Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Slijmbeursontsteking heup/lies

Annemarie | 21-11-2005

Hallo,

Heeft er iemand ervaring met een slijmbeursontsteking?
De sportarts denkt dat dit de oorzaak is van mijn klachten. Ik mag drie weken niks doen niet fietsen, niet wandelen, niet eens zwemmen. Laat staan hardlopen.Klachten zijn vaag, in het bovenbeen (kleermakersspier) en in de liesstreek. Ik heb 10 dagen Ibuprofen gebruikt en gebruik ijspacks op de aangedane plek.

Er zijn 255 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

Gerry | 22-11-2005

Hoi Annemarie

Ik heb ook een slijmbeursontsteking van de heup en aan de andere kant een lichte liesblessure.
Ik moet juist gewoon alles doen maar niet overbelasten. Ik merk ook nu ik wat rustiger aan doe het langzaam minder wordt.
Verder doe ik veel stabilisatie oefeningen voor de rug, deze zorgen er ook voor dat je minder belasting op één punt krijgt.

Helene | email | 22-11-2005

Ik heb vanmorgen 1 uur gelopen begonnen met wat pijn in miijn heup maar later geen last meer .Heerlijk gelopen .Nu kan ik zowat niet meer op mijn been staan als ik er op loop doet het zeer net of je er doorheen zakt.( Bij mijn heup gewricht .) Vooral bij opstaan .Als ik even lop gaat het wel iets beter .Iemand hier ook ervaring mee. Fietsen gaat goed .

Annemarie | 23-11-2005

Hallo Gerry, Helene,

Gek, Gerry, dan eigenlijk dat jij wel alles mag blijven doen en ik het advies heb gekregen niks te doen. Ik houd me toch maar aan het advies van de sportarts. Vandaag wel even in de sportschool mijn armen getraind, je moet toch wat.
Helene, zo als jij het beschrijft is het bij mij niet begonnen hoor. Ik vind het best wel ernstig klinken. Dat je later tijdens het lopen geen last hebt heeft waarschijnlijk te maken dat je dan goed warm bent. Heb je er al lang last van? Zo ja, misschien ook eens een bezoekje aan de sportarts?

h.r.eijgenhuijsen | email | 04-10-2006

Hallo,

Ik ben ria, ik heb al 1 1/2 jr. last van een slijmbeursontsteking in mijn heup, ik ging daarvoor naar een fusiotherapeut en een ergotherapeut, ook krijg ik injecties in mij heup, op zich een zeer pijnlijke ervaring, van morgen is mij gezegt dat ik geen fysio en ergo meer krijg, omdat dat toch niet helpt. Wat moet ik doen, ik kan toch niet mijn hele leven mijn die pijnen lopen, en echt uitsluitsel krijg ik niet.

Groetjes van een wanhopige ria

Ria Nijenhuis | email | 19-10-2006

Hallo Helene,
Ik heb soort gelijke klachten.
Hoe kom je er vanaf.
groeten Ria

marian limmen | email | 24-10-2006

ik moet 20 november geopereerd worden aan mijn linkerheup ze gaan de slijmbeurs eruit halen wie heb dat ook gehad, en heeft het geholpen. Ik ben zeer genieuwd. groeten Marian

Alet | email | 14-12-2006

Heb sinds 3 maanden ook een slijmbeursontsteking. Eerst medicatie gehad. Waarschijnlijk door pijnstilling gaf dit wel verlichting, maar dit was maar voor tijdelijk. Ben ook bezig met fysiotherapie ( medisch fitniss ) Dit geeft voor mijn idee ook niet het gewenste effect. Zit al 3 maanden in de ziektewet en ben er echt klaar mee. Krijg morgen een injectie. Hoop dat het dan snel beter zal gaan.

Hillie | email | 15-12-2006

Hillie 15-12-2006

ik heb sinds febr.05 pijnklachten in en vanuit de heup. aanvankelijk allerlei onderzoeken gericht op de botten gehad. Dit was allemaal oke, maar de pijn bleef, toen spuiten in de slijmbeurs, alleen tijdelijke verlichting. De specialist stelde een slijmbeursoperatie voor. Dit is 18 oktober gebeurt. Aanvankelijk had ik minder pijn, maar de laatste weken weer meer, de pijn is nu ook anders, scherper en heftiger. Weer loopproblemen, de huisarts zegt dat het wordt veroorzaakt door zenuwknobbeltjes en van voorbijgaande aard is. Dus nog even geduld.

Marc Sch | 16-12-2006

Ik heb er jaar geleden last van gehad.
RUST is het sleulwoord.
Doe je net of er niets aan de hand zal je er heel lang last van hebben.
Niet meer lopen, op je conditie op peil te houden wat fietsen.
Reken op 2 tot 3 maanden herstel, succes.

taartje | 19-12-2006

een slijmbeursontsteking kan inderdaad, het kan ook komen door overbelasting van de aanhechting van je bilspieren(gluteus minimus en medius en maximus) op je trochanter mayor(heupbeen), heb je misschien veel gelopen, of krachttraining gedaan van je bilspieren?
in inderdaad, rust, rust rust, en ijs. door te gaan lopen schuift de tractus iliotibialis over de trochanter mayor heen met de bursa en de aanhechtingen eronder en kan het niet herstellen. ook een mogelijkheid is om naar de fysio te gaan en een pijnstillende behandeling te krijgen in de vorm van interverentie, sterkte

taartje | 19-12-2006

1 keer een injectie bij de huisarts is ook mogelijk, maar werkt op korte termijn goed, nadeel is dat het weefsel zwakker wordt door de stof bij veel herhaalde prikken en de klacht snel terug komt, vandaar 1 keer.

natascha | email | 14-01-2007

hoi ik ben natascha

ik heb ook een slijmbeursontsteking aan mijn heup medicijnen mag ik niet omdat ik in verwachting ben fisiotherapie kon ik gaan doen zei de arts maar het zou toch niet helpen ik zit zelf in de huishoudelijke hulp bij de thuiszorg ik maak dus de huizen van andere mensen schoon ik liep er al drie maanden mee voor ik na de dokter ging maar bleef gewoon werken tot de arts vertelde dat ik een slijmbeurs ontsteking had toen ben ik de ziektewet in gegaan soms kan ik gewoon niet van de bank komen

Marieke | 15-01-2007

Hallo,

Een jaar geleden kreeg ik na fanatiek lopen voor het eerst last van mijn heup/ bovenbeen/ lies.Na wat rust werd het minder. Na een paar maanden weer terug. Weer rust. Net voor de kerst wilde ik een flink stuk lopen, heb rond de 15 kilometer gelopen. Ging heel goed. De dag daarna moest ik er aan geloven. Het was helemaal stijf en het deed zeer. Nu 3 weken niet gelopen, ik fiets wel af en toe. Het gaat nog niet helemaal weg. Straalt het bij jullie ook uit naar de zijkant van je buik? Twijfel om naar een sportarts te gaan. Herkennen jullie deze klachten? Het is een zeurende pijn.

Frans | email | 25-01-2007

Hallo,

Ik ben Frans en heb nu al 4 jaar en pijn in mijn linkerheup doorstralend tot onder in mijn been. Tijdens hardlopen kan ik gewoon doorgaan na een paar slingeroefeningen met het been. Ook als ik op mijn linkerbil zit komt de pijn die dan ook weer doorstraald naar beneden. De ene periode is het erger dan de andere. Behandeling bij de fysio leverde niet veel op. Ik loop al 20 jaar hard en vorig jaar nog de marathon van Rotterdam gelopen. Zou op dit moment niet meer mogelijk zijn.

Frans | 25-01-2007

O ja wie is bekend met deze klachten

debby | 13-02-2007

aan helene,

ik had soortgelijke klachten. Het gevoel alsof je er doorheen zakt. Was net hersteld van een geirriteerde zenuw naar het rechterbeen door inklemming in de rug, heel veel oefeningen en krachttraining gedaan, spiercorset gekweekt en rustiger aan gedaan..en nu dit weer..en ook precies aan de andere kant..net alsof ik toch overgecompenseerd heb. Goed, ik zag een paar mogelijke oorzaken en oplossingen:
1) vriendin van me is fysio en loopt ook. Zij raadde me aan in ieder geval die heup te rekken voor het lopen. kruis je voeten over elkaar, maak je lang en steek dezelfde arm als de voet die je over je andere voet heen kruist naar deze kruisende voet..ja, lastig te visualiseren..ik weet het..sorry voor de brakke uitleg

vervolg debby | 13-02-2007

2)ben naar mijn fysio geweest. deze was niet erg happig om me weer te onderzoeken maar hij zei wel gelijk dat het hem zo opviel dat ik heel veel op een been leunde terwijl ik mijn verhaal vertelde..altijd op twee voeten staan dus en liefst met de knieen niet op slot zodat je je heupen iets gaat kantelen..zo krijg je een betere houding..omdat ik vaak (lees..ik kom er nu achter dat het echt heel vaak is) op een been sta te leunen..zou ik dus last van mijn heup kunnen hebben..
3)schoeisel: ook een tip van de fysio: goed schoeisel tijdens het rennen maar ook gewoon tijdens de dag. Ik ben verpleegkundige en had me toch een soort sloffen aan tijdens het werk! Nu heb ik steviger schoenen aan..ik moet nu nog nieuwe hardloopschoenen kopen maar schoeisel is very important..
4)had laatst een belangrijke wedstrijd, had me zelfs wat rust gegund om te kunnen vlammen maar opeens waren daar beide blessures weer..twee dagen voor de race begon het lichtjes en op de dag van de race voelde ik het echt heel duidelijk. waarschijnlijk stress

ik doe het maar weer twee weekjes rustiger aan..ik doe aan triathlon dus ga maar zwemmen en fietsen en dan weer eens lopen..
succes!

Anny Geels | email | 04-07-2007

Anny Geels

Ik herken deze klachten want ik heb ook een slijmbeursontsteking aan de linkerheup.Morgen krijg ik weer een injectie maar dat helpt maar tijdelijk,ik loop ook vaak met een stok,dat ontlast welmaar is ook een noodoplossing.Fietsen kan ik wel behalve op en afstappen,dat is minder.Wie heeft er nog een goed advies?

Carin | email | 07-07-2007

ook ik heb erge pijn in mijn linkerheup, dicht bij mijn lies. een week geleden was de pijn zo heftig dat mijn hele been verkrampt was en ik dacht dat ik nooit meer normaal zou kunnen lopen. huisarts dacht aan een gescheurde pees, fysiotherapeut denkt meer aan slijmbeursontsteking (die niet zo vaak voorkomt op die plek) maar niemand weet het zeker. Huisarts zegt dat ik minstens twee weken ontstekingsremmers moet slikken. nu, na een week is de scherpe pijn omgeslagen in een zeurende pijn als ik lang zit. vreselijk! hoe lang zit ik hiermee en wat gebeurt er als ik met die ontstekingsremmers stop? wat mag ik wel en wat mag ik niet doen? te veel rust is toch ook niet goed?

eddie | email | 10-09-2007

heb het zelfde gevoel als carin haar mail 07-07- 2007 weet ook geen raad graag antwoord pijn inheup en rechter lies al 5dagen maar pijn blijft graag raad

kiers h | email | 13-09-2007

zit nu ook met een slijmbeurs ontsteking, wordt niet vrolijk van alle reacties,hoop dat meevalt!!!

Ziggy | 28-09-2007

Ik heb ook een slijmbeursontsteking in mijn heup gehad, ook het gevoel alsof je door je heup gaat. Ik ben naar de fysiotherapeut geweest en moest hem juist zoveel mogelijk bewegen en de behandeling bij de fysiotherapeut gehad.Daar werd met een soort elektrische schokjes de ontsteking los gehaald zeg maar. Na 2 maanden was ik er weer vanaf.

netty | email | 18-10-2007

ik heb al het hele jaar een slijm beurs ontsteking in mijn rechter heup eerst naar de manuele therapie geweest . dan naar de orthopeed heb een spuit gehad 23 juli ,dat hielp echt heel goed heb 5 weken geen pijn gehad, daarna begon de pijn opnieuw. heb 3okt.weer een spuit gehad, helemaal niks geholpen heb nu al weken weer volop pijn.ben nu begonnen met ijskompressen.wat moet ik doen.?

tonny | email | 24-10-2007

ik heb ook een slijmbeursontsteking in mijn heup maar niet bij mijn lies maar aan de buitenkant en heb al twee maal een injectie gehad maar jammer genoeg helpt die mar een maand en dan begint de pijn weer na even of een tijdje gezeten te hebben kan ik even niet normaal lopen is het net of je door je been zakt en doet behoorlijk zeer ik vraag me af of je van zoiets af kan komen of elke maand een injectie halen is volgens mij geen oplossing ja voor een maand

Arie de Waardt | email | 12-11-2007

aan:Marian limmen en Hillie

Waarschijnlijk moet ik ook een slijmbeurs
(aan de linkerzijde van mijn heup)
operatief weg laten halen. Mijn vraag:
Hoe zijn de resultaten bij jullie ????
Volkomen genezen? Geen andere bijwerkingen? Gaarne bericht en bij voorbaat dank

Karin | email | 14-11-2007

Hallo, heb alle reacties gelezen en weet nog steeds niet wat mijn weg naar genezing zal zijn. Heb nu ong. 6 maanden slijmb.ontst. in beiden heupen, heiligbeentje en rechterschouder. Veel tegelijk dus. Volgens mijn therapeut door dysbalans in mijn bekken. De pijnen zoals eerder beschreven t.w.; heftige spierpijnen in billen en hamsrtrings met uitstralens effect zijn mij niet vreemd. Heb oef. meegekregen en slik nu een maand 2 x per dag 75 mg. diclofenac. (gereguleerde afgifte) Dit helpt niet tegen de pijn en de ontstekingen. Afgelopen keer is mijn rug soort van gekraakt (manupulatie van buitenaf) zoals zij dat noemt, bij mijn onderrug en schouder. Ook zijn mijn bilspieren hardhandig gemasseerd en mijn slijmb. van mijn heupen en dat was heel pijnelijk. Dit kan maanden gaan duren heeft ze mij verteld. Is er geen therapie (bijv. d.m.v. schokjes) die beter effect hebben? Of een antibiotica kuur? Wie oh wie heeft goede tips want ik ben inmiddels af en toe de wanhoop echt nabij!

Karin

M.Leijenhorst | email | 28-11-2007

ik heb kort geleden aan alletwee mijn schouders een slijmbeurs onts, gehad heb daarvoor ook een injectie gehad die gelukkig hielp, maar ik heb ook last van een soort spierpijn in mijn linker bil vooral met zitten als ik dan opsta kan ik de eerste passen met moeite doen de pijn straalt uit in mijn achterbeen naar mijn knieholte het is een trekkende pijn ,kan dit ook door een slijmbeurs ontst. komen weet iemand dat graag reactie met dank.

Riny van der Kallen | email | 28-11-2007

Ben ruim 1 jaar geleden op mijn linker heup gevallen.Heb sindsdien regelmatig pijn. Word vaak 's nachts wakker van de pijn (links dus) als ik op mijn rechter zij lig met opgetrokken benen. Pijn zit dan echt in de heupbobbel en kan dan verder uitstralen.Huisdokter dacht eerst dat het de pezen waren, beschadigd door de val. Heb fysiotherapie gehad. Hielp niet. Afglopen week naar orthopeed geweest: uitslag slijmbeursontsteking.
Heb overdag ook vaak pijn en loop dan als iemand met een versleten heup, wat ik dus echt niet heb (foto). Heb dan ook "startproblemen" en soms het gevoel of ik er doorheen ga.Moet van orthopeed blijven bewegen: fietsen, nordic walking. Orthopeed wil wachten met een eventuele injectie, omdat dat ook niet alles is.
Heeft iemand ervaring met acupunctuur of osteopaat?

moniek | email | 08-12-2007

ik heb alle reactie gelezen erg naar allemaal .Afgelopen week is bij mij ook een slijmbeurs onsteking vastgesteld liep al maanden met klachten in mijn heup ze dachten eerst dat het uitstraalde vanuit mijn lage rugklachten maar dat was het niet.Ik heb sinds kort ander werk gevonden en sta 4dagen op mijn benen mijn proeftijd is nog niet om ik wil het graag vol houden ,ik ben anders bang dat ik alsnog ontslagen word,maar de pijn is soms erg heftig slik nu pijnstillers en krijg eventueel straks een injectie nu las ik dus dat het erg pijnelijk is zo spuit klopt dat ?ben niet kleinzerig maar bereid me er dan even op voor bedankt

cj | email | 21-12-2007

Hallo allemaal.
Bij mij is het begonnen met pijn in de heup bil en been nu ook voet.Heb al twee maal injectie gehad in slijmbeurs.Klachten komen terug na tijdje.Nooit geheel weggeweest.Nu moet ik onder verdoving in ziekenhuis weer injectie krijgen,maar ik twijfel om het te doen.Als je andere mensen hoort praten dan helpt het niets.Ik maak me best wel eens zorgen,want mijn been gaat steeds zeerder doen.Steken in de heup houden me wakker en het straalt helemaal tot de voet toe.Nu zet mn voet ook op en heb soort van kramp in voet en teen.Loop al zo lang bij de huisarts fysio.Ze kunnen je niet helpen en hup naar het ziekenhuis.Ging het allemaal maar wat sneller.Tis een lang proces zonder precie te weten wat je hebt.Sterkte allemaal.

maud ros | email | 27-12-2007

hallo allemaal
triest om al deze berichten te lezen.
9 jaar geleden is de slijmbeurs in mijn linker heup verwijderd.heeft niets geholpen ik heb alle mogelijke injecties al gehad.
6 weken geleden een wortel blokkade gehad pij de pijnpolie.
dit heeft 4 weken geholpen.ik loop sinds twee weken weer huilend door het huis met vreselijke steken in heup en bil.
vandaag de dokter gebeld,krijg dus morgen weer een injectie in slijmbeurs gebied.het idee dat ik dan eindelijk weer een nachtje kan slapen doet me goed.
denk alleen dat ook deze injectie maar weer kort helpt.

ik wens iedereen veel sterkte en hoop dat de dag komt dat we eindelijk pijn vrij zijn.

groetjes maud

willem | email | 30-12-2007

Hallo allemaal
Na veel van jullie reacties te hebben gelezen, ben ik nieuwsgierig door welk onderzoek vast kwam te staan dat het een slijmbeursontsteking is. Bij ons is het een
"vermoedelijke slijmbeursontsteking" door andere mogelijkheden uit te sluiten.

peter | email | 01-01-2008

Ha allemaal, om even in te gaan op de vraag van Willem: ik heb ruim 5 jaar geleden de diagnose gekregen van mijn destijdse huisarts. Deze is bevestigd door mijn huidige huisarts.
Ik kwam met pijnklachten bij de arts: stekende pijn in de heup (bij mij aan de buitenzijde) na het springen (bij klassiek ballet).
Deze pijn is bij vlagen intens, en soms licht.
Foto's gaven geen schade aan botten, in het bloed is ontsteking aan te tonen. Drukken op de heup doet erg zeer.
Ben verder erg gezond, mogelijk heeft dat bij de diagnose andere dingen uitgesloten.
Kun je hier iets mee?

Groet

Ria van der Nat | email | 14-01-2008

Hallo ik ben Ria,
Ik had een slijmbeursonteking aan de rechterkant van mijn heup na verschillende injectie's gehad te hebben is de slijmbeurs weggehaald en heb daar ook geen pijn meer,maar door overbelasting heb ik nu hetzelfde aan de rechterkant ,heb daar nu een injectie in gehad heeft ook geholpen maar ik heb daar een allergische reactie op gekregen ,ik heb een heel erg dik gezicht en ben eigenlijk helemaal opgezet ,weet inmiddels dat er pretnison inzit,en nu heb ik een vraag wie heeft daar ook last van gehad,
Gr Ria van der Nat

riet | email | 15-01-2008

Hallo, ik heb nu 4 jaar pijn in mijn heupen, de rechter is op moment het ergst.Ik heb 1 spuit gehad in mijn linker heup en 4 in mijn rechter heup. Ook pijnstillers helpen niet, de injectie`s maar 2 maanden. vandaag ben ik weer terug gegaan naar de orthopeed, en die wil me opereren, de slijmbeurs word dan verwijderd, hij geeft me 50 % kans van slagen omdat het een ernstige onsteking is. Ik heb toegestemd omdat ik niet meer kan, ben nog geen 50 en loop voetje voor voetje de trap op en af, slapen kan alleen maar op de rug, maar word wakker als ik verkeerd lig, ik hoop dat het lukt als de pijn 50% weg is ben ik ook al blij.

angela | email | 04-02-2008

hallo,

Ik heb nu 2 jaar al last van mijn linker heup zeggen dat er een slijmbeurs zit nu naar 7 spuiten, fisyo, homiopatie, kraker, een ontstekings remmers kuur en 6 weken gipsbroek ben ik er nog niet van af. Nu sta ik op een opname lijst voor operatie maar twijfel nog heel erg kan iemand mij vertellen wat zijn/ haar reactie op z'n zelfde operatie is??? alvast bedankt angela

corina | email | 05-02-2008

Hallo allemaal.
Heb alles zitten lezen en dan besef ik me pas hoe vaak deze klachten voorkomen bij mensen en hoelang het duurt!Heb zelf ook al heel lang last van een slijmbeursontsteking in de heup.En mijn liesen doen ook pijn.Heb al fysio gehad die stuurde me op den duur naar de huisarts en die stuurde me weer door naar een orthopeed.Pijnstillers zat gehad,maar klachten bleven.Foto van heup gemaakt bij orhopeed,blijkt dat ik ook al slijtege in mijn heup heb en kraakbeen dat zit te irriteren.Heb al twee maal injectie gehad.G nu binnenkort voor dagopname naar ziekenhuis en krijg dan diepere injectie onder verdoving.Ben het allemaal heel erg zat,maar denk dat alles nu echt pas gaat beginnen.Moet ook weer naar fysio.Lang verhaal en heb het idee,dat dit ook nog wel tijd zo zal doorgaan.Het enige wat je zelf kan doen is de oefeningen die ze je meegeven pijnstillers slikken en wat fietsen.Verder rustig aan.Lig vooral snacht wakker van dat zeurende pijngevoel.Slaap geen nacht echt rustig meer.Hoop,dat dit voor ons allemaal een probleem is wat overgaat.Heupslijtage geeft veel irritaties,dus ben bang dat het voor mij ander verhaal wordt.Sterkte allemaal.

Marieke | email | 05-02-2008

hallo,
ik heb erge last van me lies door het schaatsen wat kan ik er aan doen? kan ik hier andwoord op krijgen A.U.B.
Groetjes Marieke

René | email | 05-02-2008

ik ben helaas erg ervaren als het aankomt op slijmbeursontstekingen. Het is bij begonnen toen ik een jaar of 25 was met een slijmbeursontsteking aan beide hielen. Dit werd veroorzaakt omdat mijn achillespezen te kort zijn. Door overbelasting gaat de pees aan het hielbot trekken waardoor de slijmbeurs gaat ontsteken. Ik heb echter sinds die tijd vaak slijmbeursontstekingen bij zo'n beetje alle gewrichten in voeten en benen. Rust is de remedie volgens de doktoren. Persoonlijk heb ik echter gemerkt dat blijven bewegen, hoe pijnlijk soms ook, de klachten sneller doet verdwijnen. Vaak heb ik na twee dagen al bijna geen pijn meer. Maar uiteindelijk is er een oorzaak van de onsteking. Een versleten heup bijvoorbeeld is de oorzaak, de slijmbeursontsteking het gevolg. Doorlopen heeft in zo'n geval geen zin natuurlijk. Hardlopen met een versleten heup is overigens uberhaupt geen goed idee. Dus probeer altijd de oorzaak te vinden. Rust verhelpt de ontsteking maar dus niet de oorzaak....

aron | email | 11-02-2008

Hallo lotgenoten,

Sinds vorig jaar heb ik heel veel last van mijn slijmbeursontsteking.Mijn chirurg had die eerst niet ontdekt,dus moest ik operatie ondergaan vanwegen slijtage in mijn heup.
Nu heb ik een prothese in mijn heup en ook nog pijn die die niet over gaat.Mijn chirug docter Sietsma in Martini ziekenhuis in Groningen had zijn beloften niet nagekomen,hij beloofde er van alles maar er niks uitgekomen.Dat is jammer dat chirurgen denken alleen aan verzekering van patienten maar niet aan gezondheid van hun patienten. meer heb ik niet ten zegen

gemma | email | 11-02-2008

Hallo allemaal,

In Martini ziekenhuis in groningen speelt veel dingen die mensen ervan niet weten.
Doctor Brouwer is een van die.Mijn man was sinds december 2007 zijn patien en Vanwege zijn achtergrond wil hij hem niet behandelen. Gisteren hoorden wij dat hij de behandeling stop gezet had,dus even slikken.Doctoe Brouwer is een van een paar chirurgen in Martini ziekenhuis.
We kijken noot op naar dat soor mensen, beter zeggen gewetenloze artsen.

marianne | email | 11-02-2008

Hallo lotgenoten,

Sinds kerstmis heb ik ook een slijmbeursontsteking in linker heupgewricht. het is een zeurende pijn en als ik 'snachts met opgetrokken knieen lig op mijn linkerzijde doet het erg pijn. Ik ben momenteel onder behandeling van de fijsiotherapie waarmee hij hoopt meer ruimte te maken in dat gewricht en zo voor herstel te zorgen. Hoe pijnlijk het ook is, toch blijven bewegen, wandelen en fietsen maar niet overbelasten. Er zijn ook foto's gemaakt, maar voor mijn eigen gevoel weet ijk niet of dat afdoende is of een MRI ook nog toegevoegde waarde kan hebben.
In mijn linkerschouder heb ik een chronische slijmbeursontsteking, maar daar zit momenteel wel rust in. Afkloppen maar.
Allemaal veel sterkte met deze vervelende kwaal.

roelie. | email | 14-02-2008

Hallo, ik heb al zeker een drie kwart jaar last rond het gebied van heup bovenbeen wat uitstraalde over bovenbeen scheenbeen naar de enkel en tenen. Vooral in de nacht was de pijn het ergst.Dit leide tot slapeloze nachten. heb veel therapie gehad maar mijn klachten bleven.Uitijndelijk weer terug naar de huisarts,zij verwees mij door naar een orthopeet.Het zouden ook rugklachten kunnen wezen.er zijn .NAAR het onderzoek zag de rug er goed uit,dus dat was niet de oorzaak.maar naar verder onderzoek drukte de orthopeet op mijn linker heup en dijbeen dat was zeer pijnlijk,de diagnose was een slijmbeurs ontsteking ,wat hij kon doen was een injectie geven .Het is nu twee dagen geleden en met zeker wat rust hoop ik dat ik volgende week weer kan werken ,en heb weer eens heerlijk geslapen.

miranda | email | 24-02-2008

Hoi allemaal
Ik zit dit met bewondering te lezen allemaal.
Zelf heb ik dus ook last van een slijmbeursontsteking in mijn rechter heup.
dit heb ik met mei al 6 jaar even een zwangerschap maar ja het is niet anders.
ik heb inmiddels twee spuiten er in gehad en ga morgen voor de derde en tevens de laatste.
als dit niet lukt ga ik naar het st.maarten kliniek in Nijmegen ik heb op internet heel veel goede berichten daar overgelezen.
Dus als deze laatste injectie niet helpt gaa ik daar voor en dat is mijn laatste hoop .
Want ze kunnen wel zeggen ga rusten met je been, maar als je een gezin heb en je werk kan dat niet altijd.

Ik hoop dat jullie daar wat aan hebben en dat we over een tijdje kunnen zeggen we zijn pijn vrij.

want er is wel degelijk iets aan te doenoperetie.
Ik snap ook niet dat de artsen je niet door sturen als ze er niets van weten en injecties geven is leuk maar ook niet goed voor je kraakbeen.
Ze mogen hem er van mij zo uitrukken als dat kan na bijna 6 jaar pijn.

groetjes miranda.

Michelle | email | 24-02-2008

Ook hier slijmbeursontsteking in mijn rechterheup. Bij mij komt het doordat mijn linkerbekken muurvast zat. Dit waarschijnlijk combinatie van misstap met hardlopen en verkeerde schoenen met anti pronatie blok terwijl ik kaarsrecht afwikkel. Heb het nu een aantal maanden; 2 weken terug voor het eerst naar de fysio geweest. Zij heeft dmv kraken eerst mijn linkerbekken losgemaakt( moest zelfs met twee man haha) Ik mag alles doen op de fitness, en mag intervallen 100 meter joggen 100 meter lopen. een logisch gevolg was dat de week daarna doordat je lichaam naar stabiliteit zoekt mijn rechterbekken muurvast zat. Ook die weer losgemaakt en nu mag ik intervallen met stukken sprinten tussendoor huppelen kruislings benen omhoog dribbelen etc. Vanochtend 7,2 km dit gedaan en moet zeggen haha ik was meer stuk als na 15 km lopen. Maar mijn fysio zegt dus: je mag alles doen rekken strekken intervallen alles om het maar los te houden en ik moet om het uur op een traptrede staan en beide benen om en om naar achteren gooien. Maar je mag niet voortdurend de zelfde belasting doen dus gewoon max. 200 meter joggen.

Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Jo | email | 25-02-2008

Ik heb een slijmbeurs links in de heup.
Meerdere malen per dag zak ik door mijn heup. En dat doet verrekte pijn!
Ik heb van mijn huisarts lyrica gekregen als medicijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

franca | email | 03-03-2008

ppff wat een verhalen allemaal, en wat een overeenkomsten. Dus ook wat een opluchting. Heb nu gedurende drie maanden al last van pijn in mijn heugwricht dat doorstraald naar mijn been. Als ik bezig ben, sport, schoonmaak. etc merk ik er vaak weinig van, maar zodra ik ga zitten, ook al is een maar en kwartier schiet de pijn erin. Niet te houden! ¨s nacht slapen is een drama, als ik me om wil draaien moet ik met mijn handen mijn been naar de andere kant leggen want anders doet het te veel pijn.

Woon in spanje en ben hier dus ook naar arts geweest, zijn röntgen foto´s gemaakt, maar vanuit de verkeerde hoek, is dus maar erg weinig op te zien. Ben nu al twee keer terug geweest, het enige wat de arts zegt is de dosis ontstekingremmers verhogen en ´s nachts een zenuwonstpanner nemen, zelfs dit allemaal helpt gewoon niet.Gelukkig heb ik een trainer op de sportschool die de oefeningen op mij aanpast, dat help af en toe de pijn verminderen. Ben heel erg bang dat het steeds maar erger zal worden, ben nog maar 21.

edith | email | 06-03-2008

Ik heb sinds oktober een slijmbeursontsteking aan mijn linkerheup. Al 3 maal een kuur Diclofinac gehad (wat een troep zeg). Ik heb eerst gewoon doorgewerkt want het is zo dat wanneer je in beweging bent je het minste last hebt.
Toen ben ik op advies van mijn dokter toch maar in ruste gegaan. Daarmee bedoel ik niet stil gaan zitten maar gedoseerd bewegen en absoluut niet overbelasten. Ik moet zeggen dat dit toch echt wel helpt.
Ik ben nog niet van de pijn af maar ik kan 's nachts weer wel slapen en dat is wel anders geweest.
Ik ben nu voor een paar uur per dag weer aan het werk en al vind mijn baas het misschien niet leuk ook daar zorg ik dat ik me niet overbelast.
Mijn huisdokter zei trouwens dat van fysio en spuiten nooit was bewezen dat het hielp dus daar ben ik ook maar niet aan begonnen.
Dus hardlopen en joggen zijn voor mij uit den boze, hierdoor word het gebied zeker overbelast.
Ik houd me voorlopig rustig want ik heb alleen mezelf er maar mee als ik dat niet doe.
Groetjes en veel sterkte allemaal

Kees | email | 15-03-2008

hallo,

ik heb last van een slijmbeursontsteking in mijn linker heup ik heb nu 1 injectie gehad en dat heeft alleen maar meer pijn gegeven ik heb nu ook morfine pillen om de pijn te stillen nu kreeg ik het advies van 2 fisio therapeuten om niet meer te laten spuiten omdat ze het kapot spuiten zijden ze.

ik kreeg nu het advies van mijn werkgever om een lasertherapie te volgen bij fysio- en lasertherapie Gorinchem heeft iemand hier ervaring mee?? ik twijfel namelijk ik hoor graag jullie reactie hierover .

vriendelijke groeten kees

Kees | email | 15-03-2008

hallo,

Ik heb sinds november door een brommer ongeluk een scheurtje in mijn heup opgelopen daardoor is er een slijmbeurs ontsteking ontstaan en ik heb daar een injectie in gekregen dat veroorzaakte veel meer pijn en nu heb ik morfine pillen om de tijd uit te zitten die voor zo'n spuit staat

ik kreeg van mijn werkgever het advies om een lasertherapie te volgen bij Fysio- en Lasertherapie Gorinchem heeft iemand hier ervaring mee?? ik twijfel namelijk!

ik hoor graag een reactie

vriendelijke groeten Kees

mary | email | 17-03-2008

Van alle reactie die ik gelezen heb is er bijna niemand die genezen is van zo'n slijmbeursontsteking van de heup. Sinds kort heb ik ook een slijmbeursontsteking van de heup en heb meteen maar een afspraak gemaakt bij de St.Maartenskliniek in Nijmegen. Dat is n.l het expertise ziekenhuis op het gebied van het menselijke bewegingsapparaat; let wel de beste kliniek van Nederland op dat gebied.
Dus ik zou al die mensen willen aanraden daar een afspraak te maken.
Veel sterkte iedereen.

Dino Turco | email | 19-03-2008

Hallo,
sinds een week of vier heb ik last van mijn linkerheup. Ben naar de huisarts geweest, en het blijkt dus een slijmbeursontsteking te zijn.
Ik heb er alleen last van als ik in bed lig, op de linker kant. Hardlopen is geen probleem, en andere bewegingen met de heup ook niet. De huisarts heeft wel aangegeven dat ik het moet koelen, en naar fysio moet gaan.

Renate | email | 09-04-2008

Hallo iedereen!

Misschien een tip voor mensen met een slijmbeursontsteking: shiatsu massage!!
Volgens mijn huisarts moest ik 't toch zeker 3 maanden rustig aandoen en niet sporten. Ik ben toen naar een shiatsu masseur gegaan en binnen 4 weken was ik van mijn pijn af. De massage was in het begin niet te harden, zo'n pijn deed het. Maar al gauw werd dit minder.Je krijgt ook een andere kleur ontlasting omdat je afvalstoffen afgevoerd worden. Shiatsu wordt als alternatieve geneeswijze steeds meer vergoed, dus even na vragen bij je ziekenfonds. Sterkte!

Remon de graaf | email | 14-05-2008

dag allemaal

Ik heb inmiddels 4 jaar last van een mijn rechterheup (slijmbeurs), na 2 jaar aan klooien kreeg ik de tip om naar een podoloog te gaan. Zij zeggen namelijk dat de pijn in je heup wordt veroorzaakt door niet goed staan op je voeten. Zij heeft zooltjes gemaakt speciaal voor mijn voeten en sindsdien is de pijn echt verminderd. Voor dagelijks gebruik zijn ze echt perfect. Voel me zoveel beter met die zooltjes. Alleen als ik de hele dag aan het lopen ben zoals vorige week in new york. Dan neemt in de loop van de dag de pijn het weer over. Maar ik zou zeggen probeer het eens. Podologie!

Remon de graaf | email | 14-05-2008

dag allemaal

Ik heb inmiddels 4 jaar last van een mijn rechterheup (slijmbeurs), na 2 jaar aan klooien kreeg ik de tip om naar een podoloog te gaan. Zij zeggen namelijk dat de pijn in je heup wordt veroorzaakt door niet goed staan op je voeten. Zij heeft zooltjes gemaakt speciaal voor mijn voeten en sindsdien is de pijn echt verminderd. Voor dagelijks gebruik zijn ze echt perfect. Voel me zoveel beter met die zooltjes. Alleen als ik de hele dag aan het lopen ben zoals vorige week in new york. Dan neemt in de loop van de dag de pijn het weer over. Maar ik zou zeggen probeer het eens. Podologie!

Wendy | email | 28-05-2008

Hallo allemaal

Ik ben Wendy en ik ben 31 jaar ik heb nu sins een maand last van onwijze pijn in me lies als ik me heel erg in span doet het onwijs zeer ik weet ook niet hoe ik zitten of liggen moet.
Ik ben nu al weet ik het hoeveel keer bij de dokter geweest en ze kunnen me niet zeggen wat het is.
Vanmorgen ben ik troch weer geweest omdat ik nu wel is wil weten wat er aan de hand is.
En nu moet ik vrijdag voor een foto van mijn heup.
Ik werk ook 32 uur per week maar ik hou het maar met veel pijn vol dus als het kan probeer ik wel eerder weg te gaan.
Maar nu is mijn vraag dus zou dit ook een slijmbeursontsteking kunnen zijn en als dat zo is moet ik dan minder gaan werken of zijn er anderen dingen voor om de pijn te kunnen verzachten.
Ik hoop wat van iemand te horen

riet boons | email | 15-06-2008

hallo allemaal, 5 jaar lang loop ik met heupklachten zowel rechts als links, precies 5 weken geleden is mijn rechterheup slijmbeurs verwijderd. Al met al is het mee gevallen qua operatie, en herstel. Ben ontzettend blauw geweest bijna zwart, het lopen gaat nog niet helemaal perfect, er zit nog een knikje naar rechts, maar de fysio zegt dat het goed komt. Op dit moment is de pijn weg, maar volgens de orthopedische chirurg kan de slijmbeurs weer aangroeien, daarom heeft hij de plek waar de vorige slijmbeurs heeft gezeten een ruimte gemaakt zodat de nieuwe slijmbeurs meer ruimte heeft en minder druk krijgt, dus ik vertrouw hier op, de toekomst zal het uitwijzen.

riet boons | email | 15-06-2008

hallo allemaal, 5 jaar lang loop ik met heupklachten zowel rechts als links, precies 5 weken geleden is mijn rechterheup slijmbeurs verwijderd. Al met al is het mee gevallen qua operatie, en herstel. Ben ontzettend blauw geweest bijna zwart, het lopen gaat nog niet helemaal perfect, er zit nog een knikje naar rechts, maar de fysio zegt dat het goed komt. Op dit moment is de pijn weg, maar volgens de orthopedische chirurg kan de slijmbeurs weer aangroeien, daarom heeft hij op de plek waar de vorige slijmbeurs heeft gezeten een ruimte gemaakt zodat de nieuwe slijmbeurs meer ruimte heeft en minder druk krijgt, dus ik vertrouw hier op, de toekomst zal het uitwijzen.

Marleen | email | 20-06-2008

hallo allemaal, loop enkele weken met pijn in de heup en heb een afspraak met de orthopedisch chirurg over enkele weken. Ben nu eerst maar naar de chiropractor gegaan en deze masseerde langs het bekken en de lies. Was vreselijk pijnlijk maar hij denkt na 2 behandelingen mijn klacht te verhelpen. Ik kon na lang lopen niet meer gaan zitten of mijn been optillen.
Heeft iemand soortgelijke klachten, mijn huisarts dacht aan een slijmbeursontsteking.

J.Witjes | email | 23-06-2008

Hallo allemaal,
Mijn echtgenote had al een jaar last van haar heup.We dachten eerst aan een versleten heup,maar onderzoek wees uit dat het ging om een slijmbeursontsteking.
Na spuiten en hele gemene medicijnen waarvan je hartstikke ziek werd, hebben we besloten om onze heil te gaan zoeken bij acupunctuur.De behandelend acupuncturist die ook fysiotherapeut is heeft na grondig onderzoek eveneens geconstateerd dat het ging om een slijmbeursontsteking en gaf te kennen dat hij wel heil zag in behandeling. Na 6x te zijn behandeld is mijn echtgenote van de ontsteking af. Wij kunnen dus acupunctuur van harte aanbevelen in de hoop dat het bij de andere patienten ook zo goed resultaat oplevert. Bent u geinteresseerd dan kunt u via email de naam en adres van de acupuncturist opvragen. Ter info hij zit in Bergen op Zoom.

Henny Robberegt | email | 06-08-2008

Na al deze berichtjes wordt je niet echt vrolijk.Ging even opzoeken hoe lang de genezing zou duren na een vrezelijk pijnlyke prik.Echt hoopvol dat het van korte duur zal zijn ben ik dan ook niet meer .ik geloof dat ieder moet ontdekken welk soort beweging het minst pijmlyk is .Korte stukjes fietsen en geen zware tas(sen). en dan maar hopen dat het dan dragelijk is Henny

Sieb | email | 12-08-2008

Hallo mede pijnlijders,
Ben er sinds gister achter dat ik ook de befaamde ontsteking heb. ( rechter been)
Nu heb ik het hier zo allemaal een beetje zitten lezen.
Maar ik geloof dat ik voorlopig nog niet klaar ben.
En ik word daar niet echt vrolijk van.

Rose Anne | 14-08-2008

Hallo,

Graag hoor ik eeen reactie van Michelle | email | 24-02-2008
Zij was zo positief in haar email.
Ik hoop daar energie uit kunnen putten in de hoop van deze onsteking af te komen.

Michelle hoe vergaat het jou nu? Zelf ben ik fanatiek hardloopster en geef 3x pwk training. Wat nu dus allemaal op een laag pitje zit, helaas.

frank o | email | 17-08-2008

Ik ben arthritispatient en was voor een second opinion in het UMC. Ik had de laatste 3 weken enorme pijn in m'n rechterheup. De reumatologe dacht aan een slijmbeursontsteking en heeft een spuit prednison erin gezet. Vanaf de tweede dag erna volledige pijnvrij! Nu vraag ik me af of ik wel degelijk arthritis heb of dat er overal in mijn lichaam sprake is van slijmbeursontstekingen...... frank

Mitchell | email | 03-09-2008

Hoi,

Ik had een slijmbeursontsteking in mijn rechterheup. Eerst 2 maanden met pijn rondgelopen en toen ook een prednison prik gehad.(Na bij fysio enz te zijn geweest) Mij werd geadviseerd gewoon te gaan sporten om de spieren eromheen te versterken. Na enkele dagen was de pijn verdwenen, ik wist dat dit kwam door de ontstekingsremmers. Daarna ben ik weer rustig gaan sporten zonder de spieren te overbelasten. Nu ben ik 8 maanden verder en voel ik dezelfde pijn weer terug komen. Nou kan ik weer prednison krijgen, waarbij ik wel baat heb, maar weet iemand iets over bepaalde braces om de heup of dijbeen die in ieder geval de bewegingen en het belasten beperken? Ik wacht een reactie af.
Groetjes Mitchell

Rose Anne | 03-09-2008

Volgens mij is de pijn in de heup en liesstreek, iig voor vrouwen, vaak te herleiden uit de onderrug. Vanuit je onderrug zijn natuurlijk allerlei spieren, en pezen verbonden met je heup, lies en (boven)been.

Probeer eens verder te kijken dan alleen de pijnlijke plek.

louis | email | 09-09-2008

hoi allemaal als je wilt weten of je een slijmbeurs onsteking hebt of een peesonsteking ga dan naar een arts of fysio die goed met een echo kan werken

corrie | email | 28-10-2008

ook ik heb een slijmbeursontsteking in mijn linker heup al meer dat 9 jaar na een aan tel prikken en fysio moet ik nu naar nieuwegein om deze weg te laten halen want ik wordt hier niet vrolijk van het ergste is het snachts

JvA | 28-10-2008

Ik heb sinds 1.5 jaar last van me lies. Ben al bij fysio, sportarts en orthopeed geweest. Foto's, echo en botscan gemaakt maar daar kwam niet uit. Na een half jaar rust gehouden te hebben waardoor de klachten niet minder werden weer begonnen met hardlopen.

Ik kwam er achter dat de klachten door te bewegen minder werden. Klachten namen toe door het hele dag zitten op het werk. Ik loop nu ongeveer een halfjaar met minder klachten als toen ik niet liep. Zit nu weer op 25 km per week (3x). Het gekke is dat de klachten verplaatst zijn van voorop de lies/heup naar achteraan bovenin bij hamstring.

Ik snap er niks van, heb mezelf er eigenlijk al bij neergelegd dat ik waarschijnlijk wel me hele leven er last van zal houden.

Thea | email | 31-10-2008

Zomaar een injectie helpt niet, want het zit niet op die plek die je aanwijst, dat is de uit straling.
De behandeling moet onder
Echogeleiding
gebeuren .Dan ziet de arts de aangedane slijmbeurs zitten en gaat die inspuiten .

Voor allen een pijnloos leven Want die pijn is beslist heel erg ik weet er van mee te praten Groetjes en sterkte , THEA.

Rinus Janssen | email | 05-11-2008

Hallo allemaal
Ik heb een slijm beurs ontsteking in mijn lijnker heup al meer dan 10 jaar en in mijn rechter schouder kan zodoende niet links en niet rechts fatsoendelijk liggen zonder pijn heb er wel zeker 20 spuiten in gehad maar helpen voor geen meter.
Nu wordt ik geadviseerd door de specialist om te opereren aan mijn heup maar er zijn ook dokters die zeggen nooit laten opreren, heeft iemand er ervaring mee en hoelang ben je uit de running.
Wat mijn schouder betreft willen ze aan het bod wat af kappen om meer ruimte te maken, heeft daar soms ook iemand ervaring mee,
graag wat reacties

mart | email | 06-11-2008

Zelfde voor mij JvA. Ik heb het alleen al 2.5 jaar. Als ik juist actief bezig ben geweest een dag, dus veel op heb gestaan of gelopen heb ik ´s avonds in mijn bed veel last van stijve liesspieren en krampgevoel. Binnenkort naar het ziekenhuis voor een nieuwe botscan, maar bij de vorige bot- en mriscan was niets raars te zien, net als op de röntgenfoto´s en echo´s. Dus nu maar afwachten of de volgende scan wel duidelijk geeft.. Waarschijnlijk niet. Dus voorlopig helemaal niet meer sporten.

Har | 06-11-2008

@JvA

Klinkt als een zenuw die af en toe knel zit. Ben je al eens bij een neuroloog geweest voor onderzoek?

Het probleem komt ook vaak voor bij schaatsers en wielrenners. Net als bij zitten, is er een hoek tussen bovenlichaam en benen. Het is bekend dat er dan vaak zenuwen klem kunnen komen te zitten die dan pijnklachten geven. Zodra de hoek wordt opgeheven verdwijnen ook de pijnklachten omdat de zenuw dan meer ruimte heeft.

JvA | 04-12-2008

Bedankt voor reactie HAR, wat dit topic even vergeten. Misschien is het een idee om er nog is naar te laten kijken inderdaad.
Probleem is alleen altijd om verwijzing te krijgen van huisarts..Die kerel is zo moeilijk..

Gretha | email | 13-01-2009

iK HEB OOK SLIJMBEURSONTSTEKING IN MIJN l heup,heb een dollorclast behandeling van 3 x gehad maar helpt niet (dit moet de slijmbeurs vergruisen)nu moet ik weer in een scan heb nu onstekingremmers gekregen maar helpt ook niet,zit al sinds november in de ziektewet,ik werk in de zorg dus veel lopen tillen enz,dit lukt echt niet.ik heb deze klachten al dik 15 jaar en niks helpt tot dus ver.

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuke shirts voor sporters

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld