web analytics
Pijn in onderbuik n...
 
Notifications
Clear all

Pijn in onderbuik na het hardlopen...  

 
 Anonymous

...zijn er misschien vrouwen die dit herkennen?
Het valt me al een tijdje op dat ik na het hardlopen pijn in mijn onderbuik krijg. En dan bedoel ik echt laag in de buik, richting baarmoeder/schaamstreek. Het voelt niet aan als spierpijn, het is meer een zeurende pijn.
Het komt vooral voor als ik langer dan een uur gelopen heb. Aan de intensiviteit kan het denk ik niet liggen, want ik loop met een gemiddelde "snel"heid van ongeveer 9km p/u. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen, of herkent iemand dit?

Citaat
Geplaatst : 06/01/2013 3:40 pm
 Anonymous

Heb je een spiraaltje? Daar heb ik ook last mee. Ook met andere anti-conceptie trouwens (maar vooral met het mirena spiraaltje). Ik heb het idee dat het aan de hormonen ligt, maar ik kan het helemaal mis hebben. Sterkte!

ReageerCitaat
Geplaatst : 06/01/2013 3:53 pm
 Anonymous

Het is mogelijk dat je buik- en rugspieren niet voldoende ontwikkeld zijn en je totale loopbeweging niet optimaal is.

In de liezen lopen spiergroepen die je benen rechthouden. ( heten iets van abductoren o.i.d.) Dus wanneer je totale loopbeweging niet goed is kun je die overmatig gaan spannen. Zeker omdat het naar een langdurige training optreed vermoed ik dat dit een oorzaak kan zijn.

Remedie is vaak buik en russpieroefeningen en loopscholing. En verder iemand naar je loopbeweging te laten kijken om te adviseren wat er verder moet verbeteren.

succes

ReageerCitaat
Geplaatst : 06/01/2013 3:56 pm
 Anonymous

@Marlies; nee geen spiraaltje, of andere hormonen, dus daar kan het niet aan liggen.

@Atilla, ik heb een tijd inderdaad gedacht dat het gewoon spierpijn zou zijn, maar dat hoort er dan gedurende een dag of twee toch constant te zijn? De pijn die ik voel komt in vlagen opzetten en trekt iets later weer weg om vervolgens later weer op te komen zetten. Ik heb geen klachten als ik bijvoorbeeld mijn buik aanspan...vreemd toch?

ReageerCitaat
Geplaatst : 06/01/2013 4:35 pm
 Anonymous

ik herken het inderdaad ook. Bij is het met name als de inspanning groter is (dus als het zwaarder wordt) of als je het warm krijgt. Ook ik heb geen idee waar het aan ligt. Het komt bij vlagen en als je rustig gaat wandelen trekt het weg

ReageerCitaat
Geplaatst : 01/12/2013 5:48 pm
 Anonymous

Misschien eens langs de huisarts. Maar lijkt op een te zwakke core .

ReageerCitaat
Geplaatst : 02/12/2013 3:53 pm
 Anonymous

@lady, late reactie van mij maar hopelijk wordt het nog gelezen en beantwoord....door iemand.

Ik herken deze pijn, lage trekkerige pijn in de onderbuik...ik heb het soms, na ongeveer 20min/30min hardlopen...en kan dan echt niet doorgaan met hardlopen. Vanochtend heb ik het weer gehad maar het werd in de eerste minuten nog erger (toen ik stopte en ging wandelen). Ik werd er zelfs misselijk (gevoel te moeten overgeven) en duizelig (bleek/rillerig) bij...ik had het gevoel dat ik bijna flauw viel. Geen idee wat het kan zijn...
Het is wel vooraan in de onderbuik, die pijn; baarmoeder of buikspieren (?)...
Het ging pas na ongeveer 10minuten weg (ik moest ook even liggen)

Ik ben ongeveer twee uur na een licht ontbijt gegaan....dus het kan niet liggen aan te weinig hebben gegeten denk ik....
Volgens mij heeft het ook niets met hormonen te maken.

Ik maak me nu best wel zorgen...

ReageerCitaat
Geplaatst : 17/04/2015 6:11 pm
 Anonymous

Ik heb ook een lichte kramp (alsof ik ongesteld ben) na een minuut of 20/30 hardlopen. Heel vreemd. De pijn trekt ook vanzelf weer weg. Ben benieuwd naar de oorzaak.

ReageerCitaat
Geplaatst : 07/05/2015 6:37 pm
 Anonymous

Omdat ik ook last van deze klachten heb, vond ik dit op Runner's World.
Aanhechtingsblessure van de buikspieren
De aanhechtingspunten van de buikspieren zijn soms de oorzaak van chronische pijnklachten. De rechte buikspieren hechten namelijk vast aan het schaambeen en bij een chronische ontsteking van de peesaanhechting ontstaat er pijn bij het schaambeen, die ook nog wel eens doortrekt naar de lies. De buikspieren aan de bovenzijde van de buik hechten aan de ribbenboog aan, zodat bij dergelijke klachten diep ademhalen pijn doet. Deze aanhechtingsblessures zijn vaak erg hardnekkig.

ReageerCitaat
Geplaatst : 15/09/2015 12:26 pm
 Anonymous

Ik ben doodziek geworden van de mirena spiraal. Door de spiraal heb ik hormonale disbalances en kan ik niet meer normaal hardlopen zonder pijntjes.

ReageerCitaat
Geplaatst : 05/11/2017 8:56 pm
 Anonymous

Ik heb het ook tijdens hardlopen vandaag. Als ik stop met rennen dan stopt de pijn ook. Heb kyleena spiraal. Maak me zorgen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 23/05/2020 7:36 pm
Share: