Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Glucosamine-supplementen?

LN | 10-01-2006

Ik heb last van mijn knieŽn en enkels; op een MR-scan is geen letsel te zien. Kan glucosamine voor soepele gewrichten een oplossing bieden, of is de werking van dit product overroepen?

elflo | 20-10-2008

ik gebruik nu een half jaar glucosamine voor klachten in voet gewricht en ik kan gewoon weer hardlopen. veel mensen bij onze atletiek vereniging met arthroseklachten slikken het met goede resultaten. Ik heeft het ook aan mijn hond, heeft versleten schouders en piepte vaak van pijn, nu rent en springt hij in het rond.

Kevin | email | 24-10-2008

Mensen, mensen..Ga niet onnodig gulcosemine pillen kopen. Vooral niet bij de lokale drogist of apotheek. Wacht totdat de dokter ermee komt. Zelf gebruik ik glucosemine pillen die op recept zijn voorgeschreven. Had veel vocht in de knieen, door een weekend niet te dansen (dansacademie) en een paar dagen daarvoor beginnen met slikken was de volgende maandag het vocht uit mijn knieen verdwenen. Het is ook niet zo dat het gelijk nieuw kraakbeen aanmaakt. Dat heeft (enorm veel) tijd nodig. Maar nog 1x, haal geen glucosemine pillen bij de drogist, want dat is, en dat meen ik, pure troep.

Wil | email | 03-11-2008

Ik gebruik enige jaren Glucosamine
En ben een van de gelukkigen die er baat bij heeft. Een Belgische arts schreef Bio-Rhumal voor; Gebruik het 3 mnd. als het dan geen duidelijk effect heeft stop er dan maar mee het helpt duidelijk of niet, er zit niets tussen in. B-R is in Nederland moeilijk te verkrijgen. ik heb andere merken uit geprobeerd maar kreeg dan een duidelijke terug val en soms maag pijn of werd zelf misselijk. Ik heb ernstige nek en rug klachten, ik ben echt versleten, en kan mijn hoofd zonder Bio-Rhumal bijna niet draaien (hooft op een stokje) zegt de therapeut. Misschien is dit spul ook troep maar heb er na enkele jaren gebruik er totaal geen last van. Ik gebruik pillen 1500 mg. elke dag na verloop van lange tijd kon ik over gaan op om de dag een pil. Ik heb nu weer een in Nederland verkrijgbaar merk, maar nu na twee weken gebruik, last van mijn nek. Het is natuurlijk nooit 100% over. Je moet altijd voorzichtig blijven, maar heb nu een terug val van zeker 50 %. Dus weer gauw Bio-Rhumal besteld . Je kunt je afvragen waarom het bij een helpt en bij de ander niet,het kunnen natuurlijk heel goed nog onbekende verschillende a afwijkingen zijn aan het kraakbeen.

Eliane | email | 09-12-2008

Al lang geleden is glucosamin herkend als een echt geneesmiddel.

7-10-2005- Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft recentelijk Glucosamine geregistreerd als medicijn bij artrose van de knie. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is verantwoordelijk voor het beschikbare geneesmiddelenpakket in Nederland. Voordat een geneesmiddel in Nederland in de handel mag worden gebracht moet het een registratie krijgen van het CBG.

Nu is er dus voedingssupplement glucosamine recent als geneesmiddel geregistreerd met als indicatie 'ter verlichting van symptomen van artrose van de knie'. De registratie is gebaseerd op een aantal gepubliceerde studies uitgevoerd met glucosamine sulfaat.

Eliane | email | 09-12-2008

Ondanks de minder sterke bewijsvoering voor de werkzaamheid van glucosamine bij artrose heeft het College besloten tot registratie. Het College heeft daarbij mee laten wegen dat er een grote verscheidenheid aan producten als 'waar' op de markt is die onderling sterk in kwaliteit verschillen. Verder is een goede productinformatie en bijsluiter waarin noodzakelijke voorzorgen en waarschuwingen zijn opgenomen, belangrijk voor een correcte toepassing, aldus het CBG.

Tweede deel:

Jarenlange klinische ervaring heeft duidelijk gemaakt dat er zelden bijwerkingen optreden bij gebruik van glucosamine en als het voorkomt deze niet ernstig zijn. Ook kan worden verwacht dat een gebruiker zelf kan oordelen of inname is ge√Įndiceerd. Daarom heeft het College besloten deze producten de status van 'niet-receptplichtig' te geven.

Jodocus kwak | email | 12-12-2008

Ik heb met glucosamine bij paarden icm chondritoine goede ervaringen. Paarden kunnen niet faken, eerst kreupel lopen en dan met poedertje ineens rad zijn.

Wel is het zo dat het ene paard baat heeft bij het ene middel bv primeval gelatinaat en de andere bv met Coraflex. Anders soort samenstelling met net andere delen. Maar dat is uitproberen per paard.

Hier zit ook een paard bij met beginnende artrose die hierdoor nog pijnvrij kan blijven rondlopen.

Dus naar aanleiding van mijn eigen bevindingen bij paarden zie ik het nut er zeker van in ook bij mensen.

Rita | email | 08-02-2009

Vraag omtrent vervelende nevenwerking:
Ook bij werden bij een scan loskomende kraakbeen deeltjes gezien in mijn linker knie. Eerst werden allerlei medicatie en gels geprobeerd doch de aanhoudende pijn verminderde niet dan sprak men van een inspuiting met cortisone en tot slot een kijk operatie.
Ik heb dan glucosamine 1500mg beginnen nemen (1 tablet per dag) en de pijn verminderde sterk en op bepaalde dagen had ik geen pijn meer. Ik kon terug stappen en wandelen. Ik had hoop dat de pijn volledig ging weggaan zelfs al moest ik de pillen blijven nemen.
Maar: ik begon "zeer stinkende winden" te laten. Ik ben dan gestopt met de pillen en ook die vervelende winden bleven weg.
Zijn er nog mensen met dergelijk naar nevenverschijnsel???

sarah | email | 15-05-2009

hey
ik ben 20 jaar en heb de laatste tijd erg veel last van pijn in mijn vingers. het begon nadat ik een weekend heel veel moest typen op pc om een paper te schrijven. maar de pijn bleef aanhouden en ging zelfs over naar mijn pols en tenen.
alles kraakt heel veel en 's morgens sta ik op met overal een tintelend gevoel. is soms wel eng, want duurt uren voordat ik weer normaal gevoel in handen en voeten krijg.
ik moet toegeven dat mijn immuunsysteem zeer zwak is: heb last van darmproblemen, oorsuizen, duizeligheid, vermoeidheid....in het kort ben ik zeer gevoelig voor stress.
en nu kan het zijn dat ik ook nog artritis heb, want besef nu pas dat ik eigenlijk al een tijdje pijn heb in gewrichten (tenen, knie, heup, vingers, pols...)
naar de dokter gaan zie ik echt ni zo zitten, die schrijven altijd zware middelen voor en houden ni zoveel rekening met mijn gevoelige maag en darmen.
Zou ik alvast beginnen met de glucosaminekuur? voordat het verergert?

groetjes,
Sarah

depape moniek | email | 08-06-2009

JE ZIET DOOR HET BOS DE BOMEN NIET
MEER;

Geef ons concrete bewijzen over de werking
van BIO-RHUMAL;
Als het kan door een bioloog.

Gerda | email | 22-07-2009

een tip voor mensen die moeite hebben met grote pillen doorslikken
Ik neem ze in met yoghurt.
dat geldt ook natuurlijk voor gr.vitamine pillen.

Ria | email | 01-10-2009

Mijn moeder is 80 jaar en heeft ernstige artrose in de knie en heup. De knie is geheel vervormd, om de 4 mnd krijgt ze een spuit, dat help dan weer, nu hebben we een nieuwe huisarts en die vertelde dat Glucosamine heel goed heeft geholpen bij de hond van zijn ouders, baat het niet dan schaad het niet zei hij, deze week begonnen met 1500 mg , hoop dat het helpt, ook op die leefdtijd. Dat ze die laatste jaren nog zonder veel pijn, zolang mogelijk op de been blijft,
Over een paar weken zal ik zeker laten weten of er resultaat is.

Barry | 02-10-2009

binnen een paar weken zal glucosamine niet helpen. je moet eerder in maanden gaan denken.

ook is het van belang welke glucosamine je hebt. (met of zonder chondroitine?)
1500 mg zegt namelijk niks over de hoeveelheid werkzame stof die er in zit.

Guust | 08-10-2009

Zelden zo'n treurige site gezien Hans! Het is niet anders dan een ordinaire verkoopsite die voor een groot deel producten aanprijst waar geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor is.

Hans | email | 09-10-2009

Guust
Zoals altijd zijn ook hier voor en tegenstanders, ervaring is de beste leermeester.
kijk om je heen hoeveel mensen dit gebruiken, en geloof het of niet het meerendeel heeft er baat bij.
Zelf fisiotherapeuten bevelen het aan, en als er geen weg terug is ga je het vanzelf gebruiken.

Guust | 11-10-2009

Zťlfs fysiotherapeuten? Die krijgen commerciŽle blaadjes thuisgestuurd met het verzoek dat spul te verkopen "om hun winst te vergroten". De medische wereld is verdeeld over het gebruik van glucosamine/chondroÔtine. Je zal mij niet horen zeggen dat deze supplementen onzinnig zijn. Maar voor het grootste deel van de rommel op de site die jij hier meldde geldt dat niet is aangetoond dat ze doen wat ervan geclaimd wordt wat ze doen.

meindert | email | 20-10-2009

ik heb botontsteking gehad waarbij mijn kraakbeen ook was aangetast.
hierdoor heb ik nog steeds last van kraakbeen irritatie 2 jaar of meer na mijn operatie aan mijn bot.
is het gebruik van glucosamine/chondroÔtine
hiervoor aan te raden??

Simon | 20-10-2009

Voor de geinteresseerde lezer is er wat meer wetenschappelijke onderbouwing te vinden op de website: geneesmiddelenbulletin.nl

1. Een artikel uit 2005: Glucosamine en chondroÔtine bij artrose (Gebu 2005 (juni); 39: 61-66).
Te vinden onder "Artikelen/2005".

2. Uitkomsten van de GAIT-studie: Glucosamine en chondroÔtine bij artrose (Gebu 2006 (sept); 40: 107-108).
Te vinden onder "Prikbord/Nieuwe onderzoeken/2006".

Greg | email | 23-10-2009

Een duidelijke uitleg van onderzoek naar glucosamine en chondroitine vind je op www.stop-artrose.org .

Tom | email | 21-05-2010

Glucosamine die niet duur is en van goede kwaliteit.
Ä 18,90 per pot er zitten 180 tabletten in dat is dan per tablet 0.10 cent als je er een in neemt.
Goedkopesupplementen is te vinden op internet.
Het bedrijf heet Cool@Fit
Groet Tom.

c. v.ginneken | email | 29-07-2010

weet iemand of deze glucosamine-chondroitine ook voor honden kan worden gebruikt,daar deze een stuk goedkoper is dan de gebruikelijke glucosamine die door een dierenarts voor een hond word voorgeschreven.hoor graag reacties.bvd

Ati | 31-07-2010

@ c. v.ginnneken
Via internet en grotere hoeveelheid is voordeliger, bijv. glucosamine poeder van Groene Os (NMLHealth, dierendrogist).

kristel | email | 30-09-2010

hallo iedereen,6maanden heel veel pijn in men billen, benen en rug geen terapie kon me helpen.ook medicijnen NIKS.ik was en paar keer uitgeschoven maar niet gevallen.neem nu proteinen en multivitaminen samen met glucosamine en vanaf de eerste week voelde ik me beter.de proteinen helpen je spieren sterk te houden en dat heeft je gebeente nodig.doe ook elke dag rek oefeningen dit is heel belangrijk ons lichaam is gewoon veel te gestreseert en spieren zijn HEEL belangrijk help ze dus met en goede kwalitijd proteinen zonder calorien te koop bij sportzaken niet die van de apoteek!!!

Claude | email | 30-09-2010

Heb twee knieŽn die kappot zijn, op een zekere ogenblik kon ik bijna een trap niet meer op en af. Op aanraden van familie ben ik bio glucosamine van Rhumal beginnen innemen (de dokters die ik toen bezocht heb, spraken niet over glucosamine). Na twee maanden begon ik resultaat te hebben. Stilaan kon ik een trap opnieuw op en afgaan. Ongeveer vijf jaar neem ik dagelijks een tablet van 1500 in. Wanneer ik druk uitoefen op mijn knieŽn doet dit wel nog wat pijn, maar dit is verdraaglijk. Dus bij mij helpt glucosamine.

Danny | email | 22-11-2010

Ik had al lang last van pijn in rechtse heup en rechtse knie. Ik was toen nochtans maar 26jaar. De huisdokter wimpelde het af door te zeggen dat ik van matras moest veranderen. Slijtage kon op mijn leeftijd nog niet voorkomen, aldus de huisarts. Voor foto's te laten nemen wilde hij me dus om voorgaande reden niet doorsturen. Ik ben dan zelf op onderzoek uitgetrokken en glucosamine ontdekt via het internet en dit in het kruidvat gaan halen. Ik voelde na een goeie maand lichte verbetering, en na een half jaar was zeker de helft van de klachten verdwenen. Ondertussen ben ik 28 (neem het dus 2jaar) en ben overgeschakeld van het kruidvat naar glucosamine en chondroitine van glucosamine.com
Ondertussen zijn de problemen aan mijn heup zo goed als helemaal verdwenen en die van mijn knie gehalveerd ten opzichte van toen ik ermee begon. Wat het probleem exact is/was ben ik dus nooit te weten gekomen, maar het heeft in elk geval geholpen.

Kees | 02-03-2011

Als je even googled leer je al veel.

"Dat glucosamine echt kraakbeen opbouwt is nog niet aangetoond". Wel staat vast dat glucosamine de structuur van kraakbeen verbetert en daardoor het vocht in het gewricht beter kan vasthouden. Samen zorgen die effecten ervoor dat het gewricht soepeler beweegt en beter schokken dempt."

Je moet glucosamine niet zien als een geneesmiddel voor als je al klachten hebt. Maar het is eerder om klachten te voorkomen en lichte slijtage te verhelpen.

Charlotte | email | 10-10-2011

In verband met artrose in mijn rechterschouder ben ik van plan Glucosamine te gaan gebruiken. Het Kruidvat verkoopt drie verschillende potten. Glucosamine puur, glucosamine met chondroitine en glucosamine met chondroitine en msm. Weet iemand welke van de drie ik het beste kan kopen?

Dr. Bernhard | 10-10-2011

geen van de drie. Glucosamine werkt niet.

Na het innemen van glucosamine wordt geen verhoogde glucosaminespiegel in het bloed gevonden. Het wordt namelijk in de maag afgebroken. Glucosamine kopen is geld weggooien.

Martijn | 10-10-2011

Glucosamine met chondroitine werkt waarschijnlijk wel, het is is alleen niet het wondermiddel dat artrose laat verdwijnen. De klachten kunnen minder worden, maar gebeurd niet bij iedereen.
De bewijslast van msm is slecht en in de potten waarbij ook msm zit is de verhouding Glucosamine en chondroitine minder. Ik zou dus voor Glucosamine met chondroitine gaan.

Als je nadat je 1 pot hebt opgemaakt geen resultaat merkt kun je stoppen, dan gaat het bij jouw waarschijnlijk niet werken. Overigens is het niet slecht om door te gaan, afgezien van de kosten.

Zelf gebruik ik de glucosamine met chondroitine voor mijn knie.

Jerry | email | 24-07-2012

Duidelijk voor en tegenstanders.
De ene body is de andere niet dus ga er vanuit dat dit middeltje niet werkt voor iedereen.
Eventjes schetsen wie ik ben, liever wat ik heb of had. Linkerknie 2x voorste kruisband afgescheurd. Er zit momenteel sinds jaren een synthetisch ligament (Dacron) in. Rechts voorste kruisband 1x afgescheurd. + minuscussen aangetast en kraakbeenletsel aan beide knieŽn natuurlijk.
Dit middelletje werkt dus wel voor mij. Natuurlijk is sporten voor mij nooit meer pijnloos. Maar wel veel verdraaglijker.
Je moet hier rekening houden met de graad van artrose of slijtijge, Het klimaat, meer bepaald de temperatuur speelt ook een factor. En ieders pijngrens is niet dezelfde.
Als je dit middeltje neemt doe het dan enkele maanden vooraleer een conclusie te nemen. ik had bijvoorbeeld al na enkele weken resultaat.
En hoe oud je ook bent blijf niet in je stoel zitten. Verbijt de pijn en move.
Groeten,
J.

Anita | email | 01-10-2015

Ik heb ook actrose en wij hebben op internet gekeken en toen werdt er glucosamine aan geraden ik heb het gekocht bij kruitvat 120 stuks voor 10.00
er zitten er 120 stuks in en je mag er 2 per dag in nemen ( 600mg) met de drie weken moet het aan slaan en als je het drie maanden heb geprobeerd en slaat echt niet aan dan stoppen echt een aan rader

argos | 06-10-2015

Volgens de site kwakzalverij valt glucosamine onder dat begrip.

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Stop nagging, start running! Klik op de tekst voor dit shirt en andere super leuke shirts

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld

Nu in samenwerking met runners.meetingpoint startbewijzen aanbieden bij www.hardloopevenementen.nl
Ben jij de eerste?