die is dicht !! ben op 22 july 2011 geopereerd om de pen te verwijderen dat zou de oorzaak kunnen zijn van de pijn die ik de gehele tijd bleef voelen ,maar het tegen deel is waar heb nu nog steeds pijn ( een drukkend gevoel met een pijn van 4 op de pijnschaal met uit lopende explosies tot een pijn van 5 a 6 op de schaal ) en wordt daar stapel gek bij .is er iemand die de zelfde ervaring heeft gehad of heeft en weet wat dat kan zijn ??? gr jan

tom | email | 12-10-2011

hallo ik ben tom
ik heb 8 november een scooter ongeluk gehad met een snelheid van 40 ! ben ik over de motor kap gevlogen! en terecht gekomen. de ambulance broeders dachten dat ik een verekt enkelbandje had! dus ik werden er fotos gemaakt en bleek dat me scheenbeen en kuitbeen zijn gebroken! en dat gips tot me lies kreeg! en totaal 6 weken moest zitten zonder pinnen gelukkig!
aankomende vrijdag krijg ik loopgips of geen gips meer is afwachten!
mijn vraag is hoeland duurt het ongeveeer tot ik weer kan lopen?

gr tom

sterkte allemaal!

joop | email | 03-10-2011

aanvulling op mijn vorige reactie
er is nog steeds herstel moet zijn er is eigenlijk nog geen herstel

joop | email | 03-10-2011

zie ook mijn bericht van 25 jan.
nog steeds herstel. 23 feb geopereerd aan mijn scheenbeen. Er is nog steeds geen botaangroei. Er wordt een nw operatie voorgesteld. woensdag ga ik naar belgie voor een second opinion bij care to move.ik kan daar binnen een week terecht.
Vrijdag naar de traumapoli in zwolle,
Er is verschil in foto's van 21 sept en 30 sept.

groeten Joop

sander | email | 14-09-2011

Ben 3 maanden terug voor de 3de keer geopereerd, dit keer hebben ze net boven me enkel me been opnieuw gebrokken en me voet recht gezet. Daar zou de oorzaak in liggen, echter hou ik nog steeds dezelfde klachten. dikke enkel, beperkte beweging, plek waar ze gesneden hebben wordt helemaal warm. Ben ondertussen al 2,5 jaar bezig om weer normaal te kunnen lopen.

jacky | email | 13-07-2011

Ik heb op 16 april mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken met voetbal.
Het was een ''nette'' breuk dus een operatie was niet nodig!
Sins vandaag zet ik eigenlijk de eerste fatsoenlijke stapjes weer en hoop over een week een stuk te kunnen lopen! heb heel veel gefietst met onderbeen gips en probeer het veel binnen je pijngrens te belasten!

van mij | 28-06-2011

Ben vier weken geleden geopereerd, scheenbeen doorgezaagd, donorbot tussen gestoken en vast gezet met twee schroeven, kan al goed stappen met brace. Je moet natuurlijk zelf ook willen herstellen, met stil te blijven liggen gaat de revalidatie niet vooruit.

Marcel | email | 23-06-2011

Velen zullen het inmiddels zelf ook wel weten, maar veel fietsen is een prima therapie. Ook al mag je nog niet belasten, dan kan voorzichtig fietsen geen kwaad. Mijn eerste diagnose was 3 maanden totaal niet belasten. Maar na zes weken was ik al zo 'eigenwijs' om toch steeds meer druk op het been uit te oefenen. Na acht weken kon ik al met een kruk overweg en nog eens drie weken en ik kon al voorzichtig zonder krukken. eerst in huis, daarna korte stukjes buiten huis. Nou ja totdat ik vanwege het abces onder het mes moest (een week voor Pasen). Goddank hoefde ik niet geheel van voor af aan met fysio te beginnen. En nu heb ik vandaag te horen gekregen, dat het helaas niet heeft mogen baten. Soms lijkt het alsof de moed je in de schoenen zakt, maar er is geen andere optie dan geduld en doorzettingsvermogen (vooral ook mentaal). Je niet laten ontmoedigen, maar desnoods na een stevige huilbui, het vizier weer op vooruit zetten, en voor ogen houden: walking back to happiness.

Marcel | email | 23-06-2011

Velen zullen het inmiddels zelf ook wel weten, maar veel fietsen is een prima therapie. Ook al mag je nog niet belasten, dan kan voorzichtig fietsen geen kwaad. Mijn eerste diagnose was 3 maanden totaal niet belasten. Maar na zes weken was ik al zo 'eigenwijs' om toch steeds meer druk op het been uit te oefenen. Na acht weken kon ik al met een kruk overweg en nog eens drie weken en ik kon al voorzichtig zonder krukken. eerst in huis, daarna korte stukjes buiten huis. Nou ja totdat ik vanwege het abces onder het mes moest (een week voor Pasen). Goddank hoefde ik niet geheel van voor af aan met fysio te beginnen. En nu heb ik vandaag te horen gekregen, dat het helaas niet heeft mogen baten. Soms lijkt het alsof de moed je in de schoenen zakt, maar er is geen andere optie dan geduld en doorzettingsvermogen (vooral ook mentaal). Je niet laten ontmoedigen, maar desnoods na een stevige huilbui, het vizier weer op vooruit zetten, en voor ogen houden: walking back to happiness.

Marcel | email | 23-06-2011

Eind november 2010 heb ik als gevolg van een ongeval kuit en scheenbeen gebroken. De breuk aan het scheenbeen was een open breuk. Dezelfde dag nog onder het mes, waarna het gebroken scheenbeen met plaat van enkel tot aan onderkant knie is verstevigd. Fractuur opgevuld met kunstbot. Onlangs vanwege een abces met spoed onder het mes. Het bot is schoongemaakt, en ondersteund met een sterke antibiotica kuur. Vandaag, uitslag van de CT-scan. De fractuur lijkt niet te helen. De volgende optie is nu: opensnijden tevens wat botmateriaal uit het bekken halen, en dat gebruiken om de fractuur mee op te vullen. Zodra het kon weer met fysio begonnen.
Zijn er mensen die iets meer kunnen vertellen over methodes die botaangroei stimuleren. Zo ja, zouden jullie dat dan hier aan kunnen geven. Ik kan 'gewoon' fietsen, en lopen zonder krukken. Ik wil graag zonder plaatjes en schroeven in mijn lichaam, 'gewoon' weer kunnen lopen, wandelen en desnoods springen. Inmiddels heb ik om een second opinie verzocht. Nu ik toch al ruim een half jaar bezig ben te revalideren, kan dat andere halve jaar er ook nog wel bij. Als uiteindelijk maar gerede hoop is op een zo'n volledig mogelijk herstel.

elisa | email | 19-06-2011

Hoi allen,

ik heb in februari 2009 een spiraalfractuur (scheenbeen en kuitbeen) opgelopen na een skiongeval. Best heftig met een helicopter de berg af enzo en in Oostenrijk geopereerd, een pin van knie tot enkel en 4 schroeven. Later in Nederland nog 2 geopereerd om eat aan de schroeven te veranderen teneinde de botgroei te stimuleren. Afijn na een langdurige revalidatie loop ik inmiddels natuurlijk weer maar ik voel nog elke dag dat been. Niet echt pijn maar je voelt gewoon dat je een been hebt zeg maar. Het voelt niet zo vanzelfsprekend als mijn 'gewone' been.
Nu heb ik het plan opgevat om te gaan hardlopen. ben bezig met een beginnershardloopschema en ik vind het leuk maar het voelt niet bepaald lekker met name net onder mijn knie. Zou het nou helpen als ik het osteosynthesemateriaal zou laten verwijderen? Die pin zit nog met 2 schroeven vast en met name op die plekken heb ik dus last van mijn been bij het hardlopen.
Iemand ervaring voor en na verwijderen van materiaal cq schroeven? Alvast bedankt voor het delen van je ervaring dan!

paul | email | 12-06-2011

hallo ik heb 4 weken geleden mijn scheenbeen been over 20cm gespleten en gebroken en mijn kuitbeen was ook nog gebroken. in mij scheenbeen hebben ze vanuit mijn knie tot mijn enkel een pin geplaatst. eerste 2 weken heel veel pijn vooral s nachts kon moeilijk slapen. nu is de pijn wel weg. alleen nog stijf. en zwak. mag het over 2 weken volledig belasten. ben benieuwd.

richard | email | 07-06-2011

hallo allemaal,
nu zo,n anderhalve week terug heb ik mn scheenbeen gebroken (spiraalbreuk) en mn kuitbeen, met kitesurfen.
er zit nu een plaat met negen schroeven in, en heb geen gips gehad. ik geloof dat de operatie is geslaagd maar wil snelmet oefeningen beginnen maar baal er van dat wanneer ik mn been laag heb het enorm veel pijn gaat doen waardoor ik het niet veel langer volhoud.
mn vraag is dus wanneer dit stopt of wat je daar aan kan doen.
mvg richard

Jeroen | 07-06-2011

2 weken geleden is de pin uit m'n scheenbeen gehaald, vandaag de hechtingen eruit! Heb volgens de dokter geen beperkingen meer! Eindelijk kan ik na 1,5 jaar herstel het boek definitief dichtslaan! Zie mijn eerdere reactie's!
Na de zomervakantie ga ik eindelijk weer intensief trainen voor de marathon ( Praag 2012 )!
Sterkte aan een ieder die nog in de herstelfase zit!

claire | email | 15-03-2011

mijn been had een beenbreuk iedereen schreef op het gips !! best leuk :P

ikkkeeeee | email | 27-02-2011

ik kan er over mee praten mijn scheenbeen kuitbeen en groei schijf waren gebroken het heb wel 2 jaar geduurd tot het eidelijk voorbij was

Marine | 09-02-2011

Ik ben bijna een jaar geleden uitgegleden op een klein stukje ijs, met als gevolg een gebroken kuit (6 breuken), gebroken enkel en gescheurde enkelbanden, een puinhoop zei de chirurg, hoe heb je het voor elkaar gekregen! Gelukkig geen operatie, omdat mijn enkel recht stond.
Gips, daarna revalidatie, echt helemaal opnieuw leren lopen. Nu een jaar later wandel ik weer elke dag veel, ben ik weer heel voorzichtig begonnen met hardlopen.
Af en toe 's avonds voel je dat je been weer wat stijf wordt, maar toch steeds minder.
Bewegen is juist goed! Ik liep elk jaar 50km Nijmeegse Vierdaagse, dat ging vorig jaar helaas niet door.

IPaul | email | 03-02-2011

Weer even een update, ik ben nu ruim 5 maanden verder en heb nog steeds 2x per week fysio. Eind augustus kuit- en scheenbeen gebroken (spiraalbreuk)
Ik heb in januari alweer 3 dagen gesnowboard en het hardlopen begint nu langzaam op gang te komen.
Mijn enkel wordt nog steeds dik en 's morgens kan ik er nog steeds nauwelijks op lopen. Overigens is goed lopen nog steeds moeilijk, die fysio gaat nog wel even duren....

joop | email | 25-01-2011

24 nov ben ik geopereerd aan mijn kuitbeen in verband met pseudoartrose.
27 december kon in niet op mijn scheenbeen staan. Er bleek een breuk in te zitten. Ik ben niet gevallen of zo. Dus een spontane breuk.
13 jan een botscan gehad. Die gaf aan dat er nog steeds volop activiteit was om bot aan te maken.
Heeft iemand hier ervaring mee

stefaan | email | 25-12-2010

Heb een scheenbeenbreuk opgelopen op 27 november 2010 het is een mooie breuk die niet geopereerd moest worden. Eerst werd ik in een open plaaster gestopt voor 2 dagen ,daarna in een gesloten plaaster van voet tot lies.Ik hoop op 27december 2010 een brace te krijgen tot onder de knie waarop ik kan lopen .De breuk bevindt zich in het midden van het scheenbeen.Nu heb ik enkel nog pijn wanneer ik mijn been zijwaarts beweeg.Heeft iemand hier ervaring mee met een gelijkaardige beenbreuk.

Dr. Running | 10-12-2010

@ Ewoud

Dit is een hardloopforum.... geen medische vraagbaak....

ewoud | email | 10-12-2010

Hallo,

13 november j.l. na een val mijn beide enkels gebroken.
Linker binnenkant en rechter buitenkant.
5 dagen opgenomen geweest, geen operatie en geen gips...
nu 3 weken verder in een rolstoel doorgebracht, en zit ik met beide enkels in een rekverbandje.
kan mijn beide voeten van mij af duwen en naar mij toe trekken, rechts wat stijver dan links.
kan van beide voeten de tenen bewegen.
heb niet of nauwelijks pijn.

maar is het wel goed dat ik geen operatie of gips heb gehad?

Cor | email | 05-12-2010

Hallo allemaal,
Ik heb op 7 september kuit en scheenbeen lelijk gebroken na een val van 5 meter.
Operatie gehad en er is een plaat in gezet met 8 schroeven. Na 8 weken gips mocht ik het been onder begeleiding van een fisioterapeut in 6 weken tijd tot 50 % belasten.
Na 5 weken oefenen en veel lopen in mijn tuinbouwbedrijf, maar wel met 2 krukken, brak de ijzeren plaat en ook weer mijn been.
Waarschijnlijk is mijn gips er te snel afgehaald. Ik zei nog tegen de arts "wat een grote kier tussen het bot" Hij antwoordde "de natuur loopt voor op de foto"
Ik word nu weer opnieuw geopereerd en kan weer opnieuw beginnen.
Dus mensen doe maar voorzichtig en niet overhaasten, want zo'n plaat kan dus ook breken.
Groeten, Cor

Gerhard | 27-11-2010

5 oktober mijn scheenbeen gebroken met voetbal, het was een mooie breuk dus na de standaard eerste week spalkgips kreeg ik al een gipsbrace.
daarmee mocht ik mn been opbouwend steeds meer belasten tot aan pijngrens. vanaf half november loop ik al hele stukken zonder krukken en praktisch pijnvrij
3 december moet ik weer terugkomen en mag er het misschien al af, de laatste keer*(begin november) zag het er namelijk al goed uit wbt botvorming

Anne | 16-11-2010

Hey, doet me deugd te horen dat ik niet de enigste ben ! Op 23 november 2010 moet ik terug op controle bij de orthopedist en ik hoop dat mijn gips er dan af mag... En dan iedere dag kiné veronderstel ik? Ik hoop begin volgend jaar terug het werk te hervatten maar vrees er een beetje voor want werk in het ziekenhuis.
Grtjes, Anne

Jeroen | 14-11-2010

Na ruim 10 maanden na 3-voudige beenbreuk met operatie, na een hersteloperatie zo'n 17 weken geleden ben ik weer aan het draven! Kon meteen al 11 kilometer binnen het uur hardlopen! Viel niet echt tegen en was ook helemaal niet stijf de dagen daarna! Voel alleen wel dat het "massieve" onderbeen nog niet zo soepeltjes loopt als het gezonde been! Pas in mei/juni 2011 mag de pin er uit en hoop dan weer volledig te kunnen gaan trainen voor de marathon! Hoop dan dat het gebroken been dan net zo loopt al het gezonde been!

mlsj@gmail.com | email | 12-11-2010

@Anne

Ik heb eveneens op 1 oktober een kuitbeen/scheenbeen breuk opgelopen.
Ik wil je niet ontmoedigen, maar met slechts 2 schroeven reken ik voor mezelf dit jaar niet meer op volledig herstel.
Zeker geen sporten.
Kop op. Ik begin binnenkort met fysio; zo gauw als ik uit het gips ben dan.

Anne | 11-11-2010

Hallo,

Ik ben Anne, net 38 jaar geworden en mama van 4kinderen. Op 1 oktober 2010 ben ik van een wandelpaadje gevallen en heb een dubbele open beenbreuk opgelopen.Het bot stak door mijn been.Heel pijnlijk!!! Ik ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze me de dag erna geopereerd hebben, er zit nu een lange plaat met zo'n 15 schroeven in mijn been! Ik heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Dan heb ik 6 weken een open gips gehad waar ik totaal niet mocht op steunen. Nu 6 weken later, foto laten nemen en er is al wat kalkvorming aanwezig waardoor ik nu zeker al voor 2 weken een stapgips heb. Ik loop nu met krukken maar heb veel pijn als ik op mijn gips steun... Weet iemand hoe lang het nog zou duren vooraleer ik volledig hersteld ben?
Veel sterkte aan iedereen want zo'n breuk is zeer pijnlijk!
Groetjes, Anne

Owe Dantuma | email | 19-10-2010

Op 11-10-2010 in Winterberg, bikepark bij het afdalen met de mountainbike over de kop gegaan. Spiraalfractuur scheenbeen + afgebroken boven de enkel, kuitbeen 10cm onder knie op 2 plaatsen gebroken.
Direct geopereerd in Winterberg en 2 dagen later met krukken leren lopen. Wat ik zo links en rechts wat lees van succesvolle revalidaties zijn van mensen die bewegen. Ook tegen de adviezen in van de artsen soms (ik dus ook). Ik belast hem nu regelmatig met 1/4 van mij gewicht. Er heeft een artikel in het NRC gestaan over een Gregory Perkins en zijn herstelmethodiek: geen of bijna geen gips en functionele therapie. Ook andere wetenschappers stellen: not heal the fracture to walk, but walk the fracture to heal. Er komen stoffen vrij die belangrijk zijn voor het herstel wanneer kapot bot tegen elkaar aan gaat. Vervelend eerst maar wel een boost. Tenminste dat geloof ik en ik ben vrijwillig proefkonijn want over 6 weken loop ik weer!!

Roland | email | 13-10-2010

Hallo,

Ik heb 11 augustus 2010 mijn scheenbeen gebroken met voetbal. Het was een "mooie" breuk,horizontaal doormidden. Daarom ben ik niet geopereerd maar heb ik een gips spalk gekregen tot aan m'n lies.Na een week kreeg ik vast gips tot aan m'n knie. Dit heb ik 4 weken gehad. Daarna moest ik weer komen. Nu werden er geen foto's genomen maar kreeg ik wel een brace van gips. Ook dit moest ik 4 weken omhebben.De arts vertelde mij dat ik binnen 4 weken wel weer zou kunnen lopen.Toen moest ik weer terugkomen. Deze keer werd er wel een foto gemaakt en deze keer werd er geconstateerd dat er te weinig botgroei was dus is mijn gips brace periode verlengt met 6 weken. Nu zit ik straks 15 weken in het gips. Dat is toch niet normaal?Heeft iemand hier ook ervaring mee?Ik hoor het graag

IPaul | email | 04-10-2010

Op 20 augustus 2010 bij een scooterongeluk mijn scheenbeen en enkel gebroken. De breuk (spiraalbreuk) is gezet met een pen en een plaatje op het kuitbeen.
Geen gips.
De pijn was de eerste weken aanzienlijk.
Na 3 weken (de wonden zijn dan genezen) mocht ik voorzichtig aantippen tijdens het lopen.
Na 5 weken met 20 kg belasten.
Na 6 weken zijn de botten nagenoeg aan elkaar gegroeid en mag ik nu met 50% belasten. dagelijks 2x 10 minuten fietsen en veel bewegen.
Nog 2 weken en ik mag er 100% op staan.
Of ik dan al met één kruk mag lopen, moeten we afwachten.
Geduld en nog eens geduld.

Peter | 27-08-2010

Hallo,

Op 2 mei 2009 een dubbele beenbreuk
(scheenbeen en kuitbeen) met volledige dislocatie van de voet (voet staat letterlijk naast het onderbeen) opgelopen. Dit door een gestrekt been van een tegenstander bij een potje voetbal. Het kuitbeen was zeer lelijk gebroken tot in het enkelgewricht. Daarnaast was er schade aan bloedvaten en zenuwen. Met het nodige ijzerwerk is operatief een en ander weer redelijk in de oude stand teruggebracht. 3 maanden na het ongeval is de pin die scheenbeen en kuitbeen met elkaar verbond operatief verwijderd. Er is nog heel wat ijzerwerk achtergebleven. De arts adviseerde ook bij geen hinder dit te laten zitten. Ongeveer 10 maanden met revalideren bezig om weer "normaal" te kunnen wandelen. Het gevoel in mijn voet en onderbeen was na ongeveer 12 maanden weer redelijk terug. Nu inmiddels 15 maanden onderweg en ik ben er eindelijk aan toe geleidelijk weer actief te gaan sporten. De last die ik nu nog ervaar is dagelijkse ochtendstijfheid en iets minder bewegingsvrijheid ten opzichte van de andere enkel, ik heb geen last van aanwezige schroeven.

