Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

keizersnede wanneer harlopen?

m | 17-06-2008

Wanneer zou ik weer mogen gaan hardlopen na een keizersnede? Iemand ervaring?

Er zijn 8 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

C@rla | 18-06-2008

Ik moest al 6 weken wachten voordat ik voorzichting aan buikspieroefeningen mocht gaan beginnen. 'k Zou als ik jou was gewoon ff vragen aan de verloskundige/gyn.

Linda | 20-06-2008

Ik zou het even rustig aan doen. Na een flinke buikoperatie moet je in ieder geval 6 weken wachten met buikspieroefeningen en heel voorzichtig zijn met dingen als tillen en bukken. Het lijkt mij dan ook verstandig om nog wat langer dan 6 weken te wachten met hardlopen, maar dat kun je inderdaad beter aan je gynecoloog vragen.

Anne | 15-07-2008

Na zes weken mag je hardlopen! Luister goed naar je lichaam en voelt het niet prettig, wandel dan/doe het rustig aan! Bouw ook je training weer op.

Groetjes,
Anne (verloskundige)

mikki | 24-07-2008

Hoi,
Ik lees hier de adviezen dat je na 6 weken weer mag gaan beginnen. Zeker na een keizersnede heb je langer nodig om te herstellen. Ik ben zelf 5 weken na mijn bevalling weer begonnen met hardlopen (geen keizersnede, wel een zware bevalling met ziekenhuisopname) en dat was achteraf het domste dat ik kon doen. Ik heb last gekregen van mijn bekkenbodem en mag nu een aantal maanden niet hardlopen (wegens kans op serieuse verzakking). Mijn fysio raadt vrouwen aan pas na 6 maanden weer te beginnen met hardlopen. Ik vond dat eerst onzin, maar snap helaas nu waarom... Met een keizersnede heb je natuurlijk geen last van je bekkenbodem, maar door de hormonen (en dus verweking) heb je meer kans op blessures.
Succes!

Jolanda | 03-08-2008

Laat voor je begint met wat voor sport dan ook sowieso checken of je rechte buikspieren alweer gesloten zijn (diastase) en wees er voor jezelf zeker van dat je bekkenbodemspieren het goed doen (dus ook urine kunnen ophouden bij lachen, niezen etc.). Zolang dat nog niet zo is, zijn de enige oefeningen die je moet doen, dingen die dat wel bewerkstelligen en al het andere doet meer kwaad dan goed.

Simone | email | 01-04-2010

Deze vraag heb ik eigenlijk ook. Zijn er weer nieuwe ervaringen van dames die bevallen zijn met een keizersnee en zijn gaan hardlopen? En zo ja wanneer weer? Voor mijn bevalling heb ik altijd hard gelopen met veel plezier en regelmaat. Ik lees het graag.

Bedankt.

niki | 01-04-2010

je arts heeft je vast en zeker geadviseerd 6 weken rustig aan te doen. Geen zwaar huishoudelijk werk (hier bedoelen ze bv stofzuigen mee) dus zeker niet hardlopen. daarna ga je vermoed ik op controle. Vraag het de gynacoloog! Door je hormonen zijn je spieren en pezen wat slapper en loop je eerder een blessure op. Rustig aan starten en goed naar je lichaam luisteren. De diastase kan ook blijven. Ik spreek uit ervaring. Heb twee keizersnedes gehad en na de eerste een blijvende diastase.

mireille | 02-05-2011

Ik ben nu 3 mnd na mn keizersnede,
en vandaag begonnen met 20 min hardlopen.
Dat ging heerlijk.en je bent dan ook niet meer bang dat het tesnel gaat voor je lichaam

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuke shirts voor sporters

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld