hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts én de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd áls er een operatie komt?

miranda | email | 31-01-2007

hoi heeft 1 van jullie ook zo`n koude voet bij tijden na de knie kijkoperatie,ik wel en is best vervelend want zelf heb ik het dan ook koud.Het is nu een week geleden ,gisteren zijn bij mij de hechtingen eruit gehaald en bij een wondje is het een beetje opengegaan vandaag er komt wat troep uit niet veel ,heb nu een gaasje op gedaan.Ik doe ook te veel breng de kids naar school doe huishouden en tussen door twee keer per week fysio.maar van de koude voet vind ik een beetje raar.toen het net gebeurt was had ik een blauwe voet en was donkerder van kleur dan de andere,en tintelen in mijn voet.dat tintelen is nu over.

henny | email | 30-01-2007

hoi miranda, 6 weken!!!!!!!!! dat is best wel erg lang hoor ,maar inderdaad bij de 1 duurt t wat langer maar toch blijft t tegenvallen ik stommeling dacht egt dat ik na 1 week weer alles kon maar ik zal zeer zeker geduld moeten hebben ben zeer zeker niet de enigste zo op deze site te zien ik wens jullie allemaal een snelle beterschap gr henny

miranda | email | 30-01-2007

hoi Henny het is normaal dat het nog pijn doet je bent aan je buiten meniscus geholpen dat duurt wat langer dan een binnenmeniscus.Ik ben zelf aan me binnenmeniscus geholpen,maar heb zelf ook nog pijn ik doe ook te veel ik moet toch mijn kinderen lopend naar school brengen ,mijn dochter is vijf en mijn zoon drie dus je snapt het wel geen rust.en dat is wel nodig om tussen door te rusten,en bewegen.Ik ben zelf 23 januari geholpen 1 week geleden.heb vooral pijn met omdraaien en lopen.maar goed de tijd zal het leren.ik hoop voor je dat het snel geneest maar wil niet te snel geef het de tijd.in totaal duurt het zes weken,misschien voor jou iets langer heb geduld.

henny | email | 29-01-2007

hallo allemaal ik ben 15 januari geholpen aan de buitenmeniscus ik vind t zelf tegenvallen de pijn en me knie is weer t zelfde als voor de operatie er zit weer heel veel vocht in hoe lang kan dat gaan duren ik wil weer paardrijden!!!!!! groetjes henny

epke | email | 25-01-2007

ik heb gister een kijk operatie aan mijn rechterknie gehad,men dacht dat de miniscus kapot was dit bleek niet het geval,wat ze wel gedaan hebben krijg ik volgende week donderdag te horen bij de na controle,ik vind dat een beetje wazig maar goed het is niet anders.Kan vandaag alweer zonder krukken lopen,ook de trap op en af gaat vrij aardig eigenlijk boven verwachting(moet natuurlijk niet te vroeg juichen).Het punt is nu dat ik niet weet of dat ik nu van mijn klachten af ben,ik kan namelijk niet door de hurken en op mijn knieen zitten zonder pijn,ook sporten ging niet zonder pijn.Mijn vraag is nu of iemand misschien het zelfde heeft meegemaakt als ik en wat me nog te wachten staat.
Trouwens de operatie en de begleiding ervan is me voor 200% meegevallen.

iedereen veel sterkte en alvast bedankt.

miranda | email | 25-01-2007

Ik zag gister avond dat mijn voet en onderbeen blauw waren.Ik kreeg op de dag na de kijkoperatie wel tintelende voet en het werd heel koud,heb een warme kruik tegen mijn voet gehad om warm te worden ,nog geen sok uitgedaan.Ik deed gisteravond mijn sokken uit en zag dat mijn linkervoet waar ze een kijjkeoperatie in mijn knie gedaan hebben donkerder van kleur was dan mijn goede kant.Heeft 1 van jullie dat ook gehad,ik krijg vanmiddag fysio en zal het tegen hem zeggen en er naar laten kijken,anders zit ik zo bij de spoedpost.mijn grote teen voelt ook veel strammer aan dan mijn andere voet.lijkt mij dat het niet goed is.

miranda | email | 24-01-2007

Hoi ik heb gisteren de kijkoperatie van me knie gehad met een algehele narcose en is me reuze meegevallen,Toen ik bij kwam van de narcose had wel pijn in mijn knie maar heb daar een zetpil voor gekregen.Ik moet het met paracetemollen doen.kon gister niet zonder krukken lopen ook niet met 1 kruk,dat is vandaag net zo ,ze hebben wel veel van me binnenmeniscus weggehaald was beschadigt.maar het gaat goed zolang ik maar rust met mijn been omhoog en met krukken loop.nogmaals is me echt reuze meegevallen en niet ziek geweest van de narcose toen ik bij kwam wou ik meteen eten en drinken.

Scott | email | 16-01-2007

Hoi,

Mijn ervaring met kijkoperatie (meniscus)
Vanmorgen om 10 uur geopereerd. stukje van meniscus verwiiderd. Die ruggeprik kan ik echt aanraden! je voelt er niets van en je kunt op een scherm meekijken. Echt geweldig begeleid en verzorgd (Vie Curie Venlo). Nu wel pijn maar zal morgen naar verwachting wel weer beter gaan. Voorlopig een paar dagen rust.

Irma | 16-01-2007

Ben begin april 2006 geholpen - via een kijkoperatie - aan een scheurtje in mijn buitenmeniscus [geconstateerd op MRI] na klachten met sporten.

Herstel viel tegen en na 3 maanden therapie nog steeds pijn en een onwillige knie! Na zomervakantie voor second opinion naar andere fysiotherapeut geweest en deze verwees mij terug naar de orthopeed. Weer MRI en nu bleek in dezelfde meniscus nog een scheurtje - in het midden - te zitten. Was in januari nog niet op MRI te zien?!.

Begin november weer geholpen middels kijkoperatie en het herstel valt weer tegen!!??? Inmiddels al 2x ontstekingsremmers gehad [Diclofenac] maar knie is nog steeds dik. Volgens orthopeed kon ik zonder krukken – na kijkoperatie - vooruit maar fysiotherapeut raadt me nu toch aan om de komende weken mijn knie te ontzien, zo min mogelijk belasting [30%] waardoor de ontsteking nu hopelijk wel gaat afnemen en ik eindelijk eens met echte oefeningen kan gaan starten. Momenteel loop ik dan ook heel de dag zo normaal mogelijk met 2 krukken en mag ik onbelaste oefeningen doen [fietsen op laag verzet en mijn beenspieren versterken].

zie ook mijn vervolg op deze site [kon het niet in 1200 karakters samenvatten]

Irma | 16-01-2007

Voor 1 februari heb ik een afspraak gemaakt bij de orthopeed en ik hoop dat ik deze eind januari kan afbellen na deze weken van intensief krukgebruik en minimale belasting van mijn knie.

De [kijk] operatie is tweemaal SUPER meegevallen; stelt niets voor met ruggenprik. Alle mensen in het ziekenhuis waren ontzettend aardig & lief en je voelt er helemaal niets van; is best wel bijzonder hoe het allemaal in zijn gang gaat en dat je dat allemaal bewust kunt meemaken.

Het herstel thuis en vooral de verhalen van mensen die WEL SNEL herstelde na een meniscus operatie maken dat ik nu toch wel ontzettend baal! Ben inmiddels een jaar verder maar nog niet veel opgeschoten… Maar blijkbaar zijn er – gezien deze site – meer mensen die niet direct na een meniscus operatie vooruit kunnen. Wij moeten dan ook geduld hebben en echt naar ons lichaam [in dit geval onze knie] luisteren en alles weer rustig opbouwen…

Lonneke | email | 03-01-2007

Als ik de verhalen lees, slaat de schrik me toch om het hart. Ook bij mij is er via MRI geconstateerd dat er een scheurtje zit in de binnenmeniscus. Als ik de diverse ervaringen lees, zie ik grote verschillen wb pijn en herstel. Heeft iemand ervaring met ziekenhuis in Amersfoort of omgeving?

nikki | 31-12-2006

Ik had op 13 december een kijkoperatie. Heb ook eerst nog getwijfeld of ik er goed aandeed, had nl. geen pijn en bij mij was op de mri-scan en foto's weinig te zien. Kreeg bij nacontrole te horen dat ik een scheur in de meniscus had en het kraakbeen was beschadigd, net voor kerst heb ik toch nog eens nagebeld met het ziekenhuis, wat ze nu precies gedaan hadden. Bleek dat ze de achterste meniscus verwijderd hadden. Ik had geen pijn voor de operatie en ernaar ook niet, ik liep zelfs al een uur na de operatie zonder krukken, maar met hulp van een verpleegkundige. Thuis heb maar ik 2 dagen de krukken gebruikt. Ik wil nu alleen de huisarts nog bellen of die me nu zeggen kan wat ze nu precies gedaan hebben.
Ik heb mijn twijfels maar moet natuurlijk geduld hebben. Ik vraag me af of ik er goed aan gedaan heb of er toch nog iets anders aan de hand is, en dat alles omdat ik geen pijn had, alleen wat ongemak bij 't lopen.

miranda | email | 22-12-2006

Hallo mensen
Ik ben vandaag naar de orthopedie geweest,en hij zei dat hij een kijkoperatie gaat doen om een stukje van me meniscus weg te halen en glad te maken.Moet dinsdag 23 januari onder het mes.

miranda | 21-12-2006

hoii

Ik moet morgen naar de orthopedie,wie weet wat zo iemand doet.Want op de mri zagen ze iets dat op een horizontale scheur aan de achterhoorn van de meniscus leek.Maar ik kan gewoon door mijn knieeen geen last maar wel als ik op sta dan zeurt het een beetje,heb vooral last met lopen dan doet het aan de binnekant van me knie pijn.Ik sta goed op smorgens wel dat het zeurt maar goed.Maar gisteravond had mijn dochter een kertsfeest op school en mochten de ouders na afloop wat drinken een drukte van belang en veel geschuifel nou dan doet het echt pijn.Maar wat ik wil zeggen ik ben bang dat hij niets doet omdat het niet op slot gaat.Er zit wel een knik in mijn knie met lopen.Mijn moeder heeft ook een meniscus operatie ondergaan maar die heeft wel slijtage bij gekregen,en heeft er aleen maar last van snap je dat wil ik niet.
wil snel reactie hebben graag.

imelda | email | 20-12-2006

taartje mijn meniscus buitenkant is weggehaald binnen genkipt vkb is nog stuk maar ze willen dat ik eerst fysiotherapie doe ik heb fysio maar ik heb heel erg moeite met lopen loop nu 3 weken na de operatie nog op krukken krijg vandaag rolstoel snachts kanik niet anders dan op mijn rug liggen met kussenonder mijn knie recht gaat hij niet en lopen lukt ook niet het is net of er een stukje zweeft bij mij knieschijf net onder het zit in de weg zo velt t de belemmering orthopeed ach die zegt alleen na 4 weken voel je je iets beter na 6 mnd optimaal wat denk jij

taartje | 19-12-2006

je verteld dat de meniscus gescheurt is aan de binnenkant en niet aan de zijkant, hoe verder de scheur naar de buitenkant zit hoe meer de meniscus doorbloed is, het herstel met een hechting zou dan beter zijn, helaas is de binnenkan niet zo goed doorbloed, wat ze dan doen met een kijkoperatie is het gewricht "schoonmaken" ze "happen"het gescheurde gedeelte weg en de mogelijke rondzwervende stukjes in het gewricht. zoals je leest zijn dat 3 kleine gaatjes en dus zo minmogelijk weefselschade waardoor je hoogstwaarschijnlijk binnen 1a2 weken weer zonder krukken loopt, je MOET uiteraard even begeleid worden door een fysio. mn voor stabiliteit verbetering en spierversterking. mijn ervaring kijkoperaties is dat de mensen zich heel erg druk hebben gemaakt voor de operatie en na de operatie erg opgelugt zijn en veel minder pijn hebben. bel voor onzekerheid en vragen inderdaad even de assistent, zij zijn daarvoor, veel sterkte en succes.

imelda | email | 19-12-2006

hallo mensen ik ben pas geleden geholpen aan mijn binnenste en buitenste meniskus buiten is weggehaald en binnen geknipt gedeeltelijk ik ben inmiddels ruim 3 weken na de operatie maar heb nog heel veel pijn nu blijkt dat mijn voorste kruisband ook stuk is alleen daar wordt je niet gauw mee geholpen fysiotherapie goed oefenen is t antwoord dan kun je in principe zonder kruisband goed lopen weer ik kan nog bijna niks loop met krukken en rolstoel afwisselend heb fysiotherapie maar heb veel pijn in mijn knie en strekken wil nog niet lopen zonder krukken ook niet slapen is pijnlijk en mijn goede been doet enorm zeer waarschijnlijk door overbelasting zijn er mensen met een soortgelijke situatie kunnen jullie mij dan alsjeblieft je ervaringen mailen kwa herstel enzovoort mijn mail is diyarbakirdan@hotmail.com alvast heel erg bedankt hoor mensen en iedereen veel sterkte en een goed uiteinde dat we in 2007 mogen lopen als een kievit

miranda28 | email | 17-12-2006

als je veel pij hebt is het misschien verstandig om een kijkoperatie te overwegen.Ik heb zelf heb wel pijn met lopen,fietsen doe ik niet meer ben bang als ik van me fiets afstap dat ik door mijn knie ga en vooral met de kleine achterop doe ik dat niet meer.Ik zelf ga voor de kijkoperatie,als dat ter sprake komt aanstaande vrijdag.want er zit ook een rare knik in mijn knie als ik loop.

Gerard | email | 17-12-2006

Heb een flinke scheur in de binnenmeniscus van de rechterknie. Resultaat van overbelasting tijdens hardlopen, vermoedelijk. Kan er al lang gezeten hebben. MRI gehad. Advies is of weghalen of mee leren leven, hetgeen nog meer slijtage kan geven. De site van Aphaklinik geeft aan dat er ook reparatie (hechtingen) mogelijk zijn? Wat is wijsheid hierin?

miranda28 | email | 17-12-2006

Hoi bion

Ik was na vier dagen wel naar de huisarts geweest toen de zwelling een beetje over was.Maar hij dacht aan kneuzing in de knie,en dat de knieband er een beetje af was dus hij wrikken en draaien dat deed toen verdomd veel pijn.een week later weer bij de huisarts geweest omdat de pijn bleef aanhouden toendacht hij aan een slijmbeurs ontsteking medicijnen gehad niks geholpen,2 weken gewacht en weer langs geweest en gezegt nu wil ik een mri laten maken,hij zei niet nodig.Toen was het 9 weken geleden na het ongeval en toen zei hij laten we maar mri maken.dus toen kwam uit de bus mediale meniscus achterhoorn toont een lineair hoogsignaal dat doorloopt in het facet passend bij horizontale scheur,en was geen vocht op te zien,terwijl er toch een verdikking aan de binnekant van me knie zit.en gisteravond kon ik niet meer lopen hij zat niet op slot,maar wel dat het ontzettend veel pijn deed aan de binnenkant van mijn knie.hopen dat de ortopeed er snel wat aan doet,want ja de feestdagen er tussen he.dit wordt zeker wel een kijkoperatie of niet?

Bion | 16-12-2006

Door een dergelijke knal op mijn 16e heb ik ook zulk letsel gehad. Volgens mijn fysiotherapeut komt er dan bloed tussen de gewrichten en dat is puur vergif. Je had dus het beste meteen naar de huisarts kunnen gaan, dan hadden ze met een spuit het bloed kunnen wegzuigen. Het schijnt zo te zijn dat het bloed je kraakbeen aan kan tasten waardoor een vorm van slijtage kan ontstaan (althans dat is in grote lijnen hoe het me is uitgelegd is). Bij mij was er dus een operatie nodig. Na 20 jaar....

miranda | email | 16-12-2006

hoii ik bedoel ben 15 weken geleden onderuitgegaan met de brommer.

miranda28 | email | 16-12-2006

Hoi Ik heb een mediale meniscus achterhoorn toont een lineair hoogsignaal dat doorloopt in het facet passend bij een horizontale scheur.Ben 15 weken onderuit gegaan met de brommer,enmijn linkerknie is eigenlijk direkt heel dik geworden je zag niet eens dat het een knie was,kon hem niet buigen alleen gestrekt houden ben niet gelijk naar de dokter geweest.Maar nu 4 weken geleden een mri ondergaan en daar kwam dit dus uit.Maar heb nog steeds pijn klachten vooral met buigen en op mijn knieen ziten,en fietsen en vooral als ik slaap heb ik zelfs last van,dus slapen ho maar.Wie weet wat hier aan gedaan wordt moet volgende week naar de ortopeed.Wordt dit een kijkoperatie of niet.Want die pijn hou ik niet lang meer vol heb ook twee kindjes.dus rust ho maar.

Greet | email | 13-12-2006

Ben geopereerd dmv een kijkoperatie voor een scheur in de meniscus van de linkerknie op 13 november. Na 2 weken zou ik hersteld moeten zijn. Zit nog thuis (13 december) met elke dag nog pijn ondanks dat ik pijnstillers neem (biofenac) en ook glucadol.
Deed de oefeningen na de operatie zoals het hoort maar nu zie ik echt geen vooruitgang.
Heb gisteren een halve dag gestapt met 3 rustpauzes. Vandaag kan ik niet normaal stappen. Mijn knieholte voelt stram aan.
Hoelang ga ik hier nog last van hebben?
Waarom duurt het herstel zolang?
Weet iemand raad?

Ad | email | 10-12-2006

Afgelopen maandag 4 dec 2006 een kijkoperatie gehad aan mijn linker knie. Deze ondergaan met een ruggeprik. ruggeprik stelt niets voor het inbrengen van het infuus is pijnlijker. tijdens de kijkoperatie werd een scheurtje in de binnenmeniscus geconstateerd.
De specialist heeft 15% van de meniscus weggehapt. ik heb de hele operatie gevolgd op een computerscherm. Na de operatie 1 dag op krukken gelopen en daarna voorzichtig zonder krukken rondgehobbelt.
Nu na 6 dagen kan ik de knie al weer redelijk buigen en weer kleine stukjes lopen.
Alles is zonder pijn verlopen. ook de eerste dagen na de operatie goed geslapen.

Manuelle | 08-12-2006

Michel,

Ik neem aan dat ook jij je controles krijgt na je operatie!
7 weken zou inderdaad nog kunnen dat je nog pijn hebt, maar ik zou het wel aankaarten bij een eerstvolgende controle..

Michel | email | 08-12-2006

ik heb 7 weken geleden een meniscus operatie ondergaan, voel echter nog steeds pijn aan de binnenzijde van mijn linker knie.
de zelfde pijn als voor de operatie.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn, of moet ik nog langer revalideren ?

Mieke | 08-11-2006

Hallo,
interessant om al die verhalen van lotgenoten te horen! Ik moet op 5 december onder het mes na een meniscusscheur vanwege het hardlopen. Op de nmr-scan was ook een meniscuscyste te zien, restant van een eerdere kwetsuur. Kan je eigenlijk kiezen voor narcose, want aan de reacties te zien krijgt zowat iedereen plaatselijke verdoving; hoeveel dagen ziekteverlof hebben jullie gekregen? Mijn arts sprak over enkele dagen, maar dat lijkt mij wat weining voor voldoende herstel?
alvast bedankt voor reacties,
Mieke

Thomas | email | 06-11-2006

Hey mensen..

afgelopen vrijdag mocht ik de hechtpleisters eraf halen, was best benieuwd. het ziet er niet vreselijk raar uit ofzo.. gewoon 3 sneetjes, 1 grote en 2 kleintjes.
nu word wel me knie blauw aan de binnenkant zeg maar. maar lopen zonder krukken kan ik al, nog niet zoals het zou moeten maar dat komt vanzelf wel.

rene | email | 02-11-2006

na bijna 5maand wachten word ik 7nov geholpen aan waarschijnlijk scheurtje in binnenmeiniscus . heb me boven been vedraaid maar ik stond als spoed op ok lijst omdat we ook kleine kregen en die is nu ruim 4,5 maand je zou haast denken dat de pijn weg was maar ja wat wil je als je zolang moet wachten. maar wat kan ik verwachten na de operatie lappen mand wie o wie weet dit

Bion | 30-10-2006

Dan 'shaven' ze de ruwe stukken kraakbeen weer glad met een soort scheerapparaatje, de chirurg noemde het een shaver. Of de operatie ook echt zo heet weet ik niet hoor, ik noemde het zo... "-)

Thomas | email | 30-10-2006

Dankje.

zal wel goed komen allemaal.
alleen wat is een shaver-operatie precies ??

groeten, en iedereen beterschap die het nodig heeft :-)

Bion | 30-10-2006

Thomas, ik weet niet of die meniscusoperatie met de shaver-operatie te vergelijken is maar ik zat na een week of 3 weer op de fiets, klein verzet, dus veel beweging maar weinig weerstand...gewoon goed luisteren naar je lichaam, te veel pijn is niet goed...
Beterschap!

Thomas | email | 29-10-2006

Hahahah Sorry.. me knie was natuurlijk niet afgescheurd.. Alsjeblieft niet zeg..

had het uiteraard over m`n meniscus..

Thomas | email | 29-10-2006

Hey Hallo..

Ik ben afgelopen vrijdag geopereerd aan mij (voetbal) knie.
hij was afgescheurd en ze hebben hem aangehecht, over een week of 8 moet ik nog eens, want dan krijg ik een nieuwe kruisband ( die is namelijk ook afgescheurd ) tot nu toe gaat het herstel erg goed naar eigen zeggen.. elke dag minder pijn, en de dikte van me knie neemt ook beetje bij beetje af. Met slapen is het nog wel even wennen en doorbijten, maar dat komt vanzelf wel weer goed.
de eerste nacht heb ik gewoon liggen janken van de pijn, zelfs met pijnstillers was het niet te houden.
gelukkig is het nu beter.
ik vraag me alleen af wanneer ik weer een beetje fatsoenlijk zou kunnen lopen/fietsen.
ik denk dat het bij iedereen verschillend is, misschien omdat ik wat jonger ben ( 20 jaar ) dat het dan wat sneller is als bij iemand van 40.

Groetjes Thomas S

Bion | 22-10-2006

Isabelle, ik heb een soortgelijke operatie gehad en hij is niet te vergelijken met meniscus, dit is pijnlijker. Ik had het ook niet verwacht maar ik heb ook zeker een week lang vrij veel pijn gehad en voor ik mijn knie weer redelijk normaal kon buigen was ik zeker een half jaar verder. Het is echt normaal, geef het wat tijd, het komt echt wel weer goed. Ik ben eerst gaan fietsen op laag verzet, kan ik je aanraden, erg goed voor je mobiliteit. En daarna ben ik gaan wandelen, snelwandelen en een half jaar na de operatie weer heel voorzichtig gaan hardlopen. en het gaat prima, ik loop weer pijnloos en halve marathons.
Beterschap!

isabelle | email | 22-10-2006

sorry niet 45 dagen maar 5 dagen

isabelle | email | 22-10-2006

hallo,
IK heb algelopen dinsdag een kijkoperatie gehad. Deel van meniscus verwijderd en kraakbeen op 3 plekes geschaafd (of zoiets).
Iemand die naast mij lag in het ziekenhuis werd slechts geopereed aan zijn meniscus. Hij verlipe het ziekenhuis zonder krukken en pijn.
BIj mij ging het anders, heel veel pijn en ik kon niet lopen zonder krukken. Na 45 dagen kan ik wel lopen zonder krukken maar ik kan mijn knie hellemaal niet buigen en heb veel pijn in mijn kuit. MIjn knie is iets opgezwollen en voelt heel raar. IK maak mij zorgen. Wie heeft ongeveer dezelfde kijkoperatie gehad en hoe is het herstel verlopen. Is het normaal wat ik voel en hoe lang duurt het voor je weer normaal kan lopen, ik heb het niet eens over sporten.
HELP aub
Isabelle

Bion | 20-10-2006

Over glucosamine lopen de meningen uiteen, men vindt het veelal een placebo-effect hebben. De zaalarts die dienst had na mijn operatie adviseerde me dit middel wél te gebruiken.
Ik slik het nu anderhalf jaar, kruidvat-huismerk, zit chondroïtine in bij in. Daarnaast slik ik ook msn (biozwafel) wat een versterkende werking zou hebben en ook nog visolie daarbij, wat de opname zou bevorderen.
Ik blijf volhouden dat ik er baat bij heb, al zullen anderen dat niet geloven....
Ik kan pijnloos lopen, heb geen last meer van mijn rechterelleboog- en pols, waar ik al jaren klachten aan had....dus het is aan jezelf...
Sterkte met je herstel!

Yolanda Hendriksen | 19-10-2006

Bion bedankt voor je reactie maar alle good will van de secretaressen en assistentes ten spijt. Ik had er al twee dagen bellen erop zitten voor ik op deze site terecht kwam. Niemand heeft mij antwoordt kunnen geven. Ik heb 2 dagen geleden de eerste controle gehad in het ziekenhuis en ook de assistent Orthopeed (derde op rij ) wist mij niet veel meer te vertellen. Ik mag mijn knie niet belasten en niet meer dan 90 % buigen werd mij verteld toen de operatie klaar was. De voor mij weer nieuwe ass. Orthopeed zij nee niet meer dan 70 % . Ik leg mij er nu maar bij neer. Ik heb er nog 5 weken bij gekregen. Met rolstoel en krukken (dit in willekeurige volgorde).

Wat ik nog wel even wil mededelen op deze site is dat toen ik vroeg en hoe zit het nu met Glucosamine verhaal? Zei de ass. dat het alleen de Glucosamine sulfaat MET Chondrotoine was dat bewezen resultaten heeft opgeleverd.

Frank | 15-10-2006

Dat allemaal,
as donderdag onderga ik een meniscusoperatie. Ik ben nu erg benieuwd of er iets van klachten zal 'blijven' en wat de hersteltijd zal zijn.
Mijn situatie is dat ik absoluut geen last heb van mijn knie, maar dat deze met sporten nu 2 keer op slot is geraakt. Ik heb dus wel wat en uit voorzorg even een kijkoperatie. Kan iemand mij vertellen of er minpunten aan dit verhaal zullen gaan kleven ?
bvd
Frank

Bion | 10-10-2006

Yolanda, met dergelijke vragen zou ik gewoon toch even de secretaresse van de chirurg opbellen...met onzekerheden blijven zitten is niet prettig, helemaal als je er achteraf achter komt dat je te veel hebt gedaan...
beterschap!

Yolanda Hnedirksen | email | 09-10-2006

ook ik heb woensdag 4 okt (ja ja wereld dierendag)een meniscusoperatie ondergaan in het Prinsengracht ziekenhuis in Amsterdam...Mensen en verzorging helemaal ok. Allen blijf ik met veel vragen zitten. ze hebben bij mij Micro Fraction toegepast. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ik mag nu 6 weken mijn knie en been niet belasten. Naar huis gestuurd met twee krukken en een rolstoel. Maar wat is de grens van onbelast mag je b.v.met je grote teen je evenwicht bewaren want die belasting is ongeveer 5 kilo heb ik begrepen.

Mark | 06-10-2006

Wim bedankt voor je reactie.
Ik blijf toch nog dubben wat te doen. ben voor mezelf aan het afwegen waar ik op termijn het best mee uit ben, bv als nu een halve meniscus weg gaat kan ik dan over 10 jaar ook nog pijnvrij hardlopen of wat voor een schade geeft een kapotte meniscus? Toch maar de orthopeed nog eens raadplegen

WimS | 05-10-2006

@Mark
Vorig jaar heb ik tijdens het zaalvoetbal mijn meniscus afgescheurd. Hij bleek dubbelgeklapt te zijn naar voren en zorgde ervoor dat ik mijn knie niet helemaal strekken kon. Uiteindelijk is de meniscus opnieuw vastgehecht en loop ik weer na een (lange) periode van revalidatie.
Voordat deze diagnose gesteld werd (tijdens de kijk-operatie) is met fysio een aantal weken gerommeld om de klachten te verbeteren (ik had een dikke knie met erg veel vocht).
Zo'n kijkoperatie wordt vaak gedaan omdat het een eenvoudige manier is om precies te zien wat er aan de hand is. Hij is nauwelijks belastend en de kans op complicaties is vrijwel afwezig. Als je iets wil doen aan die knie moet je toch opereren, m.a.w. als je klachten er zijn kom je er niet vanaf door niets te doen.
Wat jij beschrijft is natuurlijk anders, maar ik zou zo'n kijkoperatie gewoon doen. Zorg dat je met een epideraalpunctie wordt verdoofd, dan kun je meteen meekijken en eventueel overleggen over wat er gedaan wordt.
Succes

Mark | email | 01-10-2006

Heb van de orthopeed gehoord dat mijn binnen meniscus vanaf de achterhoorn voor meer dan de helft gescheurd is.
Mijn klachten beperken zich tot niet helemaal kunnen buigen van de knie en na meer kilometers tot nog minder buigen en een pijnlijkere knie wat na een rustdag weer beter is. De deskundigen zeggen niets aan doen tot dat je er echt niet meer mee kan (hard)lopen.
Ik wil nog wel wat leuke loopjes doen mijn niveau is ca 2:40 op de marathon.
zijn er mensen met de zelfde dilemma's/advies(wel of een niet kijk operatie)

Mark | email | 01-10-2006

Heb van de orthopeed gehoord dat mijn binnen meniscus vanaf de achterhoorn voor meer dan de helft gescheurd is.
Mijn klachten beperken zich tot niet helemaal kunnen buigen van de knie en na meer kilometers tot nog minder buigen en een pijnlijkere knie wat na een rustdag weer beter is. De deskundigen zeggen niets aan doen tot dat je er echt niet meer mee kan (hard)lopen.
Ik wil nog wel wat leuke loopjes doen mijn niveau is ca 2:40 op de marathon.
zijn er mensen met de zelfde dilemma's/advies(wel of een niet kijk operatie)

HJ | email | 30-09-2006

Na een MRI bleek er een scheurtje te zitten in de achterhoorn van de meniscus. Dit geeft lichte pijnklachten. Na overleg met de orthopeed is besloten te wachten met een kijkoperatie totdat de knie op slot gaat.

Marga | email | 22-09-2006

Ik heb gisteren te horen gekregen, dat ik een scheurtje in m'n binnenmeniscus heb en dat het dus een kijkoperatie wordt. Ik heb alleen telefonisch de uitslag te horen gekregen van m'n orthopeed en dat ik over ongeveer 4 weken geopereerd zal worden. We hebben het verder niet over na die tijd gehad. Moet je bijv. altijd op krukken lopen? Want dat lees ik hier op de site veel. En waar haal ik die? Ik doe veel aan tennis, heeft iemand een idee wanneer ik dat normaal gesproken weer zou kunnen doen? Ik werk op dit moment ook niet , omdat ik last heb van m'n knie, ben ik te voorzichtig?

Manuelle | 20-09-2006

Henrieke.....duurt ongeveer 6 weken...
week 1.......rust.......
week 2.......lichte oefeningen bv. op een trap
week 3.......idem als 2
week 4...... oefeningen worden wat verzwaard..
week 5.......rustig fietsen erbij (AY, dat doet echt ff pijn hoor :))
week 6 .... idem als week 5.......

Persoonlijk heb ik wel tot 3 maanden last gehad met op mijn knieën zitten (billen op de hielen)..

Maar misschien ben ik TE braaf......ik houd me altijd aan het advies van de chirurg/arts

Henrieke | email | 19-09-2006

hallo
kan iemand mij precies vertellen hoelang het herstel na een meniscus operatie duurt. ( zonder complicaties)
en wanneer het vocht ongeveer weg hoort te zijn?
Alvast bedankt,

Groetjes Henrieke

Henny | email | 17-09-2006

Hallo, ik ben benieuwd naar reacties van mensen na de meniscusoperatie. Herkennen die mijn verhaal? Ik dacht, na verhalen van anderen, dat het een fluitje van een cent was. Niet dus. 'k Ben nu 2 maand later en bij een drukke loopdag b.v.
een opgezette knie en ook pijn. Volgens secr.chirurg normaal.Over een maand maar eens weer bellen bij niet overgaan.
Wie heeft ook zulke ervaringen?

Manuelle | 28-08-2006

Ikzelf ben ook ooit dmv een "kijkoperatie" aan mijn knie geopereerd.
Dit gebeurd dus wel via een ruggeprik!

Ze spuiten dan de verdoving ergens tussen je ruggewervels in....(de pijn valt echt mee!!)
Een minuut of zo later, voel je je onderlichaam zwaar worden en trekt de verdoving er in.

Wat misschien leuk is...(heb ik tenminste gedaan) is vragen of je mee mag kijken via een schermpje hoe de operatie gaat...

Het is een heel vreemde gewaarwording als je een been omhoog ziet gaan voor de operatie. Ja....het is JOUW been!!
Het lijkt een been van een ander omdat het verdoofd is...Ook het gevoel van je vingers op je been is heel raar......net of je rubber voelt!..

Ikzelf heb diverse "kijkoperaties" gehad. Nee, gelukkig maar 1 keer aan mijn knie...maar ook nog een 5x op een andere plaats...maar ik vind het prettig om de operatie "bewust" mee te maken!

Heel veel sterkte Mira!!

mira | email | 28-08-2006

Oeps....ik bedoelde: volledige verdoving van been...dus GEEN ruggenprik!

mira | email | 28-08-2006

Hallo, mijn naam is Mira. Na een sprintje trekken hoorde ik een knal in mijn knie en kon niet verder lopen. Men dacht aan de binnenste knieband of meniscus.
Nu....ruim drie weken later en na 1 week op krukken..blijft de pijn aan de binnenkant van mijn knie...vlijmend..scherp...kan wel weer voorzichtig lopen. Naar Maartenskliniek Nijmegen gegaan...Orthopeed denkt aan meniscus. Krijg nu kijkoperatie....heb gekozen voor volledige verdoving van het betreffende been (dus een ruggenprik)...Vind het wel heel eng...wie heeft ervaring hiermee?

brizzy | email | 20-06-2006

ook ik wordt binnenkort in Antoniushove door dr. Flier behandeld aan mijn knie. Ik las dat Bob goeie ervaring had. Hoe lang duurde het daarna voordat je bijv. weer kon werken. Ik werk in de psychiatrie dus veel loopwerk. Heeft iemand een antwoord. P.s heb ik krukken nodig. Het is een meniscus operatie maar aan het kraakbeen schort ook een en ander dus wie weet wat ze nog meer gaan doen.

Brenda R. | 14-06-2006

Second opinion bij een andere orthopeed (een ander ziekenhuis ook)

mirjam | email | 12-06-2006

Ik heb 23 mei jl. een kijkoperatie gehad,omdat ze dachten dat ik een gescheurde binnenmeniscus. De klachten die daarbij horen had ik. Nu is gebleken dat alles inorde was. Alleen mijn kraakbeen is wat dun en er is een plooitje weg gekrabt. Nu ben ik drie weken verder en ik stik nog van de pijn zowel s'nachts in rust als met traplopen en mijn knie gaat steeds op slot. De orthopheed zegt dat dit niet kan en ik hoef niet meer terug tekomen bij hem. Wat moet ik nu doen???

poelmans sabine | email | 15-05-2006

graag had ik ook wat infomatie gehad krijg volgende week echo van mijn knie heb al half jaar pijn aan mijn knie er zit waarschijnlijk scheur in meniscus,ben beetje bang van operatie,weet ook niet of het daarna beter zal gaan,en wil zo snel mogelijk weer gaan sporten,word er soms deprie van ,weet iemand van jullie misschien hoelang je moet rusten ,en na hoelange tijd je weer kan gaan sporten groetjes sabine?

fabienne | email | 15-12-2005

ik heb al 3 opraties latan doen aan de knie en nu vermoeden ze dat ik iets aan de minuscus heb ik ben het beu om me te laten opereren

Bob | 12-12-2005

Hallo, zijn jullie er nog?

bob | email | 10-12-2005

inmiddels loop ik heel voorzichtig zonder krukken. ik denk dat de operatie gelukt is.

bob | email | 06-12-2005

Operatie goed verlopen, ruggeprik is goed te doen, nu 3 dagen rustig aan, been ontlasten.
Antoniushove in Leidschendam krijgt van mij een 10 voor de zorg en aandacht voor, tijdens en na de operatie. Alleen maar vriendelijke mensen ontmoet.

bob | 02-12-2005

Dick, bedankt, ik word as dinsdag geopereerd en hoop op hetzelfde resultaat als bij jou!

Dick | email | 30-11-2005

Ik heb in 1999 een kijkoperatie gehad aan mijn meniscus (binnen). Doorvoor heb ik 1,5 jaar met pijn gelopen. De knie was niet dik, en er zat ook geen vocht in. Na een operatie van 8 min, was het probleem opgelost.
In 2000 de marathon van Leiden gelopen.

pijnloos | 15-11-2005

hoi
ik heb een scheur in mijn meniscus maar voel daar niks van.tijdens de kerstvakantie ofwel tijdens de paasvakantie moet ik geopereerd worden.weet er misschien iemand of ik in het gips moet of op krukke lopen

bob | email | 12-11-2005

Dr van der Flier van Antoniushove in Leidschendam is een hele goede orthopeet, hij gaat mij begin december opereren aan mijn meniscus. Als ik daarna niet meer mag hardlopen, ga ik door met spinning (fietsen) en koop ik een racefiets. Loop al 5 jr hard, dus zal het wel missen. Ik ben blij met dit forum, het geeft me veel extra info, bedankt daarvoor. Ik zal mijn ervaringen met jullie blijven delen.

Karen | 11-11-2005

Ook ik loop al maanden met pijn in mijn knie. Fysiotherapie hielp niet. Ik wilde graag duidelijk weten wat er aan de hand was en mijn huisarts heeft toen een aanvraag voor een MRI ingediend bij het MRI centrum. Ze zitten in Amsterdam en Rotterdam. Binnen een week kun je komen en na 5 werkdagen heeft je huisarts de uitslag in de bus. De verzekering vergoedt alles. Ik kan het MRI centrum echt aanbevelen. Overigens bleek uit de scan dat er een scheurtje in de achterhoorn van mijn meniscus zit. Wie weet er een goede chirurg?

Henk van Aken | email | 13-10-2005

Vorige week woensdag een binnenmeniscusoperatie ondergaan, nadat in maart al aan de buitenmeniscus ben geopereerd. Ik bleef pijn houden aan de binnenkant van de knie vandaar de operatie vorige week. Geopereerd na een ruggeprik. Geen last van de ruggeprik en zeer goed verlopen. Meegekeken met operatie en gezien dat e.e.a. niet goed zat. Na 1 week kan weer volop lopen en normaal gesproken volgt over 1 a 2 weken weer fysio. Gezien de pijn vooraf zou ik een ieder aanraden om bij een kapotte meniscus te laten opereren

Bion | 19-07-2005

Maar goed, ik ga zodra ik weer beter loop de hond van mijn vriendin ophalen en daar wil ik elke dag een uur mee gaan wandelen. Zij heeft daar vaak de tijd niet voor en ik vind het zalig, en het geeft me iets meer een doel om zo lang te gaan lopen.

Ike, ben je al thuis en hoe is het gegaan?

Bion | 19-07-2005

Sportiefje, helaas is kraakbeen niet te zien op röntgen. De arts had op zich wel een mri willen maken maar daar is de wachttijd erg lang voor en dan nóg moest ik geopereerd worden om de klachten weg te halen, dus dan maar beter meteen gewoon kijken en behandelen. Daar win je zo een half jaar mee.
En dat er andere sporten zijn weet ik, ik heb er genoeg gedaan in mijn leven maar heb nog nooit ergens zo veel plezier in gehad als in hardlopen. De vrijheid die je voelt, het idee echt even weg te lopen van je dagelijkse beslommeringen, met een leeg hoofd terug komen en het gevoel hebben de hele wereld weer aan te kunnen...

sportiefje | 16-07-2005

Bion, je bent ervan af,hadden ze dat tijdens onderzoek nog niet gezien op foto dat je knie zo beschadigd was?Bion, er zijn nog wel ander sporten dan hardlopen hé,en misschien na oefeningen dat het nog wel meevalt.Veel beterschap voor je.groetjes

Bion | 16-07-2005

Ik wens je heel veel sterkte toe maandag, zal voor je duimen. Als je nu al op krukken moet lopen zal het er vast alleen maar beter op worden. Fijn dat je al zo snel terecht kon. Nogmaals, de ruggenprik is niet pijnloos maar doet ook niets meer pijn dan zeg bijvoorbeeld de infuusnaald in je hand, om je een vergelijking te geven.
Succes maandag en ik hoor ook graag even van jou na de tijd.

Bion | 16-07-2005

De ruggenprik valt reuze mee, ik kan het je echt aanraden. Leuk is natuurlijk anders maar je voelt je na de ingreep meteen een stuk beter. De narcose kan nog erg lang in je gestel blijven en voor veel klachten zorgen maar de ruggenprik is na een paar uur weg. Je zou er eventueel een roesje bij kunnen nemen maar ook dat heb ik niet gedaan. Zo kon ik alles meezien en wist ik ook tijdens de operatie al wat er aan de hand was met mijn knie.
Na de tijd krijg je voor pijnstilling ook nog eens valium aangeboden en dat wilde ik ook weer niet. Allemaal dingen waar ik bij vorige operaties de ervaring mee heb dat ik er misselijk van word en daar zat ik echt niet op te wachten. De pijn is goed te houden met paracetamol en diclofenac.

Bion | 16-07-2005

Bij mij gaat het dus echt om slijtage van de knie, en ik ben nog maar 35 dus erg jong daarvoor. Helaas heb ik een erfelijke afwijking waardoor osteoporose voorkomt.
Mij is in elk geval aangeraden om een voedingssupplement te gaan gebruiken om het kraakbeen te helpen. Ik moet glucosamine gaan slikken. Hier zijn goede resultaten mee bereikt en de chirurg was er erg positief over.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over