hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts én de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd áls er een operatie komt?

Jurgen vreeman | email | 23-03-2011

Hallo,

Ik ben eind oktober 2010 aan mijn knie geopereerd.
Een kijkoperatie met plaatselijke verdoving.
Op zaterdagmorgen(?!) 7 uur aanwezig.
Deel van mijn maniscus verwijderd en er was kraakbeen beschadigd.
Tijdens de operatie is mij verteld dat ze gaten moesten boren om kraakbeen/botvlies te kweken.
Resultaat: 6 weken niet belasten en nu 5 maanden later moet ik een scan laten maken omdat er iets niet goed zit.
Ik kon voor de operatie gewoon voetballen maar na de wedstrijd pijnlijke klachten.
Ook kon ik hardlopen.
Nu kan ik geen van beiden meer...

Groeten en succes aan allen Jurgen

Emmy | email | 22-03-2011

Beste mensen ben op 1maart 2011 geopereerd aan binnenmeniscus 22 maart 2011 kon ik weer lichtjes met mijn voetbal training mee trainen

Trea | email | 22-03-2011

Hallo,

Ook ik ben geopereerd aan een binnenmeniscus.
Helaas is de ruggeprik niet goed gegaan, zeuwen zijn beschadigd en ik moet opnieuw leren lopen. Heel heel veel pijn in beide benen waar de zenuwpijn zit.
Pas goed op met een ruggeprik, als er fout wordt geprikt kan de revalidatie een half jaar tot een jaar duren. Helaas zit ik nu in een rolstoel omdat de zenuwen in beide benen beschadigd zijn.

Ik hoor vaak dat mensen tevreden zijn over een ruggeprik, daarom dacht ik, dat doe ik ook.
Laat je goed voorlichten voordat je het weet zit je in een rolstoel, kun je niet werken en heb je bijna geen priveleven meer omdat dat gewoon niet kan vanwege de pijn.

Ik hoop dat ik ooit weer kan lopen/

argus | 22-03-2011

@ Jan Hofstra, ik ben er niet echt beter van geworden en heb zelfs een beetje spijt van de ingreep. Kon voortijd met de scheur nog wel 20km lopen,nu 4 maand later net 20minuten terwijl de orthopeed me bezwoer dat ik weer marathons kon lopen. Misschien ben ik wat ongeduldig wat het herstel betreft maar als ik dit van te voren had geweten. By the way de ingreep kostte de zorgmaatschappij ca 1650 eurie, een orthopeed moet er geloof ik minstens 100 per jaar doen (om zn kunde bij te houden HAHA) dus er gaat flink wat geld om met al onze wrakke knieen, maar goed dit terzijde er zullen vast wel mensen zijn waarbij het goed is gegaan. Blijf positief mensen!!!!!!!!

Jan Hofstra | email | 21-03-2011

Moet a.s. dinsdag aan mijn binnenmeniscus geopereerd worden. Heb na lopen opgezwollen knie maar niet veel pijn. Na alle verhalen die ik hier lees laat ik het wellicht niet doorgaan.

Karin | 20-03-2011

Na mijn operatie (in Belgie laten doen omdat ze me in NL niet serieus namen) zowel kraakbeen knieschijf als meniscus verwijderd. Binnen 3 maanden was ik met fysio weer aan het hardlopen. Helaas gaf de fysio verkeerde instructies waardoor ik te snel mijn trainingen opbouwde en ik aan mijn andere been een blessure heb opgelopen. Maar dus geen slechte ervaringe met meniscusoperatie

Hoopvol | email | 20-03-2011

Begin november ben ik geopereerd aan mijn binnenste meniscus. Er zat een scheurtje in. Tijdens de kijkoperatie hebben ze littekenweefsel verwijderd en het kraakbeen schoon geschraapt. Het stukje scheur dat er nog zat was al bijna genezen. Nu 4 maanden later heb ik nog steeds last van diezelfde plek, op slot schieten en veel geknak in mijn knie. Ik kan door 90 graden door de hurken en bij bijna elke stap voel ik een steek op de plek waar de pijn al zat. De fysio en chirurg zeggen dat ik ermee moet leren leven omdat het waarschijnlijk wat littekenweefsel zal zijn. Ik ga over 3 weken naar een seccond oppinion maar heeft iemand deze zelfde klachten gehad? Het is namelijk toch niet logisch dat zezelfde klachten als voor de operatie aanwezig zijn door alleen wat littekenweefsel?

Groetjes

pechvogel | email | 18-03-2011

Wat leest ik een hoop negatieve verhalen ver de operatie aan de meniscus. 7 maart ben ik aan mijn binnenste meniscus geopereerd. Loop nu al zonder krukken en dat gaat wel goed ook al is het nog niet ver. Ik kan niet wachten om weer te gaan sporten en ik heb goeie hoop dat dit ook weer gaat lukken. Donderdag ga ik voor controle maar en zelf al aan het oefenenmet spierversterkende oefeningen die je kan vinden op www.chirurgenoperatie.nl/pagina/traumatologie/arthroscopie_knie
Ik wens iedereen een goed herstel

bertels august | 18-03-2011

Beste roos
heb mij laten opereren aan rechter minicus op 15.6.2010 enkele spuiten cortisone en ficho
kan nu een beetje van alles maar te veel doen komt de pijn knagend terug en bij slapen veel ronddraaien wegens druk op knie
maar blijven hopen he ben wel 65 j

gustje

Roos | email | 17-03-2011

Ik ben 4 januari geopereerd aan een scheur in de meniscus Ik wou dat ik me nooit had laten opereren wat een hel en wat een pijn Ik kan nog niet lopen Mijn knie kan ik niet buigen of strekken Heb 2 keer in de week fysiotherapie maar er komt geen verbetering in Het is de vraag of ik ooit nog kan fietsen of normaal kan lopen Dus ik raad iedereen af om zich daaraan te laten opereren Ik was beter af voor dan na de operatie Groetjes Roos

peter. | 06-03-2011

Begin december ben ik geopereerd aan mn binnenmeniscus, De knie is lang dik geweest van het vocht. Slechts enkele keren heb ik geprobeerd te lopen maar het gaat gewoonweg nog niet, de fisio is ook verbaasd dat het nog niet beter gaat. Zelf heb ik het idee dat het komt door litteken weefsel in de knie omdat de pijn op een andere plek zit dan voorheen. Gewoon lopen en fietsen gaat redelijk maar zodra ik begin te hardlopen is het mis. De ingreep stelde niet veel voor maar het resultaat is zeer teleurstellend. Wellicht komt het door mn leeftijd (50) dat het gewoonweg langer duurt maar ik overweeg serieus om er maar mee te stoppen. Opnieuw een kijk operatie vind ik geen optie omdat ik dan weer moet herstellen. Dus alle positieve verhalen over onze knieën zijn meer dan welkom om mij weer wat moed te bezorgen.

Rita Dekker | email | 04-03-2011

Ik ben 3 januari aan een kapotte meniscus,kapotte kruisbanden en een flinke ontsteking. Ik loop na 5 weken nog steeds met krukken, nu heb ik mijn slijmbeurzen ontstoken, en krijg ik a.s maandag tehoren wat ze er aan gaan doen ik kan eigenlijk niets. Veel pijn bij elke beweging. En kan nog geen 500 meter lopen ook niet met krukken.
Groeten Rita

Karin | email | 17-02-2011

Ik ben dinsdag geopereerd aan mij linkerknie. Er was een forse scheur (bucket handle) en bijna gehele meniscus is weggeknipt. Ook bleek dat ik oud letsel had van de voorste kruisband. Maar loop nu al zonder krukken ( 2 dagen later) Knie is nog wel wat stijf en iets dikker. Ook trekken de wondjes nog. Maar voel me prima. Al met al is alles reuze meegevallen. Ik ben 53 jaar.

Ruud | email | 07-02-2011

Hoi, in mei 2008 geopereerd aan mijn binnen meniscus R.knie. Er was een stukje gescheurd en dat is er met een kijkoperatie afgeknipt. Herstel was; 1 dag op de bank, 1 dag krukken en daarna kon ik alle dagelijkse dingen weer. Na 2 weken begonnen met sporten en na 3 weken voetbal trainen (zonder echt hard tegen de bal te trappen). Na 5 weken speelde ik weer mijn eerste wedstrijd. Nu ruim 2,5 jaar later heb ik weer een gescheurde binnen meniscus, weer in mijn rechterknie. 4 maart word ik geopereerd, hoop dat het weer net zo voorspoedig gaat als vorige keer.

peet | 31-01-2011

@ Karel, mooi zo`n succesverhaal maar hou het in de gaten. Na 9 weken heb ik nog steeds vocht in de knie en kan nog steeds niet hardlopen ook mn herstel ging aanvankelijk zeer voorspoedig waardoor ik wellicht te voortvarend ben geweest mbt de belasting van de knie. Er is immers toch gesneden in gezond weefsel. Blijf op je hoede!

Karel | email | 31-01-2011

Ben afgelopen donderdag geopereerd. Er is een klein stukje meniscus weggeknipt, dit was afgescheurd. Na 1 dag krukken deze al weer teruggebracht, geen pijn, zwelling neemt zienderogen af! Natuurlijk nog eventjes afwachten, maar als het zo door gaat sta ik deze week weer in de hal te trainen (volleybal). Na alle verhalen had ik toch zoiets van: ik zie het allemaal wel. Het valt mij niet tegen. Het zeer snelle herstel kan wellicht te maken hebben met het feit dat ik voor mezelf, voor de operatie, steeds ben blijven trainen. Het is nog een beetje opgezwollen, maar stelt weinig voor. Denk dat ervaringen bij een kijkoperatie ieder voor zich zijn. Arts gaf wel aan dat mijn gewrichten er zeer goed uit zagen, geen slijtage en kruisbanden e.d. waren ook zeer goed. Fijn om te horen op je 30e en 20 jaar van veel volleybal (3 tot 4 keer in de week). Een ieder die nog moet, succes en laat het lekker op je afkomen.

Amalia | email | 26-01-2011

beste allemaal
Ben eind november aan een buiten meniscus geopereerd 1/3 weg gehaald.Eerst 2 weken met krukken gelopen,helemaal geen pijn gehad.
Ga nu 2 keer in de week naar een sport therapeut,om daar weer een goede been conditie op te bouwen.Maar heb s'avonds nog steds en dikke knie, en veel pijn aan de rechterkant van de knie.Baal er van.

G Meijer | email | 29-12-2010

Greta 29-12-2010

Ik ben op 14 december geopereerd aan binnenminiscus, het kraakbeen is schoongemaakt en er was iets slijtage. De operatie is mij meegevallen, al moest ik wel een nacht blijven vanweg een drain. Na 1 week met 2 kirukken en daarna met 1 kruk, loop ik nu (na 14 dagen zonder. Ik heb vandaag ook de tube af gedaan en ben nu wel de steun wat kwijt. De knie voelt nu al beter aan dan voor de operatie, ik kan hem ook redelijk buigen. Per ongeluk een trede van de trap nemen is nog pijnlijk,

gust | 29-12-2010

Beste peet
Het is mijn bedoeling niet om mensen bang te maken.Maar bij mij is het zo.
Nu ga ik voor 7 weken naar teneriffe en daarna zien we wel zal wel eens beteren zeker
groetjes gust

peet | 24-12-2010

@ Gust, nou je geeft de mensen wel hoop. Ik ben net drie weken terug geholpen en dacht dat het wel aardig ging. Alleen heb ik een erg onaangenaam zeurderig gevoel in de knie maar ik hoop dat dit gaat verdwijnen. Er zullen toch ook wel mensen zijn met louter goede ervaringen met betrekking tot een meniscusscheur. Mensen laat die goede ervaringen eens horen!

gust | 24-12-2010

Sommige mensen zijn er na een paar maanden vanaf en bij andere na een jaar nog pijn ik al 5 maanden pijn????

gust | 24-12-2010

Ben nu 5 maanden na kijkoperatie voor gescheurde minicus
Kan mijn knie goed plooien maar de pijn blijft op de zelfde zeer doen zeker na lang stappen ????

Frans | 12-12-2010

annatommie.nl
Eigen MRI mogelijkheden
Eigen klinieken, snelle afspraken, gespecialiceerd in keyhole knie operaties.
In en uit, goede ervaring, goede nazorg

Frans | 12-12-2010

annatommie.nl
Eigen MRI mogelijkheden
Eigen klinieken, snelle afspraken, gespecialiceerd in keyhole knie operaties.
In en uit, goede ervaring, goede nazorg

wilma | email | 30-11-2010

ik ben eind aug.met spoed geopereerd aan de binnen meniscus van de re-knie,was dubbelgeklapt,
tijdens die operatie is een Bakere cyste geknapt, heb heel veel pijn gehad na de operatie. na 3 weken kreeg ik vreselijke pijn in mijn linkerknie na 5 weken na de 1ste operatie -met spoed een MRI bleek ook de binnenmeniscus een scheur in te zitten die dubbel was geklapt, dus binnen 6 weken ben ik weer met spoed geopeerd aan mijn li-kni, dit alles is nu 6 weken geden heb ontzettend veel pijn gehad, kon bijna niets na de operatie wat wil je met 2 net geopeerde kniieen, ik loop nog steeds met krukken.gisteren op controle geweestbij de orhopeed , blijkt mij 1ste re-geopeereerde knie overbelast te zijn, dik en kapsel geiiriteerd en er weer' n injectie in gekregen, en mijn li-knie die 6 weken geleden is geopereerd, wil nog niet goed strekken heb veel pijn van littekenweefsel in die knie, al met al, ben ik nu dus al vanaf april aan t sukkelen met mijn 2 knieeen en het is nog niks, hoe lang gaat dit duren dit herstel?? ben 56 jaar en wil dolgraag weer aan t werk

Bert de Haan | email | 25-11-2010

Hallo lotgenoten. Ook ben 14 oktober jl geopereerd aan mijn linkerknie middels een kijkoperatie. Mijn binnenmeniscus was gescheurd en dubbelgeklapt. Operatie is goed verlopen.
Ik ben een week na de operatie terug gegaan omdat de knie erg dik bleef. Toen is er 130 cc oud bloed uit het gewricht gehaald.
De 1e 4 week na de operatie ging prima, totdat ik nieuwe oefeningen moest doen. (vooruitstappen met lichte druk op de knie)
Daar ging het mis en heb ik weer veel vocht boven de knie.
Mijn fysio geeft mij alleen maar oefeningen mee, maar doet verder niets d.m.v. apparatuur of zo.
Is dat normaal dat je revalideren moet met alleen maar oefeningen?

Wie kan me daar een antwoord op geven.

Gr. Bert de Haan

Rosita Wieland | email | 07-11-2010

Ik ben 8 weken geleden geopereerd aan mijn rechter binnen meniscus. Op zich dacht ik dat het goed ging (zonder fysio e.d.) het voelt nog niet zo sterk als mijn andere knie, maar ik dacht dat dat ook normaal was. Normaal lopen gaat wel gewoon goed. Nu stootte mijn man van de week per ongeluk met zijn voet tegen mijn schoen aan, waardoor mijn schoen (en dus ook mijn knie) opeens naar buiten draaide en mijn knie daardoor zo'n opsodemieter kreeg dat de tranen over mijn wangen biggelden van de pijn. Na een aantal seconden was de pijn ook weer verdwenen.
Is dit wel normaal? Voor de kijkoperatie dachten ze dat er iets mis zou zijn met de kruisbanden, alleen heb ik er na de operatie niets meer over gehoord. In het ziekenhuis zeiden ze dat alles goed was. Moet ik weer een afspraak maken of zal ik nog wachten omdat ik misschienn toch nog herstellende ben?
Ik weet het zelf niet....

Aad Rouw | email | 21-10-2010

Hallo,ik ben 14-10-2010 aan m`n rechterknie geopereerd middels een kijkoperatie,m`n binnenmeniscus was gescheurd.
Loop nu met 1 kruk door `t huis , maar ben nog niet pijnvrij.
Hoop binnen nu en twee weken weer naar de sportschool te gaan om op de loopband te gaan stappen,op naar de Circuitloop te Zandvoort.
Sterkte iedereen.

Ron | email | 12-10-2010

Hoi,

Ik ben precies een week geleden op 5 okt. In Drachten geopereerd aan de binnenmeniscus van mijn rechterknie. Was gescheurd en zat dubbelgeklapt. Operatie viel reuze mee (19 min.) en ruggenprik was peace of cake. Loop nu met 1 kruk en kleine stukjes in huis al zonder kruk. Knie voelt nog wel een beetje dik en stijf aan, dus ik koel nog 4 tot 5 keer per dag met een ice-pack. Kan het been nog niet volledig strekken en buigen, maar dat zal wel weer goed komen, denk ik. De pijnklachten die ik had zijn volledig verdwenen. Vrijdag aanstaande de eerste afspraak met de fysio. Ik hoop volgende week toch wel weer in de sportschool de draad voorzichtig te kunnen oppakken.

Jan | email | 09-10-2010

Hallo, ik ben maandag geopereerd aan mijn meniscus. Het bleek dat ie helemaal was afgescheurd aan de achterzijde, en dus hebben ze het helemaal verwijderd. Ik zou op 7 november meelopen met de NY Marathon, dus dit was wel een domper. Heb een vriend die dit vorige jaar ook heeft gehad, en die liep al na 6 dagen(buigen van de knie). Zelf zie ik dit nog niet zitten, ben nu 6 dagen verder en kan de knie nog geen 5 mm meer bewegen als maandag. Heeft iemand een idee hoelang zoiets gemiddeld duurt? Ik weet dat het ook afhangt van de operatie en de persoon zelf, maar zelf denk ik dat ik voorlopig nog niet loop.

arie | email | 08-10-2010

twee dagen geleden geholpen aan m'n meniscus (butenkant). Vanavond wandelingetje gemaakt (20 min.) zonder krukken o.i.d. Geen centje pijn. Geholpen in Enschede: PERFECT

Salvatore | email | 01-10-2010

veel verschillende ervaringen hier. zelf nu voor de 2e maal aan mn re bin meniscus geopereerd. 1e maal was peanuts. binnen no time weer aan het sporten. de 2e maal was andere koek. afgelopen 9 mrt in enschede geholpen.ruggeprik werkte uit tijdens de operatie......erg pijnlijk. heb hierdoor mn bovenbeen aangespannen tijdens operatie.heb nu op de plaats waar ze naar binnen zijn gegaan en aan de de voorzijde van mn knie nog steeds veel pijn.ben nu meer dan een half jaar verder en kan mn sport( indo vechtsport) nog steeds niet beoefenen.weet zelf niet echt goed wat ik met de situatie aan moet.
mocht ik me weer laten helpen dan echt niet meer in enschede. zijn er in nederland nog ergens echte specialisten of zijn het tegenwoordig bijna allemaal prutsers.

gust | email | 23-09-2010

na 2 maand terug naar dokter geweest en een spuit in knie gekregen.alsook terug onstekingsremmers voor 3 weken.is nu pijnloos ???? en maar afwachten zeker ben toch ook al 65 jaar

loes van den burg | email | 20-09-2010

De operatie is nu 2 weken geleden en ik moet zeggen, het valt me niet tegen. Loop nu zonder krukken en dat gaat goed.
De knie is nog wel wat dik en stijf, maar met fysiotherapie en gymnastiek, hoop ik dat het steeds beter gaat.
Dus als het zo door blijft gaan, ben ik dik tevreden....
Het scheelt natuurlijk dat ik al op leeftijd ben en niet meer hoef te sporten.

gust | email | 16-09-2010

Bij deze 20 beurten keni was de pijn telkens als er aan mijn knie een gewicht gehangen werd en moest optillen ca 50 x
alsook 15 min fietsen op hometrainer .Was veel te belastend denk ik
nu heel rustig verder doen en afwachten ???

gust | email | 16-09-2010

Ben nu 2 maand geleden geopereerd van gescheurde binnenminicus 20 x keni gevolgd en er mee gestopt had telkens nog meer pijn op zelfde plaats als vroeger?Nu laat ik alles op zijn beloop en beweeg voorzichtig en normaal maar bij het bukken en lang stilzitten voel ik nog altijd pijn en stijven knie .nieuwe afspraak gemaakt met chirug en afwachten

loes van den burg | email | 15-09-2010

ben nu een week geleden geopereerd, vanmorgen zijn de hechtingen eruit gehaald.
De knie is nog steeds dik en stijf, maar vanaf morgen krijg ik 6x fysiotherapie en 6x gym dus ik hoop dat het hierna allemaal wat soepeler wordt Ik moet nog één week met krukken en hoop dat het dan ook lukt.
Regelmatig ga in nog met m'n been omhoog op de bank, als ik te veel loop, gaat m'n knie s'nachts gloeien en kloppen, dus rustig aan.

loes van den burg | email | 10-09-2010

Het is nu de vierde dag na mijn kijkoperatie van de binnenmeniscus Ik loop nog wel met krukken, vaak ook maar met één, dat is toch prettiger met deuren openen enzo maar of dat goed is weet ik ook niet
Ik woon in Duitsland net over de grens, dus ik ben hier geholpen, maar de instructies voor de revalidatie is hier ook matig, ik heb alleen te horen gekregen, hoe de krukken te gebruiken en het geoperereerde been niet te belasten Maar wanneer mag het dan weer wel en hoelang blijft de knie nog dik en stijf, nu zal dat bij iedereen wel anders zijn, maar dat had ik toch wel willen weten, hoe lang kan zo iets duren.
Volgende week moet ik terugkomen en gaan de hechtingen eruit en hoop dan toch wel iets meer uit de voeten te kunnen.
Maar voor de rest valt het me niet tegen hoor, ik ben onder volledige narcose geholpen, dat doen ze hier standaard, het blijkt dat je na een ruggeprik langer tijd nodig hebt om weer gevoel terug te krijgen.
Ik was ook weer snel klaar, om 10 uur geholpen en om 11.30 weer in de auto.
Gelukkig hoef ik niet meer te werken, ben 63 jaar, dus mocht het allemaal wat langer duren is het voor mij niet zo'n ramp.
Sterkte allemaal !

hoi | email | 09-09-2010

hoi..
ik zo'n 3 weken geleden geopereerd aan mijn buitenmeniscus en heb ong. 8 jaar met klachten gelopen. Ik heb ong. 1 week op krukken gelopen en eigenlijk was dat niet eens nodig. het is even vervelend, maar de operatie stelt echt helemaal niets voor!
Na de tijd heb je wel wat last.. maar als het goed is heb je na de herstelperiode nergens meer last van! Het is dus WEL de moeite waard!

sterkte!

licht getint | email | 03-09-2010

Hoi

Ik ben 3 weken geleden geopereerd aan mijn buitenmeniscus. Hij was iets afgescheurd en er is een los flapje weggeknipt. Eerste week op krukken daarna kon ik enigzins lopen. Ik loop nu al 2 weken en vrij goed. Wel wordt de knie soms dik savonds en durf ik eigenlijk niet snel te draaien. Ik heb fysio waar ik de knie beweeg. Wanneer mag ik weer voetballen? Ik voel hem wel maar dat is meer door de vocht denk ik en dat hij vastzit door het niet sporten. Kan ik geen schade toebrengen als ik nu ga lopen? Ik voetbal te graag!

licht getint | email | 03-09-2010

Hoi

Ik ben 3 weken geleden geopereerd aan mijn buitenmeniscus. Hij was iets afgescheurd en er is een los flapje weggeknipt. Eerste week op krukken daarna kon ik enigzins lopen. Ik loop nu al 2 weken en vrij goed. Wel wordt de knie soms dik savonds en durf ik eigenlijk niet snel te draaien. Ik heb fysio waar ik de knie beweeg. Wanneer mag ik weer voetballen? Ik voel hem wel maar dat is meer door de vocht denk ik en dat hij vastzit door het niet sporten. Kan ik geen schade toebrengen als ik nu ga lopen? Ik voetbal te graag!

julia | email | 23-08-2010

hallo mijn man is 21 juli geopeerd aan een klein scheurtje in meniscus alle losse deeltjes weggehaald
heeft geen last meer van knie maar blijft een pijnlijk gevoel houden bovenkant voet
hij heeft wel lang met krukken gelopen voordat hij behandeld werd om de knie zoveel mogelijk te ontlasten wat kan dit zijn ..is dit een gevolg van te lang een verkeerde manier van lopen
of kan ie beter ff naar fysio????

Hender | email | 19-08-2010

Hallo, Ik ben een paar weken geleden voor de vijfde keer aan een van mijn knieen geopereerd, vier keer voor een scheur in de meniscus (twee keer links en twee keer rechts) en een keer voor een kruisband reconstructie. Na de eerste vier keer zonder al te veel problemen gerevalideerd en weer gaan voetballen. De laatste keer is een groot deel van de rechter binnenmeniscus verwijderd en na drie dagen was ik al weer aan het werk (timmerman) na vier dagen weer 50 km op de racefiets, geen probleem. Na een week of drie weer voorzichtig gaan hard lopen en wat voetballen met mijn kinderen. Alles gaat prima zolang ik maar niet te hard met de binnenkant voet tegen een bal trap, met de wreef gaat prima. Wie kan me vertellen of dit nog goed komt want ik wil de voetbal (inmiddels bij de veteranen) nog niet opgeven

Amin | email | 26-07-2010

Ik heb op 12 april 2010 een meniscus operatie gehad, er zat een scheur in me buiten meniscus 20% van de achterkant van de meniscus weggeknipt, ik ben op 15 april begonnen met me revalidatie met de fysio, ik ben nu bijna 4 maanden verder en ik voel nog steeds pijn, het voelt bijna hetzelfde als voor de operatie, ik kan wel gewoon joggen en lichte sprintjes trekken maar zodra ik wil schieten (voetbal) dan voel ik hem hevig. ik ben vorige week teruggegaan na de chirurg, die zei dat waarschijnlijk me knieschijf overbelast is door de fysio squad training die ik heb gehad, en dat het vanzelf weg trekt, ik heb daar helemaal geen vertrouwen in, want ik voel de pijn echt in de knie, het nieuwe seizoen begint bijna, ik voel me hopeloos en ben ten einde raad, kan je mij tips geven of je ervaring of iets?

hartelijk dank

Amin

Brenda | email | 24-06-2010

Mijn vader en moeder zijn beiden in Kliniek Zestienhoven Rotterdam geweest voor een meniscus operatie en lopen beiden weer als een kievit. Zelf moet ik binnenkort waarschijnlijk ook, eerst nog een MRI laten maken. Mocht ik ook een meniscus hebben, dan ga ik zonder twijfel ook naar R'dam.

Jeannette Zijlstra | email | 15-06-2010

jeannette
Ik liep al een paar weken met pijn .Het gaat wel over dacht ik,maar nee hoor het werd erger en ik kon bijna niet meer lopen.Ik bleek een baker-cyste te hebben en die is gescheurd.Ik moest rust houden en met krukken lopen.Daardoor heb ik mijn andere been overbelast en toen kwam ik in de rolstoel terecht.Met veel moeite kreeg ik gedaan om naar een orthopeed te gaan.Die maakte foto`s en ik kreeg te horen slijtage,maar niet nodig om te opereren.Ik liet hem eens goed naar mijn been kijken,wat hij nooit gedaan had.Toen was hij bereid ,er een MRI-scan van te laten maken.Veertien dagen later kreeg ik de uitslag:het was een gescheurde meniscus.Inmiddels was ik drie maanden verder na heel veel pijn gehad te hebben.Hij bood een operatie aan,maar aangezien de pijn de laatste weken aan het afnemen is,weet ik niet goed wat te doen.Ik ben net een week uit de rolstoel.Tenslotte ben ik ook nog eens 77 jaar.

Denise Deborah | email | 13-06-2010

Ik ben al 4keer in een jaar geopereerd aan mn miniskus omdat hij maar blijft schuren
heb nog altijd de zelfde pijn het heeft eigelijk helemaal niks opgelevert

letty | email | 07-05-2010

Hallo allemaal,

Ik ben 3 dagen geleden aan mijn knie geopereerd. Er is een stuk van mijn meniscus weggeknipt en had slijtage aan mijn knie, maar daar kan niets aan gedaan worden. Ook mijn knieband was slap en te dun, terwijl ik heel veel sport, dus is vreemd. Van de ruggenprik heb ik niets gevoeld. Ik loop nu ook alweer gewoon (geen krukken gehad) en heb helemaal geen napijn gehad, dus ik ben blij dat ik het gedaan heb en hoop volgende week alweer te gaan fitnessen om de knie aan te sterken. Ik lag nog met drie andere mensen op de kamer (van rond de 60 jaar) en deze mensen liepen ook allemaal zonder krukken rond. Ik denk dat we dus een hele goede arts hebben gehad.

Heel veel geluk bij jullie herstel.

Denise | 29-04-2010

Ik ben gisteren aan mijn binnenste meniscus geholpen. Deze was in de lange weg, helemaal doorgescheurd en vervolgens dubbelgeklapt. De orthopeed heeft alles weer netjes kunnen hechten. Tijdens de kijkoperatie was ook te zien dat de voorste kruisband helemaal weg was en dat er een behoorlijke scheur in het kraakbeen zat. De ruggeprik viel ontzettend mee. Het inbrengen van het infuus, deed meer zeer dan de ruggeprik! Het enige nadeel wat ik er aan ondervond, was dat de ruggeprik te sterk was en dat ik tot bijna aan mijn oksels verdoofd was.

Ik mag nu 6 weken lang, mijn knie totaal niet belasten. Wel mag ik een beetje bewegen, maar mag er totaal nog niet opstaan. Als ik dan zie dat sommigen al naar 2 weken weer lopen, dan vraag ik mij af waarom ik 6 weken niet mag belasten. Het zal uiteraard wel allemaal goed komen.

sylvia | email | 28-04-2010

hallo ik ben 1 maart aan buiten miniscus en kraakbeen sleitage achter in me knie geopereed onder hele narcose,daar vonden ze ook een gat in me bot.nu is het 28 april en heb 2 x p w fysio maar kan nog steeds slecht me knie buigen of strekken,heb veel krampen in knie scheif vooral snachts en ook lopen gaat ook nog niet zoals je normaal zou moeten .
bal hier vreselijk van hoop dat het ooit nog goed komt zo dat ik weer kan werken.
wie heeft er ook nog na 2 mnd last van en wat heb je er aan gedaan laat me aub horen
rainbow-62@live.nl

Tink | email | 26-04-2010

Ik ben op 15 april geopereerd an mijn meniscus. Het was een zooitje in mijn knie en ze hebben behoorlijk moeten vissen om alle stukjes meniscus uit mijn knie te halen.
Er is nu nog maar een klein stukje goed weefsel over. Mijn knie is na een week behoorlijk dik van het vocht, vooral als ik sta zwelt de boel op. Rust en niet teveel belasten is mij verteld. Zijn er oefeningen om het vocht sneller weg te krijgen? En is dat verstandig.

Alexandra | email | 13-04-2010

Hallo,
Ik ben op 11-01-2010 geopereerd aan mn binnenmeniscus.Vanwege injectie-fobie mocht ik een kapje voor de narcose i.p.v. een naald.De operatie was geslaagd werd mij verteld,het kapotte gedeelte(scheur+dubbelgeklapt)was verwijderd.De pijn was heftig na dat de narcose was uitgewerkt.
Zelf dacht ik na ongeveer 4 week alles weer te kunnen doen.Fout gedacht we zijn nu al 4 maand verder.Inmiddels enkele controles gehad,fisio,veel pijn,door de knie heen zakken,nieuwe MRI waar toch weer een scheur op te zien is......nu mag ik op 15 mei weerkomen de arts heeft voorgesteld om weer te opereren als er geen verbetering in zit.
Ik vind deze situatie erg moeilijk,met veel vertrouwen ging ik de eerste operatie in,maar dat is nu veranderd in : wat staat me straks te wachten als er wel een 2de operatie nodig is.
Dus wel of niet opereren?

Piet | email | 11-04-2010

Ben op 08-04-2010 geopereerd aan een gescheurde buitenmeniscus.Na 2 keer een ruggenprik eindelijk verdoofd.Het stelt echt niets voor en kon ik alles volgen wat er gebeurde.Ik heb tot nu toe geen pijn gehad en loop nog met krukken maar zou ook al zonder kunnen.Ik ben heel tevreden over de ingreep die ik in DeLairesse kliniek in Amsterdam heb ondergaan.

ivancaspel | email | 09-04-2010

en geopereerd; het een en ander weggehaald en schoon geschraapt maar niet de meniscus gelukkig.
Nog voordat de ruggenprik was uitgewerkt liep ik rond mijn bed in het ziekenhuis, weliswaar met tintelende voeten en een beetje hinkend en ik hield het amper 10 stappen vol, maar toch, moest het even proberen!

De dag na de operatie gestopt met de pijnstilling en 3 dagen later kon ik weer gewoon rechtop en goed lopen! maar snacht's pijn en wel nog steeds een heel raar gevoel in mijn knie! Is niet heel ernstig maar medicatie helpt niet, iemand een idee waar dit vandaan komt?

o, mijn knie was (en word na beweging) echt niet normaal dik, masseren helpt wel heel goed bij mij en ga 2x in de week langs bij de fysio. En gewoon blijven bewegen en gewoon doorgaan want anders gaat het nooit weg, het mag alleen geen zeer doen...

Gaat het snel weg, dat dode gevoel onderaan mijn knie en het gevoel dat hij bijna 'knapt'? Ik ben pas 1,5 week geleden geopereerd, misschien ben ik iets te ongeduldig en heb ik uberhaupt al de mazzel dat ik kan staan. Iedereen anders, sterkte!!

dimi | email | 28-03-2010

hoi allemaal,

morgen wordt ik geholpen aan een menicus
probleem, hopelijk zal alle erna spoedig verlopen.

Sylvia | email | 27-03-2010

17-2 aan laterale meniscus geopereerd, en veel los kraakbeen weggehaald .Was na 11 maanden zo blij dat ik er vanaf dacht te zijn !
Ruggeprik mislukte dus een tweede prik , hierna liep er nog meer verkeerd op de verkoever , dus voor mij geen ruggeprik meer .
Na 4 weken nog steeds veel pijn , vooral s'nachts ?? deze week verstapte ik mijzelf buiten op een steen , rare knak in mijn knie schrok me rot !! En wat blijkt , daarna gaat het plotseling een stuk beter ! S'nachts geen last meer , en ook lopen gaat veel beter ..gelukkig.
Al met al is deze operatie voor iedereen eerg wisselend , de één loopt na 2 weken goed en een ander zit er maanden mee..
Voor iedereen succes met revalideren, maar denk er niet te..makkelijk over

ivancaspel | email | 23-03-2010

Hallo allemaal,

Ik heb in augustus 2009 mijn mediale meniscus gescheurd, toen niets mee gedaan en bewust ivm met topsport (handboogschieten).
Ik word de 31ste van maart geopereerd en hoop natuurlijk op een spoedig herstel, wat je allemaal leest is heel wisselend.
Omdat de scheur er al lang zit, ik mijn knie niet helemaal kan strekken en je elke keer een 'plop' hoort als ik mijn knie buig lijkt het erop dat het een stuk van de meniscus weghalen wordt.

Wat ik iedereen kan aanraden;
Zorg dat je knie en je spieren goed in conditie zijn. Ga van te voren al een keer naar de fysiotherapeut en bespreek de oefeningen die je na de operatie moet doen. Als beide knieën even sterk zijn en je een goed spiergeheugen van je oefeningen hebt opgebouwd is je conditie beter en herstel je sneller.
Ga vooral niet te laat naar een fysiotherapeut als het lang duurt voor je weer kan lopen!

Ik hoop in ieder geval over 5 weken over het wedstrijdveld te kunnen lopen!

Martin | email | 13-03-2010

Ik ben een danser van 19 en heb inmiddels al 3 knieoperatie achter de rug(genprik). Mijn rechter is 2/3 jaar geleden behandeld en mijn linker zowel vorig jaar als dit jaar. Er zat precies een jaar tussen. De reden dat ik nog een keer moest worden geopereerd, was omdat de vorige chirurg de basis niet goed had afgewerkt. Tijdens een les voelde ik weer diezelfde pijn en ben gelijk naar een privékliniek gegaan. Daar hebben ze me binnen 2 weken kunnen helpen/opereren.. (AANRADER!) Normaal in het ziekenhuis moest ik maanden wachten. Dokter zei ook steeds: 2 weken rust, 2 weken rust. Dikke vinger, heeft niets geholpen. Nu begin ik straks aan de Rotterdamse Dansacademie en hoop ik echt op een lange (tenminste tot mijn 30e) carrière! Althans.....dat is mijn bedoeling. Slik veel glucosamine..Of veel, gewoon elke dag en daardoor krijg ik wel het gevoel soepeler te zijn!

Succes en sterkte verder!

Erica | email | 11-03-2010

Kan mij iemand vertellen of uit ervaring mede delen, waar ik in godsnaam rekening mee moet houden. Dacht ook wel weer te kunnen werken, maar dat lukt dus echt niet zolang ik geen spanning op knie kan verdragen en niet eens fatsoenlijk kan lopen. Is het verstandig om toch die krukken maar weer te gebruiken om de rest niet over te belasten en om daardoor iets natuurlijker te lopen?

Erica | email | 11-03-2010

Ik had meniscus teveel!! platte schijf (dat vonden ze vreemd) inplaats van maanvorm. Die hebben ze er even ingeknipt pf. Nu na 9 dg kan ik kleine stukjes zonder krukken en de rest vd dag is knie stijf en ligt het hoog.Oefening lukt smorgens om been te buigen en thats it.
di terug naar ZH naar de fysio voor programma. Heb veel pijn en kan geen spanning verdragen op knie, dus rechtop zitten is op puntje van stoel.

tessa de jonck | email | 06-03-2010

hallo, ik ben Tessa 17 jaar en reeds 2maal aan een binnenmeniscus geopereerd. De tweede maal hebben 3/4 van de meniscus weggehaald. Alles verliep prima na de tweede operatie, nu ongeveer 1 jaar geleden tot enkele weken geleden weer die vervelende pijn opstak. Ik doe 2x per week oefeningen bij kine gedurende 2 uur en natuurlijk lo op school, waarna bij een sprint de pijn terug opstak. De chirug sprak vorige keer al over een menaflex inplantaat in te brengen en zo de meniscus te vervangen. Heeft hier iemand ervaring mee? Moet volgende week terug mri laten nemen. De moed zakt me totaal in de schoenen na de 2 operaties in 1,5 j.tijd.

Helmer | email | 09-02-2010

Ik ben nu 2 weken geleden ook aan meniscus geholpen. Ook met prik in de rug (geniaal).
Ik ben vandaag voor het eerst weer op de fiets gestapt en begin nu langzaam weer met rustig trainen. Hopelijk krijg ik vrijdag van de dokter groen licht om weer vol aan de bak te mogen want ik heb het gevoel dat ik 10xtc pillen op heb...stuiter van de energie (normaal train ik ongeveer 40 uur per week...
Nou zet em op, pleur je krukken aan de kant en gewoon lopen en jezelf dwingen vooruitgang te boeken

A. Zwaneveld | 04-02-2010

Hallo allemaal, 2feb. geopereerd aan de binnenmeniscus. Kreeg ruggeprik voor de verdoving. Kon via scherm de operatie volgen. Prachtig om te zien. Losse stukjes werden weggehaald en meniscus weer glad gemaakt. Helemaal geen pijn gehad. Kreeg pijnstillers mee maar deze tnt niet geslikt. Heb in ziekenhuis met fysio geoefend met kruklopen. Eenmaal thuis deze niet meer aangeraakt. Lopen gaat prima.Helaas is hardlopen voor mij niet meer weggelegd. Er is ook arthrose geconstateerd wat niet zo gek is op de leeftijd van 57 jaar. Gelukkig mag ik wel weer op de racefiets.Annemieke

Lutger | email | 01-02-2010

Hallo allemaal,
Wat is normaal en wat moet je doen?

Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van hoeveel van de meniscus is verwijderd. Vraag aan je chirurg een tekening.
Een klein reepje? In dat geval kan de knie weer volledig herstellen en is er eigenlijk geen beperking in het gebruik.
Een flink stuk weg van zowel binnenste als buitenste meniscus? Dus meer dan de heft? In dat geval geeft duurbelasting een verhoogde slijtage. Qua functionaliteit mag er geen beperking optreden.
De knie gaat dan nog 20 tot 30 jaar mee zonder duurbelasting en ongeveer de helft met duurbelasting. (Marathon training gaat na 10 jaar wel problemen geven). Daarna een heel of gedeeltelijk kunstgewricht.
Net geopereerd? Dan moet je eigenlijk veel kleine bewegingen met je been maken. Wiebelen, beetje tappen etc. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk weer een bewegings geheugen voor je knie opbouwt. Na een week moet je er al wel weer op kunnen lopen en moet het ongemak bij het slapen ook weg zijn. Na 2 weken weer meer bewegen, maar niet zwaar belasten. Misschien al weer wat fietsen enzo. Na 6 weken langzaam weer beginnen met spierversterking en training. Succes

Loes | email | 31-01-2010

Ben 26 januari 2010 via een kijkoperatie aan menicus geopereerd. Het is nu de 31e ik loop vrolijk rond, zij het nog geen afstanden en heb nog geen seconde pijn gehad. Er zat een scheur in de meniscus en er is aan twee kanten wat afgehaald. Ruggeprik probleem- en pijnloos, operatie bizar dat je een been voorbij ziet komen dat de jouwe is maar niet zo voelt, verliep prima, leuk dat je mee kunt kijken. Kwart voor 9 geopereerd, 13 uur alweer thuis. Op de operatiedag veel pijnstillers, paracetamol en duclovenac. Tweede dag gehalveerd, derde dag niets meer geslikt en nog steeds pijnloos. Ben benieuwd hoe snel ik weer alles kan (vooral afstanden lopen) en of de knie niet meer op slot raakt (gebeurde heel veel). Heb wel veel rust genomen de eerste dagen. Ga na 6 dagen (incl weekend) weer aan het werk.

Annett | email | 29-12-2009

Ik ben 15 december geopereerd (ik heb een scheur in mijn binnenminiskus gehad). Pas na 1 jaar door een MRI-scan gezien (daarvoor ben ik steeds weggestuurd van de huisarts en ook de fysiotherapeut kon mij niet helpen).

De operatie is goed verlopen. Ik voelde haast geen pijn in de eerste dagen (misschien ook door de pijnstillers). Na 7 dagen begon de pijn in mijn knie - kan nu nog steeds alleen met krukken lopen. Baal ervan!

Van een kennis heb gehoord, dat je snel moet beginnen met kleine oefeningen - maar ik weet niet welke oefeningen en wanneer ik dat mag. De arts zegt dat ik als alles voorbij is oefeningen mag doen, zoals fietsen. Maar ik zoek naar een oplossing NU! Heeft iemand een raad? Ik ben fotografe en heb 16 januari weer klanten gepland (hele dagen). Ik ben nu bang, dat ik dat niet haal. Mijn knie is nog een beetje gezwollen, maar niet erg.

Ik wil graag iets doen - volgens mij komt het niet goed als ik mijn knie alleen maar rust geef. Maar het doet pijn als ik wil staan op mijn been. Ik weet mij geen raad.

Christ | email | 07-12-2009

hallo allemaal
op 4 Dec een kijkoperatie gehad aan mijn linker knie Met de ruggeprik viel het gelukkig erg mee zodat ik het op beeld lekker kon volgen Het werd ook allemaal goed uitgelegd Na 4 dagen kan ik er al
aardig op lopen al is het maar kleine stukjes
Ben blij dat alles snel verlopen is zodat het herstel nu kan gaan volgen
Ik heb er in iedergeval geen spijt van

illeke | email | 28-11-2009

Op 17nov ben ik geopereerd van buitenste miniscus alles ging prima tot ik voor de eerste keer uit bed kwam ontzettend veel pijn het lukte niet de eerste keer.Rond 16u merkte ik op dat mijn bovenbeen heel opgezwollen was en de spier deed veel pijn.De Dr zei om de volgende dag het te laten los masseren.Zodus ik naar huis en om een lang maar pijnlijk verhaal kort te maken zit met een spierscheur.Probeer bij al die mizerie grappig te blijven en zeg nu dat ik naar de solden geweest ben2 voor de prijs van 1.Mijn herstel verloopt natuurlijk heel moeizaan op dag 11 kan ik wat op 1kruk lopen voor mij zit gaan werken dit jaar er niet meer in..Dit zijn hopelijk uitzonderingen of gewoonweg pech wie weet het

Samira | email | 19-11-2009

Hallo iedereen,

na 1.5 jaar pas is vastgesteld dat ik een kapote meniscus heb in t begin zei ik tegen mijn huisarts van dit doet zo ontzettende pijn dit kan gewoon niet dus ging vaak op bezoek bij de huisarts hij raadde me altijd aan om te gaan afvallen bezoekjes duurde geen eens 3 minuten en ik was weer weg . ben tot 3 maal toe op het eerste hulp beland het ergste was dan wel als ie op slot zat de vreemdste houding vasthield , dit alles zou moeten genezen binnen 6 maanden zo niet dan een kijkoperatie zei mijn huisarts dus ook niet het geval hij liet het maar links liggen zelfs de fysio deed ook niet veel na anderhalf jaar van huisarts veranderd ben ik binnen 2 weken doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een mri scan wat blijkt een kapote knieband heb binnenin vocht zitten iets met me botten zijn van binnen afgekraakt en dan ben ik nu weer eindelijk met school begonnen maak k me weer zorgen dat ik er opeens voor een maand of langer zelfs ben uitgeschakeld dan denk ik bijmezelf heeft die operatie toch wel nut ? pijn lijden & me school missen of pijn lijden en doorgaan met t leven en accepteren dat ik gwn niet 100% stevig in me schoenen sta ,,

Merel | email | 16-11-2009

Hallo,

Ik ben Merel en ben afgelopen woensdag geopereerd aan binnen en buiten meniscus. Ze hebben aan beide kanten 3 4e van het kraakbeen moeten verwijderen en ik moet zeggen dat de pijn me nog reeuuuzze mee valt. Ik lees dat mensen waarbij een scheurtje is verwijderd best heel veel pijn hebben maar ik moet zeggen het gaat bij mij best goed! ik kan de trap al weer op en af ( niet dat dat gaat als eerst ) maar ik kan het wel. ik loop het liefst nog wel met 2 krukken maar ik kan eigenlijk ook al wel kleine stukjes zonder. Ik vroeg me af of er meer mensen waren die een soort gelijke operatie hebben gehad als mij. ik ben 20 en de arts vond het heel ongewoon dat mijn meniscus er zo uit zag.

Groetjes Merel

Ineke | email | 14-11-2009

Hoi,
In de binnenmeniscus een zg flapscheur en de buitenmeniscus ook gescheurd.en tevens wat artrose aan de knieschijf.
Ruggeprik was te hoog gezet zodat ik benauwd werd Dat had tot gevolg dat mijn bloeddruk hevig daalde ik een prik kreeg om de bloeddruk weer op peil te houden, even later daalde mijn hartslag ernstig en kreeg wederom een injectie met atropine. Toen werd besloten om een dormicum spuit te plaatsen om wat rustiger te worden. ,Gelukkig mocht ik na 4 uur uitslaapkamer naar de kamer, alwaar ik na een uur of twee toch naar huis mocht.
De eerste dagen veel rust gehad, het ging eigenlijk best goed en na 5 dagen geen krukken.
Maar na twee weken nog veel rust op vakantie gegaan, dat had ik beter niet kunnen doen, want ik kreeg na het lopen, en dan niet veel lopen, een zeer dikke knie en heel veel pijn. Enfin de laatste drie dagen van de vakantie maar doorgebracht op de hotelkamer.
Het valt mij wel tegen allemaal. Ik merk nu dat ik gewoon een heel korte tijd kan belasten dmv lopen en dan komt er veel pijn voor terug. Kan ook nog niet werken, Heb staand werk, dus ik ben benieuwd wanneer dat kan. Volgende week kan ik met fysio beginnen, Veel sterkte allemaal..

Blokker | email | 08-11-2009

Ik ben 2 jaar geleden geopereerd aan mijn buitenmeniscus. Helaas duurde het een jaar voordat dezez diagnose werd gesteld maar goed. De operatie was goed verlopen, ik had echter wel af en toe het gevoel dat het nog niet over was. Dit was na 3 maanden volledig voorbij. Weer begonnen met voetballen en toen na een half jaar begon mijn andere knie problemen te vertonen. Er was wederom niet duidelijk wwat de problemen waren maar een meniscus? Nee zeiden zowel artsen als fysio. Uiteindelijk toch een MRI en ik wil een ieder ook verzoeken om hierop aan te dringen als je echt onnodig last hebt van je knieen.

Wat zo vreemd is is dat bij 90% van de voetballers de binnenmeniscus kapot gaat maar bij mij de buitenmeniscus. Heeft iemand misschien een verklaring hiervoor?

Succes allemaal en met goede revalidatie en fysio moet het allemaal weer goed komen!

maja | email | 08-11-2009

ben na 6 weken erg veel pijn geopereerd aan binnen- en buitenmeniscus ook zat er een beknelling in knieholte! Nu 1 week later heb ik nog wel pijn maar kan me eindelijk weer zonder krukken voortbewegen! wie weet mij te voorspellen wat ongeveer de herstelperiode is en ik mijn werkzaamheden bij de thuiszorg kan hervatten! Veel staan en zwaar werk!

giovanni janssen | email | 06-11-2009

ik heb operatie gehad aan me meniscus het is vastgehecht en moest ik 3weken in gips lopen het gips is nu 2dage al eruit met moet oefeningen doen voor me knie rustig te buigenn aan te wennen maar heb last van steken bij het buigen is dat normaal of is er wat mis ik heb 25 november controle.

frekie | email | 24-10-2009

hallo allemaal

ik ben 1 ocktober geopereerd aan n,n binnen meniscus is een stukje afgeknipt zegt de arts ,ben nu al 3 weken verder en nog steeds veel last ,geen echte pijn gehad ,maar wel lastig en eerst veel vocht en dikke knie vooral bij de sneetjes dikke bulten en kuit dik wou te snel lopen dus geforceerd loop nu weer op 2 krukken doe nu rustig aan , anders word het nooit weer wat ,doe wel fysio gelijk verwijs meegekregen arts ,kan knie buigen en strekken ,oefening baart kunst ,maar duurt allemaal veel te lang !!!!!!!!!!!!!!!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over