Ik wens een ieder heel veel succes en sterkte bij verwerken van een dergelijke breuk.

Maxim | email | 22-07-2010

Hallo,
ik heb op 26juni (de eerste dag van mijn vakantie) een dubbele beenbreuk opgelopen kan iemand mij vertellen hoe lang ik niet zou mogen sporten
grtz Maxim (13jaar)

Xavier | email | 11-07-2010

Eindelijk ! Dr Gijselings, en dus niet diegene die de plaat er in stak, want hij wou ze er niet uithalen, heeft mij woensdag 7 juli, een jaar na de breuk, verlost vd plaat en 17 schroeven !! Een droom dus, want ik geloofde niet da iemand dat nog wou doen.
Zo zie je maar. Altijd een tweede mening vragen aan een ander specialist, want het is tnslotte je eigen licham en je hebt er maar 4. En nu kan de rest van mn dagen zonder ijzer en last verder.. het kon ook anders had ik bij die ene dokter gebleven.
Binnen 12 dagen nog de nietjes eruit.
Nu wel eerste weken extra oppassen, met krukken lopen en pas na 3 maanden terug deftig sporten.. tijd geven en laten herstellen dus.

Rick | 07-07-2010

Maand geleden mijn scheen en kuitbeen gebroken. Ik ben twee dagen na het ongeval geopereerd waarbij er een pen in mijn scheenbeen is gezet. Een dag na de operatie mocht ik het bed alweer uit met een looprekje. De twee dagen daarna leren lopen en traplopen met krukken. Eerste week thuis gestart met fysio, waar ik meteen al kon doorstappen. Tweede week thuis met 1 kruk lopen op kleine stukjes. Derde week grotere stukken met 1 kruk en al kleine stukjes zonder. Dit deed opeens pijn, wat na 2 dagen weer over was. En aangekomen bij de huidige week, loop ik thuis alles zonder krukken en fiets ik wat op een trainer.

Jeroen | 05-07-2010

Verrast en verbaasd was ik om na 2,5 week na operatie van een scheenbeenbreuk te horen: 'sta op en loop"!
Na een hersteloperatie; plaat met schroeven van scheenbeen halen, doorzagen kuitbeen om voet recht te zetten, pin in scheenbeen en met 4 schroeven vastzetten, mag ik weer 100% belasten! Vorige chirurg heeft er op 12 december jl. een potje van gemaakt en de chirurg in R'dam heeft de boel mogen opknappen en is hier zeker in geslaagd! Ben nu al verder dan een half jaar terug!

Xavier | email | 25-06-2010

Na negatief advies van de artz nu toch een tweede mening gevraagd en bij Dr Gijselings terecht gekomen die de plaat er toch wil uithalen.. waarom ook niet als je er last van hebt. Nu dus aftellen tot 7 juli en hopen op verbetering en vooral "verlichting"..

Jeroen | 15-06-2010

Heb een poos geleden ook al geschreven op deze site. had op 12 dec. 2009 mn scheen en kuitbeen gebroken! D.m.v. van een plaat met schroeven is de boel weer aan elkaar gezet. Herstel bleef uit, en afgelopen vrijdag 11 juni 2010 is de boel in een ander ziekenhuis door een andere chirurg uit mn been gehaald tijdens een 3,5 uur durende operatie en weer aan elkaar gezet d.m.v. een pin in scheenbeen en een plaat aan mn kuitbeen! Heb geen gips! Hoop nu echt wel dat het herstel dit keer echt kan gaan beginnen! Ben het ondertussen spuugzat!
Heb wel anti-trombose spuitjes geregeld voor de komende 6 weken!
Groet Jeroen

Jacoba | email | 03-06-2010

Hi allemaal, Ik ben net terug uit het ziekenhuis. Ze hebben afgelopen maandag bij mij mijn pin (knie tot enkel) en schroeven verwijderd. Deze hebben er een jaar ingezeten na een val vorig jaar mei. Ik voel direct al verlichting, maar zal nog wel zo'n 6 weken moeten revalideren voordat ik weer kan gaan sporten.

Bij mij hadden de artsen ook verschillende adviezen over het wel of niet eruit halen van de pin. Als je betrekkelijk jong bent en/of veel sport is het verstandig om de pin er wel uit te halen was de conclusie. Het is nog even afwachten hoe het herstel nu verloopt.

Succes allemaal!
Jacoba

Giovanni | email | 29-05-2010

Beste mensen,
Ik heb 16 Juni mijn scheenbeen gebroken met een zaalvoetbal, waarbij ik een breuk naar binnen had. Toen ik geopereerd werd in mijn eigen ziekenhuis (in Gorinchem) bleek na enkele weken dat de pin te lang gehouden was. Terwijl ik dit al 2 a 3 weken voelde! Vervolgens wilde ze de pin uit mijn scheenbeen halen! (wat mij al niet zo'n goed idee leek). Vervolgens ben ik naar de Maartenkliniek in Nijmegen gegaan, waar ik 9 maanden heb moeten wachten eer dat mijn bot goed dicht zat en de pin eruit gehaald kon worden( de pin kwam namelijk tegen mijn kniepees aan).

op 29 maart jl ben ik geopereerd en hebben ze de pin eruit gehaald! Wel moet ik zeggen dat de druk op mijn scheenbeen stukke minder is!. De operatie duurt ongeveer 10 min! Waarbij je een roesje krijg en een beta blocker op de aangedane zijde, waarbij ze je zenuwen zoeken en je spieren, hier geven ze stroomschokjes, zodat ze de spieren kunnen verdoven!

Ik kon een week na de operatie al zonder krukken lopen.
Nu alleen nog 6 maanden revalideren! Dus utieindelijk anderhalf jaar eruit!

Wel wil ik jullie meegeven, dat je zoveel mogelijk moet bewegen en je oefeningen moet doen! dat doe het alleen maar goed!

Lies | 25-05-2010

Ik ben vrouw van 59, weeg 51 kg, en viel eind april met dansen. Scheenbeen en kuitbeen gebroken (spiraalbreuk).
Heb titanium-pen gekregen (onder verdoving met ruggenprik).
Geen gips dus en pin hoeft er niet meer uit.
Ik mocht been 1 dag na operatie al heel licht belasten (anders "vergeet" je bot dat het moet herstellen!). Na twee weken ging zwaarder belasten al prima en ik train iedere dag 30 minuten op roeitrainer. Na 3 weken kon ik al prima lopen met 1 stok. Alleen mijn huid is pijnlijk, vooral liggend. Ik ga nu slapen met been iets lager. Maar dat kan alleen als je geen vocht in je been hebt! Nu, na 4 weken vergeet ik soms de stok te pakken zo goed gaat het lopen al. De genezing verloopt voor iedereen anders, maar verstandig blijven bewegen is, denk ik het sleutelwoord!

Xavier | email | 19-05-2010

@ Frank : bij jou is het dus die pin door uw been, meestal halen ze die er uit lees en hoor ik toch. Ik moest 3 maanden in de gips, been in de lucht houden voor de vernoemde druk maar die gaat later weg, dan nog paar maanden krukken, en opbouwend steunen, logisch dus. Bij mij is het een plaat TEGEN mijn been met 17 schroeven. Veel last heb ik niet maar wel als ik wil lopen, en vooral 's morgen last van stijfheid- zelfs na een jaar, en bij lange inspanning ook. Het zijn dus zeker die schroeven in het been, wat iemand al meldde, die tegen wringen als uw been toch wat torsie heeft. Het is nu een goed jaar geleden. Mijn eigen arts, die geopereerd heeft, geeft mij ook de raad die plaat er in te houden, vanwege de stevigheid dan, wat begrijpelijk is. Maar ik vraag mij ook af of ik dan mijn hele leven nog die last wil en niet meer kan lopen. Zelfs zou ik ze er liefst UIT hebben, het voelt niet natuurlijk en zit ook in uw kopje. Breken kan je zoiezo, met of zonder plaat denk ik, als de klop groot is houdt die plaat dat ook niet samen, of breekt het ernaast. Wie ervaring heeft met het uithalen, graag reactie??

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over