Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Operatie Hallux Valgus

Tony | 08-01-2005

Hallo,
Heeft er iemand ervaring na een operatie aan de Hallux Valgus ( artrose aan het grote teengewricht) graag zou ik weten of ik dan nog kan gaan hardlopen en hoelang de herstelling duurt,alvast dank.

Sonja | email | 15-06-2010

over 1 maand wordt ik geoprereerd aan linkervoet hallux valgus, heeft er iemand ervaring met dr Karl ALMQVIST uit GENT

Janita | email | 28-06-2010

19-4-2010 geopereerd aan Hallux valgus. mijn teen is hierbij vast gezet omdat er slijtage is zat. hij staat nu zo omhoog dat ik helemaal geen schoen meer aankan. vanaf het begin onwijs veel pijn gehad. moet nu om 8 uur vanmorgen voor nacontrole. maar heb er een veel groter probleem bij gekregen nu............. dystrofie in die voet. zh heeft al medicijnen voorgeschreven afgelopen woensdag. voor mij NOOIT GEEN hallux valgus operatie meer.

PJ | 19-07-2010

Wie weet een hele goede specialist om de hallux vagus operatie uit te voeren in de regio Haaglanden? Lonneke had het over een arts in Den Haag, welke specialist is dit?
Ziekenhuizen Delft, Den Haag e.d.

R.Breeuwer | email | 02-08-2010

Ben 21-07-2009 geopereert aan een Hallux Valgus.Bot zijkant weggeschaaft en bot grote teen doormidden en een schroef erin.In juni van dit jaar 2010 schroef eruit want had veel last.Nu nog regelmatig de bovenkant voet dik en kan soms niet goed mijn voet afwikkelen.Kan soms beter op blote voeten lopen dan op schoenen.Pijn is nog niet helemaal weg.Hoef niet meer terug te komen maar de klachten blijven wel ondanks dat het op de foto er goed uit ziet.

Eline | email | 13-08-2010

Hallo Desiree,

Kun je mj de naam van de arts met de goudenhandjes geven, ik moet ook een operatie ondergaan.
Vr. groet Eline

carola | 27-08-2010

ik word nog geopereerd. Maar weet iemand of je mag kiezen tussen ruggen prik of algehele narcose..?

Kim | email | 24-09-2010

@ Carola:
Ik heb mogen kiezen tussen een ruggeprik en narcose. Ik heb zelf gekozen voor narcose, ideaal: uurtje slapen en meteen van de ellende af, maar dat is ieder voor zich, natuurlijk!

Rietje van der Zwaan | email | 08-10-2010

We overwegen operatie aan beide voeten(HalluxValgus), in clinica san roman Alicante.
Wie heeft ervaring met deze kliniek?

Marga | email | 21-10-2010

Hallo Allemaal,
Ik heb veel last van beide voeten, kan slecht lopen en zie op tegen de operatie.Maar een goede arts is alleen door ervaring van anderen op te doen, dus graan advies voor een heeel kundig arts, dank jullie wel.
marga.

Evelien | 01-11-2010

Hallo,

Ik heb nu 1 week geleden mijn operatie gehad in het UZ in Gent. Heb de eerste 2 dagen wel last gehad maar en nu pijn vrij. vrijdag mogen mn hechtingen deruit en het verband eraf. Ben onder hehele narcose gedaan en een zenuwprik. Loop nu met een loopschoen en dat gaat goed.
Succes en het is maar voor even je bent er zo vanaf!

Jacqueline van Laerhoven | email | 10-11-2010

Ik ben 30! ! ! jaar geleden geopereerd aan beide voeten. Was behoorlijk ingrijpensd. Eiogenlijk nooit een succes geweest. Sinds kort begint 1 van de knobbels (die ik nog steeds heb) weer op te spelen. Misschien moet ik er wel weer aan geloven. Als ik de sites lees wordt ik helemaal bang. Wie heeft ervaringen in het OLVG/Amsterdam? ? Bvd Jacqueline van Laerhoven

sabine | email | 11-11-2010

Ben 18 okt 2010 geopereerd, nobbel afgehakt en bot in V doorgezaagd en wig uitgenomen en wig aan andere kant geplaatst + schroef.
Blokverdoving en licht roesje en om half 3 weer naar huis met verband en schoen. Sávonds was de verdoving eruit en de helse pijn begon, 2 dagen,oxynorm en oxycontin geslikt + paracetamol. Nu ben ik 3 en half week verder, heb halve voet in afneembaar gips, ideaal met douchen Pijn is weg en kan met schoen redelijk lopen, 30 november gips eraf. Wat een verschil in behandelng is er bij dit "ongemak"! Vergeleken met wat men mijn zei, vielen de erste 2 dagen vies tegen en de rest mee.
Onderhuidse hechtingen, lossen vanzelf op.

marloes | email | 20-11-2010

Nou, ik vind iedereen toch wel heel positief over deze operatie. Ik zit nu in week zes met mijn geweldige schoen. De eerste twee weken had ik veel pijn en de pijnstillers gingen als snoepjes naar binnen. Ik was blij dat ik voor een ruggeprik was gegaan want daar voel je echt niks van!!! Volgende week weer naar het ziekenhuis voor foto's. Mijn voet is nog ontzettend dik!!!! Wie heeft er tips over welke schoenen ik kan gaan dragen??? Ik loop veel op gympen maar volgens mij zijn die ook te smal om op te lopen. Hellup, wie helpt mij de winter door???
Ooh ja, hebben jullie ook fysio gehad of was dat niet nodig. Mijn been is echt een papje geworden.......

Marry van dijk | email | 23-11-2010

Hallo, allemaal wat een reacties allemaal dit geeft soms moed en twijfel,ik ben 21 okt 2010 geopereerd aan 3 tenen hallux valgus en 2 hamertenen( ingekort),geen gips en wachtlijst hier ben ik achteraf bezorgt om.
na 10 dagen mocht ik de voet al licht belasten, v ,werd heel dik, lijkt nu op een reuze voet met tenen als worsten, rood paars gezw., poli gebeld,ik moest ik de huisarts maar bellen, daar kon ik terecht, huisarts zegt,,ik heb je niet geopereerd,ën dat is ook zo, een antibiotica heeft hij mij voorgeschreven, de boel was onstoken nu na een week nog heel dik.Morgen mag ik terug komen daar heeft mij huisarts voorgezorgt anders 12-1- 11 pas voor een foto de derde teen kan ik niet bewegen het lijkt wel of de boel daar is afgesneden, Er zijn vele behandelingenen operaties herstel verschillend.Dit maakt onzeker, mijn voeten zijn mijn alles hoor ,ik heb er 11 x de nijmeegse 4 daagse gelopen maar dit jaar was een hel ,ik voelde dat er nu iets aan gedaan moest worden ,ik ben 58 ja zo voel ik mij niet hoor ,nu word je even met de neus op de feiten gedrukt. Wie kan mij vertellen wanneer ik weer lange afstanden kan lopen.
Groetjes en sterkte allemaal Marry

Philippe Deweerdt, Mechelen(B) | email | 05-12-2010

De linkervoet is ook onder handen genomen door Dr.Vandeputte. Operatie goed verlopen en beduidend minder pijnlijk dan de eerste. Die arts is écht een kei in zijn vak. Vier dagen later heb ik de dosis pijnstillers progressief van 8 naar 2 per dag gebracht en het gaat vandaag prima. Uiteraard mag ik nog niet op de voet steunen en gaan pas op de 15de draadjes eruit.Het grootste probleem is nu dat stilzitten, maar dat heeft meer met mijn temperament te maken dan met mijn voetoperatie.
Wat de rechtervoet betreft, die operatie is nu al 9 maand geleden en de voet is volledig terug in orde. Buitengewoon!
Toch nog even kleine hint meegeven : wacht niet te lang om naar een specialist te gaan.In tegenstelling tot wat ik gerust 'desinformatie' zou durven noemen vanuit bepaalde para-medische branches, de problemen gaan niet vanzelf weg en kunnen maar verslechten. Laat je niets wijsmaken: met steunzolen en manuele therapie kan je hooguit tijd winnen maar genezen doet het niet. Uiteindelijk ga je toch zo veel aan levenskwaliteit moeten inboeten dat je toch onder het mes moet. Het klopt dat de operatie, c.q. de revalidatieperiode, een moeilijke fase periode is maar je moet er doorheen.

clara vercammen | email | 05-12-2010

Aan Philippe Deweerdt : waar opereert die dr Vandeputte? Of waar heeft die zijn praktijk?

Ireen van Engelen | email | 20-12-2010

Ik ben begin november 2010 geopereerd aan hallux valgus in Clinica San Roman in Alicante. Beide voeten tegelijk (dag na elkaar), plaatselijke verdoving, lopend de kliniek uit. Het herstel verliep voorspoedig. Nu, zes weken later, loop ik alweer redelijk met mijn ‘nieuwe’ voeten.
De verzekering vergoedt de operatie tot 100 procent van de kosten in Nederland (in Spanje is de operatie goedkoper). Reis- en verblijfkosten komen voor eigen rekening. Ik huurde een studio in hartje Alicante (Estudiotel Alicante) en heb vier weken vakantie gevierd.
Het team van Clinica San Roman is professioneel, aardig en zeer behulpzaam. Beslist een aanrader als je van je ‘bunions’ af wil.

Karin | email | 01-01-2011

Ik ben 08-01-2010 geopereerd aan linker voet.
Bot afgezaagt en knokkel afgeschaafd, teen er recht opgezet en dan een pin tussen grote en 2e teen die daar 4 wkn moest blijven zitten.
Na 4 wkn(verkeerd)loopgips en niet kunnen lopen bleek de pin in mijn 2e teen gegroeid te zijn.
Kon na 6 wkn nog bijna niet lopen.
Reactie orthopeed als ik na 2 mnd nog last had kon ik terug komen.
Voet werd steeds dikker en rood/blauw en bonzen.
Naar de huisarts, door verkeerd gegipst te zijn en de pin die niet goed zat+ verkeerde nabehandeling had ik nu dystrofie.
Nu jaar later wachtend op een hersteloperatie, teen staat scheef op voet en middenvoetsbeentjes gekanteld.
Helaas heeft bij mij alles tegen gezeten en dat terwijl mijn rechter voet eigenlijk ook nog moet, maar daar wil ik nog niet over nadenken, al doet deze wel zeer.
Ik wens iedereen die het moet ondergaan, alle goeds en zeg tegen jullie, bij twijfel ga op je strepen staan en zeur ze helemaal gek voordat het te laat is en je ook dystrofie krijgt, je komt er moeilijk of niet vanaf en beperkt je hele leven.
Gelukkig gaat deze operatie vaker goed dan dat het mislukt maar wou mijn verhaal toch even kwijt.

Groetjes Karin

Lieke | email | 05-01-2011

ik ben in juli 2009 geopereerd aan mijn linker hallux valgus. en nogmaals in maart 2010 aan dezelfde voet. eindresultaat: een hoop ellende. iedere dag hevige pijn, alsof ik op een steen loop en het staat schever als voorheen.

Sherida | email | 09-01-2011

Het is allemaal wel heel erg interessant , de een heeft vreselijke pijnen de ander al bijna helmaal niet , fantastische specialisten en hele slechte . Ja , ik heb zelf ook 2 van die prachtige knobbels aan beide voeten die gezellig vergezeld worden eelt-rondjes op ieder andere teen ,en niet te vergeten tussen de grote tenen.
Natuurlijk lees je de positieve berichten en kijk met ogen zo groot als schotels als er wel een specialist genoemt wordt , waar , hoe wat .
Waarom schrijven jullie niet meteen gewoon het adres van de betreffende kliniek en de namen van de specialisten op ?
Dit zou echt zeeeeeeeer gewaardeerd worden . Vast bedankt !!!!!!

Sherida | email | 09-01-2011

O,My Goodness

Als je alles leest , wat ik dus ook heb gedaan , dan raak je wel helemaal hoteldebotel , gestresst , krijg rillingen overal , brrrr , wat een pijnlijke en griezelige verhalen . Moet ik nou toch heel blij zijn met al die knobbels en bobbels aan mijn voeten , kado gekregen van mijn ouders , die nog niet echt pijnlijk zijn ?
Toch ben ik zeer nieuwsgierig naar de kliniek in Alicante ( www.clinicasanroman )
Wie weet als dit ook gedekt wordt voor de belgische verzekeringen ? ( SIS ) Wat zijn de eventuele kosten ? Heb tot zover alleen maar goede berichten hierover gelezen .Misschien een klein lichtpuntje voor mijn KNOBBELS ?
Grotejes ,

danny | email | 17-01-2011

Heb de operatie 11-11-2010 gehad (azm maastricht). Geen pijn na de operatie (minder pijn dan nieuwe schoenen). 6 weken gips waarvan twee weken loop gips. 23-12-2010 gips eraf. Op het begin moeite met de schoen aan te doen. loop nu al redelijk goed. Pijn valt goed mee. soms wel last als ik snel probeer te lopen. tip voor lotgenoten: veel oefeningen doen in een warmligbad. doet wonderen.

MVG,

Danny

J. Krijger-Oud | email | 20-01-2011

14 en 15 sept.2010 beide voeten hallux v. in
Alicante, clinica san roman. Geen gips maar loopsandalen, geen pijn alleen ongemak en slechts plaatselijke verdoving. Week gebleven, 4 kleine hechtingen. Na 40 dgn verbandje verwijderd door huisarts en schoenen gekocht bij Beter Lopen. Afgewisseld met sandalen. Reken voor herstel 5 mnd. Ga wel schrijven over vervolgacties. Ben 73 jr. en dankbaar.

Ireen | email | 26-01-2011

Ik ben begin november 2010 aan beide voeten geopereerd in Clinica San Roman in Alicante (hallux valgus + 2e teen rechtgezet) en loop – nog geen drie maanden later - alweer als een kievit. Geen gips, geen pinnen, alleen een week of zes voorzichtig strompelen op aangepaste schoenen. Heb nog wel een soort spierpijn in mijn voeten en soms wat steken. De operatie is geheel vergoed door Zilveren Kruis Achmea, kosten € 4.450. De verzekering vergoedt maximaal 100% van het in Nederland geldende marktconforme tarief van € 2.845,78 per voet. In Spanje is deze operatie dus goedkoper. Je moet het geld wel voorschieten en de reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Ik (62) heb foto’s, maar kan die op deze site helaas niet meesturen.

Inge | email | 13-03-2011

Na consult door de orthopeed hier hoorde ik dat er een wachttijd van 8 mnd was. Ik heb me georiënteerd op internet voor de hallux valgus operatie. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Clinica San Roman in Alicante Spanje. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel erg opgelucht ben. De ingreep is middels een verdoving in de enkel gedaan, er zijn maar 2 kleine sneetjes te zien geweest en na de ingreep werd de grote teen gefixeerd met verband, niks pinnen en schroeven. Geen gips, geen revalidatie. Dezelfde middag en avond heb ik in totaal 2 pijnstillers genomen en daarna niks meer. De volgende dag liep ik alweer op straat met de klittenbandschoen. Je voelt zelf wel hoever je kunt gaan en wanneer je weer met voet omhoog moet.
Als ik die enge you tube filmpjes zie ben ik alleen maar heel erg blij met deze kliniek!
Overigens is er in de VieCurie ziekenhuizen in Venlo en Venray Mw. M. Drees, orthopeed, inmiddels ook bekend wegens haar voetoperaties. Het gevolg is wel een wachttijd van 8 maanden, maar als je niet naar het buitenland wilt voor je hallux valgus is dit misschien een optie. Het is fijn als je een arts hebt die zelf enthousiast is over zijn/haar vakgebied!
Groetjes, Inge

Maud | 14-03-2011

Ik ben 15 jaar en ben 11 maart geopereerd aan mijn rechter voet.ook ik had een hallux valges. Ik heb een spuit in mijn knieholte gehad en de verdoving werkte tot een dag erna. Hoelang heeft de pijn bij jullie geduurd? En tips voor wat je kunt doen, ik verveel me haha. De verdoving mag je niet zelf kiezen, ze kijken hoe je er op dat moment aan toe bent.

mt | 17-03-2011

Hallo wie op zoek is naar een goede en ik bedoel dan echt een goede specialist ga dan bij dokter anny steenwerkx in virga jesse te hasselt ik zelf ben ook aan mijn dikke teen geopereerd nl teen vast gezet en heb er op dit moment gen spijt van,man wat is die vrouw supper goed in haar vak heb er echt geen spijt van.Dus mensen neem contact op in hasselt adres is annefrankplijn.gr

Debbie | email | 30-03-2011

Ben 21 maart jl. geopereerd aan beide voeten (Hallux Valgus) in Clinica San Roman. Ben zeer tevreden over het resultaat en kan het iedereen aanraden.

Debbie
iridemyown@live.com

Tonny | email | 10-04-2011

Drie weken geleden ben ik geopereerd aan Hallux Valgus aan twee tenen en aan vier hamertenen. Dit is gedaan bij Clinica San Roman in Alicante. Geweldig!! Laat je svp niet in Nederland, op de Middeleeuwse manier, opereren. Kijk even op www.clinicasanroman.com en lees daar de Nederlandse reportages deel 1 en 2. Het is precies gegaan zoals beschreven!

Roos uit Doorn | email | 13-04-2011

REactie op merel! toen ik 13 was adviseerde de ortopeed om te wachten tot ik 18 was want dan weet je zeker dat je voeten zijn uitgegroeid.

heeft iemand ervaring met het ziekenhuis is zeist????? ik ben 17 bijna 18 en heb aan 1 voet hallux valges en beide voeten stijfe tenen en erg veel last dus ik ga het ook overwegen om te opereren.

Bloem | email | 19-04-2011

Via de huisarts ben ik doorverwezen naar een podotherapeut i.v.m hallux valgus aan beide voeten. Nu draag ik sinds een jaar een zooltjes en een teenorthese. Ik heb niet enorm veel pijn, maar beide knobbels zijn wel gevoelig in schoenen. Zou ik doorverwezen kunnen worden naar een orthopeed met deze "matige" klachten voor een evt. operatie? En dit gaat w.s weer via de huisarts? Ik hoor het graag...

Durien Colijn | email | 07-06-2011

Hallo allemaal,

Ik heb al een paar keer een berichtje geschreven en heb hier diverse bijzonder leuken reacties op gehad.
Ik ben zelf ni 11 dagen geleden geholpen aan een hallux valgus en een hamerteen. Nog steeds zeer enthousiast!!

Ik zit samen met mijn man alweer z´on 20 jaar in de makelaardij en verhuur.

Als je erover denkt je door Dr Roman te laten opereren kan ik je een appartement of vrijstaande woning aanbieden, taxi service van en naar de kliniek en eventueel een rolstoel.
Als extra service regel ik dat er een rolstoel voor jou klaarstaat op het vliegveld om je naar de gate te rijden of te laten rijden.
Er is een nieuw vliegveld geopend in Alicante en ik weet dat het erg ver lopen is!
Vraag vrijblijvend informatie, ik geef alle patienten van de San Roman Kliniek 10% korting!!
Mijn mail adres is costacoveta@costacoveta.es

Groeten,
Durien

In de winkel

Maand juni
•Inhoud
•Beautyprofs
•Columnisten
•Medisch Journaal
•Verwenadressen
Abonneren

Mail & Win

Oreade cd-pakketten met daarin 4 cd's
Ik wil winnen

Abonneren

jolie | email | 14-07-2011

4 weken geleden ben ik geopereerd aan me R. voet ( Hallux valgus ) volgens mij is de operatie niet goed gegeaan, want mijn groot teen is nog niet recht, hij staat scheef. volgende week ga ik naar ziekenhuis voor controlen. heeft iemand nog tips voor me.
sterkte allemaal.
groetjes, Jolie

Manuel | email | 05-08-2011

Jolie,

Goede avond. Volgens jou is de operatie niet goed gegaan, maar waar ben je dan geopereerd?
Gaarne je reactie.

Manuel en Mariela (moet nog geopereerd worden.

Ageeth | email | 12-08-2011

Hallo allemaal,

2 dagen geleden ben ik geopereerd aan een Hallux Valgus. Ik ervaar wel pijn maar tis zeker de moeite waard. Alleen kan je na de operatie ook wat grieperig worden? Daar begin ik nu wat last van te krijgen.

Annick | email | 29-08-2011

Ik zal eind november ook aan een Hallux v. geopereerd worden...heb er wel wat schrik voor, maar vrees dat ik er toch door moet.Het zal ik Salvator in Hasselt gebeuren en heb toch alle vertrouwen in mijn arts.Ik hou julie op de hoogte.

janneke | email | 31-08-2011

Heeft iemand ervaringen met een operatie aan HV door Dr. Nollau van het European Foot Institute in Duitsland via de Boesch methode?

Theo | email | 31-08-2011

6 juni J.L. geopereerd aan een hallux valgus. Heb een chevron osteotomie gehad. Nu, bijna drie maanden later, heb ik nog steeds last van zwelling, kan mijn teen nog niet heel ver naar achter duwen zonder pijn en op de bal van mijn voet staan is geen pretje.
Zijn er mensen die een soortgelijke ervaring hebben en zijn dit klachten die langzaam wegtrekken?

Anita | email | 04-09-2011

Ik ben nu bijna 9 weken geleden geopereerd aan een hallux valgus, 2 schroeven erin, maar mijn steen staat nog steeds scheef en mijn knokkel nog net zo breed, kan natuurlijk de zwelling zijn. ik ben in bergen op zoom door dr van Doorn geopereerd. Ik heb er nu nog verschrikkelijk veel last van, kan wel lopen maar vaak nog met krukken. en veel vocht in mijn been en voet. niet normaal en wat een steken zeg. lig heel veel met mijn been omhoog. vraag me ook af of dat gloeien rond die wond normaal is, ik vind dit niet leuk meer. Weet iemand of dit normaal is? gr Anita

Inge Douma | email | 16-09-2011

Een reactie na de operatie aan mijn hallux valgus in Clinica San Roman in Alicante (Spanje): het is nu 7 maanden geleden en ik ben toenemend tevreden. Ik heb wel lang last gehad van een opgezette voet. Toen ik iets las over MBT-schoenen leek het me waarschijnlijk dat die zwelling minder wordt als je veel met je voet moet bewegen. Die schoenen zijn best duur maar hun geld meer dan waard. In korte tijd was ik van de zwelling af en -nog beter- ook van rugpijn. Dus nu pas ik weer in mijn oude schoenen maar ben verslingerd aan de MBT's. Nou ja, er zijn ergere dingen. Verder heb ik nu zoveel ellende-verhalen gehoord over die hallux valgus operatie, mensen beginnen er meteen over als je met die klittenbandschoen loopt. Ben ik blij dat ikmnaar Spanje ben gegaan! Iedereen die het overweegt: informeer je heel goed, het zijn verdorie wel je voeten! En je loopt op een dag heel wat af dus het is de moeite waard het goed te laten doen.

NB | email | 23-09-2011

Ik ben medio juni jl geopereerd aan Hallux valgus. Heb 6 weken met een darco schoen gelopen. Mijn voet en onderbeen is nog steeds dik. Is al verschillende gezwachteld door een therapeut. Wellicht moet ik een steunkous. Wie heeft hier ervaring hiermee?

Nelly | email | 16-10-2011

Ik ben 3 weken geleden geopereerd aan hallux valgus.IK heb geen pennen in mijn teen.Ik ben in mch Antoniushove in Leidschendam geopereerd. Ik zit dan ook al weer 3 weken met mijn voet omhoog. De voet moet hoger dan de knie ,en de knie hoger dan mijn heup.Ik ben het wel zat .Ik mag het totaal 6 weken niet belasten.Zodra mijn voet zakt omdat ik even op krukken loop doet het zeer,mijn andere tenen worden dan paars.Zodra ik dat niet meer uithoud moet ik heel snel met mijn voet omhoog en dan zakt de pijn. Boven gebruik ik krukken en beneden een rolstoel.Ik heb een totale narcose gehad . De eerste dagen had ik morfine pillen ,en daarna over gegaan op paracetamol.Nu gebruik ik geen pijnstillers meer. Ik voel me erg moe ,met krukken lopen vind ik erg vermoeiend.Maar de narcose zal me ook futloos maken. Ik hoop dat de 3 weken snel om gaan.En dat ik weer snel gewoon kan lopen.

Merel | email | 18-10-2011

Hi Iedereen,

Heeft er iemand ervaring met de Lairesse Kliniek in Amsterdam? Overweeg een Scarf Osteotomy te ondergaan. De gangbare operatie voor de hallux valgus.

Ben ook benieuwd naar de kliniek in Spanje;
clinicasanroman
en een gespecialiseerde kliniek in Londen: londonfootandanklecentre

Hoor graag of er iemand wat tips heeft over deze klinieken!

Alvast dank, Merel

henja | email | 26-10-2011

Hallo allemaal
ik moet a.s vrijdag 28 okt 2011 ook geopereerd worden aan hallux valgus zie er erg tegen op maar ik heb twee knobbels aan de rechter kant een en mijn grote teen staat heel erg scheef ik ga voor een ruggenprik en een lichte verdoving moet 1 nacht blijven om dat de na pijn heel erg kan zijn en wat ik begreep 2 weken gips waar je niet op mag lopen en dan 4 weken loop gips dus een fijn vooruit zicht

Ingrid | email | 26-10-2011

Hallo,
Ik ben me aan het orienteren op een hallux valgus operatie, goede verhalen over clinica san roman gelezen. Maar ik kijk ook nog in Nederland. Heeft er iemand ervaring met de jan van goyen kliniek in Amsterdam?

Annet | email | 30-10-2011

Hey hallo,

Ik ben 7 september geopereerd aan Hallux Valgus, linkervoet. het ging allemaal precies zoals gezegd, de 1e twee weken pijnlijk en daarna alleen maar onhandig met die schoen!
Afijn nu is sinds een week het gipsspalkje eraf en is mijn voet erg dik, mijn teen staat nog omhoog en ik durf niet af te wikkelen, mag het wel?

Sabine | email | 29-11-2011

Hallo allen,

Bij mij is het inmiddels al een jaar of 9 geleden en let op: Het komt goed! Het duurt echt wel even, want je denkt dat die teen rechtop blijft staan...
Ik heb de eerste nacht veel pijn gehad en ook de dagen erna waren niet prettig maar wel te doen. Ze hebben mijn rechterteen gebroken, bot weggehaald en toen weer rechtgezet. Geen schroef maar wel 6 weken gips zonder te belasten (geen loopgips). Ik ben in het Antonius ziekenhuis in Leidschendam geholpen
Ik kan alles weer, alleen blijft de teen een beetje anders (stijf, niet zo soepel als links)
Inmiddels is de linkerteen ook aan het vergroeien en ik moet wel goed nadenken of ik weer de operatie zou ondergaan.

Tonneke | email | 01-12-2011

Ik ben op 18 en 19 oktober jl. met groot succes geopereerd in Alicante, Clinica San Roman. Geen narcose, geen gips, geen pijn, 3 hele kleine littekens en vanaf de operatietafel meteen lopen met speciale schoenen. En twee voeten op een dag, of naar keuze op 2 achtereenvolgende dagen. In Nederland rontgenfoto laten maken en opgestuurd naar de kliniek. Wacht nu op reactie van Dr. San Roman en dan kan de tape er af en weer gewone schoenen aan. Een aanrader!!!!

Jan | 06-12-2011

Weet iemand wat een Hallux Valgus operatie in Nederland kost.

Rita Paleari | 29-12-2011

Ik heb 2 voeten op een dag laten opereren.Plaatselijk verdoofd,geen pijn gevoeld!een echte aanrader om je in de San Roman kliniek te laten opereren.Ik hoefde geen pin(ik was er op tijd bij en heb maar 2 weken met verband gelopen.Daarna pleisters.Na twee weken al op ruime uggs met dikke zool!Lees ook het artikel van Wenneke Savonije.Het gaat precies zo als zij het beschrijft!

Rita Paleari | 29-12-2011

Ik heb 2 voeten op een dag laten opereren.Plaatselijk verdoofd,geen pijn gevoeld!een echte aanrader om je in de San Roman kliniek te laten opereren.Ik hoefde geen pin(ik was er op tijd bij en heb maar 2 weken met verband gelopen.Daarna pleisters.Na twee weken al op ruime uggs met dikke zool!Lees ook het artikel van Wenneke Savonije.Het gaat precies zo als zij het beschrijft!

p.feelders | email | 17-01-2012

Ik ben eind oktober geopereerd,nieuw gewrichtje erin,en teen recht gezet,maar nu na 7 weken nog steeds pijn,vooral met schoenen aan.Hoop dat het beter word anders ga ik niet voor mijn andere voet,lijkt net of je teen gekneust is,moet na 3 maanden terug,ben is schiedam geholpen door dr,Folmer.had 2 weken een gips schoen waar je niet op mag lopen,maar doe je toch op je hak gaat dat prima,de operatie vond ik niet erg,ik had een narcose,dus je merkt er niks van,En i nacht in het ziekenhuis gebleven.succes allemaal..

jacqueline crucq | email | 29-01-2012

Ik ben in september in Alicante aan de hallux valgus van mijn rechtervoet geopereerd in de kliniek van Dr. San Roman. Ik ben zeer tevreden! De contacten met de kliniek waren en zijn voortreffelijk. Een en al zorgzaamheid, vriendelijkheid en deskundigheid. Het is een gespecialiseerde voetkliniek, de operatie duurt maar kort en je kan direct daarna weer lopen. Opname poliklinisch, verdoving plaatselijk. Ik kan nu alles weer, ook hardlopen. Ik draag nog wel een orthese voorlopig, maar daar heb ik geen hinder van. De rontgenfoto's laten een geweldige verbetering zien, de kootjes van mijn grote teen staan weer recht. Ik kan het iedereen aanbevelen!

sonja | email | 17-02-2012

Hallo,

Ik ben 9 februari geopereerd, ik zag er erg tegen op na alles wat ik heb gelezen! Ik ben geopereerd in het ziekenhuis in hoogeveen, eigenlijk geen wachtlijst! ( 3 weken). Ik ben onder gehele narcose gegaan want ik wilde er niets van horen enz. Toen ik weer wakker werd had ik een beetje pijn. Maar met pijnstillers prima te doen! De arts kwam nog bij me om me succes te wensen met de aankomende nacht. Maar ik heb geen pijb gehad, na dat nachtje in het ziekenhuis mocht ik naar huis. Ik heb op dit moment een loopschoen ( niet het meest mooie ding). Ik heb nu na een week nog geen last gehad! Ik heb gewoon verband wat er de eerste 2 weken niet af mocht. Ik kan nu volledig op mijn hak steunen en na een week zonder krukken lopen ( met loopschoen natuurlijk) ondertussen heb ik mijn teen al wel een aantal keer gestoten, dit is natuurlijk gevoelig

Volgende week halen ze de hechtingen eruit en daarna maar kijken hoe het verder gaat

Kortom de operatie valt erg mee

Groetjes sonja

P.Feelders | email | 22-02-2012

hallo,ik wens vast iedereen succes,bij mij is het nu 3 mnd,geleden,dat ik geopereerd ben aan l.voet,knok weggehaald nieuw gewricht en pin er in,ik heb nog steeds pijn met schoenen aan,en als ik veel loop een dikke voet,had het mij heel anders voorgesteld,ik heb nu een afspraak met de fisio t.dus hoop dat dat verbetering brengt.Eind maart pas bij de chirurg op controle,kijken wat hij er van vind,ik ga denk ik niet voor de andere voet,al loop ik al 14 jaar met pijn,als dit zo blijft heeft het voor mij geen zin gehad,maar sommigen zeggen dat het wel een half jaar duurt,dus heb nog hoop,mensen met een nieuwe knie zie ik al na 3 weken lopen als een kieviet.

Anne Marie | 25-02-2012

Hallo Allemaal,
Ik ben in Alicante door Dr San Roman met Minimale Invasieve Surgery geholpen voor Hallux Valgus en recht zetten grote tenen en 6 klauwtenen.
Eergisteren heb ik rontgenfoto's laten maken en deze per e-mail verstuurd naar Dr San Roman. Dezelfde dag mail terug over de beoordeling en het zag er goed uit WONDERFULL zei Dr San Roman en de tape mocht ik eraf halen. Bij mij zijn op 11 Januari 2012 bij allebei de voeten de HV Bunions verwijderd aan de zijkant van mijn voeten door een incisie van 1 cm, 2 hectingen. Ook bij allebei de 2 grote tenen is een wig uitgefrazed en omgeklapt, teen recht gezet, 1 hechting. Ook bij beide voeten zijn er 6 klauwtenen de pezen behandeld en recht gezet.
zie volgende e-mail

Anne Marie | 25-02-2012

Dit alles zonder pijn gehad te hebben vanaf het begin tot nu toe, totaal 2 pijnstillers geslikt de eerste 2 dagen verder niets.
Ik ben de eerste 2 weken in Alicante verbleven in een geweldig appartement in El Campello.
Heerlijk dat de tape eergisteren eraf mocht en heb meteen een fijn voetenbad genomen. Verfrissend kan ik nu gaan lopen in gewone schoenen. Mijn voeten zijn wel een beetje dikker nog blijkt, maar mijn Nike-sportschoenen kon ik al aan en heb gisteren een heel stuk gewandeld, geweldig. Nu gaat het erom dat ik de tenen normaal ga afwikkelen. Dit gaat heel goed. Mijn voeten zijn recht aan de zijkant en je ziet als je héél goed kijkt, 3 kleine puntjes op elke voet, waar de hechting heeft gezeten. Ook mijn tenen zijn recht en ik kan dus van de zomer voor het eerst van mijn leven open schoenen, slippers gaan dragen, mijn voeten zien er héél mooi uit.
zie volgende e-mail

Anne Marie | 25-02-2012

Ben erg superblij.
Had ik maar eerder geweten dat er een kliniek bestond met deze totale minimale invasive surgerie. Ook ben ik toch blij dat ik nooit voor een andere methode zoals hier in Nederland heb gekozen, ofschoon het hier in Nederland ook wel eens goed kan gaan.
Heb nu in ieder geval geen littekens, plaatjes of schroeven in mijn voeten. Ik ben helemaal erg blij en wil het iedereen aanraden, deze Minimale Invasive Surgery.
Ik begrijp dat het niet voor iedereen kan ivm de financien, ik kon het gelukkig wel bekostigen.
Ik hoop dat de methode zoals ik geheel heb ervaren in Alicante overwaait naar Nederland, zodat niemand meer pijn hoeft te hebben bij de behandeling van Hallux Valgus en Hamer/Klauwtenen.
Af en toe zal ik van me laten horen hoe het verder met me gaat en voor iedereen die nog gaat en moet heel veel succes en beterschap.
Vriendelijke groeten Anne Marie

A. van der Gouw | email | 04-03-2012

17 februari werd ik door Dr. San Roman sr. in Alicante zeer vakkundig dmv de minimaal invasieve operatietechniek van mijn bunion van 1,5 cm aan mijn rechtervoet afgeholpen. Operatie was een fluitje van een cent. Plaatselijke verdoving in voet, en slechts één diclofinac en 5 dagen antibiotica erna. Ik liep letterlijk de operatiekamer uit en wandelde 's middags op het strand. Nu, 3 weken later, huppel ik weer vrolijk op blote voeten rond. Piepklein wondje is perfect genezen. Morgen voor het eerst schoenen proberen. De plek waar ooit de bult zat, is nog wel wat gezwollen, maar arnica doet wonderen. Wat een verschil met mijn ervaring in Nederland: na zes weken gips kon ik ook nog eens maanden naar fysiotherapie om weer te durven/kunnen lopen op mijn linkervoet.
Alle lof voor Clinica San Roman in Alicante (en Ditzo, die als enige verzekeringsmaatschappij de behandeling daar nog vergoedt)!

