rare teennagels

Denise | 19-06-2008

Sinds 3/4 jaar loop ik hard: 2x per week in clubverband en meestal ook nog een keer alleen (meestal een half uur tot 3 kwartier). Sinds een paar maanden zijn de nagels van de teen naast mijn grote teen veranderd in vreemde dingen: ze zijn heel dik geworden en blauw. Een soort blauwe kalknagels. Nu waren mijn voeten al niet heel erg fraai maar het wordt er allemaal niet mooier op, zal ik maar zeggen. Is dit een tijdelijk iets omdat mijn lichaam moet wennen aan een nieuwe manier van bewegen? Of zijn dit gewoon voeten die horen bij hardlopen? Is hier eventueel iets aan te doen? De rest van mn benen is er wel op vooruit gegaan, dat dan weer wel ;-)

Er zijn 10 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

J. | 20-06-2008

Grote kans dat dit een schimmelinfectie is. Dit kan opgelost worden met (langdurige) medicatie.

Uiteraard hebben ook hardlopers recht op mooie voeten, maar daar is bij hen dan wel wat extra aandacht voor nodig...

Kim | 20-06-2008

De voeten hebben wel meer te verduren wanneer iemand hardloopt.
Zo vertelede mijn pedicure laatst dat de toppen van de tenen bij lopers, vaak losse huid hebben door het stoten.

De enige oplossing is meer onderhouden en meer verzorgen.

Paul | email | 20-06-2008

Hallo Denise,
Ik heb geen oplossing voor je ... helaas! Want dan had ik 'm ook voor mezelf. Ik heb last van hetzelfde als jou maar nooit herkend als lopen gerelateerd. Ik heb ongeveer eenzelfde loopfrequentie als jij (3 4x per week half uur tot uur). Omdat ik de grote teen van mijn linker voet mis is het aan die kant nog erger. De nagel van de teen ernaast is er laatst afgekomen. Ik dacht ook dat het een soort kalknagel was (dik en wit). Ik heb geen reden te denken dat het een schimmelinfectie is. Succes met een oplossing.

theo | 20-06-2008

Denise, ik vrees dat er niks, maar dan ook niks, aan te doen is. Ben zlf drie maal (!) naar (verschillende!) dermatologen geweest. En elkeen zei iets verschillends: schimmelinfectie, gn schimmelinfectie, enz.
Laat je zeker gn nieuw of ander paar schoenen aansmeren, want daaraan ligt het meestal niet! Mijn schoenen zitten ruim genoeg en nog heb ik loslatende en blauw teennagels. En ja, meestal gaat het om de dikke teen, want die zit gewoon het dichtst tegen het stof van de schoen aan. Logisch toch...

J. | 21-06-2008

Er is een verschil tussen een kalknagel en een blauwe nagel h. Van het eerste kun je vaak afraken met drie tot zes maand antischimmelmedicatie in te nemen, van het tweede probleem (eventueel) met een beter aangepaste schoen.

Wat de meesten dus een kalknagel noemen, is vaak een schimmelnagel. Uw huisarts kan u uiteraard hierbij verder helpen.

theo | 21-06-2008

@ J. - sorry, J., maar zonder negatief te willen klinken, vrees ik dat de huisarts nog minder weet dan de dermatoloog.
Vergelijk het een beetje met een banale verkoudheid: uitzieken kan, genezen niet.
In feite is het allemaal vrij onschuldig - al ziet het er niet uit - maar zoals 1 v/d dermatologen zo laconiek beweerde: "Als het dat maar is..."

Ze sturen wl allemaal een "kweek" op, maar kunnen vaak nadien nog niet eens zeggen WAT het precies is.
Trouwens, ik moet de eerste nog tegenkomen die volledig genezen is verklaard van een teenschimmelinfectie.

gr theo.

gootje | email | 26-06-2008

de oorzaak is dat je teennagels toch iets wat kunnen stoten tegen je schoenen... hierdoor krijg je zogenaamde traumanagels.... het kan zelfs zijn dat ze eraf gaan..... is niks aan de hand..... niet van schrikken ... want je krijgt gewoon weer nieuwe nagels terug.....
alleen hierbij zal dat waarschijnlijk ook gaan gebeuren omdat de oorzaak blijft bestaan....
het kan zelfs zijn dat je nagelbed hierdoor beschadigd zou worden waardoor je blijvend een veranderde nagel hebt.....

het kan ook een schimmel zijn........ maar dat lijkt me niet het geval....

ik zou je aanraden om eens naar een pedicure te gaan....... zij kan het goed bekijken en vast wel zien of het een schimmel is of niet....
sowieso kan zij je nagel dunner fresen waardoor je er minder last van hebt.....

succes ermee........
een hardlopende pedicure...... : )

Harry H | 26-06-2008

Zelf heb ik geen andere nagels gekregen door het hardlopen, terwijl ik toch al een aantal jaar 3 tot 5 keer per week loop. Ook langere duurlopen staan op mijn menu en ik heb ook 2 marathons gelopen en geen rare nagels gekregen.

Ik krijg soms wel een blaar op de voorkant van mijn langste tenen (die naast mijn grote teen), maar mijn nagels blijven normaal.

Heeft het dan toch iets met een schimmel te maken?

Papagena | email | 30-06-2008

Dikke, scheve, witte en rare teennagels heb ik al heel lang. Een combinatie van beschadigingen en schimmelinfecties. Ik heb vrij lang paarden gehad, en als er zo'n 800 kilo op je teen terecht komt laat dat soms zijn sporen na. Los geweest van het nagelbed, en daar dus wit. Schimmeltje ertussen wegens vochtige voeten. Er zijn verschillende middelen in de handel, van kalknagelolie tot miconazolnitraat tegen de schimmels. Als mijn voeten "mooi"moeten zijn in open schoenen, lak ik mijn nagels om alles te camoufleren!

Papagena | email | 30-06-2008

Oh ja, wat wel eens mee zou kunnen spelen: zwetende voeten, na het douchen niet goed afdrogen, geen schone sokken aan... dus in een geval van schimmel krijg je dan te maken met her-besmetting. Of natuurlijk bij het douchen in kleedruimtes, waar schimmels ook van de n op de ander over kunnen gaan. Goed afdrogen, goed verzorgen, regelmatig pedicurebezoek zijn toch de beste methodes om iets aan die nagels te doen!

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Nu in samenwerking met runners.meetingpoint startbewijzen aanbieden bij www.hardloopevenementen.nl
Ben jij de eerste?

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

<b>Lekker op wintersport?</b>
Lekker op wintersport?
Regel het zelf op vakantie.discount!

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld