hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts ťn de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd Šls er een operatie komt?

Brigitte | email | 28-04-2008

Hallo! wat een verhalen! Ik heb net een echo laten maken van mijn knie. Wat blijkt, twee meniscuscystes :S.. (eerder werd gedacht aan reuma). Ontzettend veel pijn en klachten (al zo'n half jaar), ook erg last van extreme oververmoeidheid.. klinkt dit bekend? en pijn in andere gewrichten daardoor? .. wat doet men over het algemeen met een meniscuscyste?
Groetjes!

Wendy | 18-04-2008

Hoi hoi,

Volgens mij is er veel verschil van persoon tot persoon. Ik ben namelijk 2 dagen geleden geopereerd aan m'n meniscus (had een comlexe bucket handle aan de buitenkant van m'n rechter knie)
En na 2 dagen gaat het al de goede kant op.
Bijna geen pijn gehad, dus geen pijnstillers nodig gehad, loop prima met 1 kruk en zelfs zonder krukken gaat het al vrij goed.
Ik hoop ook over 2 weken weer aan het werk te gaan, zit in de horeca, dus dat zal wel even zwaar worden denk ik.

Groetjes, Wendy

Evelyn | 15-04-2008

Waarom zou je bang zijn voor een kijkoperatie. Ja, je mag 6 weken niet hardlopen, maar zo te horen lukt dat op dit moment ook niet al te best.
En de reden dat het nu iets beter gaat, is omdat je je knie rust hebt gegeven. Zodra je weer gaat sporten komt het toch weer terug, en zo blijf je aan de gang.

w.saris | email | 15-04-2008

Hallo allemaal.
Als ik dat allemaal zo lees vraag ik me af of ik me aan mijn meniscus moet laten helpen. Ik heb sinds een aantal weken heftige pijn aan de binnenkant van mijn rechter knie op een plek., Toen het zo hevig was kon ik niet meer steunen of lopen. Heb elleboogkrukken en medicijnen. Nu na twee weken gaat het weer beter. Loop in huis zonder krukken en buiten met een. Kan ook weer autorijden. Wie heeft ervaring hiermee en alle meningen hier boven lezend vraag ik me af of ik niet verder van huis beland. Wie kan mij hierin raden.

Jessie | email | 13-04-2008

Hoi allemaal,
Op 1 april heb ik een kijkoperatie gehad, ze hebben 3/4 van buitenste meniscus weggenomen.
Sinds vorige vrijdag (11/04) ga ik naar kinesist en maar goed ook, want ik kon mijn knie amper plooien. Nu hoop ik maar dat het goed komt, maar als ik ze te veel belast, moet ik het daarna weer uitzweten.
Sinds gisteren kan ik ook weer autorijden.
Hoop dat ik binnen twee weken weer kan gaan werken!
Groetjes en goed herstel aan allen :-)

Evelyn | 12-04-2008

@Simone: geduld, 2 weken is nog erg kort.

Zelf heb ik weinig last meer, ren al weer zo veel als ik wil.
Leuk: de bakers cyste die ik had in de knieholte is plotseling verdwenen. Ik had hier soms best wel last van, dan was hij heel stijf. De orthopead zei dat het geen kwaad kon. Maar gelukkig is-ie nu gewoon verdwenen.
Volgens mij komt dit omdat de knie nu goed genezen is.

Simone | email | 12-04-2008

Hoi hoi,

Ik ben twee weken geleden geholpen aan een scheur in binnen meniscus. Nu gaf de arts aan dat ik al weer normaal zou kunnen lopen, fietsen en autorijden. Helaas kan ik mijn been niet meer helemaal buigen en strekken. Ook doet de hele knie pijn en als ik er op sta heb ik nog het gevoel alsof ik er doorheen zak. Heeft iemand hier ervaring mee of misschien een tip.

Ronald | email | 04-03-2008

Hallo,

Ik ga over twee weken onder het mes (gescheurde binnenmeniscus/rechts) en speling op de kruisband. Hoop op een spoedig herstel aangezien ik in juni 3 weken naar Noorwegen ga en het tennisseizoen weer gaat beginnen. Zijn er ook bepaalde oefeningen die je voor de operatie kunt doen om het herstel te bevorderen?

Groeten.

Wil | email | 25-02-2008

Hallo,aanstaande maandag krijg ik een kijkoperatie,bij mij is de binnenmeniscus gescheurt ik heb geen constante pijn maar als ik pijn hebt dan is dat behoorlijk pijnlijk,maar wat ik mij afvraag ik heb ook vaak pijn achter mijn knie alsof er wat verspringt maar daar lees of hoor ik nooit over,graag jullie reaktie.

Evelyn | 11-02-2008

Ik had netjes 6 weken gewacht en toen met minuutjes beginnen op te bouwen. Toch is het nog steeds niet helemaal goed, nu 3,5 maand na de operatie. Soms heb ik last op de plaats waar ik geopereerd ben, soms op een andere plaats en ook soms in de andere knie. Waarschijnlijk compensatie. Dus het heeft toch langer tijd nodig dan ik dacht, hoewel het na de operatie hardstikke goed ging, en ik vrij snel weer veel kon.

Don | email | 11-02-2008

Joop, ik ben 4 weken geleden geopereerd aan de binnenmeniscus en toevallig vandaag op controle geweest. Ik mag weer fietsen en wandelen (als ik niet puur de heuvels opzoek) maar van rennen is nog sprake. Maar het probleem bij ons sporters is dat we geen geduld hebben. Jij hebt weer pijn na 3 weken? 3 weken is als gisteren wat deze operatie betreft. Niet al weer eens stiekum gejogd? Of teveel naar de fysiotherapeut geluisterd en de knie flink belast? Ik hoor van alle kanten dat dit soort blesures veel tijd nodig hebben om ervan te herstellen. Luister vooral naar je lichaam en naar je orthopeed en luister iets minder naar de fysiotherapeut. Althans, dat is mijn ervaring.

joop | email | 10-02-2008

heb drie weken terug een operatie ondergaan aan de buiten meniscus.
er zat een scheurtje in. nu komt de pijn weer terug. is dat normaal kan iemand hier een antwoord op geven

Evelyn | 28-12-2007

Ik kan nu wel schrijven dat het goed komt, maar zoals je hier overal kunt lezen, is dit niet altijd zo.
Maar als het niet goed is, kun je dat nu nog niet weten, daar kom je pas over een paar maanden achter.
Dus geef het tijd, doe nu nog rustig aan, en als je voelt dat het kan, ga dan lopen, wandelen, en later fietsen.
Hardlopen pas aan denken na 6 weken, niet eerder, en als het nog niet gaat, gewoon nog wat langer wachten.

Pascale | 28-12-2007

Hallo, ik ben op 21 december j.l. geopereerd aan mijn linkerknie wegens scheur binnenmeniscus. Ruggeprik; flink stuk binnenmeniscus weggehaald (er hing een loszittende flap), randen "gefatsoeneerd". Mijn hele been zat 3 dagen ingepakt met vette watten en zwachtels. Hierdoor weinig bewegingsruimte, kon alleen in rolstoel ziekenhuis uit. Kon eerste dagen vrijwel niet mijn linkerbeen optillen, had veel pijn en op krukken gelopen.Daarna kreeg ik steunkous overdag. Ik ervaar erg veel pijn, niet alleen rond de knie zelf maar eigenlijk vaak ook het hele been. knieholte is dik en gebied rondom knie is 1 week later warmer dan rest van het been (littekens zien er wel goed uit en knie is niet rood). Rare is dat mijn hele been extreem stram en stijf aanvoelt, alsof alles "trekt". Ik zou over een week al moeten kunnen beginnen met fietsen. Dat zie ik echter totaal niet zitten, aangezien ik nu alleen wat kan strompelen. Kan iemand van jullie me geruststellen, m.n. voor wat betreft dat stijve en stramme gevoel in het been??
Pascale

isabelle | 14-12-2007

een jaar geleden schreef ik hier iets over een operatie aan de meniscus en het schaven van kraakbeen. Het heeft heel lang geduurd, ik kon soms niet verder lopen dan 10 minuten, veel moeten oefenen, 3 x weeks bij de fysio, zag het niet meer zitten, maar nu na een jaar kwam alles weer terug. Ik had echter nog steeds pijn in mijn knie. Afgelopen week opnieuw geopereerd, weer een beetje kraakbeen en weer een deel van de buiten meniscus maar nu gaat het heel anders. Geen pijn 's nachts, ik moet wel op krukken lopen maar het verloopt veel soepeler, na 5 dagen kon ik een stukje zonder krukken lopen, geweldig. Hierbij wil ik jullie geruststellen, de ene operatie is de andere niet, het kan ook goed gaan. IK houd jullie op de hoogte.
Veels liefs en houd de moed vol, het komt wel goed!

Anne | email | 04-12-2007

21 september 2007 moest ik een kijkoperatie van mijn knie ondergaan. Ik kon mijn knie na een verdraaiing tijdens het voetballen niet meer volledig buigen en strekken zonder pijnklachten. Een scheurtje in de buitenmeniscus was het geval. Ze hebben een stukje weggenomen.
Nu, een behoorlijke tijd (2,5 maand) na de operatie heb ik nog steeds dezefde klachten. Vooral bij het buigen voelt het scheurend op de plek waar ik geholpen ben. Niet de wondjes aan de buitenkant, maar iets aan de binnenkant van mijn knie. Ook kan ik niet pijnloos op mijn knieen zitten. Dus als ik echt druk op het gewricht uitoefen...en kan ik de ene knie overstrekken en de ander kom ik niet eens tot volledige strek.....

Herkend iemand deze klachten?

Wim | 23-11-2007

in 2000 meniscus operatie ondergaan. Ik was toen 20 jaar. Na 1 dag wandelen zonder krukken. Wel vocht in knie maar buiten wondjes geen pijn gehad. Na 4 weken al weer hardlopen en na 6 week sporten in de zaal. Viel 100% mee. Morgen weer voor meniscus operatie voor andere knie. Hopen dat het weer zo gaat.

ingrid | 22-11-2007

hallo, ik ben vier weken geleden ook geopereerd aan mijn buitenkant meniscus, een klein scheurtje, en heb 3 jaar geleden aan dezelfde knie binnenkant ook een scheurtje laten verwijderen, ... ik vind wel dat de buitenkant iets lastiger is dan de binnenkant, maar ik ga naar de kinesist en die raden me aan van toch nog niet te gaan joggen, en toch lang genoeg te wachten tot je gťťn pijn meer voelt, ... dus ga ik maar zwemmen hť, en dat is ook goed voor je knieen !!! en op zachte ondergrond is vťťl beter voor je knieeen !! groetjes

Mathijs | 12-11-2007

Nu vier weken na de opeartie, ben al rustig aan met hardlopen begonnen. Fysio en orthopeed spreken elkaar een beetje tegen. Vorige week teruggegaan naar ortopheed (na 3,5 week), mocht van hem rustig aan a.h.v. de pijn beginnen met trainen. Maar fysio wil me op dit moment eigenlijk nog niet met hardlopen laten beginnen.

Evelyn | 11-11-2007

@ Michael, mijn tip: ga naar een orthopeed en laat een mri scan maken. Dan weet je meteen een heleboel meer.

Evelyn | 11-11-2007

@ Francis, ik was allŠng teruggegaan met deze klacht. Je snapt toch wel dat dit niet zomaar vanzelf goed komt.

Zelf ook dik 2 weken geleden een kijkoperatie gehad van de binnenmeniscus.
2 dagen rust en daarna kon ik gewoon weer bijna alles doen. Nu voel ik bijna niets meer behalve hurken en op de knie zitten is even lastiger.
Maar hardlopen mag pas 6 weken na de ingreep

michael | email | 10-11-2007

beste lezers,

ik heb de volgende vraag: Er heeft altijd in mijn knie iets losgezeten aan de linkerbovenzijde van de knieschijf, als ik door mijn knieen ga en terug strek onstaat er pijn en voel ik dit gedeelte hard wegknikken en dat doet nogal pijn.

Weet iemand misschien wat het kan zijn enige tips of hulp zou mijn helpen.

alvast bedankt.

groeten Michael.

Francis van Slooten | email | 08-11-2007

Mijn binnenmeniscus was gescheurd na een botsing met een rennende loslopende hond. Ik bleek ook nog wat artrose te hebben.
Ruim vier weken geleden ben ik geopereerd door middel van een kijkoperatie. Het herstel leek in eerste instantie voorspoedig te gaan.
Ruim twee weken geleden heb ik zittend op mijn bureaustoel een verkeerde draaibeweging gemaakt waardoor ik weer een hele dikke knie had en ook heel veel pijn. Nu ruim twee weken verder is de knie nog steeds opgezet (iets minder als toen) maar ik kan zelfs in huis niet meer lopen zonder krukken. Het lopen wordt alsmaar minder in plaats van beter. Gaat dit ooit nog goed komen?
N.B.: Ik woon op de tweede etage, zonder lift. Moet dagelijks 4 keer per dag 32 treden lopen ivm het uitlaten van mijn hondjes.

Francis van Slooten | email | 08-11-2007

Mijn binnenmeniscus was gescheurd na een botsing met een rennende loslopende hond. Ik bleek ook nog wat artrose te hebben.
Ruim vier weken geleden ben ik geopereerd door middel van een kijkoperatie. Het herstel leek in eerste instantie voorspoedig te gaan.
Ruim twee weken geleden heb ik zittend op mijn bureaustoel een verkeerde draaibeweging gemaakt waardoor ik weer een hele dikke knie had en ook heel veel pijn. Nu ruim twee weken verder is de knie nog steeds opgezet (iets minder als toen) maar ik kan zelfs in huis niet meer lopen zonder krukken. Het lopen wordt alsmaar minder in plaats van beter. Gaat dit ooit nog goed komen?
N.B.: Ik woon op de tweede etage, zonder lift. Moet dagelijks 4 keer per dag 32 treden lopen ivm het uitlaten van mijn hondjes.

Bas | 23-10-2007

Gistermiddag heb ik om 15.45 een atroscopie ondergaan. Er bleek een scheur in de binnenmeniscus te zitten. Om 18.15 kon ik alweer zonder krukken het ziekenhusi verlaten. Moet zeggen dat het me tot nu ontzettend meevalt. Zat vanochtend te twijfelen of ik zou gaan werken. Ben thuis gebleven, denk dat ik daar verstandig aan doe. Met een beetje geluk kan ik morgen wel werken.

Mathijs | 22-10-2007

Precies een week geleden kijkoperatie gehad. Hebben een stukje van mijn buitenmeniscus 'afgeknipt'. Ben in Belgie geweest voor een snelle behandeling. Herstel tot nu toe erg goed. Na 3 dagen zonder krukken binnenshuis. Na 4 dagen op de hometrainer. Kan nu gewoon wandelen (zonder krukken) en ook totaal strekken en redelijk buigen.

Iemand een idee wanneer je gemiddeld weer met voetballen kunt beginnen?!?

semwise | email | 30-09-2007

pas beginnen met fietsen als de knie niet warm is en niet te dik is!

semwise | email | 30-09-2007

hoi

Ik heb 2 weken geleden een buitenmeniscus operatie ondergaan.
Na 2 dagen kon ik weer lopen.
ik heb 10 dagen buiten huis met krukken gelopen op advies van de fysio.
na 5 dagen vond ik het verantwoord om weer auto te rijden.
Na 1 week mag je weer fietsen als lopen zonder pijn kan.
Na 2 weken als fietsen en lopen pijnloos kan kun je beginnen met krachttraining.

Een goeie oefening voor de 2e week na de operatie is je been volledig strekken en je voet naar biten bewegen in een vloeiende beweging.

Ik heb vrijwel geen last meer van mijn knie en ga dus vandaag beginnen aan de krachttraining.
T enige waar k nog last van heb is de buitenkant van mijn knie hele lichte pijn, maar dat is normaal verteld de fysio

Groetjes

Ik hoop hiermee mensen te helpen!!!

Suzanne | email | 22-07-2007

3 weken geleden heb ik ook een kijkoperatie gehad..ik had een scheurtje in mijn miniscus dat hebben we weer gemaakt er zat nog een sheurtje in maar die was zo klein die vonden ze niet nodig om te maken.. ook zagen ze dat mijn kruisbanden waren beschadigd.. na 2 dagen liep ik alweer voorzichtig zonder krukken... 2 weken rustig aan gedaan daarna ging alles prima.. tot gisteravond.. 1 misstap.. en me knie knakte... nou dat had ik voor de operatie ook... dus de operatie had voor mij weinig zin,, ik denk nu dat de pijn word veroorzaakt door mijn beschadigde kruisbanden.

Maaike Rotteveel-Wagenaar | email | 17-07-2007

Heb 29 juni kijkoperatiegehad, gedeelte binnenmeniscus (60%) en gedeelte buitenmeniscus (20%) weggehaald. Plus botwoekeringen. Voorste kruisband is 20 jaar geleden afgescheurd. Heb toen (na vele fysio) operatie gehad waarbij ook wat van de meniscus was weggehaald en botwoekering. Het herstel na de 1e blessure heeft in totaal een jaar geduurd ,ondanks intensieve training/fysiotherapie. Nu gaat het veel sneller, terwijl mijn knie er objectief gezien slechter aan toe is (minder meniscus en er heeft (nog) geen reconstructie van de kruisband plaatsgevonden). Ik heb alles wel heel rustig aangedaan en opgebouwd. En na een week al begonnen met fysiotherapie. Heb nu 4 behandelingen fysio achter de rug, doe heel trouw en intensief de oefeningen en het gaat echt super.
Nu wordt echter een reconstructie aangeraden (door de orthopeed). Mijn fysio vindt het gezien mijn herstel niet nodig. Wie heeft ervaring met een reconstructie plus revalidatie? Mijn advies vanuit mijn ervaring met menicusleed: zeker aan laten pakken en direct fysiotherapie. Kun je tegenwoordig zelf aanvragen, hoef je geen verwijzing meer voor te hebben.

Johanna | email | 09-07-2007

hallo
ik heb 29 juni een kijkoperatie ondergaan, er is een flapje weggehaald en er is nog wat weggezogen,ben nu 11 dagen verder maar heb nog heel erge pijn aan de binnenkant van m'n knie,er is soms net het gevoel of er iets scheurd,vraag me af of het wel goed is,wie heeft ook die pijn of gehad,trouwens de ruggeprik is me reuze meegevallen,kan ook nog niet zonder krukken lopen wie o wie heeft het zelfde

petra v.d. wouw | email | 01-07-2007

Had ook al 18 jaar klachten na een brommerongeluk. Na veel ditten en datten in ziekenhuis toch maar afgezien van operatie Kon er toch wel goed mee omgaan(zit in de verpleging).Helaas in april sliding gemaakt over plasje water en toen was het echt mis. Arbo arts vond dat er niks aan de hand was,maar ik kon niet meer lopen(het zat dus eigenlijk tussen mijn oren vond de arbo)
Orthopeed zag gelijk dat het mis was, dus kijkoperatie.
stuk van de binnenmeniscus en van de buitenmeniscus eraf en de voorste kruisband gescheurd.
Ben nu 3 weken verder,hoefde eigenlijk geen fysio, gewoon goed oefenen,zei de dokter
Het schoot geen meter op ,dus toch maar naar de fysio.
Het is een beul, maar vandaag heb ik eindelijk het gevoel dat er vooruitgang inzit.
Mijn advies dus : laat er een fysio naar kijken ,wacht niet te lang,want ik heb nu het probleem dat mijn beenspieren geblokkeerd zijn doordat ik zo lang zo raar moest lopen omdat mijn meniscus dubbelgeklapt was . Mijn knie kon ik niet meer strekken en dat doet verrrekte pijn bij de fysio als die met je bezig is.
Maar het helpt.
Groetjes Petra en houd moed

Hanneke | email | 30-05-2007

29 mei 2007 kijkoperatie bronovo ziekenhuis den haag wat een geweldig goed ziekenhuis is dat
ruggenprik alles is meegevallen mocht na 3uur weer naar huis zonder krukken ging naar omstandigheden goed. Goed geslapen met kussen onder onder mijn knie
weinig pijn.ik vraag me alle af of ik mijn krukken moet gebruiken?

Hanneke | email | 30-05-2007

29 mei 2007 kijkoperatie bronovo ziekenhuis den haag wat een geweldig goed ziekenhuis is dat
ruggenprik alles is meegevallen mocht na 3uur weer naar huis zonder krukken ging naar omstandigheden goed. Goed geslapen met kussen onder onder mijn knie
weinig pijn.ik vraag me alle af of ik mijn krukken moet gebruiken?

Tim | email | 30-05-2007

Ik ben gisteren geopereerd aan mijn buitenste meniscus. Deze was gebroken en de helft is verwijderd.

Ik kan staan en de knie belasten, lopen moet uiteraard met krukken.

Alleen als mijn onderbeen ook maar iets van mijn bovenbeen draait dan voel ik een flink stekerig gevoel op de plek waar de buitenste meniscus zit. Komt iemand dat bekend voor?

Ik snap trouwens niet helemaal hoe een knie kan functioneren met een halve meniscus en bij sommige mensen zelf zonder buitenste meniscus. Kan iemand mij dat uitleggen?

Jos Hamers | email | 30-05-2007

hallo een berichtje van Jos Hamers.Ik ben op 8 mei jl geholpen aan mijn knie Er zat een scheurtje in de binnenmeniscus. Dit is er vanaf geknipt. Na 3 dage steunverband weer langzaam beginnen te lopen. Vorige week op controle geweest. Moet veel fietsen zodat spieren van bovenbeen weer sterk worden.Deze waren volgens dechirurg nu gevuld met pudding zo slap waren ze.ben nu veel aan het fietsen.

monique | email | 26-05-2007

Ik ben op 22 mei geholpen aan mijn miniscus, de orthopeed heeft hem verwijder, was ernstig beschadigd.Tijdens de operatie bleek dat mijn kruisband ook gescheurd was, moet ik dus voor terug.Ik weet echt niet hoe ik dit opgelopen heb, ik vermoed zelf dat ik er mischien al 20 jaar meeloop en dat ik nu ( sinds een jaar) er pas echt last van heb gekregen. Ik heb de verhalen hier zitten doorlezen en dat geeft mij wel gelukkig wat duidelijkheid. Ik zal jullie vertellen dat het mij zeer zwaar is tegengevallen. De orthopeed heeft het bij mij doen voorkomen dat ik diezelfde dag lopend het ziekenhuis uit zou lopen..Nou niets is minder waar! het is nu 26 mei en ik kan echt nog niet zonder krukken. Eerlijk gezegd kan ik eigenlijk bijna helemaal niks. Dacht echt dat ik na 2-3 dagen weer aan het werk zou gaan, arts heeft mij echt totaal niet voorgelicht.Stom van mezelf, zal voortaan alles eerst op het internet opzoeken.

Lotte | email | 17-05-2007

Hoi,
Ben begin september 2006 geopereerd aan mijn buitenmeniscus. Er is een stukje weggehaald. Na twee weken was ik weer volledig op de been. Maar na twee maanden had ik nog steeds hevige pijn op de plaats van de ruggenprik. Heb daar een maand fysiotherapie voor gehad. Ik bleek allergisch te zijn voor het gebruikte middel.
Nu kreeg ik drie maanden terug weer last van mijn knie. De buiten meniscus is opnieuw gescheurd. Ik twijfel nu of ik weer een ruggenprik zal nemen. Heeft iemand ervaring met een reactie op de ruggenprik en zijn er mensen die mij kunnen vertellen of de tweede ingreep gelijk is aan de eerste, of dat die wellicht zwaarder is?
Alvast bedankt voor de reacties!
Groet,
Lotte

esther | email | 14-05-2007

hoi hoi,
nou nadat alles weer goed ging (werken, autorijden en traplopen) ging ik afgelopen vrijdag door mijn knie heen. een harde krak en ik viel zo op de bank. nu kan ik pas 31 mei weer terecht. de pijn is terug met lopen en de knie staat licht scheef. iemand dit al is gehad na een knie operatie?

Sarah | 26-04-2007

Om iedereen een beetje moed te geven: vorig jaar in mei heb ik een arthroscopie ondergaan. Er is 1/4e van mijn buitenste meniscus weggehaald en het kraakbeen van mijn knieschijf is glad geschaafd.
Ik ben in september opnieuw beginnen lopen met een start-to-run systeem. Met de nodige ups en downs (kalm aan doen is de boodschap!) plan ik strakjes de 20 km door Brussel te lopen. Gisteren nog 15 km gelopen en dat ging prima!
Onthoudt zeer goed dat elke blessure anders is en dat je uw eigen weg moet zoeken. Vergeet zeker niet de oorzaak van het probleem aan te pakken: een meniscus scheurt niet zomaar en kraakbeen geraakt niet zomaar geÔrriteerd. Artsen-specialisten hebben hier niet altijd oog voor.

Christoph | 25-04-2007

Hoi, ik heb gisteren een kijkoperatie ondergaan en daarbij hebben ze m'n meniscus ook hersteld. Boven men knie is het wel nog heel dik en ik kan men been ook nog niet 100% strekken, is dit normaal? Ze hebben ook ontdekt dat men kruisbanden ook gescheurd zijn, hiervoor moet ik binnen 4 weken +- terug het ziekenhuis binnen om daaraan geopereerd te worden. & uiteraard mag ik 8 maanden niet voetballen, dit is wel erg moeilijk om te verwerken. Maarja...

esther | email | 13-04-2007

hoi hoi, ik ben goede vrijdag onder het mes gegaan en nu eindelijk mijn tweede dag zonder krukken. echter alleen binnenshuis buiten is nog lastig met stoeptegels enz. ik mag nog niet werken of autorijden. ik werk namelijkin een winkel en moet de hele dag lopen.maar ik kan nu al zeggen het gaat goed dus genieten van het mooie weer en rustig aan alles weer opbouwen. mijn ichaam geeft vanzelf aan wanneer ik moet stoppen. dus ook mijn tip. let op de signalen en je hebt maar twee benen en daar moet je nog heel lang mee. succes allemaal! grtjs esther

Dick de Graaff | email | 12-04-2007

Hoi, 1 febr geholpen aan binnen en buitenmeniscus allebei stukje weggeknipt, ben nu meer als 2 maanden verder kan alles doen behalve hardlopen.
De knie is nog steeds een beetje dik en af en toe krijg ik steken aan de voorkant van de knie net onder de knieschijf, hebben meer mensen daar last van??
Verders iedereen beterschap
Gr Dick

Loes | email | 05-04-2007

Hoi allemaal,
Ik ben 8 dagen geleden aan mijn buitenmeniscus geopereerd in Lausanne,waar ik woon.Ik heb 2 dagen in het ziekenhuis gelegen en moest mijn knie de dag van de operatie al belasten,ben de volgende dag zonder stokken naar huis gegaan,nu 8 dagen later loop ik aardig goed.zonder mank te lopen,de 4de dag kon ik weer autorijden.Het voelt nog trekkerig in mijn knie en heb soms last van mijn knieschijf bij het opstaan.In bed is mijn knie eigenlijk nog het gevoeligst,maar een kussen tussen mijn knieŽn is de oplossing.Ik heb ook een kyste in mijn knieholte,maar die zou als alles goed gaat vanzelf weggaan.De oorzaak van die kyste is weggenomen.Al bij al is die operatie en de naweŽn ervan erg meegevallen.

Loes | email | 05-04-2007

Hoi allemaal,
Ik ben 8 dagen geleden aan mijn buitenmeniscus geopereerd in Lausanne,waar ik woon.Ik heb 2 dagen in het ziekenhuis gelegen en moest mijn knie de dag van de operatie al belasten,ben de volgende dag zonder stokken naar huis gegaan,nu 8 dagen later loop ik aardig goed.zonder mank te lopen,de 4de dag kon ik weer autorijden.Het voelt nog trekkerig in mijn knie en heb soms last van mijn knieschijf bij het opstaan.In bed is mijn knie eigenlijk nog het gevoeligst,maar een kussen tussen mijn knieŽn is de oplossing.Ik heb ook een kyste in mijn knieholte,maar die zou als alles goed gaat vanzelf weggaan.De oorzaak van die kyste is weggenomen.Al bij al is die operatie en de naweŽn ervan erg meegevallen.

miranda | email | 04-04-2007

Hoi allemaal het is nu bij mij 2 maanden geleden dat ik een kijkoperatie heb ondergaan,van mijn binneneniscus.En nu gaat het eindelijk echt goed het herstel duurde echt wel lang vond ik.Ik dacht zelf dat het niet meer goed kwam,kan nu weer lekker fietsen ook met tegenwind en kan weer rennen dat kon ik allemaal niet ,het herstel is dus echt verschillend bij de een of bij de ander.Ik kan nu ook zeggen dat de operatie heeft geholpen want daarvoor had ik al pijn met lopen en fietsen en nu niet meer.het herstel gaat in kleine beetjes vooruit.Dus heb geduld mensen.komt wel goed.

Erwin | email | 03-04-2007

Nu 3 weken na de operatie.
Herstel gaat nog zeer voorspoedig.Kan eigenlijk weer alles behalve "Hardlopen"
Maar fietsen,fitness,werken geen probleem.
Heb ff op de loopband gestaanaar dan voel je het al vlug in de knie.
Op de crosstrainer geen enkel probleem,zojuist 20 min op gestaan.
Alleen de bult met vocht in de knieholte wordt niet kleiner.Moet van de Fysio veel stabilisatie/evenwichts oefeningen doen.
Merk dan wel dat het nog niet helemaal genezen is.Maar alles bij elkaar zeer tevreden over het herstel

Nila | email | 02-04-2007

Hoi allemaal,
heb op 27 maart een kijkoperatie ondergaan.Binnen meniscus(grote deel) linkerknie is verwijderd.Vandaag dag 6 na operatie loop ik met 2 krukken.Kan niet zonder lopen.Knie is dik en voelt raar aan.Heb pijn bij slapen en opstaan.Doe heel rustig aan.Heb begrepen dan men bij te veel lopen en overbelasting laterlast krijg van slijtage.Mijn advies aan allen: luister naar je lichaam en doe rustig aan.Ieder mens reageert anders op alles v.b. op medicijnen, voedsel en ook operatie's.Het komt wel goed.Het heeft zijn tijd nodig.Groetjes en heel veel sterkte en beterschap

Jos Hamers | email | 31-03-2007

hallo,ik heb 2 weken geleden een mri scan gehad nadat ik 9 behandelingen fisio heb gehad. Klachten binnenkant knie. Gisteren de uitslag .Ik heb een scheurtje aan de binnenkant van de meniscus. Moet 2 mei naar orhipeed van daar uit wordt operatie gepland. Ik zie dat het herstel heel wisselend is. Mijn huisarts zei me dat hij al na 4 weken weer op de tennisbaan stond.
hoi, jos

Jos Hamers | email | 31-03-2007

hallo,ik heb 2 weken geleden een mri scan gehad nadat ik 9 behandelingen fisio heb gehad. Klachten binnenkant knie. Gisteren de uitslag .Ik heb een scheurtje aan de binnenkant van de meniscus. Moet 2 mei naar orhipeed van daar uit wordt operatie gepland. Ik zie dat het herstel heel wisselend is. Mijn huisarts zei me dat hij al na 4 weken weer op de tennisbaan stond.
hoi, jos

TS | email | 29-03-2007

Kheb 5,5 week terug een operatie aan m'n laterale meniscus gehad. 20% is verwijderd. Ik kon na twee dagen er alweer een beetje op steunen en deze week zelfs al twee keer hard gelopen.

Ik heb alleen nog een beetje pijn op de plaatsen waar ze de incisies hebben gemaakt. Weet iemand ook hoelang het duurt voordat dat wegtrekt?

Ron | email | 27-03-2007

hallo Ben, ik ben ook niet doorgestruurt naar de fysio ik moet wachten tot na de de controlle 10 april tot die tijd geen fysio tot mijn grote verbazing voel me er goed genoeg voor maar goed ze zullen het niet voor niets zeggen.
groeten Ron

Ron | email | 26-03-2007

hallo allemaal misschien is het ook wel te optimistisch om te zeggen dat in sommige gevallen je de zelfde dag weer op de been bent en ben er ook van overtuigt dat er veel verschillende klachten en het voor iedereen anders is maar ik begrijp het standpunt van Erwin wel er zijn heel veel mensen die misschien wel al een lange tijd onnodig met pijn lopen wat misschien in een paar weken te verhelpen is tja dan dit nog even voor Ester over het uitleggen wat je precies voelt ook dat zal voor iedereen verschillend zijn het was bij mij van dag tot dag verschillend van pijn in de knieholte tot steken aan de buiten kant heb daar in het begin wel goede medecatie voor gehad waar je niet suf van wordt arthrotec 75mg misschien iets voor de mensen die nog moeten werken tot aan hun operatie heeft bij mij erg goed geholpen ik heb deze medicatie voorgeschreven gekregen in het ziekenhuis overleg het eens met je huisarts niet dat ik iedereen aan de pillen wil hebben maar het bespaart je een hoop pijn voel me vandaag weer een stukje beter dan gister en de zwelling is ook minder okee ik hou jullie op de hoogte sterkte allemaal groeten Ron

Ben | email | 26-03-2007

Hallo allemaal,
Vorige week dinsdag ben ik ook geholpen aan m'n meniscus via een kijkoperatie en ruggeprik.
Een grotere bangepoepert als ik kan er haast niet rondlopen (als ik naar een naald kijk val ik al flauw), maar het hele gebeuren is me echt 200% meegevallen. Het infuus inbrengen doet eigenlijk nog het meeste pijn (als je al van pijn kan praten). Het verdovingsprikje voel je nauwelijks en de ruggeprik al helemaal niet. Zelf was ik erg bang voor het 'dooie' gevoel im m'n benen en onderlichaam. Ook dit is reuze meegevallen. Om 08.00uur ben ik geholpen en om 12.30 was ik weer thuis. Heb geen enkele maal op krukken hoeven lopen, maar m'n knie is (nu na een week)nog steeds zeer gevoellig. De ene keer gaat het lopen makkelijker dan de andere keer. Had niet verwacht dat dit zo zou zijn. Als ik hier lees 3-6 weken herstel staat me dus nog wat te wachte. Overigens, ik ben niet doorgestuurt naar een fysio.....jullie wel allemaal?

esther | email | 26-03-2007

hoi hoi ik snap dat voor sommige het erg meevalt. de operatie dan. maar erg realistisch is hety natuurlijk niet om te zeggen ik liep al weer binnen een dag enz. enz. arttsen zeggen niet voor niets een revalidatie van 6-12 weken. tuurlijk kan het mee vallen maar maak mensen nou niet blij met een dooie mus!!! ieder geval staat op zich en Erwin jij bent volgens mij niet medisch onderlegt om te zeggen je moet als je last hebt een operatie ondergaan! jou heeft het geholpen en dat is mooi maar het blijft een medische ingreep met erg grote risico`s!

bas | 26-03-2007

hey iedereen
Heb vorige week een kijk operatie gehead.Operatie viel 100% mee maar het herstel niet.
Kan nog steeds helemaal niks.

Erwin | email | 25-03-2007

Hallo,Ik heb 2 weken geleden een kijkoperatie gehad.Meniscus zat een scheur in en voorste kruisband geheel afgescheurd.Voor de kruisband moet ik over 3 maanden terug,Bij de binnenmeniscus hebben ze een los stuk afgeknipt en de randen glad gemaakt.
Liep zonder krukken het ziekenuis uit,Dag 1 knie wat stijf kon moeilijk traplopen etc.
Dag 2 ,korte stukken gelopen,geen pijn
Dag 3 10km gefietst geen probleem
Vanaf dag 4 redelijk belast en bewogen en alleen wat vocht in de knieholte,verder geen pijn.Na anderhalve week weer lopen sjouwen met coniferen van 30 kg p/st geen probleem.Gezien het bovenstaande kan ik iedereen adviseren die veel last van de knie hebben,laat z.s.m een kijkoperatie uitvoeren Meniscus en kruisbandproblemen gaan NIET vanzelf weg !!Na operatie kan je gaan herstellen,anders loop je er over 3 jaar nog met een pijnlijke knie rond.
Ben met 41 jaar ook niet de jongste meer,maar hertsel gaat zeer snel !!
Operatie gedaan bij VIA Sana in mill.
100% tevreden

Ron | email | 25-03-2007

hallo mede lotgenoten

ik heb 2dagen geleden een kijkoperatie ondergaan de hele mediale (binnen) meniscus was over de hele lengte kapot heb vanaf half november vorig jaar erg veel pijn gehad ik zag heel erg op tegen de kijkop. en heb daarom ook voor een algehele narcose gekozen het is heel erg mee gevallen was als eerste aan de beurt half 8 en was om 1 uur weer thuis heb zogoed als geen pijn en de dikte van de knie

valt ook 100% mee ben geholpen in het vu amsterdam waar ze een fantastisch team hebben hele lieve mensen mag pas over 2 weken met fysio beginnen als het aan mij lag morgen al dus het is niet alleen alende wat je leest ik hoop dat jullie allemaal weer snel op de been zijn groeten uit amsterdam.
Ron

hennie | email | 23-03-2007

Hallo
ik sta nu op een lijst voor mijn eerste kijk operatie van mijn knie.
De orthopeed zei dat ik een gekantelde knieschijf had en nu gaan ze iets van de kapsel los maken en dat moet d druk verlagen.
Verder zei hij dat er niets aan te doen was wie heeft hier ervaring mee of heeft het zelfde.

esther | email | 20-03-2007

Hoi hoi
ik mag zes april onder het mes. voor de tweede keer. ik heb altijd geroepen dat ik niet voor mijn 30ste twee operaties wou maar mijn huisarts zei tegen mmij dat ik hier niet meer vanaf kom. kraakbeen blijft afbrokkelen en nu heb ik ook mijn binneste meniscus gescheurd. dus zit weer in de lappe mand. ik ga nu tot de operatie halve dagen werken op dagen dat ik het niet voel houdt. en nu maar afwachten ik reken op twee maanden uit de running omdat ik in een winkel werk als bedrijfsleider dus veel km per dag loop. wie weet helpt deze operatie iets langer als drie jaar!! iedereen die ook nog moet of die nu aan het revalideren is: heel veel succes en veel sterkte!! groetjes esther
ps hebben jullie ook zo`n moeite met mensen uit te leggen wat je nu precies voelt?

Marc | email | 19-03-2007

Amaai, ik moet subiet om 12.30 een kijkoperatie ondergaan. De linkerknie doet al een zestal weken pijn. Na een paar dokters (echo en foto's waarop niets te zien is) en een orthopedist, scheelt er iets an mijn linkermeniscus. geen twijfel mogelijk volgens de specialist. Wat er juist scheelt zal deze tijdens de kijkoperatie wel vaststellen en herstellen. Ik dacht dat het allemaal wel zou meevallen maar als ik nu al de commentaren lees... Wat een verschillende ervaringen. Ik veronderstel dat de post-ervaringen- en herstel afhangen van de ernst van het letsel? Ik pen die heir nog wel neer. In ieder geval, veel sterkte voor iedereen, en een spoedige genezing.

henk | email | 18-03-2007

hoi ik heb aggelopen donderdag kijk operatie gehad iedereen zei valt reuzen mee maar ik vin het echt wel tegen vallen eerste instantie dikke knie ben nu 3 dagen verder en kan weer vol belasten maar lopen is moeilijk in verband met dikte van me knie als de vordering zo door ga loop ik volgende week weer of niet ik hoop het wel gr henk

miranda | 12-03-2007

Ik heb afgelopen vrijdag gefietst met mijn dochter achterop maar tegen wind fietsen heb ik geweten,Ik heb nu weer last van.Het is nu 6 weken geleden dat ze een stukje van me binnen meniscus hebben weggehaald de binneste rand de buitenste rand zag er nog goed uit zei die.Maar ik dacht dat ik nu wel weer lekker kon gaan fietsen nee dus valt tegen,weet iemand of dit echt over gaat,ben vrijdag nog naar de orthopeed geweest en die zei dat het allemaal wel goed komt.

marco | email | 11-03-2007

hallo, ben donderdag geopereerd aan een scheurtje in binnenmeniscus. alles gevolgd op de tv en savonds zonder krukken ziekenhuis uit
volgende dag geenpijn , kon alles buigen en heb zelfs al gefietst, wel op het gemak ook wandelen gaat prima en dat al na 2 dagen. ik let wel op dat ik niets overzet want als ik pijn krijg ben je al te ver gegaan volgens de dokter. heb wel de eerste dag veel gekoeld en goed gerust, als ik nu een rondje met de hond heb gedaan doe ik erna icepack op als voorzorg. Dus totaal nog niets van pijn gehad , puur geluk misschien maar wel fijn.

anouk | email | 11-03-2007

Ik ben in oktober 2006 aan m`n binnenmeniscus geopereerd. Hij was tijdens het handballen afgescheurd. Ze hebben toen de helft weggehaald en de rest weer gehecht. M`n herstel was toen 8 weken. Nu maart 2007 heb ik nog steeds last van m`n knie. Hij gaat soms vast zitten, ik kan niet op m`n hurken zitten of door m`n knieŽn gaan. Ook als ik lang stil sta, zoals in de kroeg wordt m`n knie rood en gaat jeuken.
Ik dus terug naar de arts, hij wilde een spuit in m`n knie zetten. Ik wilde dat niet, want hij wist niet eens wat er mis was en voordat ik niks meer voelde door die spuit en nog meer beschadig. Dus op mijn verzoek een mri scan. Bleek dat het stukje meniscus wat ze achter hadden gelaten niet in orde te zijn. Op 23 maart wordt nu ook dat stukje verwijderd. Moet ik weer een kijkoperatie. De arts zei dat mijn herstel sneller zl gaan dan de vorige keer. ongeveer 4 weken. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik had namelijk de vorige keer erg veel vocht in m`n knie en kon hem vooral daarom niet buigen enz. ( komt doordat ze vocht in je knie spuiten )

Dick | 01-03-2007

hoi, ik heb 1 febr een kijkoperatie gehad,met ruggeprik,binnen en buiten meniscus stukje weggehaald,nu 4 weken later kan ik nog steeds niet normaal traplopen, fietsen en lopen gaat goed,er blijft nog steeds een beetje vocht in de knie zitten,herstel komt maar heel langzaam,meeste last de dag van en na de fysio.
ps als ik ooit weer zou moeten,altijd een ruggeprik.

chantal | 27-02-2007

Hey allemaal,
Wat een verschillende verhalen zeg. Ik heb waarschijlijk mijn mediale meniscus afgescheurd en mijn voorste kruisbanden. Ik heb vrijdag een arttrhoscopie en zal jullie laten weten hoe dat is verlopen. Sterkte allemaal met jullie herstel!

wim | email | 26-02-2007

ik heb op 12 febr eenkijkoperatie gehad in mijn linkerknie onder volledige narcose.
dat is mij goed bevallen.ik had weinig klachten en ben dus goed uit de narcose gekomen.op het ogenblik 14 dagen later kan ik nog maar met een kruk redelijk lopen,zonder kruk komt binnenkort.echter heb ik nu meer last van mijn voet alsof ik er doorheen gezakt ben zo een gekneusd gevoel. herkent iemand dit?

miranda | email | 26-02-2007

hoi ben nu 5 weken verder maar ik moet zeggen dat het nu pas de goede kant op gaat,niet veel pijn meer.Ik fiets weer een beetje ik dacht echt van nou als dit nu beter moet worden,maar het heeft tijd nodig.herstel duurt ong drie maanden,de zwelling valt nu ook mee wordt niet zo meer en de fysio gaat heel goed eindelijk.kan alleen nog niet door mijn hurken maar dat is normaal komt wel weer.en die koude voet heb ik ook niet meer.

Greet | email | 18-02-2007

Beste mensen,

Ik ben ondertssn al meer dan 3 maand geleden geopereerd aan een scheur buitenste meniscus. Zit nog altijd thuis met pijn. Al echo,radiografie, botscan, mmr laten nemen.Heb een ontsteking die maar niet wil genezen. Ben het thuis zitten beu maar heb een staand beroep en wil volledig in orde zijn. heb al 2 injecties gehad met depo_medrol, neem ontstekingsremmer(mesulid) en biocondil. Heb daarvoor al biofenac gekregen. Ik ben stilaan radeloos. De hospitaliesatieverzekering betaald maar tot 3 maand na de operatie.
Heeft hier iemand ervaring mee, ik wil terug aan de slag, ben nog maar 43 jaar. Je zou voor minder depressief worden. Herstel na 2 weken zeggen ze dan.
Groetjes greet

John | email | 14-02-2007

Interessant al die verschillende reacties. Tien jaar geleden is een scheurtje gehecht van mijn rechter binnenmeniscus. Op 40 jarige leeftijd, en dat kon alleen omdat het scheurtje zo klein was. Nu al een klein jaar steeds meer klachten en vanmorgen (10 uur 14/02/07) met een ruggeprik geopereerd. Meegekeken en de meniscus was flink kapot. Er zweefden ook wat losse stukjes en er was een ontsteking te zien (waarschijnlijk door de irritatie van de kapotte meniscus). Het zichtbare gedeelte is weggeknipt en aan het overgeblevene zijn de uitsteeksels weggeschaafd. Ik hoefde niet op krukken en loop alleen een beetje voorzichtig nu (plm 12 uur later). Bijna geen pijn, alleen van de drie wondjes. Weet uiteraard niet hoe het morgenochtend voelt, er is uiteraard nogal wat vocht achtergebleven waardoor de knie wat stijf kan/zal worden. Al met al tot nu toe enorm meegevallen dus. Ik laat nog weten hoe het verder gaat, vragen? Stuur een email.

Ada | email | 13-02-2007

Hoi Miranda,ik heb sinds een paar dagen dat ik ook een koude waas om mijn voet heen voel en vind dat bijzonder onaangenaam.Fietsen gaat met ups en downs.Moet ook rustig weer zijn.Heb een tellertje op stuur en vroeger stond hij op 23 nu op 11/12.ECHT ERG!!!!Traplopen gaat nog niet zonder vasthouden en ook niet met been recht naar voren.Het been staat ook nog steeds niet recht naast de ander.Oja wat ik nog het ergste vind is dat hij ook al een beetje versleten is.Hoop toch wel weer te kunnen skeeleren.

Ada | email | 13-02-2007

Hallo allemaal,ook ik heb een operatie gehad en wel op 11 dec 2006.Ik scheen ook al jaren te lopen met een knie die niet goed was maar heb nooit wat gemerkt.Heb zelfs een paar jaar bijna dagelijks geskeelerd.Vanaf vorig jaar mei kreeg ik opgezette benen maar mijn rechter been bleef dik en pijnlijk(scheermesjesgevoel links onder knie)en knie niet buigen/strekken waardoor lopen een crime was.Nu ben ik 6wkn verder maar heb dezelfde pijn als voorheen.Lange stukken lopen word pijnlijk.Als ik nu mijn knie buig voel ik speldenprikken.Iedereen klaagt over lang duren van herstel maar dat is toch logisch.Je hele lichaam rust op je knieen.Maar baal dat mijn conditie compleet weg is en nu een heftige rugpijn(van ruggeprik???)heb.Je heb 3/4mnd napijn zeggen ze.

Groetjes Ada

miranda | email | 08-02-2007

Heb nu 5x fysio gehad en dat valt me vies tegen,het is nu 2 weken geleden dat ik een meniscus operatie heb gehad.Heb er nog behoorlijk last van.Ik heb nu meer last dan voor de ingreep.vooral met fietsen en trap af,ik dacht dat het na 1 week de pijn minder werd.ze zeggen dat alles bij elkaar de dikte van de knie en de pijn wel 6 weken duren ,heeft iemand daar ervaring mee.

marije | email | 31-01-2007

Hoi,
Ik heb in juni 2006 een kijkoperatie gehad aan mijn kni: niets aan de hand, anatomisch perfect. Echter hierna bleef ik pijn houden, nu is er een MRI in een academisch ziekenhuis gedaan en heb ik een horizontale scheur van de mediale meniscus en kraakbeendegeneratie achter de knieschijf (ik ben 21 jaar). Iemand hier ervaring mee. Het vervolg moet ik nog horen van de chirurg.
Ben wel blij dat er na al die tijd van: geen afwijkingen er nu toch wat blijkt te zijn. Je begint zo aan jezelf te twijfelen

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over