Ramina Ringsma | email | 07-03-2012

Begin dit jaar heb ik mijn voeten laten opereren in Allicante. Het is prachtig wat deze arts doet. De eerste paar dagen na de operatie deden mijn voeten wel heel erg veel pijn , maar daar kreeg ik goede pijnstillers voor. Na 2 weken kon ik al behoorlijk goed lopen. 6weken na de operatie ben ik weer voor controle terug gegaan. de dokter was erg tevreden. Nu, ruim 2 weken daarna wandel ik al weer met de hond. Nog even 2 tips, vraag na de operatie een extra paar ´sandalen´en neem voor na de laatste controle een paar ruime schoenen mee.

Met vriendelijke groeten van een zeer tevreden patient,

Ramina Ringsma

wendy | email | 31-03-2012

Hallo, ik ben 27 januari geopereerd aan mijn teen. De operatie is goed gegaan en ik heb de 2 dagen erna nog slechts een paar keer een pijnstillertje genomen. 2 weken in verband gezeten en nog 4 weken de darco schoen met een speciaal stukje klei op maat gemaakt tussen de grote teen en de tweede teen om de grote teen in de juiste stand te laten genezen. Na 6 weken mocht ik weer lopen. De eerste dagen beslist geen pretje want die teen is erg stijf. Maar elke dag voel je gewoon de vooruitgang. En vorige week, na 8,5 weken heb ik mijn eerste km alweer hardgelopen, zonder enige vorm van pijn aan de teen. Super!!! Ik ben geopereerd in het Ikazia ziekenhuis door Dr. Geerdink. Super orthopeed. Kortom ik ben zeer zeer tevreden.

Sabine | email | 02-04-2012

Hallo iedereen.
Ik loop ook al jaren met een lelijke bult aan beide voeten. Steunzolen en spalken hebben mij niks geholpen. Donderdag heb ik een vervolg afspraak bij dr. Bergink in Almelo. Iemand hier ervaring mee?
Ook lees ik hier veel over de kliniek in Alicante? Hoe gaat dit in zijn werking? En wat zijn hier de kosten van.. Ben erg benieuwd als ik die verhalen zo lees.

Conny | email | 03-04-2012

ik heb een hallux falgus aan mijn rechtervoet. Ik merk dat mijn balans in de rechtervoet aan het veranderen is en ik begint te veel te steunen op mijn teen die naast mijn grote teen zit. Nu lees ik veel goede berichten over de san Roman clinic. Maar kan iemand mij vertellen hoe het met de nazorg zit. Als je wel last van iets krijgt nadien hoe is dan het contakt met de San Roman clinic. Hoe gaat de intake zodat je weet welke operatie er gedaan gaat worden?

Lotte | email | 11-04-2012

Hoi Sabine,

Ik ben ook geopereerd door dr Bergink in ZGT. Prima gegaan, wel 6 weken in gips..
Heb er nog wel wat last van (bijna half jaar geleden) maar hardlopen gaat in ieder geval hartstikke goed.

spiessens rita | email | 29-04-2012

ik ben 4 maanden operatie laten doen ik moet zeggen tot hier toe ben ik niet tevreden ik heb veel pijn en de voet is helemaal dik kan niet goed op lopen zelf de onderkant van de voet is en blijlft dik en is ontstoken een operatie aan de teen had ik andrers voorgesteld zelf mijn enkel is dik bij rust en bij het lopen voel ik steken die niet te harde is ik maak me zorgen of dit wel normaal is het heeft 2 weken goed geweest ik dacht nu ben ik gered maar nadien is het bergafwaars gegaan en komt niet goed ik kon niet lopen voor de operatie en nadien nog altijd niet zelfs na 4 maanden nog niet is dit normaal wie zeg me wat ik moet doen

vera | email | 07-05-2012

HALLO,

ik ben belg, en wil geopereerd worden in spanje wordt dit vergoed door het belgisch ziekenfonds???
wie heeft er ervaring al mee om het via belgie ziekenfonds te laten doen???
alvast bedankt veerle mennen

Astrid Feenstra | email | 12-05-2012

Hallo allemaal, ik ben op 26april geholpen aan mijn linker voet. Knokkel afgezaagd en teen rechtgezet. Verband is eraf en de hechtingen eruit gehaald. Loop nu op een hakschoen. Blijf bij het lopen pijn houden, lijkt wel of m'n bloed naar mijn voet stroomt. Ik ben geholpen in St. Fransiscus te rotterdam. Holland duurt het nog, voordat ik pijnloos kan lopen?

Joke Kouters | email | 30-05-2012

Wie heeft zich in Alicante laten operen aan een artrose teen?
Vertel mij aub hoe dat is gegaan?
bedankt alvast en groetjes Joke

José Bosch | email | 31-07-2012

Zijn er ook mensen die de ervaring hebben dat hun hallux valgus operatie niet goed is gegaan, lees : dat je 10 maand na de operatie nog niet weer in je eigen schoenen past en dat je nu schoenen met orthopedische aanpassingen nodig bent. Bij mij zijn er schroeven in het gewricht gezet en ik kan niet meer mijn voet afwikkelen, vandaar hulp in orthopedische vorm, ik ben er verdrietig en boos over. Iemand ervaring dat dit nog hersteld kan worden??
Ik heb binnenkort een gesprek met de orthopeed die mij heeft geopereerd, iemand tips??

Judith | 31-07-2012

Hoi José,

Ik heb beide voeten laten doen en bij mij zitten de schroeven er ook nog in, maar in die mate dat de afwikkeling wel gewoon kan plaatsvinden. Nadeel is dat ik links de schroef iets op de bovenkant van het bot heb zitten, waardoor veel schoenen pijn doen. Ik kan niet meer in mijn eigen schoenen. Voeten zijn te dik geworden, maar dat niet alleen, doordat mijn grote teen nu recht staat, heb ik een schoenmaat groter gekregen. Ben nu de uitverkoopjes aan het aflopen, om zo zoetjes aan mijn schoenenkast weer aan te vullen.

Als het goed is mag het plaatwerk er na een jaar weer uit. Ik zou dat zeker bespreken met de orthopeed.
Ik heb alleen rechts last van de schroeven, dus ik laat in januari alleen rechts eruit halen. Laat links maar fijn zitten, dan kan het ook niet terug groeien.

Sterkte, ik weet wat het is als het niet gaat zoals je gehoopt had.

José Bosch | email | 01-08-2012

Zijn er ook mensen die de ervaring hebben dat hun hallux valgus operatie niet goed is gegaan, lees : dat je 10 maand na de operatie nog niet weer in je eigen schoenen past en dat je nu schoenen met orthopedische aanpassingen nodig bent. Bij mij zijn er schroeven in het gewricht gezet en ik kan niet meer mijn voet afwikkelen, vandaar hulp in orthopedische vorm, ik ben er verdrietig en boos over. Iemand ervaring dat dit nog hersteld kan worden??
Ik heb binnenkort een gesprek met de orthopeed die mij heeft geopereerd, iemand tips??

Frans | email | 30-08-2012

24 juli 2012 ben ik aan hallux valgus bij beide voeten met succes geopereerd in clinica San Roman. Dit is werkelijk perfect verlopen en precies zo gegaan als ik had gehoord en gelezen. Ca. 40 dagen op zo'n chinese sandalen moeten lopen. Voeten voelde de laatste weken al heel goed aan. Echter naar vandaag had ik echt uit gekeken! Het was vandaag namelijk de 37e dag na de operatie.
Vanmorgen rongtenfoto's laten maken in het ziekenhuis van Venray en deze vanmiddag naar dokter San Roman gemaild. Zojuist het verlossende bericht gekregen vanuit Spanje. Het ziet er perfect uit volgens de dokter en ik mag het verband er meteen afhalen. Dit heb ik net gedaan en ik kan wel huilen van geluk zo mooi als de "nieuwe voeten" er uit zien! Ik mag nu weer met gewone schoenen gaan lopen maar moet nog een week rustig aan doen waarna ik al kalm aan mag beginnen met joggen, zwemmen, fietsen en tennissen. Ik kan het echt iedereen aanraden want het is een super kwalitatieve en zorgzame kliniek die zeer begaand is met hun patienten!! Heb de operatie vergoed gekregen van VGZ. Heb gehoord dat zij dit niet meer vergoeden. Gehoord dat Ditzo en Agis de operatie bij San Roman nog wel vergoeden.

Frans | email | 30-08-2012

24 juli 2012 ben ik aan hallux valgus bij beide voeten met succes geopereerd in clinica San Roman. Dit is werkelijk perfect verlopen en precies zo gegaan als ik had gehoord en gelezen. Ca. 40 dagen op zo'n chinese sandalen moeten lopen. Voeten voelde de laatste weken al heel goed aan. Echter naar vandaag had ik echt uit gekeken! Het was vandaag namelijk de 37e dag na de operatie.
Vanmorgen rongtenfoto's laten maken in het ziekenhuis van Venray en deze vanmiddag naar dokter San Roman gemaild. Zojuist het verlossende bericht gekregen vanuit Spanje. Het ziet er perfect uit volgens de dokter en ik mag het verband er meteen afhalen. Dit heb ik net gedaan en ik kan wel huilen van geluk zo mooi als de "nieuwe voeten" er uit zien! Ik mag nu weer met gewone schoenen gaan lopen maar moet nog een week rustig aan doen waarna ik al kalm aan mag beginnen met joggen, zwemmen, fietsen en tennissen. Ik kan het echt iedereen aanraden want het is een super kwalitatieve en zorgzame kliniek die zeer begaand is met hun patienten!! Heb de operatie vergoed gekregen van VGZ. Heb gehoord dat zij dit niet meer vergoeden. Gehoord dat Ditzo en Agis de operatie bij San Roman nog wel vergoeden.

Angie | email | 09-09-2012

Beste allen,
Ben op 01 september 2011 geopereerd aan mijn rechtervoet, op de operatietafel werd mij fijntjes verteld dat ik een andere orthopeed had, die mij vervolgens vertelde dat ik twee weken onbelast moest bewegen, daarna nog 6 weken loopgips, maar ik kreeg geen pennen erin. Moest om 07 uur in het ziekenhuis zijn, om 1 uur was ik al weer thuis. Heb tijdens de operatie verkeerde pijnstillers gekregen, wat ik overigens wel aangegeven had, gevolg opgezwollen handen van de reuma, ook dat nog, en ik kon al niet veel. Om een lang verhaal kort te maken, die 8 weken in het gips waren een hel, heb heel veel pijn gehad, helaas is er niet veel veranderd aan mijn voet, als iemand vraagt welke voet het was, dan zeg ik, wat denk je, ze noemen dan mijn andere voet op!! Heb ook nog meer pijn in mijn voet dan voor de opereatie. Heb nu op 21 september, ruim een jaar na de operatie, een afspraak met de orthopeed. Kan ik laten zien wat een prutswerk het is geweest, ik ben in feite nog slechter af dan voor de opratie. Dus opereren dat doe ik niet meer. Voor degene die nog moeten, heel veel succes!!

Hannelore | email | 11-09-2012

Ik ben net geopereerd in de Clinica San Roman, bunion ectomie aan beide voeten en rechtzetting van de grote tenen. Ik ben aangenaam verrast door de vriendelijkheid, competentie en goede communicatie. In België werd door een orthopedisch chirurg vastgesteld dat de operatie zeer mooi is uitgevoerd. Ik was wel de prototype patiënt: geen te grote afwijking, jong en slank. Ik had bijna geen pijn; de eerste dag drie pijnstillers en de volgende dag kon het al zonder. Ik heb er echter nog enkele lichte genomen om niks te voelen. Van complicaties is geen sprake. Ik kijk ook positief terug naar de operatie zelf. De sloefjes nadien zijn comfortabel en ik combineerde ze leuk met shortjes of lange broeken, waardoor het bijna een nieuwe mode werd :) Ik hoefde mijn vrijheid slechts beperkt op te geven (de dag na de operatie wandelde ik al een flink eind). Het verband is er sinds vandaag af. Ik verwacht eerstdaags terug te kunnen zwemmen en skaten. Lopen zal nog twee weken duren vermoed ik. Voor deze operatie raad ik deze kliniek ten zeerste aan! Zij volgen hun patiënten zeer goed op, gaan zorgvuldig te werk, kennen hun vak en houden goede en vriendelijke communicatie. Veel succes!

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuke shirts voor sporters

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld