hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts ťn de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd Šls er een operatie komt?

Harrie | email | 23-10-2009

Hallo,
zes weken geleden heb ik een kijkoperatie gehad aan de binnenmeniscus. De verdoving was middels een ruggeprik. Na de operatie geen pijn gehad en heb de krukken ongebruikt weer terug gebracht. Dinsdag ben ik geopereerd en op maandag ben ik weer begonnen met werken. Na een week ben ik volledig gaan werken(40 uur).
Het is, mijns inziens, het beste om het been zo snel mogelijk weer te belasten. De doorbloeding komt snel weer op gang en ook je spieren verslappen niet te erg. Dit betekend idd dat je soms even moet door bijten.
Nu zes weken later voel ik nog af en toe wat aan de binnenkant van de knie. Dit herstel is normaal en zal na verloop van tijd afnemen.
Succes allemaal!

Hans | email | 09-10-2009

Beste Marina

Uiteraard verschilt de ervaring van persoon tot persoon.
Ik heb 1 dag volstrakte rust gehouden en ben de 2e dag voorzichtig gaan lopen, wat overigens mocht van de arts.
Wel moest ik gecontroleerd lopen om doorklappen of verdraaien te voorkomen, maar na een dag of 3 liep ik weer behoorlijk en na een week alsof er niets gebeurd was.
De pijn viel overigens reuze mee, mede doordat ik de eerste dag na de operatie echt volstrekte rust genomen had.
Sterkte 12 okt

Marina Haack | email | 06-10-2009

Ik wordt 12 oktober geopereerd aan mijn meniscus en heb voor 21 oktober kaarten voor het concert van marco&friends, kan ik 9 dagen na de operatie wel weer een beetje fatsoenlijk lopen of wordt het een pijnlijke onderneming.

Amos | email | 04-10-2009

Beste Martin,
Op je vraag mbt het voetballen: Het ligt simpelweg zo dat een andere sportkeuze beter is. Rennen, springen en draaien geven dreunen op het gewricht dat voor slijtage zorgt. Mijn arts zegt dat ďje zeker moet doen in je leven wat je leuk vindtĒ, dus als je wilt voetballen dan kan dat wel gewoon, maar: de kans op slijtage is gewoon groter. Dit zou betekenen dat je in dertig jaar een nieuwe knie moet laten zetten. Ik, amper een week revaliderend, zou graag met mijn kinderen later willen kunnen lopen en rennen en spelen en ook op mijn werk gewoon goed kunnen functioneren. Voetbal verhoogt het risico op falen op deze gebieden. Daarnaast:het verzorgen van voetbaltrainingen is ook leuk! En af en toe eens mee doen met een partijtje, of met vrienden een keer in het park of op het strand: allemaal geen probleem lijkt me (al blijft er een risico op een nieuwe blessure omdat je knie nou eenmaal minder stabiel is). Maar actief een x-aantal keer per week trainen en spelen lijkt geen goed plan.
Het blijft allemaal vervelend, of erger (..), maar als je kijkt, we kijken, wat we nog allemaal wel kunnen blijft er een hoop over om gelukkig van te worden!
Succes!

Amos | email | 04-10-2009

Wat een verschillende reacties allemaal.. Moeilijk om te peilen wat nou normaal is.

Ik ben vorige week dinsdag geopereerd aan mijn linker knie: binnenmeniscus was helemaal gescheurd en is voor het grootste deel dan ook verwijderd (Diaconesse huis in Leiden). Eerste paar dagen herstel gingen aardig, maar na twee/drie dagen veel pijn in onderbeen (kuit) en bovenbeen. Knie is bovendien nog dik. Lopen met een kruk gaat zeer moeizaam en het lijkt wel of ik de hele dag met m'n been omhoog moet zitten, want als ik t naar beneden doe dan begint de pijn in knie en been weer op te zetten. Soms helpt een stukje lopen tegen de pijn, maar ook niet lang. Bovendien stoort een zeurende pijn de hele dag.

Wat denken de mensen met ervaring: Kan ik over vier dagen weer normaal lopen? Ik organiseer dan een reunieweekend in Belgie en zou graag aanwezig willen zijn.. Maar heb weinig hoop als ik kijk hoe het nu gaat, en hier lees dat sommige mensen maanden lang last hebben..

Groeten,

Amos (25)

Ben Verheij | email | 29-09-2009

Ik ben 17 augustus geopereerd aan mijn linker binnenmeniscus. Ik heb helemaal geen fysio gehad, maar stond binnen een week al weer dagelijks op de crosstrainer. Binnen 3 weken weer gaan joggen, vandaag voor de eerste keer weer een uur gejogged. Mijn linkerknie voelt nog wel anders aan als mijn rechter maar zeker niet pijnlijk. Ik moet wel zeggen dat ik tot de dag voor de opratie getrainend heb op crosstrainer en licht joggen. Volgens mijn arts heeft dat sterk bijgedragen aan het zeer vlugge en voorspoedige herstel. Ik ben blij dat ik het heb laten doen, voel me weer als herboren. Een einde aan een jaar pijnstillers slikken!!

martin | email | 28-09-2009

hey mensen, heb sinds een anderhalf jaar 95% van mijn rechter meniscus moeten laten verwijderen. klopt het dat ik nu nooit meer zou kunnen voetballen ?
voetbal is mijn passie mijn leven ben zelf 26 jaar oud. wie kan me helpen met alle informatie die jullie hebben alvast bedankt groeten martin

Iemand | email | 14-09-2009

Mensen,

misschien is dit wel om jullie een beetje gerust te stellen.

Ik heb 2 jaar geleden met mijn voetbal ,een ongelukje gehad. Voorstekruisband Ruptuur, Medialeband gescheurd, beide meniscus gescheurt, en achterste kruisband ingescheurd, en een stukje bot van me knieschijf af. Ik ben geopereerd en was na 12 maand weer helemaal gerevalideerd. en ik moet zeggen, ik heb 0,0 last van mijn Meniscus. nog wel wat van me hamstring, en spiertjes, maar goed. dat is dan ook te begrijpen. helaas na die 12 maanden, toen ik me eerste wedstrijd speelde, kon ik weer onder het mes voor me Enkel banden. Volledig afgescheurd! alle 4 de operaties, goed doorstaan, herstellen, koste me het meeste energie.
Je moet volhouden , dat wel. het is niet makkelijk, maar zorg er voor dat je lekker naar de fysio gaat. Spieren kracht opbouwen. geef het de tijd, en weest positief, dan komt alles vanzelf goed.
Ik ben nu 22 jaar en voetbal weer selectie. :D

regine putman | email | 05-09-2009

Hallo, ik heb zes weken geleden een kijkoperatie gehad aan de binnenmeniscus. Ik heb 20 kine beurten gehad maar heb nog steeds pijn. Volgens de dokter is de operatie ok maar is de pijn het gevolg van artrose en hij heeft mij voorgesteld om inspuitingen te geven met adante 25mg. Heeft iemand ervaring met deze behandeling en hoe is het resultaat.

Janette | email | 16-08-2009

Ik kwam hier kijken om een beetje steun te krijgen, ik ben 12 dagen geleden geholpen aan de buiten meniscus, en ook kraakbeen is weg gehaald. Operatie veel heel erg mee, en was 4 uur later thuis. Maar ik heb nu meer pijn als voor heen, maar dan op een andere plek, in de boven been en in de kuit. Ik dacht na een paar weken complete hersteld te zijn, maar van het lezen van de verhalen hier ben ik echt niet vrolijk van geworden. Morgen komt therapeut weer, en ga ik met haar bespreken wat haar ervaringen zijn.

Ik wens ieder heel veel stekte toe.

sven | 24-07-2009

Caroline | 19-07-2009

Ik loop al vanaf februari met een ingescheurde kruisband + ingescheurde meniscus. Dokter zei: gaat wel over, maar dat ging het dus niet. Afgelopen maandag MRI-scan laten maken die uitwees dat beiden ingescheurd zijn. Ik krijg over ongeveer vijf weken een kijkoperatie waarin mijn meniscus wordt gerepareerd. Het is nog onbekend of het gehecht wordt of dat er een stukje wordt verwijderd. Aan mijn kruisband wordt verder niets gedaan.
Herstel verschilt dus nogal per persoon begrijp ik? Ik wil graag snel weer voetballen, dus ik hoop er toch wel snel vanaf te zijn.

hoi Caroline
ik ben gisteren geopereerd aan m'n meniscus, er is een stukje van m'n meniscus verwijderd en het verloopt prima, geen pijnklachte meer na de operatie. De ruggeprik vind ik een echte aanrader ook al vrees je voor naalden, ik had gekoze voor een ruggeprik en dit is me goed bevalle, de prik gaf geen pijn, alleen een klein steekje meer niet, voordeel: je bent bij kennis en je kunt alles zien wat de dokter doet.

het lijkt me erg bale dat je kruisbanden zijn ingescheurd. Tip: begins niet te vroeg want als je ze afscheurd lig je er meestal rond de 9 maanden uit.

groeten
sven

Jos | email | 23-07-2009

Hallo,

Exact een maand na de meniscusoperatie ga ik vanmiddag met met fysio een stresstest doen op de loopband.
Ik verwonder mezelf ook wel een beetje over het snelle herstel, maar iedereen kijkt ervanop.
Fietsen en gewichten ging reeds na 1 week al weer echt goed, het is dan ook aan te bevelen om vooraf al met een fysio te trainen zodat de conditie van je beenspieren al optimaal zijn voor de operatie, het zorgt mijns inziens ook voor een beter en sneller herstel

Caroline | 19-07-2009

Ik loop al vanaf februari met een ingescheurde kruisband + ingescheurde meniscus. Dokter zei: gaat wel over, maar dat ging het dus niet. Afgelopen maandag MRI-scan laten maken die uitwees dat beiden ingescheurd zijn. Ik krijg over ongeveer vijf weken een kijkoperatie waarin mijn meniscus wordt gerepareerd. Het is nog onbekend of het gehecht wordt of dat er een stukje wordt verwijderd. Aan mijn kruisband wordt verder niets gedaan.
Herstel verschilt dus nogal per persoon begrijp ik? Ik wil graag snel weer voetballen, dus ik hoop er toch wel snel vanaf te zijn.

Dick | 16-07-2009

Hallo allemaal,

4 weken geleden een kijkoperatie gehad, een stukje van de binnenmeniscus is weggehaald van mijn rechter knie. Revalidatie verloopt zeer voorspoedig, kan weliswaar nog niet voetballen en hardlopen. Daarentegen kan ik wel spinning of rpm.

Teus (53 jaar) | email | 04-07-2009

Afgelopen dinsdag aan mijn binnen meniscus geholpen (scheurtje) met een kijkoperatie en ruggeprik. Na anderhalve dag al zonder krukken gelopen, maar dat was iets te snel, de knie werd me iets te dik.
Vanaf dag 1 kon ik mijn knie al weer volledig buigen en strekken (had ik zeker niet verwacht). Gisteren bij de fysiotherapeut geweest. Die kon niets voor me doen, dan alleen me afremmen, zoals ze zei. Vanaf gisteren, vrijdag, loop ik geheel zonder krukken, maar zit ik wel uit voorzorg van tijd tot tijd met mijn been omhoog. Maandag ga ik weer aan het werk.
Hardlopen wordt toch wel afgeraden de eerste vier tot zes weken. Langzaam opbouwen en je eigen pijngrens in de gaten houden.

ria tessers | email | 01-07-2009

beste mensen
Drie weken geleden onder narcose is er een stukje van mijn buiten meniscus gehaald en de binnenkant van het kraakbeen onder de knieschijf gepolijst.
Bij ging het herstel snel. Ik fiets alweer 30 minuten zonder pijn. Na de operatie gelijk oefeningen gedaan. Na drie dagen moest ik al bij de orthopeed terug komen. De hechtingen gingen er toen ook al uit. Je ziet haast niks meer van. Mijn knie kan ik nog niet helemaal strekken en af en toe tintelt het nog wel. Maar de erge pijn waar ik anderhalf jaar meegelopen heb is weggggg.
Maar ik doe nog rustig aan. Hou rust momenten. Mijn huisarts zij maar steeds tegen mij dat ik slijtage had en maar paracetamol moest slikken. Ik ben bij een hele goeie physio terecht gekomen en die vertelde meteen dat er iets met de meniscus was, Zo ging ik naar een orthopeed en met 6 weken werd ik al geopereerd. dus het kan ook heel goed gaan ik moet er wel bij zeggen dat ik altijd heelveel fiets ook voor de operatie

liesbeth | 29-06-2009

hallo, ik ben 10 dagen geleden geopereerd, onder narcose, heel fijn geen last van de hele toestand, heb nog steeds veel last mijn knie is heel stijf en buigmoment is heel pijnlijk. Dacht dat het sneller zou gaan. va de wonden geen last gehad, maar lopen gaat moeilijk, moet op gang komen zeg maar.

De Gucht Isabel | email | 20-06-2009

Beste allemaal,

Ik word binnen 2 weken geopereerd aan mijn binnenmeniscus. Ik word geholpen in het buitenland BelgiŽ. Ik ben op mijn dood voor naalden en wil weten hoe dus een narcose in zijn werk gaat, want de ruggenprik is voor mij al een doodlopend onderwerp en wil er ook niet eens iets over horen haha. Graag even een e-mail zou fijn zijn met informatie hierover maar ervaringen zou fijner zijn.

yamaha463@hotmail.com
Gr. Caroline

Beste Caroline,

Narcose houdt in: Jammer genoeg voor jou, maar ze steken een naald in je arm. Door deze naald houden ze je onder narcose. dit is effen een steekje maar valt best mee. De mensen rondom spreken tegen je en voor je het weet wordt je wakker en ben je geopereerd. Dus ineens val je in slaap dus geen probleem van maken. Ik ben op 25 mei geopereerd aan buitenste meniscus aan rechterknie. Geen zorgen maken. Voor niets nodig. Alles komt in orde.

Groeten

Isabel

Kai | email | 14-06-2009

Ben dinsdag 9 juni geholpen aan mijn binnenmeniscus van mn linker knie. Bij deze operatie hebben ze vrij veel weggehaald van mn meniscus. Het is nu zaterdag en kan al redelijk lopen binnenshuis! De knie is nog vrij dik, en hoop dat ik door beweging het er snel uit krijg. Hopelijk kan ik deze lijn voortzetten en snel revalideren. Succes aan alle mensen die bezig zijn met revalideren!

Caroline | email | 08-06-2009

Beste allemaal,

Ik word binnen 2 weken geopereerd aan mijn binnenmeniscus. Ik word geholpen in het buitenland BelgiŽ. Ik ben op mijn dood voor naalden en wil weten hoe dus een narcose in zijn werk gaat, want de ruggenprik is voor mij al een doodlopend onderwerp en wil er ook niet eens iets over horen haha. Graag even een e-mail zou fijn zijn met informatie hierover maar ervaringen zou fijner zijn.

yamaha463@hotmail.com
Gr. Caroline

dennis | 04-06-2009

wat ik ben vergeten te melden is dat ik nogsteeds me knie niet helemaal kan buigen. weet iemand nou wanneer dat weer wel kan want ik word er echt schijtziek van

dennis | 04-06-2009

fuck it strakss kan ik in de zomervakantie ook nog niet voetballen. opdonderen, het gaat veel te sloom, kut blessure

dennis | 04-06-2009

ik ben 14 en ik heb godverdomme nu al me meniscus gescheurd. ik ben nu 2 maanden gelede geopereerd maar ik kan godverdomme nog steeds niet voetballen. inmiddels is hert seizoen al afgelopen en heb het hele 2e deel van de competitie niks kunnen doen. kut streek. ik word echt gek hier. ik heb nu gewoon schijt en ga weer voetballen. op donderen

T | 03-06-2009

Hoi,vandaag naar de dokter geweest,en volgende week naar de orthopeet,voor de buitenmeniscus.Stel dat het niet goed is,wat is de wachttijg voor de operatie.

Amber | email | 24-04-2009

Hey ,
Ik heb ook een maand geleden een kijkoperatie aan mijn miniscus laten doen en ik moet zeggen ik beklaag het mij niet meer . Moest ik van jou zijn zou ik het doen want ik heb er al 3 weken een half al geen last meer van . IK zou zeggen DOE HET je word toch verdooft kom op het lukt wel ik duim voor jou ! ! ! Daaaaaaaaaaag en veel sucses bij de dokter .

ik | 21-04-2009

vervolg, ik loop alweer zonder krukken. en heb vandaag alweer 10 min gefietst zonder pijn. het gaat super

chris | 18-04-2009

sorry teksten staan verkeerd om

CHRIS | 18-04-2009

Het is geen grote ingreep en het gaat toch vrijwel altijd direct goed .
maar als de klachten nu nog niet zo hevig zijn en niet je dagelijkse dingen beinvloed zou ik het gewoon nog even aankijken.

Ik weet niet of er al een orthopeed na heeft gekeken maar bij ons wordt vaak nadat er een foto is gemaakt eerst eenprik gegeven.Ik weet dat veel mensen nogal afwijzend staan tegenover een corticosteroiden prik maar eenmalig zo een prik kan geen kwaad.De knie krijgt dan de gelegenheid als het om een onstekingsreactie gaat om even tot rust te komen.Verminderen de klachten hier niet door dan kan je altijd overwegen om een meniscus operatie te laten uitvoeren.

In principe moet je na 2 weken weer normaal kunnen functioneren en sporten,door de knieen buigen traplopen heeft toch vaak wel wat langer de tijd nodig ,zo een week of 6.

Wat betreft hat hardlopen moet je dat na een week op 6 weer rustig opbouwen en gaat eht bij de meeste daarna gewoon weer goed.

SUCCES

SUCCES

chris | 18-04-2009

ik werk op een orthopedische kliniek waar veel kijkoperaties worden uitgevoerd.DE ervaring is dat 9 van de 10 mensen gelijk verbetering zien en dat de andere wat langer de tijd nodig hebben.Vaak komt dat ook omdat bij deze mensen vaak wat meer is gedaan dan bij die andere mensen.Een van de andere oorzaken is ook de leeftijd,bij jongere mensen is het allemaal nog wat soepeler en minder versleten waardoor je ook eerder hersteld en minder klachten heb.Bij deze groep mensen zie je ook vaak dat het probleem ook vaak acuut of korter bestaat dan bij de oudere mensen waar de klacht al veel langer bestaat bijv door slijtage.

vervolg

JŲpke | email | 18-04-2009

Beste allemaal,

Ik heb denk ik- al een 1/2 jaar een gescheurde meniscus. Deze week MRI-scan gehad en bevestigd! Nu moet ik geopereerd worden.
Echter ik loop al een half jaar met dezelfde klachten en het gaat redelijk. Wat zeurende pijn aan de buitenzxijde van de knie. In het begin vochtproblemen maar dat is er nu ook niet meer. Ik heb tijdens het rennen nagenoeg geen last. Ik kan de knie iets minder buigen. Als ik al de nadelen op deze site lees na een operatie denk ik er over om nog maar te wachten met de operatie. De klachten zijn te overzien vind ik.
Ik loop nu minimaal 3 per week (40 km. totaal) en loop vaak wedstrijden. Ik ben 52 jaar.
Kan het kwaad /wat zijn de consequenties als ik wacht met de operatie tot de klachten toenemen?

ik | 17-04-2009

hallo, ben woensdag behandeld. stuk van de binnenminscus afgeknipt en kraakbeen weggehaaald. rugenprik ging helemaal mis het sloeg ook naar boven had namelijk twee prikken gehad. gevolg verdooft tot aan de nek en paniek had geen lucht meer ben toen weggemmaakt. dus dat nooit meer. nu de volgendedag al bij de fysio knie was goed niet echt dik mag al zonder krukken lopen binnenhuis, voel geen pijn
wordt vervolgt.
gr ik

Rennie | email | 04-04-2009

Hallo,
ik ben dacht ik ook een van de pechvogels.
6 weken geleden aan de binnen en buitenmeniscus geopereerd. Dacht dat ik met 2 a 3 weken goed zou kunnen lopen. Niet dus, Ik loop buiten nog met 1 stok, maar kan niet ver lopen (100 m) zonder pijn. Binnen wel zonder stokken. Ik heb 2 x per week therapie en ga regelmatig op de hometrainer. Maar kan de knie ook niet strekken en hij is nog vaak dik en stijf.
Heb ook helemaal geen voorlichting gehad, wat de consequenties zijn van zo'n operatie. Het woord "kijkoperatie"is erg bedriegelijk ! half mei weer naar de orthopeed. Ik hoop dat ik dan weer normaal kan lopen. Ben het goed zat.
Ik ben 67 jaar, zou het daaraan liggen ?
Het roost een beetje, dat ik niet de enige ben.

vogelenzang | email | 22-03-2009

Ik ben 30 okt geholpen aan mijn binnenminicus, met een kijkoperatie is die hlemaal weggehaald, ik werk in de horeca,ik heb heel veel pijn gehad! en noch is het moeilijk met lang staan en lopen, ikdenk dat het niet meer goed komt, ik ben zestig, dus de horeca kan ik wel vergeten, de arbo arts vondt dat ook! nu vraag ik me af wat nu!!!!!!!!.

jos | 20-03-2009

hoi,

ik was door een nachtspalk mijn hielspoor wel kwijtgeraakt, maar door buikslapen had mijn knie ee opduvel gekregen en was hij dik en liep ik intussen mank en met name de meniscus gaf problemen.

van de fysio krachttraining gekregen om de balans tussen li en re te herstellen en weer op twee benen te leren lopen.

De startoefening is zeer pijnlijk: 20x op de onderste tree op ťťn been, door de knie zakken en zachtjes met de hiel van de ander voet de grond aantikken, dan van been wisselen, dan 1 min. rust en dan nog 2x alles (de andere 4 oefeningen waarvan 3 met 13 kg belasting zijn minder), maar als ik ze een dag oversla is de knie pijnlijk de hele dag het buigen bij bijv traplopen.

ik ben een vrouw van 50jr. Ik heb bij de fysio 1x op de loopband gelopen, maar na 5 min ga ik weer manken, dus ik mag wel intervallen van 3 min en tussen in wandelen.
en straks na een paar week weer verder kijken. als de pijn niet afzwakt moest ik naar de orthopeed voor een kijkoperatie, maar dat is nu gelukkig niet meer nodig.

jos

Tosca Swinkels | email | 12-03-2009

Hallo, ik ben 3 dagen geleden aan de binnen en buitenmeniscus geopereerd, en de binnenkant van de knieschijf is behandeld. Ik heb nu immense spierpijn in mijn kuit, wat vlgs de fysio aan operatievocht kan liggen. Geen trombose vlgs de huisarts. Maar ik loop zonder probleem in huis zonder krukken, buiten rustigaan met 1 kruk, en ik kan jubelen dat mijn pijn in de knie nu al weg is. Ik heb al wel 6 maanden met veel pijn doorgelopen en ben zo blij dat ik deze operatie heb doorgezet. Er zijn dus zeer positieve ervaringen!!!!

peter | email | 17-02-2009

in 1995 is 30%van mijn binnenmeniscus verwijderd (links)
De orthopeed adviseerde d.m.v. spieren aanspannen de quadriceps teversterken ter stabilisereing van het gewridht. Alleen aanspannen, vooral niet belasten.....
Toen na 3/4 weken er nog steeds vocht in kwam, nam ik contact op met defysiotherapeut van Feyenoord. Hij zei: Tja, je doet er ook weinig mee.....Hij stelde danook dat ZIJN praktijk anders is dan die van een orthopeed.
ZIJN advies(dat ik met succes)heb opgevolgd: Bij het zittend op een stoel aanspannen van je quadriceps door je been te strekken, hang je 15 kg (!) lood aan je voet. Lijkt spartaans,maar het werkte perfect.Na drie weken rende ik weer...

Marco | email | 15-02-2009

Op 7-01-2009 ben ik geopereerd aan mijn binnen meniscus.
Er is een stukje van van de binnen meniscus verwijderd.
De eerste week heb ik met krukken gelopen maar ben al vrij snel gewoon zonder krukken gaan lopen.
Het is bij mij heel wisselend de ene dag is het goed en de andere is het helemaal niks. Ik heb nog last van ppijn onder mijn knieschijf en ik ben nog heel beperkt in het buigen.
Ga twee keer per week naar de fysio en deze week (16-02) ga ik proberen toch te fietsen om te kijken of het zo wat soepeler gaat worden.

Marco

Ingrid | email | 10-02-2009

Ik voel me helemaal gerustgesteld, nu ik al deze verhalen lees....het ligt niet aan mij !! Ik ben een van de pechvogels, waarvan het herstel langzaam verloopt. Ik had gehoopt na 3 weken weer te kunnen gaan doen wat ik mocht; ben dus ook weer gewoon gaan werken (in de zorg= lopen) Nu heb ik me opnieuw ziek moeten melden vanwege toenemende (!) pijn en nu aan mijn buitenste knieband. Overbelasting??
1 december 2008 ben ik geholpen aan de binnenmeniscus.
Als je de indruk krijgt dat het een peuleschilletje is zo'n OK, dan vind je het ook niet vreemd dat je nauwelijks info krijgt over de revalidatie erna. Ik ben te vroeg begonnen met werken, weet ik nu. Nam mijn pijnstillers mee en op het laatst zelfs weer krukken....
Ik kan nog steeds mijn knie niet volledig strekken, mijn spierkracht is beduidend lager en het oefenenen geeft een branderige pijn aan mijn buitenknie.
Wat moet je nu? Meer oefenen, meer rusten?
Ik heb weer een afspraak bij de orthopeed gemaakt. Hem heb ik na de OK niet meer gezien en kan pas eind feb. terecht met mijn vragen. Bah!

zwemband | 04-02-2009

Ik ben zo'n 8 weken geleden geopereerd aan binnenmeniscus.
Het gaat nu best heel goed, en ik kon na 6 weken weer hele dagen (staand) werken.
Was altijd fanatiek hardloopster,liep al een jaar of 8 40km pw., maar nu dus al 3 maanden niet meer... ik ga binnekort met 5 min. beginnen! ; )
Ik raad wel aan rustig te beginnen....

DaniŽlle | email | 02-02-2009

Ik ben 5 weken geleden geopereerd aan mn meniscus, 50% is weggehaald en ik had ook een cyste door die meniscusscheur en die hebben ze leeggezogen.
Ik kan nu wel gewoon weer lopen, de eerste 2 weken kon ik dat niet, had veel pijn.
Hardlopen lukt me nog niet, 10 meter ofzo en dan doet het al pijn.
Ook zak ik zo'n 2 Š 3 keer per dag door mn knie heen naar achter, heel apart.
Weet niet of dat normaal is, maar ik kijk het nog maar even aan.
Als ik dat heb gehad doet het zo'n tien minuten pijn, daarna is het weer over. Iemand dit ook gehad?
Deze week ga ik weer beginnen met sporten, mijn hele conditie is weg. Zal m'n been ook weer moeten trainen, die is nu super slap.
Operatie is me wel meegevallen. Was wel leuk om mee te kunnen kijken, had ruggenprik. Van die prik voel je bijna niks.
Alleen het herstel valt me dan wel weer tegen.

Louis | email | 02-02-2009

Dag allemaal,
Ben 59 en op 12 dec 2008 geopereerd aan de rechterknie. 30 % van de meniscus is weggenomen.Na de operatie ook geen enkele uitleg gekregen over oefeningen of verder verloop herstel.Zowel de huisarts als de specialist deden er nogal luchtig over. Na 7 weken kan ik nog steeds geen 100 m stappen zonder rusten.Pas na 3 en een halve week kreeg ik fysio.Dit heeft wel geholpen,maar kwam duidelijk veel te laat. Bijkomend probleem is dat mijn linkerknie door de overbelasting ook aan het begeven is,zodat ik meer strompel dan stap.Oplossing van de specialist is nu cortisone-inspuitingen, maar daar pas ik voor.Hometrainer is wel belangrijk, dus begin daar zo vlug mogelijk mee.Op de kant van een tafel gaan zitten en je been onbelast over en weer wiebelen is ook een goeie oefening.Gelukkig overkomt me dit in de wintermaanden en niet in de zomer.Uit al de vorige reacties leidt ik af dat het ofwel vlug herstelt ofwel traag herstelt.Ik denk dat het ook te maken heeft met je costitutie of de manier waarop je gebouwd bent.Kleine, stevige mensen hebben er duidelijk minder last van dan lange, magere mensen.In ieder geval veel sterkte toegewenst aan iedereen en geduld niet verliezen.

Maurice | 21-01-2009

Hoi, ik heb in november 2008 een MRI scan laten maken en er zat een 'bucket handle' scheurtje in de buitenmeniscus van mijn linker knie.

Op 17 december ben ik geopereerd door Dr Sven (anthoniushove, Leidschendam).

Ik kreeg als eerste een infuus, deze prik voelde ik meer dan de ruggenprik. De ruggenprik stelt helemaal niks voor. Je mag voorover buigen, je voelt een heel klein prikje en dan is het al klaar! Dus dat viel allemaal erg mee. Ik heb mee kunnen kijken wat ze deden binnen de knie, erg interessant.
Na 40 minuten was de operatie al klaar!
De verdoving was erg snel uitgewerkt, dus ik kon snel al het ziekenhuis verlaten.

De fysio zegt dat ik veel krachtoefeningen moet doen om het bovenbeen weer sterk te krijgen. Je kan duidelijk zien dat je gaat inleveren aan spierkracht na zo'n operatie. Het bovenbeen was veel dunner en slapper!

Het is nu 4 weken geleden en ik heb alweer op het voetbalveld kunnen hardlopen en wat ballen kunnen trappen. Bij onverwachtse bewegingen heb ik nog wel wat last. Na elke training voel ik verbetering.

Ik heb uiteindlijk een heel goed gevoel over gehouden aan de operatie en het herstel!

Manuelle | 16-01-2009

Vandaag mijn laatste bezoek gehad bij de fysiotherapeut....

Inmiddels loop ik nu op de loopband en daarnaast doe ik nog krachttraining voor mijn knie.....
Ik mag nu naar buiten van hem....om weer langzaam op te bouwen.

Ik ga voorzichting beginnen om eerst eens weer de 5km te lopen..(rustig aan opbouwen)......en dan verder met de 10 km....10 mijl etc.

Mijn conditie is gelukkig niet drastisch achteruit gegaan.....

Thomas | email | 24-12-2008

ik ben 28 november geopereerd aan een scheurtje in de meniscus van men linker knie aan de binnekant (schijnt dat de binnekant zwaarder is met herstellen dan de buiten meniscus) heb er nu na 4 weken geen echte last van maar kan men been nog niet nar men bil trekken wat wel mogelijk moet zijn straks. Ik wil uiteraard ook zo snel mogelijk weeer gas gaan geven alleen hoor ik van iedereen (fysio, mensen die er ervaring mee hebben) dat je er niet te vroeg mee moet beginnen en niet moet overbelasten aangezien dit alleen maar vertraging op gaat leveren en misschien wel vererging.

Manuelle | 23-12-2008

Ik ben weer ruim 2 weken verder.
Ik ben nog steeds bezig met "krachttraining" voor mijn knie en mag nu ook crosstraining doen.
Van mijn knie totaal geen last meer.
Als alles zo doorgaat mag ik 2 januari voor het eerst weer op de loopband. (Dit na zowat 7 maanden niet meer te hebben hard gelopen.
Mocht dit goed gaan...dan krijg ik een schema voor het opnieuw weer buiten lopen........
Ik kijk er helemaal naar uit!

Overigens het mountainbiken gaat hartstikke goed....Nog niet bezig in het veld....maar wel al sprintjes maken op het asfalt :).

Gunter | 22-12-2008

Ben vier maanden geleden geopereerd aan de mediale meniscus. Er zat een scheurtje in en de meniscus was verdraait en dat gaf pijn. Heb al lang last met de knie bij intensief sporten, maar het herstel na de operatie is soms uitzichtloos. Mijn knie geeft me veel meer last als voor de operatie en ik kan zelfs niet behoorlijk lopen, wat mij nu ook pijn in de rug oplevert. Kan nog altijd niet lopen en zelfs fietsen bezorgt me een gezwollen knie. Ik kan niet rechtopstaand fietsen en mijn knie "knaagt" voortdurend. Mijn kine raadt mij nu aan een andere arts te bezoeken, maar opereren laat ik zeker niet meer doen! Heb spijt dat ik die eerste operatie laten doen heb!

ike | email | 08-12-2008

Ik heb 2 weken geleden een kijk operatie ondergaan met het vermoeden van een scheur in de meniscus. Tijdens het kijken bleek die gelukkig goed te zijn. Er zou echter een slijmvlies ophoping zitten die ze weg hebben gehaald. Tot op de dag van vandaag hebben ze tevens het kapsel aan de binnenzijde ingeknipt. Nadat het verband er na 3 dagen af mocht kon ik helemaal niets met het been aangezien het zuper dik was. Tot 2 keer toe in de afgelopen week hebben ze bloed afgetapt uit de knie. Er zou een bloedvat geraakt zijn. Als het dinsdag weer zo is, doen ze een nieuwe kijk operatie. De betreffende arts staat goed aangeschreven en er kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Ik ben echter benieuwd of iemand anders iets soortgelijks heeft gehad en hoe te herstellen na zo'n dikke knie waarbij ik mijn been amper kan strekken en buigen op dit moment. Wordt er echt gek van als echte sportfanaat.

Manuelle | 04-12-2008

Vervolg ....

Na een weekje thuis was ik al weer naar mijn werk. Ik heb nog maar 1x per week fysio...(doe nu krachtoefeningen voor stabiliteit)...heb geen last..(alleen bij een onverwachte draaibeweging).

Morgen krijg ik te horen of ik dit weekend weer op mijn mountainbike mag..
Natuurlijk niet op terrein maar op de harde weg voor eens lekker door te trappen....

Mijn snelle genezing kwijt de fysiotherapeut aan mijn vele fietsen tot vlak voor de operatie....Ik fietste lange afstanden in een lekker snel tempo....
Het scheelt een hoop bezoekjes bij hem...(volgens hem)...

Ben ik nu een mazzelkont?? ...fantastische orhopeed? Of wat??
De jongste ben ik ook niet meer (48 jaar).

Ik lees hier andere verhalen over herstel...
Bij een eerdere kijkoperatie heb ik ook wekenlang last gehad....
Ik wens ieder veel geluk bij hun herstel!!

Manuelle | 04-12-2008

Pfff......heb ik nu mazzel??

Ik heb mijn knie afgelopen vakantie behoorlijk verdraaid tijdens het hardlopen...
Als eerste werd een kniebandblessure geconstateerd.
Helaas bleef ik last hebben en de fysiotherapeut stuurde me door naar de orthopeed.
Hardlopen had ik al die tijd niet meer gedaan, maar wel gefiets...
Ik kreeg er een hobby bij: mountainbiken.
Maar dus naar de orthopeed...
Hij dacht aan een scheurtje in de meniscus.

Samen hebben we besloten voor een kijk-operatie..

Voordat ik geopereerd zou worden moest ik al een afspraak hebben lopen bij de fysiotherapeut voor na de operatie........en wel zo snel mogelijk...

Ik ben op 11 november geopereerd...
Linkerbinnenkant meniscus lag in flarden en mijn kraakbeen is gepolijst.
Ik werd zonder krukken naar huis gestuurd.

Op 13 november naar de fysiotherapie...
Hij was behoorlijk tevreden...
Ik had geen pijn...en kon al behoorlijk zitten met gebogen knie.

Die volgende maandag erop mocht ik al op de hometrainer...Een weekje later mocht ik al gewoon buiten fietsen op mijn stadsfiets.

Frank | email | 02-12-2008

Hallo,

12 week geleden kreeg ik door een zware overtreding met voetbal last van mijn knie. Ik ben hiermee naar de eerste hulp in het UMCG in Groningen geweest. De arts zij dat ik misschien een klein scheurtje in het kapsel van de kruisband had.
Een week later weer geweest (andere arts) deze zette direct een spaak en dacht aan de meniscus. Weer een week later foto's laten maken. Een week later niks gevonden. Weer een Week later MRI scan laten maken. Toen werd mij verteld dat er misschien een scheurtje zat in mijn binnen meniscus maar zolang ik niet veel pijn had ik rustig door mocht voetballen. Week later tijdens een wedstrijd weer last van mijn knie. Ik heb toen een second opinion aangevraagd en de mri foto's meegenomen naar het ziekenhuis in Assen. De foto's werden bekeken en 2 dagen later lag ik al onder het mes.
vervolgens geopereed aan een grote scheur in de binnen meniscus, een kleine scheur in de buiten meniscus en beschadiging aan het kraakbeen. 2 keer in de week krijg ik fysiotherapie. En vanaf volgende week nog maar 1 keer. Ik heb bijna geen last gehad in het herstel. Ik mag zelfs alweer een beetje hardlopen.

nanny | 13-11-2008

hoi,

ik ben 18 augustus geopereerd..
scheurtje in binnenmeniscus linker knie en ze hebben mijn kraakbeen bij gwerkt..
operatie onder narcose viel mij reuze mee..
ook weinig tot geen oijn gehad na de operatie.. maar oowwhh wat valt het herstel tegen zeg.. zijn nu 3mnd bijna verder en heb nog steeds last met traplopen en gewoon lopen.. en vocht in mijn knie..
vond het toch beetje raar allemaal..
je word geholpen..je komt bij uit de narcose en je vind een brief op het nachtkastje waar opstaat wat ze hebben gedaan.. en dat je over 6weken maar terug moet komen voor controle.. foldertje erbij met wat oefeningen.. therapie werd totaal niet over gesproken.. kwam voor controle had geen eens de kans om te zeggen wat ik nog voelde.. orthopeed keek erna zit nog vocht in ga maar naar therapie.. ik was nog niet weer aangekleed en weg was hij..
kom bij therapeut die verteld mij dat ik wel erg laat kom.. 3 keer per week therapie..
fiets veel op hometrainer.. is goed volgens de therapeut
en eerlijk gezegt is het niks niet beter dan voor de operatie.. bah bah...

Katrien | email | 11-11-2008

Hallo,
Afgelopen vrijdag onder narcose aan binnenmenisus geopereerd en vanmorgen (dinsdag)zonder krukken alweer een eindje gelopen. Weinig tot geen pijn, wel wat van mijn rug, omdat ik nu veel meer zit :-)
Heerlijk na pijn vanaf december, nu alleen wat trekken van de operatiewondjes en wat vocht.

Laila Timp | email | 11-11-2008

Ben op 21 -08-2008 geopereerd aan gescheurde binnenmeniscus. De ruggenprik , waar ik zo tegenop zag stelde niets voor.
Nu, na bijna 3 maanden heb ik nog erg veel pijn en m'n knie is ook nog wat dik.
Ik ben 72 jaar dus daarom verloopt het herstel misschien langzaam. Mij is het erg tegengevallen.
Voor de operatie was ik er beter aan toe.
Dokter overweegt een kunstknie, maar daar moet ik niet aan denken.

Ed | email | 30-10-2008

Ben iets meer dan 2 weken terug via ruggeprik aan buiteneniscus geholpen. God, wat valt het het herstel me tegen! Knie is nog megadik en ik zit nu 's nachts dit te tikken omdat ik niet kan slapen van de pijn. Vanwege de poistieve verhalen ben ik maar niet gaan klagen anders ben je weer zo'n aansteller, maar vandaag bij nacontrole schrok de arts van de wel zeer gezwollen knie. Vandaag ook meteen voor het eerst fysio gehad en eigenlijk maar de helft van het aantal oefeningen gedaan van wat hij thuis adviseerde. Maar nu dus weer wakker liggen van de pijn. Ik stop maar meteen met die weinige oefeningen, omdat dit nog veel erger is dan voor de fysio. Op geleide van de pijn ?? 2 weken hersteld zegt men dan..mag blij zijn als ik na 6 weken naar werk kan strompelen...! Iemand ook zo'n tegenvaller of ben ik na 2 weken erg ongeduldig?

Henny | email | 28-10-2008

Hallo Gerda,
Ik denk dat het een kwestie van afwegen is. Als je meniscus gescheurd is is dat schadelijk voor je knie heb ik begrepen. Zoals ik hiervoor al schreef is het me opgevallen dat er door artsen en chirurgen erg gemakkelijk gedaan wordt over het herstel. Je moet er denk ik vanuit gaan dat het eerder maanden dan weken zal duren. (ben zelf ook over de 50) Succes met de operatie!

gerda timmer | email | 27-10-2008

ik moet woensdag geholpen worden aan mijn meniscus als ik dit lees wordt ikniet echt vrolijk.
Ben al over de 50 en doe veel aan joggen.
Hoop dat ik wel weer snelop de been ben wnat volgens de atrs stelde het niet veel voor.Maar nu twijfel ik dus wel.

Gerda

esther buis | email | 21-10-2008

hallo allemaal,

ben dit allemaal zo aan het lezen maar lees bijna dat neimand in het gips moet. heb zelf een opeartie aan de achterste minicus gehad en zit al 4 weken in het gips. heb spuiten tegen trombose super irri angezien ik een spuitfobie heb, en ebn nu al een paar dagen helemaal uitgeput van de pijn en krijg savonds keihoge koorts. al naar de ehbo geweest en die zeggen gewoon we mogen het er niet afhalen dat moet de orthopeed doen ( flut ehbo ) nu moet ik morgen gaan en hoop dat eindelijk na 4 weken het gips eraf mag ben doodop . heb zelf ook een kind wat ik lopend naar school moet brenegen en met het hele been in het gips zeer vermoeiend. dus al bij al het valt mij erg tegen op dit momnet denk ik had ik het maar nooit gedaan

Henny de Groot | email | 11-10-2008

Moet uiteraard zijn: claustrofobische mensen..........

Henny de Groot | email | 11-10-2008

Ik ben 4 weken geleden geopereerd via een kijkoperatie en ruggenprik aan binnen en buitenmeniscus rechterknie.Dacht dat ik er een paar dagen zoet mee zou zijn, niet dus. Heb nog steeds een dikke knie en onder- en bovenbeen worden ook nog regelmatig dik. Ik ben blij met deze site omdat ik veel dezelfde reakties lees. Het verbaast me dat er zo weinig voorlichting wordt gegeven over het herstel. Zelfs op het briefje dat ik meekreeg uit het ziekenhuis stond dat de zwelling na 2 weken wel over zou zijn.
Tip voor claustrofische mensen: denk 2 x na voordat je een ruggenprik neemt!!!! Ik wilde flink zijn en dacht het wel te kunnen verdragen, maar had nadat ik "verlamd" was door de prik toch echt nog een extra spuit dormicon nodig (roesje) Ik ervoer een nog grotere angst dan als ik opgesloten in een lift zit, irrationeel en had niets met angst voor de operatie te maken maar toch... wil ik nog even kwijt. Iedereen succes met herstel. Ik zal blij zijn als ik weer normaal kan lopen en rennen.

K | 22-09-2008

@ willeke wolvers.

Ik werd vlak na mijn ''val'' in het gips gezet, toen de zwelling iets minder was maar ik er nog absoluut niet op mocht lopen. Ze hadden toen nog geen MRI gemaakt en wisten ook nog niet het fijne van alles, dus vandaar dat ik toen een week in het gips moest. Toen ik de uitslag kreeg van de MRI werd ik binnen een paar dagen geopereerd, dus vlak daarvoor werd het gips eraf gehaald. Succes!

K | 22-09-2008

Ik heb afgelopen vrijdag (3 dagen terug) ook 'n kijkoperatie gehad. Wat bleek, binnenmeniscus flink gescheurd, buitenmeniscus nog flinker gescheurd en mijn voorste kruisbanden zijn helemaal doorgescheurd. Nogal heftige uitslag allemaal! Ze hebben van beide menisci een flink stuk weggehaald, waar ik erg van baal aangezien ik nog een jong meisje van 15 ben! Volgende week gaan we het over operatie 2 hebben, een kruisbandreconstructie. Dan halen ze uit mijn bovenbeen m'n hamstringpees weg, en die zetten ze vervolgens als nieuwe kruisband terug. Het is nogal wat, maar ik heb het er voor over want ik zit op hockey (speel topklasse) en ik moet er niet aan denken om daarmee te stoppen.
Ik zou een kijkoperatie altijd laten uitvoeren, je bent een paar weken uit de roulatie maar daarna heb je over het algemeen minder last.
Mijn operatie is wel tegengevallen, gezien de uitslag en het feit dat ik op de uitslaapkamer een heftige reactie op de morfine kreeg waar ze niet veel later bij hadden moeten zijn, maar het is wel zo dat ik nu natuurlijk over een lange tijd weer lekker kan hockeyen! Succes ermee.

willeke wolvers | email | 21-09-2008

hallo, na 3 1/2 maand na dat ik met stofzuigen mijn knie heb verdraaid kwamen ze erachter na een mri dat ik een gescheurde meniscus heb aan de binnenkant van mijn li.knie, nu wordt ik a.s donderdag 25 september geopereerd, ik heb nu ontzettend veel pijn en loop met 2 krukken. nu is mijn vraag, wanneer wordt je in het gips gezet?? en waarom is dit dan?? heb 2 kinderen en mijn werkt veel en zit er dus eigenlijk niet op te wachten...wie weet er meer?? alvast bedankt voor eventuele reacties!!

jolanda | email | 10-09-2008

hallo allemaal
ik ben zelf 3 juli geopereerd aan me meniscus , het is nu september en ik kan zeggen dat het nu weer goed gaat, kan aleen nog niet op me knie zitten,
mijn ervaring is wel dat een kijkoperatie niet te licht moet opvatten het heeft echt zijn tijd nodig en voordat je echt weer hersteld bent duurt echt een aantal mnd.
dus mensen zie het allemaal positief in het komt allemaal goed vroeg of laat

Marjolein | 10-09-2008

Ik ben nu 7 weken geleden geopereerd. Er zate en scheur in mijn buitenste meniscus, deze heeft de orthopeed weggeknipt. Tegen mij werd ook gezegd dat ik direct zou kunnen lopen en dat ik alles weer zou kunnen doen.
Ik heb uiteindelijk 2 weken op krukken gelopen en ben nu nog niet pijnvrij. Het herstel is mij erg tegengevallen. Alle posieve verhalen over een heel snel herstel waren bij mij niet aan de orde.
Ik heb nog soortgelijke pijnklachten als voor de operatie met uitstraling in mijn scheenbeen. Ondanks de pijn kan ik wel weer een hoop. Als de pijn over 8 weken nog niet weg is wil de orthopeed mijn gehele meniscus verwijderen. Ik denk dat ik dan een second opinion laat doen.

Bij mij overigens ook geen fysio.... Na de operatie werd ik naar huis gestuurd zonder de arts nog gezien te hebben. Na 5 weken moets ik pas weer op controle.

Anthionette | email | 08-09-2008

l.s
mijn ervaring is dat ik na 9 weken na de kijkoperatie, meniscus, nog steeds met een gezwollen knie loop. Het strekken gaat nog steeds niet helemaal( na 3 weken van ontstekingsremmers slikken,) gaat 't nu wat beter. Al met al ben ik al vanaf febr hier zoet mee. In juni de kijkoperatie( meniscus) gehad, en weken van fysio. Zijn er mensen met de zelfde ervaring. Een virale ontsteking oplopen na de kijkoperatie? Hoor 't graag

Bar | email | 02-09-2008

Hallo allemaal, valt me op dat reacties heel verschillend zijn maar nog steeds zit ik volgens mij zwaar aan de onderkant van de herstel snelheid. Heb nu 3,5 week geleden een kijk operatie gehad aan knie waarbij alleen een stukje binnen minuscus is bijgeknipt, das alles. Klein scheurtje of rafeltje. Ik loop nog steeds met een kruk! @#$%$^&*(. Is dat normaal? Heb wel eventjes zonder krukken gelopen (binnenshuis) maar vandaag weer dik en warm en pijnlijk en knie wil de hele tijd omhoog liggen. Dus strompel ik weer. Fysio pas 1 keer gehad en dat heeft me wel geholpen. (orthopeet heeft me nergens naartoe verwezen, vond geen fysio nodig, snap ik echt niet!). Het idee was dat ik na een paar dagen wel weer kon lopen, niet dus!! maar berichten van de artsen waren extreem tegenstrijdig. DE fysio is niet eens zo ontevreden over het herstel. Kan wel weer buigen maar belasten gaat niet. Past dit met jullie ervaringen??

petra | 06-08-2008

Hallo allemaal,

is er iemand die ook onder behandeling is (geweest) van dr v.d. Flier in Antoniushoeve in Den haag.
Ik laat binnenkort een mri scan maken en danvolgt er misschien een operatie
Sterkte

brie | 06-08-2008

Hoi allemaal!
Tijdje geleden heb ik een berichtje achtergelaten toen bleek dat ik een scheur in mijn meniscus heb en daardoor 2 cystes. Heb net bericht gehad dat ik eind augustus geopereerd wordt! wat is jullie ervaring met traplopen?... ik woon namelijk 2 hoog zonder lift :)
xx

Evelyn | 15-07-2008

@Jolanda, zoals je hieronder kunt lezen, is dit bij iedereen anders. Feit is wel dat je geduld moet hebben, voor jou is het nog veel te vroeg om iets te kunnen zeggen.

jolanda | email | 15-07-2008

hallo,
ik ben 3 juli jl geopereerd aan me meniscus
de kijkoperatie en de rugenprik viel me echt mee
alleen, ik had gedacht dat ik na een paar dagen eigenlijk weer alles kan doen (ben ik te ongeduldig mischien)
het is nu 15 juli en mijn knie kan ik nog niet echt buigen is dit normaal??
en hoe lang duurt het voordat je alles weer normaal kan doen. en het valt me ook op dat de mensen zoiets hebben ach joh is maar een kijkoperatie.
en kan ik ooit weer tennisen???

Rene | email | 10-07-2008

Ik ben 8 weken geleden aan de beurt geweest voor mijn binnenmeniscus. Operatie met ruggeprik ging prima. Snel weer op de been. na twee weken al de avondvierdaagse (5km) drie avonden meegelopen. Maar ik heb nog steeds last. Hardlopen, flink doortrappen op de fiets en zware dingen de trap op sjouwen voelt niet fijn en vermijd ik daarom ook. Soms voelt het ook of mijn onderbeen scheef gaat en mijn knie niet lekker wil buigen. Ik heb wel een beetje het gevoel dat het niet veel geholpen heeft. Heb dezelfde pijn als net voor de operatie. Hopelijk wordt het nog beter.....

Guus Post | email | 17-06-2008

Ik ben vandaag precies zes weken geleden aan de binnenmeniscus van mijn rechterknie geopereerd. De ingreep zelf, inclusief ruggenprik, staat in geen verhouding tot de nasleep van de kijkoperatie. Hoewel de beweeglijkheid van mijn knie de laatste week sterk is verbeterd, heb ik het idee dat de meniscus waaraan geknipt is nu nog de meeste pijn veroorzaakt. Maar goed, iets moet als laatste genezen.

Evelyn | 23-05-2008

@I
fijn, dat het goed gaat, maar nu niet overmoedig worden.

I | email | 23-05-2008

heehee,

Nou...khad scheurtje in meniscus, heb afgelopen woensdag kijkoperatie gehad en chrirug heeft het stukje was kapot was van de meniscus er uit gehaald. Het is nu vrijdag en ik kan ook al bijna zonder krukken lopen, en heb ook nergens geen last meer. Ik had ruggeprik, maar dat plekje waar de prik heeft gezeten voel ik nog wel, hebben meer mensen daar last van gehad?? Voor de rest voel k mn knie helemaal niet.

Evelyn | 28-04-2008

Ik heb nog nooit gehoord van een meniscuscyste. Ik had wel een baker's cyste in de knieholte, waarschijnlijk veroorzaakt door de meniscusscheur.
Kun je met deze vragen niet bij je arts terecht?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over