hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts én de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd áls er een operatie komt?

Bion | 16-07-2005

Ik heb het achter de rug. De operatie op zich viel mee maar de pijn nu valt me vies tegen. Ik wist ook niet wat ik verwachten moest natuurlijk, ken ook niemand die een gelijksoortige operatie heeft gehad. Ik heb vorig jaar 2 operaties gehad en na de tijd was ik meteen helemaal goed in orde en had nu eigenlijk hetzelfde verwacht....niet dus.
Bij mij bleek de meniscus dus niet gescheurd te zijn maar de knieschijf van de achterkant helemaal beschadigd te zijn. En daarnaast was de kop van het dijbeen ook beschadigd. Dat is allemaal glad gemaakt met een shaver.
Ik kreeg wel te horen dat ik waarschijnlijk niet meer mag hardlopen. Dat kwam me heel hard aan....en ik wil daarover ook eerst nog een gesprek met de chirurg zelf hebben, want dit werd me doodleuk gezegd door de fysiotherapeut.

yke vervolg vorige tekst | email | 15-07-2005

Gelukkig ben ik nu weer wat maanden verder en nu gaat het ineens erg snel..heb gister te horen gekregen dat ik maandag de kijkoperatie al heb...Ben ik blij om, want ik loop nu al op krukken, omdat alles zo moeizaam gaat en het afwachten van uitslagen en doorversturen duurd zo enorm lang..Hoop dat de operatie helpt, maar k zie dr erg tegenop en dat komt ook doordat ik ruggenprik krijg...

hoe hebben anderen de ruggenprik ervaren en is de operatie meegevallen?

Bion, sterkte ...

yke | email | 15-07-2005

Heb te horen gekregen dat ik een scheur in mijn meniscus heb en dat is waarschijnlijk 5 jaar geleden al ingescheurd...had altijd al last van mijn knieen maar begin dit jaar begon ik fanatiek te fitnissen en was het helmaal mis..kreeg steeds meer last en vreemde soort scheurtjes voelde ik in knie...Lopen en staan werd erg moeilijk.. De dokter verwees me naar orthopeet..rontgenfoto's was alles ok..De orthopeet dacht niet aan een scheur in meniscus, maar voor zekerheid moest ik nog even een MRI scan doen en ik moest naar de fysio...de bovenspieren moesten sterker worden door veel te gaan trainen...
Nu blijkt inmiddels wel dat de meniscus gescheurd is en dat had de fysio en orthopeet totaal niet verwacht ..Ik moet zo snel mogelijk een kijkoperatie hebben..

Bion | 07-07-2005

Ik krijg ook een ruggenprik, heeft ook mijn voorkeur, beter ervaring mee met een operatie verleden jaar. Tot nu toe 2 keer narcose en 1 keer ruggenprik gehad en je hersteld veel sneller zonder narcose.
Ik denk niet dat ik op het scherm mee wil kijken, ik kijk wel graag van die beelden op tv maar als het mijn eigen knie betreft weet ik niet of ik me goed kan houden...
De krukken staan al klaar, die heb ik al gehaald, ik begin nu best nerveus te worden omdat het wel heel kort dag is allemaal maar goed, even er doorheen. De pijn wordt nu ook erger, maar dat zal ook wel een psychische oorzaak hebben vrees ik.
Ik zal zeker even laten horen hoe het gegaan is, dank voor je medeleven :-)

sportiefje | 07-07-2005

Is het onder volledige narcose of ruggeprik zodat je alles kan meevolgen?Ik heb alles kunnen volgen op scherm,bij mij was het 'smorgens nuchter binnen en 'savonds op krukken buiten. Veel succes Bion en laat iets weten nadien hé!

Bion | 06-07-2005

dankjulliewel.
Ben vandaag geweest en volgende week is de operatie al. Maar beter meteen doorpakken, voor ik me bedenk. Er zit waarschijnlijk inderdaad een scheur in de meniscus, de knieschijf zit te laag en er steekt waarschijnlijk een punt kraakbeen achter in mijn knie. Toch maar even laten verhelpen...

sportiefje | 05-07-2005

hoi Bion,

Ik heb begin maart kijkoperatie laten doen van knie,scheurtje in meniscus,niets te zien op scan of foto's.
Na 10 dagen mocht ik fietsen ,na zes weken kon ik terug joggen.niets geen pijn gevoeld vanaf operatie tot nu.spijtig dat ik het niet eerder had laten doen.succes

Michiel | 04-07-2005

Hoi Bion,

Ik ben zelf al drie keer aan mijn knie geopereerd waarvan 2 keer aan mijn minuscus omdat ik knieklachten had terwijl er niets of weinig te zijn was op foto's. Mijn meniscus is toen gehecht. De pijn is daarna alleen maar verergerd.

Als ik jou was zou ik eerst wat foto's laten maken en eventueel een foto waarbij ze vloeistof in je knie gewricht spuiten zodat je kan zien of er ergens een scheurtje zit. Een operatie is toch een traumatisch iets voor een knie.

Succes

Michiel

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over