hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

herstel na meniscusoperatie

Bion | 01-07-2005

Ik heb te horen gekregen dat mijn meniscus waarschijnlijk al 18 jaar geleden gescheurd is en ben nu doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De huisarts én de physiotherapeut kwamen tot deze conclusie na een echo en gezien de aanhoudende pijnklachten. Er zit vocht in het gewricht en ze denken dat er in de onderkant van de meniscus een scheur zit, daar waar het bot op de meniscus rust,dus niet aan de zijkant. Ze verwachten dat er een kijkoperatie wordt gedaan. Ik moet woensdag naar de chirurg om verder te kijken maar twijfel zelf nog sterk of ik al dan niet zal laten opereren. Ik heb dan al wel 18 jaar klachten maar weet niet zeker of die ernstig genoeg zijn om er een operatie aan te wagen...

Wie kan me wat ervaringen vertellen en wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is: hoe gaat het met het hardlopen na de tijd áls er een operatie komt?

Féyre | 22-04-2017

Hi,
Ik heb vorig jaar april mijn voorste kruisband gescheurd en na een operatie (ligamys-methode) 9 maanden lang gerevalideerd. Een maand of 2 geleden bij de hockeytraining weer doorheengedraaid en hierom 12 dagen geleden een arthroscopie gehad: binnenmeniscus voor een groot deel gescheurd en naar voren geklapt. Ze hebben hem op 3 plaatsen gehecht, nu 6 weken op krukken waarvan ik de eerste 2 alleen zou mogen aantippen, maar heb het gevoel dat ik al makkelijk meer kan belasten. Even doorbijten en hopen dat het bij twee operaties blijft.

Haesebrouck | email | 01-04-2017

Beste ,

Gisteren operatie gehad aan Minuscus .
Geen pijn enkel stijfheid in de knie .
Ik leg veel ijs op maar dat helpt niet .

mevr a notenboom | email | 09-12-2015

ik ben aan buiten meniscus geopereerd twee dagen geleden zat een scheur in ,en nog wat haarden weg geknipt maar heb erg veel .

andré | email | 17-01-2015

Hallo allemaal, ik heb op 8 jan 2015 een kijkoperatie gehad aan mijn knie ivm een scheurtje in mijn binnen meniscus. Tijdens de kijkoperatie, waarbij dat stukje menicus is weggehaald is ook een stuk losse kraakbeen uit de knie verwijderd. Tevens is geconstateerd dat mijn voorste kruisband voor de helft is verdwenen. De operatie op zich vond ik reuze meevallen trouwens. Ik kon na 4 dagen al zonder kruk binnenhuis lopen. Oefening aangegeven door orthopeed en fysio gaan goed zonder pijn. Af en toe steekgevoel, maar dat komt omdat de knie nog gevoelig is, denk/hoop ik. 1ste controle gehad en het zag er goed uit. Vrijdag 2de controle bij orthopeed. Gezien de verhalen hier ben ik ongeduldig, en begrijp ik dat geduld hebben, de beste remedie/revalidatie is. Maar dit kan heel erg moeilijk zijn voor een fanatieke sporter.

Ik heb het meeste last van af en toe een extreem opgezwollen knie. Niet in de knieholte, maar in het gewrichtskapsel erboven en dat ondanks het feit dat ik bijna de hele dag rust. Ik heb vooralsnog geen koorts, pijn en het voelt niet warm aan en ook is ook niet rood. Heeft iemand hier ervaring mee en hoelang kan dit duren?

Ik wens iedereen beterschap en succes.

Marjke schiks | email | 01-12-2014

Hallo, heb op 27 oktober kijkoperatie gehad. Met ruggespraak alles bewust meegemaakt mooi om te zien hoe knie eruit ziet. Aan de binnenkant 17 jaar geleden ook meniscus operatie gehad voor buitenkant stukje weggehaald toen. Nu de gehele menicus aan de buitenkant weggehaald en scheurtje binnenmenicus bijgeknipt. Ben nu maand verder. Werk 80% gaat redelijk. Wordt gehaald en gebracht met de taxi naar mijn werk kan zelf nog geen autorijden. Dat levert namelijk een dikke en pijnlijke knie op . Daarnaast doe ik eigenlijk niet meer als werken en dan heb ik ook nog een kantoorbaan.
Dus mijn geduld raak ook een beetje op. Want doe ik naast mijn werk nog andere dingen zoals stukje wandelen of iets in huis dan levert dat wel een pijnlijke knie en dikke knie op . Heeft iemand ervaring met herstel na operatie aan binnen en buitenmenicus tegelijk.

leon | email | 10-08-2014

Ik speel al een seizoen voetbal en ik kreeg te horen dat ik beginnende slijtage heb bij me voet is het dan erg als k door blijf gaan met voet bal

jordy | email | 07-08-2014

Hallo, ik ben vorige week maandag 28juli geopereerd aan mn meniscus. Deze is gehecht en loop met n kous en brace 24uur per dag ook op krukken. maar sinds vanochtend werd ik wakker en ik draaide mn been en voelde iets tikken in mn been. Waar ik aan dacht is dat de hechting los gesprongen zou zijn want ik heb er n heel stuk meer last van weer.... heb n nieuwe afspraak staan weer. Maar moet over n tijdje geopereerd worden aan mn voorste kruisband die is afgescheurd.. mijn vraag... is n het mogelijk dat die hechting zomaar los kan raken door n verkeerde beweging?

Jacqueline | email | 16-07-2014

Ik ben 5 dagen geleden geopereerd aan mijn meniscus,deze is gehecht nu.
Via ruggenprik en kan het iedereen aanbevelen.
Alleen veel pijn gehad daarna.
ze hebben ook m'n gescheurde vkb ook verwijdert hebben dat was een hoopje weefsel geworden..mag nu 90 gr buigen en maar 50 % belasten..maar nu gaat het super goed..geen pijn niks meer..ook niet met belasten..knie is klein beetje dik nog en de hechtingen 2 stuks..zien er perfect uit.
Heb wel een brace snachts op 30 graden staan en overdag op 90 gr volgens de arts..
Maar zou het kwaad kunnen als je hem meer zou belasten als 50%.?...zolang ik geen pijn heb en mn knie niet dik word en de brace draag?

Marina | email | 15-07-2014

Hallo, aanstaande maandag krijg ik een kijkoperatie aan mijn knie, ik heb een scheurtje in mijn binnenmeniscus, hoe lang duurt het herstel.
Heeft iemand ook doorgewerkt tot aan de operatie, heb veel pijn en knie zit op slot en word s'avonds ook dikker en voelt soms warm, ik werk in de zorg en loop veel op de werkvloer, is dit verstandig

Manouk | email | 24-09-2013

Hoi, ik ben 4 dagen geleden aan binnenmeniscus geopereerd, stukje verwijderd. Ruggeprik met roesje gehad, prima bevallen. Dag na operatie al weer in het huis aan het lopen, nu kleine stukjes buiten. Heb weinig last van knie, nog wel van wondjes. Heb veel kramp in kuit, hoop dat dat ook snel minder wordt. Af en toe icepack om te koelen werkt goed.

Olaf | email | 06-03-2013

@marja Heb je na de operatie fysiotherapie gehad? Na mijn meniscus operatie heb ik een goede therapeut gehad die oefeningen deed om de spieren rondom sterker te maken. ik weet niet of je al op hakken loopt etc. allemaal dingen die meetellen..Please ga op zoek naar een deskundige met je klachten..

marja | email | 26-02-2013

8 weken geleden binnenmeniscus geopereerd,na 6 weken vervangend administratief werk gaan doen 4 uur per dag.
Sindsdien gaat het echt slechter :(
Ben stewardess...komt dit ooit nog goed...?
Rij met de auto 1 uur heen en 1 uur terug naar mijn vervangende werk.
,s middags en ,s nacht pijn en dik...
Ik verlies de moed een beetje....

G.vink | email | 10-01-2013

Na een harde val tijdens het voetballen, MRI gehad en scheurtje in zowel binnen als buiten meniscus geconstateerd. Voor de operatie had ik (door 8 weken rust) nauwelijks last, alleen bij het sporten. Last had ik alleen aan binnenmeniscus.

3 weken geleden geopereerd, na 2 dagen liep ik zonder krukken, misschien wel iets te snel weer gaan wandelen. Nu heb ik sinds een week last aan de buitenkant van mijn knie als ik loop. Bij rust of krachtoefeningen geen last

Het gevoel lijkt op slotklachten waardoor ik vrees voor een nieuwe blessure aan mijn buitenmeniscus. Mijn fysio zegt dat hij bijna zeker weet dat het dat niet is, omdat de plaats van de slotklachten niet overeenkomt met de symptomen van een meniscus blessure. Hij geeft aan dat het waarschijnlijk een pees aan de buitenkant van mijn knie is die over een bot heen schuift. Heeft iemand ervaringen met dergelijke klachten na de operatie? Of ben ik misschien te ongeduldig?

anita | 02-10-2012

Lieve mensen mijn naam is anita
En ben op 1 oktober 2012 aan mijn rechter knie geopereerd ik had een scheurtje aan de binnenste meniscus en slijtage klachten lopen gat redelijk goed ik ben geholpen door dokter van der lught in het haga ziekenhuis in den haag kan iemand mijn vertellen of hij of zij hinder hebben ondervonden van de bovenstaande operatie groetjes liefs en sterkte allemaal van anita

anita | 02-10-2012

Lieve mensen mijn naam is anita
En ben op 1 oktober 2012 aan mijn rechter knie geopereerd ik had een scheurtje aan de binnenste meniscus en slijtage klachten lopen gat redelijk goed ik ben geholpen door dokter van der lught in het haga ziekenhuis in den haag kan iemand mijn vertellen of hij of zij hinder hebben ondervonden van de bovenstaande operatie groetjes liefs en sterkte allemaal van anita

anita | 27-09-2012

Mijn naam is anita
Ik krijg op 1 oktober 2012 een kijk operatie nu heb ik veel krachs verlies in rechter onderbeen ook een mes scherpe pijn bij lichte draai beweging van de voet ik kan snachts niet slapen van de pijn ik heb met fietsen veel pijn ik loop al anders vanwege slijtage klachten aan beide voeten die vast gezet zijn is iemand bekend met bovenstaande klachtn groet van anita

anita | 27-09-2012

Mijn naam is anita
Ik krijg op 1 oktober 2012 een kijk operatie nu heb ik veel krachs verlies in rechter onderbeen ook een mes scherpe pijn bij lichte draai beweging van de voet ik kan snachts niet slapen van de pijn ik heb met fietsen veel pijn ik loop al anders vanwege slijtage klachten aan beide voeten die vast gezet zijn is iemand bekend met bovenstaande klachtn groet van anita

anita | 27-09-2012

Lieve mensen
Mijn naam is anita en ik heb last van mijn
Buitenste meniscus ik heb last van krachts verlies in mijn onderbeen en een mes scherpe pijn in mijn

.. .
Liefs van anita
Liefs van anita

Harry | email | 19-07-2012

Ik ben op 18 mei geopereerd aan mijn rechter buiten meniscus. Heb nu nog steeds stekende pijn in de knie. Ben onlangs bij de orthopeed geweest voor controle. Hij zegt dat alles goed is en dat ik geduld moet hebben, je bent geen 20 meer.
Ik ben nu 63. Wil graag weer zo snel mogelijk sporten, hardlopen en fietsen. Fietsen mag ik weer gaan doen maar lopen voorlopig nog niet. Mogelijk zal ik lopen wel moeten laten, wat ik niet leuk vind. Ik moet dan de gezelligheid bij vereniging heel erg missen. Dus maar hopen dat alles toch nog goed komt

Evelien | email | 25-06-2012

Fadila, ik heb nu na 3 maanden ook nog, die steken in mijn knie. Moet morgen naar de neuroloog en ben benieuwd wat hij er van zegd. Wat betreft de oefeningen, neem contact op met je fysiotherapeut en vraag wat je kan/mag doen. Beter eerst even vragen vóór je het gaat forceren.

fadila | email | 25-06-2012

ik probeerde gisteren te fietsen maar kreeg weer steken aan mijn knie.ik kan soms 5uren aan een stuks doorstappen,maar nu lukt mij 1uur zelfs niet meer,door die steken!!!ik ben zeer sportieve mama.vind het jammer dat ik nu niet veel kan doen...wie heeft het zelfde probleem?kan er iemand mij zegge wat ik allemaal nog kan of mag doen om mijn beenspieren te verstevigen?? dank je!!

fadila | email | 25-06-2012

hallo allemaal.vandaag een maand verder na mijn operatie gescheurd buiten meniscus.heb nog steed pijn bij trap op te gaan,zo zeurende steken aan de knie.elk ochtend is de knie stijf!
ik gebruik nog steed de kruk op straat,voor als ik steken krijg.is dat normaal dat ik nog steken heb??heeft er iemnad ook zelfde probleem?ik vertrek op vakantie binnen 10dagen,en ik hoop dat het beter is tegen dat ik vertrek!!! ik moest 1dag na operatie direct oefeningen doen voor spierversteviging bij kine.is dat goed??
wat is nog goed voor mijn spieren? mijn spieren van mijn rechter been boven de knie zijn zwaar verzwakt! je ziet het verschil met mijn linkerbeen.groetjes

Evelien | email | 21-06-2012

Beste allemaal,
Ik ben op 26 maart geopereerd i.v.m. een scheurtje in mijn buitenmeniscus. Ik ben nu bijna 3 maanden verder en heb nu meer last van mijn knie dan voor de operatie. Balen dus.
Ik voel bijna constant tintelingen/prikkels in mijn onderbeen en op en onder mijn voet. En een enorme jeuk óp en ónder mijn voet. Heb de orthopeed gebeld, maar volgens hem kan dit niet door de operatie komen. Wel heel apart, omdat deze klacht een week ná de operatie begonnen is. Op advies van de orthopeed heb ik en afspraak gemaakt bij de neuroloog. Dus ik hoop dat hij hier iets mee kan.
Heeft iemand hier ook last van gehad ná de operatie?

tania | email | 20-06-2012

hallo
mijn man is over 10 jaar geopereerd aan zijn knie, ze dachten eerst dat het de meniscus was, tijdens de operatie hebben ze gezien dat zijn voorste kruisband volledig af was.
De week nadien hebben ze een pees van zijn onderbeen gebruikt om een nieuwe kruisband te maken, hij heeft afgezien, 3x hebben ze zijn knie moeten open maken, hij had voortdurend etter in de knie, nu dat spelletje heeft 9 maand geduurd.
Nooit heeft hij last gehad in die 10 jaar in zijn knie, tot over een paar dagen, hij heeft pijn aan de binnenkant van de knie, als hij rechtstaat en wil strekken of buigen, kraakt het, vandaag staat zijn kie gezwollen, ik belde naar de dokter en hij zegt waarschijnlijk terug de meniscus, nu is hij bang dat hij het leed van over 10 jaar weer moet meemaken

fadila | email | 03-06-2012

hallo allemaal.ik heb op 30mei mijn buitenste meniscus half moeten laten verwijderen.2dagen veel pijn gehad.ondanks de pijnstillers! nu wat minder pijn,wel wanneer ik slaap heel wat last.ik hoop dat ik binnen 2weken mij beter ga voelen!!! wil weer mijn 3kids kunnen verzorgen!
tip; veel koud ijspak op leggen.dat verlicht de pijn.groetjes!

Hakan | 24-05-2012

ik ben geopareerd aan myn meniscus de dokters hebben al myn meniscus verwijderr

Ik | 24-05-2012

22 mei is een stuk binnenste meniscus weggehaald bij mij. Nu 2 dagen later verband eraf gehaald, knie is nog wat gezwollen en voelt nog verdoofd aan op sommige plekken! Heb helemaal geen pijn gehad, heb geen pijnstillers geslikt!
Ben een actieve sporter en 23 jaar!

Lastig hoor! | email | 23-05-2012

Ik ben gisteren 22 mei geholpen aan scheur in binnen en buiten meniscus. Wel napijn maar is te doen! Wel een branderig gevoel in de knie nu, dus misschien toch iets hoger houden en er zeker niet op staan, maat dat gaat toch niet doet nog even te veel pijn! Ben wel heel benieuwd hoe het straks is als zwachtel er af is en er wel volledig op mag staan!

fadila | email | 19-05-2012

hallo allemaal.
ik moet 30mei een operatie ondergaan aan mijn binnen meniscus.ook gescheurd.
maar ben bang dat ik na de operatie veel meer last ga hebben....ben 29jaar.mama van 3kids.

jeannet van vliet | email | 21-04-2012

Hallo allemaal, Op 5 april jl is mijn man geholpen aan zijn meniscus. v.a de operatie tot 6 dagen erna was het een fluitje van een cent....maar toen begon het. Hij heeft al een trombose been en hij kreeg na 6 dagen een bloeding. In het zh leeggezogen maar de volgende dag weer vol en weer in zh uitgezogen. 3 dagen later weer maar nu wilde de arts i.v.m infectie niet voor de derde x uitzuigen. Zijn hele been van enkel tot lies is gezwollen en zeeeer veel pijn. Het is geen trombose dus nu morfine maar ondanks dat nog steeds mega veel pijn. Weten niet meer wat we moeten doen en vragen ons af of er meer mensen zijn die dit probleem kennen. Hij heeft ook de ziekte van lyme en zouden willen weten of dit er misschien ook mee te maken kan hebben. Op internet kan ik hier niets van vinden. Wie heeft er een tip voor ons???????????

Nena | 14-02-2012

Ik heb paar maanden geleden een operatie gehad. bij mij is er een stukje afgeknipt.
na 2 maanden kon ik weer op en top voetballen

Dekkers | email | 09-02-2012

Ik heb op 27-1-2012 een kijkoperatie gehad,in beide meniscus van mijn linker knie zat een scheurtje die niet groot genoeg waren om iets af te knippen.Ik kreeg zo'n 3dagen verschrikkelijke pijn in mijn gehele linker been,iets waar ik nu nog last van heb! Ik heb na 3dagen niet slapen van de pijn mijn orthopeet gebeld en die heeft mij naast de pijnstillers Naproxen Paracetamol ook nog Diclofenac voorgeschreven! Maar nee,dat heeft ook niet geholpen!! Ik heb dus dezelfde pijn als verschillende andere mensen die hier wat hebben geschreven, deze pijn heb ik alleen als ik ga liggen! Het voeld als een combinatie van kramp en ontstekingspijn,weet iemand wat het zou kunnen zijn?

Suzanne | 30-01-2012

Hoi Rebecca jij bent de jongste niet meer! Ik heb namelijk aan de linkerkant geen meniscus meer en aan de rechterkant nog maar 10% ik ben pas 10 jaar

Tessa | email | 12-12-2011

Is er iemand die ervaring heeft met een vervangende implantaat of een menaflex voor de meniscus? Ik ben reeds 2x geopereerd. De eerste keer dat ik geopereerd was (15jaar was ik) heb ik nadien heel veel pijn gehad en na een maand kon ik nog niet terug deftig wandelen. Ze hadden toen 50% van mijn meniscus reeds verwijderd. Na de aanhoudende pijn teruggeweest naar de specialist, maar die vertelde me dat het normaal was en dat het gewoon tijd nodig had om te herstellen. Onze huisarts vond het wel verdacht en stuurde me door naar een andere specialist. Uit de uitslag bleek dat er inderdaad terug een scheur was. Terug geopereerd, deze keer verliep alles heel goed en liep ik na 1 week weer normaal rond. Ben toen snel en vlot gerevalideerd, tot ik een terugval kreeg na verplicht mee te moeten lopen bij LO op school. Ondertussen ben ik 19 jaar en heb ik nog 25% van mijn meniscus over. Momenteel heb ik er niet zoveel last meer van, enkel bij weerschommelingen nog zwelling en soms pijn. Binnenkort moet ik terug op controle en de kans is groot dat de specialist terug zal beginnen over de menaflex, vandaar mijn vraag.

Tessa | email | 12-12-2011

Is er iemand die ervaring heeft met een vervangende implantaat of een menaflex voor de meniscus? Ik ben reeds 2x geopereerd. De eerste keer dat ik geopereerd was (15jaar was ik) heb ik nadien heel veel pijn gehad en na een maand kon ik nog niet terug deftig wandelen. Ze hadden toen 50% van mijn meniscus reeds verwijderd. Na de aanhoudende pijn teruggeweest naar de specialist, maar die vertelde me dat het normaal was en dat het gewoon tijd nodig had om te herstellen. Onze huisarts vond het wel verdacht en stuurde me door naar een andere specialist. Uit de uitslag bleek dat er inderdaad terug een scheur was. Terug geopereerd, deze keer verliep alles heel goed en liep ik na 1 week weer normaal rond. Ben toen snel en vlot gerevalideerd, tot ik een terugval kreeg na verplicht mee te moeten lopen bij LO op school. Ondertussen ben ik 19 jaar en heb ik nog 25% van mijn meniscus over. Momenteel heb ik er niet zoveel last meer van, enkel bij weerschommelingen nog zwelling en soms pijn. Binnenkort moet ik terug op controle en de kans is groot dat de specialist terug zal beginnen over de menaflex, vandaar mijn vraag.

akin85 | email | 11-12-2011

Beste allemaal,

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.
Op 25 sept. 2010 met een wedstrijdje voetballen ging het mis. In nov. 2010 kon ik terrecht bij de orthopeed en die vond het allemaal voldoende om een kijkoperatie te plannen die heb ik in dec. 2010 gehad, daaruit kwam dat ik een klein scheurtje in me meniscus had en mijn vkb was afgescheurd. Dat scheurtje zou zelf wel herstellen. feb. dit jaar heb ik een nieuwe vkb gekregen en het herstel verliep goed, na 6 maanden mocht ik weer naar buiten met de fysio en ik moest een balletje trappen helaas ging het daar weer mis. en heb nou een scheur in mijn meniscus, geen scheurtje maar scheur, maar die kon met een kijkoperatie wel weer weggehaald worden. deze heb ik afgelopen 23 nov. gehad zegt de othopeed,je hebt littekenweefsel op je vkb,maar je meniscus laat ik zitten want de scheur zit niet aan de binnenkant van je menscus maar aan de buitenrand. voor de rest dus niks gedaan.

mijn vraag, zijn er ook mensen die dit hebben meegemaakt zoja wat er bij jou verder is gebeurd.

Ruth Kluytmans | email | 10-12-2011

Hallo ik ben 28 recreatief voetballer / hardloper ben wo 07-12 aan mijn binnen meniscus geopereerd. klein scheurtje . Nu 3 dagen later loop ik zonder krukken kan mijn knie volledig buigen. Pijnvrij had ik nooit durven dromen . ik weet wel ben er nog niet . Ik wou via deze weg ff laten weten dat het ook heel veel mee kan vallen

Miranda | email | 07-11-2011

Hallo allemaal
Ik ben afgelopen donderdag aan me meiscus binnenkant geholpen.
Gelijk na de operatie ging het prima en dag erna kon ik al redelijk lopen met krukken,nu aantal dagen later heb ik steeds verkrampend gevoel ik de kuit,lijkt wel spierpijn maar me been is niet rood of wat dan ook.Is dat normaal heb wel al veel gedaan in huis en zo vanwege klein kindje in huis,en heb niet echt veel rust kunne houden ! Groetjes Miranda

peter. | 13-10-2011

@Maik, heb het zelfde gehad ik was zelfs bang voor een trombose been. Maar als het niet heftig rood is gaat het vanzelf weer weg. Pas in de 2e week trokken de klachten in de kuit pas weg.

Maik | email | 13-10-2011

ik ben nu precies een week geleden geopereerd aan mijn meniscus. Ik had een kleine scheur in de voorhoorn. Ik loop nog steeds met steun op mijn 2 krukken, ik heb 2 kleine gaatjes in de knie, wat bijna geen pijn doet. De meeste pijn heb ik in mijn kuit. Als ik op sommige plekken in de kuit druk doet het heel erg pijn. Bij het strekken van mijn been trekt de kuit ook helemaal samen. Weet iemand wat ik hiermee kan doen? Aankomende maandag heb ik een afspraak voor controle staan. Tot deze tijd zijn alle tips welkom ;) Groeten,
Maik de Jong

Ronald | 08-10-2011

Hallo,

ik mis al 26 jaar mijn voorste kruisband en heb toen ook een bucket behandeling gehad.Ik was weer wat aan het hardlopen maar kreeg pijn in mijn knie. Mri wees uit scheur in de meniscus. Tijdens de kijkoperatie bleken er 2 scheuren te zitten buiten en binnen meniscus en slijtage, wat mij logisch lijkt na 26 jaar zonder kruisband.
Opvallend tov mijn vorige kijkoperatie is dat ik mijn knie gelijk maximaal kon buigen en strekken en ik loop al behoorlijk. Verbaas me eigenlijk hierover maar voelt wel lekker

peter. | 03-10-2011

ja die mensen ken ik ook en die zijn 18 jaar en doen aan topsport. Die spits van Twenthe Brian Ruiz (of zo) is in de zelfde periode als ik geopereerd aan de binnen meniscus, na 6 weken speelde hij alweer een paar minuten mee. Ik ben 50, recreant en loop eindelijk weer een beetje fatsoenlijk na 8 maand ( en veel fisio en krachthonk). Goede begeleiding kan veel doen maar de leeftijd zal ook meespelen. Geduld is in deze de beste training.

moreno | email | 28-09-2011

hoi ben begin mei aan de buitenste meniscus geopereerd de helft is weggehaald,maar kan nog altijd niet joggen nog geen 50 meter , de specialist zij dat het 6 maanden ging duren heeft iemand daar ook ervaring mee want ik ken verschillende mensen die na een paar maanden al aan het sporten zijn ?

Trudy | email | 02-08-2011

Na een meniscusoperatie begin juli is er tevens een ontsteking geconstateerd bij de kijkoperatie, waarbij het herstel en revalidatie op zich laat wachten. Loop nog met krukken en m'n knie is nog dik, stijf en pijnlijk als ik het belast met lopen (al dan niet met krukken) en moet het rustig aan doen. Heeft iemand hier ervaring of tips mee hoe lang dit kan gaan duren?
Ik ben een sportieve vrouw van 50+ en een beetje wanhopig of misschien te ongeduldig?!

C. Ruigrok | email | 18-07-2011

Ik liep al langer met knie klachten, ben naar verschillende doktoren geweest. Allemaal zeiden ze iets anders. ''niks aan de hand, veel traplopen en fietsen enzo'' of ''kraakbeen achter je knieschijf is beschadigd, valt haast niks aan te doen''. ben nooit doorverwezen! tot ik een klein sprongetje op een trampoline maakte, toen hoorde ik het letterlijk scheuren. Kon er niet meer op staan, zelfs hinkelen ging haast niet zo'n pijn. ( ik ging er overigens regelmatig lelijk doorheen ) volgende dag toch maar weer dokter. die heeft me gelijk doorverwezen; binnen kwartier ziekenhuis. Daar hebben ze gevoeld ( uitgegilt van de pijn ) en de volgende dag werd ik al geopereerd! Mijn voorste kruisband is helemaal door gescheurd en m'n meniscus is dubbelgeklapt en omgeklapt. Meniscus hebben ze operatief verwijderd. ( ja helemaal, viel niet meer te hechten.. ) en kruisband operatie moet nog als alles helemaal hersteld is. kapotte kruisband bleek al langere tijd ( vandaar dat ik er telkens doorheen ging) en meniscus was ''vers''.

Groetjes.

Isa | email | 06-07-2011

Hoi Rebecca,

inmiddels je operatie achter de rug als het goed is? Is het een beetje meegevallen?
Allereerst: ja, dat herstel kan best lang duren. Maar dat wil niet zeggen dat je maanden stil moet zitten. Na drie dagen liep ik al zonder krukken en na anderhalve week liep ik gewoon bij de AH. Nu mag ik van mijn orthopeed twee maanden niet verder belasten dan gewoon wandelen, al is dat geloof ik niet de "normale" procedure, maar dat komt bij mij doordat mijn eerdere operatie aan dezelfde meniscus (half jaar geleden) een beetje mislukt was..

Trouwens, je bent niet de jongste hier. Ik ben 16 ;)

Rebecca Seegers | email | 05-07-2011

heej,
pff wat ben ik gespannen zeg.. morgen een (kijk) operatie aan meniscus want die is gescheurt.. komen ze pas na 5 maanden achter dus fisio helpt niet meer zeggen ze..ben zo bang.. want ik dans heel veel en kan haast niet stil zitten.. ik wil echt zo snel mogelijk alles weer gaan doen..

maar als ik al deze verhalen lees kan het wel 3 maanden duren.. alsnog bang voor morgen want ik hou er totaal niet van ( me eerste operatie trouwens) en als ik naar alle leeftijden kijk ben ik de jongste.. ben 27juni pas 17 geworden..

HELP!!!!!

siko | email | 02-07-2011

Wat een ellende wat je hier allemaal lees. Gelukkig heb ik niets gelezen voor ik zelf onder het mes ben gegaan. Ben onder algehele narcose geopereerd aan gescheurde meniscus. Kon naar drie uur al gewoon lopen,zonder pijn, maar moest toch met krukken, wel een beetje een beurs gevoel en stijfjes. Na 2 dagen drukverband eraf en met 1 kruk, maar in huis zonder krukken. Traplopen ga ik nog maar niet proberen,doe ik stap voor stap.Maar alles om alles is het tot nu toe 100% meegevallen.Ga zo dadelijk op de tafel zitten en voorzichtig met mijn benen bengelen.Goed voor kniesmering :_)) Suc6 allemaal..

Rudi | email | 14-06-2011

Drie weken geleden is het kapotte gedeelte van mijn buitenmeniscus verwijderd. Het bleek dat ik een z.g. plaatmeniscus had (een aangeboren afwijking). Inmiddels fiets ik weer ( ongeveer 40 kilometer met racefiets) en is de stijfheid en hoeveelheid vocht behoorlijk verminderd. Ik houd echter wel een stekende pijn op de plek van de menisus.
Is dit wondpijn en belast ik de knie weer teveel, of is dit pijn wat ik niet meer behoor te voelen na de operatie?
Trouwens iedereen heeft het over fysiotherapie, terwijl mijn othopeed aangaf dat dit bij dergelijke blessures geen zin heeft. Heeft iemand ervaringen waar ik iets mee kan? Alvast bedankt voor de reactie.

Rudi | email | 14-06-2011

Drie weken geleden is het kapotte gedeelte van mijn buitenmeniscus verwijderd. Het bleek dat ik een z.g. plaatmeniscus had (een aangeboren afwijking). Inmiddels fiets ik weer ( ongeveer 40 kilometer met racefiets) en is de stijfheid en hoeveelheid vocht behoorlijk verminderd. Ik houd echter wel een stekende pijn op de plek van de menisus.
Is dit wondpijn en belast ik de knie weer teveel, of is dit pijn wat ik niet meer behoor te voelen na de operatie?
Trouwens iedereen heeft het over fysiotherapie, terwijl mijn othopeed aangaf dat dit bij dergelijke blessures geen zin heeft. Heeft iemand ervaringen waar ik iets mee kan? Alvast bedankt voor de reactie.

Marc | email | 07-06-2011

Hallo,
Op 5 jan ben ik geholpen aan mijn gescheurde meniscus (binnenkant) en de operatie is goed verlopen alleen bleef de pijn constant aanhouden. Diverse keren terug naar het ziekenhuis geweest en bleek dat ik er een onsteking aan over gehouden had. Ik moest stoppen met fysio en in het ziekenhuis hebben ze me uiteindelijk een injectie gegeven (steroide) maar dit werkte ook niet. Een 2e operatie (9 mei) heb ik inmiddels weer gehad waarbij ze onstekingen weggehaald hebben. 3 weken geleden voor controle terug naar het ziekenhuis en wat bleek: mijn knie is weer helemaal ontstoken en zit weer vol met vocht. Ik loop alleen maar op krukken en volgens de arts kan de herstelperiode wel 3 a 4 maanden nog in beslag nemen! Ik kan niet op of neer en wordt 's nachts nog steeds wakker van de pijn. Aangezien ik vanwege een maagbloeding geen ontsteingsremmers mag slikken is het een lastig verhaal. Nu willen ze over 2 weken via een naald, het vocht uit mijn knie gaan zuigen en daarna weer een cortisone-injectie geven. En ik vind het prima als het maar helpt maar daar begin ik aan te twijfelen. Heeft iemand dit ook eerder gehad? En hoe verliep het herstel?

Marc (41 jaar)

Sunny 1968 | email | 01-06-2011

14 dec 2010 geopereerd. Kijkoperatie na val tijdens hardlopen, paar flubbeltjes weggehaald en de voorste kruisband ernstig beschadigd. Ben begin februari weer gestart met hardlopen, nog een 6-tal fysio behandelingen gehad (ben een beginner loop op dit moment max 8 km )Maar ik moet zeggen,dat het hardlopen me erg goed af gaat, geen pijn, alleen na die tijd voel ik wel stijfheid in de knie opkomen. Op een of andere manier loop ik er doorheen. Maar de hak aan de bil gaat echt niet, fietsen gaat ook goed. Ik heb dus wel weer pezier in het sporten.

Romy | email | 29-05-2011

Hallo,

Ik heb op 27-04-2005 een kijkoperatie gehad, ze hebben toen een gedeelte van mijn meniscus weggehaald, ook kwamen ze erachter dat m'n kruisband was gescheurd en mijn botten hadden al beschadiging opgelopen. Mocht dezelfde dag nog naar huis zonder krukken, moest alleen uitkijken als ik me wilde omdraaien dat moest ik tegen de klok in doen zeg maar. ik heb toen een nieuwe afspraak gemaakt voor een operatie om een nieuwe kruisband te krijgen. Eindelijk 7 maanden later op 04-01-2006 de lang verwachte operatie gehad, ze hebben een pees in mijn bovenbeen gestript en die als kruisband terug gezet in mijn knie.. Heb in totaal 4jaar lang bij de fysiotherapeut gelopen. Nu 5jaar later kan ik nog steeds niet sporten na 100m rennen heb ik weer last van mijn knie niet alleen m'n geopereerde knie maar ook m'n andere knie. En het is niet alleen bij rennen ook bij lopen, als ik met m'n benen over elkaar zit/hurken noem maar op.

Alieke | email | 25-05-2011

Hoi,

Ik ben op 11 mei geopereerd aan mijn linker knie. Er zaten diverse scheurtjes in de binnenste miniscus. Ik heb een ruggenprik gehad waar ik een beetje tegen op zag maar wat echt 100% mee viel. Ik ben zonder krukken het ziekenhuis uitgelopen en heb alleen op de dag van de operatie pijnstillers gehad. Nu zijn we 2 weken verder en ik ben vorige week al weer begonnen met werken, wel halve dagen zodat ik 's middags nog thuis mijn been omhoog kon doen. Ik ben gisteren zelfs op de fiets naar mijn werk gegaan (toch zo'n 6,5 kilometer). Morgen terug naar de orthopeed voor controle. Ik heb inderdaad ook een stijve knie gehad maar door goed mijn oefeningen te doen merkte ik dat de stijheid erg snel verminderde.

Giselle | email | 22-05-2011

Op 22 april geopereerd via een kijkoperatie bij Medinova in Rotterdam bij dr. Vischjager. Er is een stuk losgeraakte mensicus weggehaald (die er al jaren blijkt te zitten en steeds meer klachten gaf).
Ben 55 jaar en actieve ballroomdancer. Nu 4 weken later gaat het heel goed en dans ik weer op prakisch het oude niveau. Medinova is echt een aanrader m.b.t proffesionaliteit, patient vriendelijkheid etc..

jan | email | 20-05-2011

Dag allemaal,
Ik heb vier maanden met een scheur in de binnemeniscus gelopen (niet hard, want dat was te pijnlijk). De eertste week van maart heb ik een kijkoperatie gehad. Na een een week ging ik naar de fysiotherapeut. Hij vertelde mij, dat door de operatie het synoviaalvocht (smering voor gewrichten) door het spoelen tijdens de operatie volledig was verdwenen. Ik moest dus beginnen met mijn knie prikkelen tot weer aanmaken van synoviaalvocht, want dat gebeurt niet als je je knie ontziet tot de operatiepijn, enz. weg zijn. Belasten dus met gewichten, volgens een speciaal oefenprogramma. Na drie weken mocht ik langzaam weer gaan opbouwen naar norrmaal hardlopen. Ook volgens een speciaal schema met speciale krachtoefeningen en loopoefeningen. Nu, eind mei, kan ik weer gewoon hardlopen zoals ik dat gewend was. Sterker nog, door de speciefieke oefeningen, is mijn snelheid en duurvermogen beter dan dat het in jaren is geweest.

Nannie | email | 07-05-2011

Lieve mensen,

27 januari 2011 een kijkoperatie gehad van
de knie.Binnen miniscus en buiten miniscus gescheurd.Chirurg heeft de scheurtjes afgeknipt en de rest van de rafels bijgewerkt.De operatie was geslaagd.Alleen had ik nog een slijmvliesontsteking.Ik moet thuis spierversterkende oefeningen doen!Nu inmiddels 4 maanden verder zak ik relmateig door de zijkant van mijn knie of door de achterkant.Vooral bij het naar boven lopen op de trap.Een rot gevoel.Inmiddel weer terug geweest naar de orthopeet,ik heb nu tot 8 juni een brace aan .Ik werk in de zorg en moet erg uitkijken.8 juni worden er foto's gemaakt.
Ik hoop niet dat er weer een scheurtje in is gekomen.Ik raad iedeen aan in het begin van de operatie te bewegen plus oefeningen voor de spieren te versterken maar ook regelmatig te rusten.Vooral de eerste 2 weken.Daar heb ik een beetje mijn pet naar gegooit.

lien | email | 01-05-2011

hallo,
Ik vraag me af of er hier iemand ervaring heeft met een donormenisus?

Tony | email | 29-04-2011

10 maart geopereerd aan mijn binnen meniscus na twee dagen zonder krukke na drie weken 25 km gewandeld
Ik moet trainen voor de 4 daagse nijmegen
vandaag 29 april in het totaal 200 km gelopen van 10 maart t/m 29 april gaat super niets geen pijn kan niet beter en dat in 50 dagen
Een goede Fysio is het halve werk

peter. | 28-04-2011

@ Bert, gek genoeg ben ik op 7 dec. 2010 geholpen en er werd me gezegd dat ik weer marathons kon lopen. Gelukkig kan ik redelijk pijnvrij fietsen maar lopen is er nog niet bij. Zit al sedert begin feb. bij de fysio en nu in het krachthonk om de spieren rondom de knie te versterken en ja ook ik ben er moedeloos van geworden, maar ik weiger vooralsnog de handoek in de ring te gooien en zet nog even door. Elke patient heeft toch zijn eigen verhaal en dat geldt zeker voor de meniscusscheur. Al zou het helpen als er op dit forum ook eens iemand was die na een lange lijdens weg weer het plezier terug heeft gekregen in het sporten.

Bert | email | 27-04-2011

Amai, ik lees dat hier allemaal en ik weet niet wat ik moet denken. ZIjn we allemaal gehandicapt geworden. Spijtig genoeg zoeken mensen die een positieve ontwikkeling hebben gehad niet naar een forum. Ik ben 09 december 2010 geopereerd en het gaat alleen bergaf sinds ik mij geforceerd heb. Van begin maand 3 tot eind maand 3 heb ik pijnvrij kunnen fietsen, daarna niet meer :-( hopeloos wordt een mens ervan....

vaes sonia | email | 25-04-2011

ik ben op 24 maart 2011 aan miniscus ,een kijkoperatie,is nu 25 april en heb nog veel pijn,ga morgen werken voor eerste keer,ik zie het niet goe zitten ,maar ja,groetjes

nelpaard | email | 23-04-2011

Ook ik ben 18 april jl.aan een Binnenmeniscus geopereerd,middels door een ruggeprik, beter dan al die narcose, kon alles meekijken, helaas zei de arts wel tijdens de operatie dat ik waarschijnlijk niet van mijn klachten af kwam?? hij had het over een Band of stent??? zie hem woensdag weer en dan zou hij hier op terug komen, maar voor de rest ook 3de dag al zonder krukken en vandaag de 5de dag dus een klein stukje gefietst , ging allemaal goed, blijf alleen een flinke stijfheid houden na rust en een dikke gevoel aan de achterkant, dus nog even afwachten of dit weg gaat??

franken viviane | email | 20-04-2011

Hallo

ik ben vorig jaar(8 /12/2010) geopereerd aan mijn linker knie aan mijn achterste meniscus ,nu na al die tijd heb ik terug veel pijn ,en zeker als ik de trap op moet gaan ,en bij het slapen heb ik ook veel pijn 6 keer per nacht wakker worden van hoe ik mijn been moet leggen van de pijn ,heeft hier iemand het zelfde mee gemaakt of nog last van hebben . grtjs viviane

franken viviane | email | 20-04-2011

Hallo

ik ben vorig jaar(8 /12/2010) geopereerd aan mijn linker knie aan mijn achterste meniscus ,nu na al die tijd heb ik terug veel pijn ,en zeker als ik de trap op moet gaan ,en bij het slapen heb ik ook veel pijn 6 keer per nacht wakker worden van hoe ik mijn been moet leggen van de pijn ,heeft hier iemand het zelfde mee gemaakt of nog last van hebben . grtjs viviane

denise | email | 18-04-2011

3 dagen geleden geholpen aan meniscus, loop nu zonder krukken en pijn (wel eigenaardig loopje) Ik denk wel dat het zeer afhankelijk is hoe je de scheur opgelopen bent. Bij mij geleidelijk aan zonder trauma. Met Trauma zijn er vaak bijkomstige beschadigingen die herstel ook in de weg kunnen staan. Daarnaast kan de grootte en locatie scheur van belang zijn hoewel de meeste pijnklachten na operatie door de operatie zelf veroorzaakt zijn.

gust | 18-04-2011

Beste Mensen
Na een meniscus operatie van ca.10 maanden geleden na vele vallen en opstaan .
nu veel beter enkel nog pijn scheuten bij zware belasting maar alles bij alles nu veel beter

jasmien | email | 13-04-2011

Ik ben op 29 april 2008 geopereerd geweest aan de mediale meniscus (toen 17 jaar oud). Scheur was groter dan gedacht, dus 3/4 verwijdert.
Heb nu nog, bijna 3 jaar na operatie heel veel pijn in knieholte, kuit en uitstralingen tot in de voetzool.
Verschillende echo's en scans genomen, nooits iets gezien. Laatste scan genomen via orthopedist, hij ziet een iliotibiaal frictiesyndroom (runners knee) en wil deze wat 'bijschaven'. Kinesisten en osteopaten raden mij dit ten zeerste af. Osteopaat zegt dat de nervus fibularis kan gekneld zitten ...
Ik weet echt niet meer wat doen, dit moet opgelost raken. Iemand nog goede ideeën?

Fred | email | 12-04-2011

Op 5 april ben ik geopereerd aan de buitenste meniscus rechter knie. De volgende dag geen pijn, geen gezwollen knie, alleen de onderkant van mijn onderbeen tot aan de knie was een beetje rood. Waarschijnlijk door de strakke drukverband. Twee dagen daarna gelopen zonder krukken met niet te veel druk op het rechterbeen. Verder toch wel aardig wat gelopen en na een week toch nog een irritatie gevoel in de knieholte en wat stijfheid in het kniegewricht. Had gedacht toch wat sneller af te zijn van dat gevoel. Toch maar even meer geduld hebben en hopen dat ik weer alles snel kan doen als voorheen. Misschien niet onbelangrijk; ik ben 54 en misschien duurt herstel eenmaal wat langer!

Anja | email | 08-04-2011

Ben afgelopen woensdag aan mijn binnen meniscus geholpen. Deel van de meniscus verwijderd. Knie nog wel dik, maar kon gelijk na de operatie zonder krukken rustig lopen. Heb alleen iets raars in mijn geopereerde knie. Hoor af en toe borrelen in mijn knie, net zoals je wel eens hebt met je maag, als je een vragende maag hebt. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Komt het misschien door de zoutoplossing, waarmee gespoeld is tijdens de operatie?
De operatie (en ruggenprik) is mij niet tegen gevallen.

koen | 04-04-2011

vorige woensdag (30/03/2011) geopereerd aan mijn binnenste mensicus, operatie om 9u, 10u30 al wakker (volledige verdoving), 16u onslaan uit het ziekenhuis
donderdag nog met krukken gelopen, maar ik kon al lichte druk zetten
vanaf vrijdag namiddag liep ik zonder krukken, met matig tot weinig last
zaterdag zonder krukken, geen last
zondag zelf beginnen oefenen: plooien en strekken, gaat goed
deze avond (maandag) eerste afspraak bij de kinesist
12 jaar geleden operatie aan de andere knie gehad (buitenste meniscus), toen ging de revalidatie veel trager (tot 4 maand erna nog last, kon er de eertse 3 weken geen druk op zetten)
ik ben nu 28
kies altijd voor volledige verdoving!

Johan | 03-04-2011

Hallo. Ik ben 20-12-2010 geopereerd aan mijn meniscus. Een flinke scheur welke gehecht is. Na 5 weken kruk lopen en 6 weken fysio weer begonnen met voetbal. Gisteren waarschijnlijk weer gescheurd. Nu een erg dikke knie met veel pijn.... Ik hoop niet dat de hechting het begeven heeft maar ik vrees het ergste

hijdievanlopenhoudt. | 03-04-2011

@Gerda, zo te lezen zit er volgens mij flink wat vocht in de knie dan krijg je nl ook pijn in je knieholte en is de knie ook dik. Het branden zou kunnen duiden op een fikse ontsteking, Vocht in de knie is een reactie van het lichaam op iets ongewoons, de beweegbaarheid van de knie wordt beperkt door het vocht. De scan zal moeten uitwijzen wat er zich binnen in de knie afspeelt .

gerda | email | 03-04-2011

hoi naar 3 maanden eindelijk mag ik binnenkort in de scan de pijn is zo er dat zelfs morfine niet hielp bij mij brand het heel erg in knie ook achter in knie holte mijn knie is ook dik als ik zit voelen de banden boven mijn knie zo strak aan zodat het noch harder brand waar komt het branden vandaan en wie herkent dit

gerda | email | 03-04-2011

hoi naar 3 maanden eindelijk mag ik binnenkort in de scan de pijn is zo er dat zelfs morfine niet hielp bij mij brand het heel erg in knie ook achter in knie holte mijn knie is ook dik als ik zit voelen de banden boven mijn knie zo strak aan zodat het noch harder brand waar komt het branden vandaan en wie herkent dit

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over