Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

gescheurde enkelband

Elise | 29-05-2005

Ik heb vorige week zaterdag mijn enkelband gescheurd. Nu kan ik wel weer lopen, maar mijn enkel doet buiten aan de achterkant nogal pijn. Is dat normaal? Tape is er al af vanwege ernstige allergie hiertegen, mijn voet is helemaal rood van de bultjes. Ik weet niet of ik nou nog terug moet naar de huisarts of dat deze pijnklachten er bij horen. Wie weet er meer over te vertellen?

Er zijn 156 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

gabriel | 30-05-2005

een gescheurde enkelband is een vervelende blessure voor 'n voetballer. ik heb het 2 maanden geleden gehad en ben er ongeveer 2 weken uitgeweest voor ik weer licht kon trainen. De eerste week vooral enkelverstevigende oefeneingen en geen onverwachte bewegingen (sprinten, draaien enz.). de tweede week kon ik weer trainen, maar sinds de blessure altijd met een enkelband of mn enkel helemaal ingetapet. de eerste weken had ik het echt nodig maar nu draag ik het alleen voor het gevoel. in de tussentijd (tot 2 weken na de blessure
) kun je het beste fietsen of gaan zwemmen. dit is heel goed voor het versoepelen van je enkel en je hebt een weinig tot geen kans dat je weer verstuikt. voor enkelversterkende oefeningen zie: http://www.nocnsf.nl/ ga hier naar gezondheid/sport&blessures/oefeningen/enkelverstuiking

yvette | 02-06-2005

ik heb een gescheurde enkelband en zit al een week in het gips en nu een ander gips gehad vandaag voor vier weken het is dus altijd oppassen en niet blijven lopen

Richard | email | 06-06-2005

De achtekant van de enkel is misschien wel een zogenaamde dancershiel ( vraag je fysio om dit te behandelen) dit kan een naar probleem zijn waar je voorzichtig mee moet omgaan. De bultjes komen misschien wel van het tape ( allergie ?) Ik zou zeer zeker wel teruggaan naar de huisarts met de pijn aan de achterkant

linda | email | 15-06-2005

hooi allemaal
ik hep ook een gescheurde enkel band gekregen met voetballen.
ik bennaar de dokter geweest ik hep alleen een drukverband gekregen tog nu toe en volgende week moet ik un het tape egt shit... kan ik in de vakantie niet eens zwemme of sporten!!!
ik hoef niet in het gips !! doei

karolien | email | 12-10-2005

hoi allemaal

ik ben nu 3 weken geleden door mijn enkel gegaan , met hockey (training) we waren partijdje aan het doen de bal werd voor me gespeeld maar toen sprong ik er op ik ging door mijn enkel ik had echt supppper veel pijn .
nu drie weken later kan ik weer lopen ik mag nog niet sporten of veel rennen

groetjes karolien

roela | email | 17-11-2005

Ik ben twee weken geleden door mijn enkel gegaan, van binnen naar buiten zeg maar. de dokter zei dat ik maar ff niet moest lopen een wekkje en de voet omhoog moest houden. nou we zijn twee weken verder en ik kan er nog nie een stap op zetten. als ik alle verhalen hier zo lees dan is het geen verstuikte enkel volgens mij. morgen maar ff naar de dokter.

mocht iemand ook zoiets hebben zeg me dan alsjeblieft wat ik eraan kan doen want ik kan hier wel gek van worden.

janneke | 17-12-2005

ik heb ook een gescheurde enkelband 10 weken geleden gehad. heb best wel veel gerust en in de tape gehad.
Ik ben er heel vaak verdrietig over waarom ik juist die gene was.
ik wil graag fotomodel worden en zit op dansen en me moeder zegt dat het al niet meer kan omdat ik niet een stabile voet heb.
Groetjes

Janneke2 | 18-12-2005

Ik heb nu iets meer dan een week geleden mijn enkeband gescheurd/opgerekt.
Ik heb 5 dagen in het verband gezeten & zit nu voor 2 weken in het gips. Zacht loopgips (soft case) daarmee kan ik gewoon in mijn schoen.
Bij gelegenheden waar ik veel moet lopen (bv op school ed) loop ik op krukken. Omdat dit nog te belastend is, ook kunnen mensen dan zien dat ik iets aan mijn enkel heb. Uiteraard niet vanwege medelijden maar uit zelfbescherming, dat mensen dus wat voorzichtiger zijn ;-)
Ik moet nu een aantal oefeningen doen om mijn spieren weer te verstevigen.
Beweging is goed voor de genezing. Maar het moet wel binnen de pijngrens blijven. Rust is zeker ook belangrijk. Ik mag daarom in ieder geval 6 weken niet sporten.
Het is niet verstandig om met een gescheurde enkelband al na 2 weken weer te gaan sporten want dit vergroot de kans op terugkomst.

Janneke2 deel2 | 18-12-2005

terugkomst van.... de pijn of het vergroot de kans dat je er opnieuw doorheen gaat. En dan kun je dus nog langer stilzitten/ niet sporten.

Mensen, het stilzitten is erg vervelend, niets is minder waar maar........
er zijn zoveel ergere dingen die misschien nooit meer over gaan.

Groetjes

John | 19-12-2005

Er zijn verschillende opvattingen over de enkels. Voorheen werd er altijd rust voorgeschreven, daar waar nu ook wel wordt voorgeschreven zo snel mogelijk weer te belasten tot aan de pijn grens. Dit zorgt een betere doorbloeding waardoor de genezing sneller gaat. Bij rust is de doorbloeding minder. En een verrekking wordt ook nog wel eens verward met een scheurtje in de band. Een enkelband scheuren en na 2 weken weer voetballen? Lijkt mij bovenwaarschijnlijk. Maar zo mooi zijn als het zo is..... Part I

John | 19-12-2005

De laatste keer dat ik mijn enkelband scheurdde, heb ik 10 dagen gips gehad en daarna 3 keer 10 dagen tape. Maar zodra het gips er af was moest ik hem dus gaan belasten. De zwelling was eerder weg en ook de pijngrens kon ik al snel verleggen. wat mij betreft werkt dit beter dan rust. En ook zeker wat de fysio betreft.

Ik hoop dat er mensen die er wat aan hebben.

Bert | 21-12-2005

John, hoeveel keer scheurde jij je enkelband? Gebeurt dat dan meerdere malen?
Bert

John | 23-12-2005

@Bert,

Ik heb rechts 1 keer mijn enkelband gescheurd, maar daarbij was er meer aan de hand en is het operatief hersteld. Links 2 keer gescheurd, daarna operatief ingekort, wederom 1 keer gescheurd. Nu sport ik met een brace en gaat alles goed. Het lijkt veel maar het is in een tijdsbestek van 8 jaar. Verder links meerdere keren enkelband verrekt.

tim | email | 10-02-2006

ben vandaag naar de dokter geweest..t is niet goed ik loop al meer dan 2 jaar met een gescheurde enkel band..ik weet niet wat ze gaan ik hoop niet onder het mes..weet iemand hoe dat in zijn werking gaat..hoop dat je me mailt

groeten tim

kourosh | email | 21-07-2006

ik heb een week geleden mijn enkelband verrekt/gescheurd na een weekje drukverband en m'n been hooghouden kan ik weer 'normaal' lopen wat gepaard gaat met pijn. Wel is het opgezwollen, weet iemand wat ik hieraan moet doen behalve ijs erop zetten.

Alvast bedankt.

Bo | 07-09-2006

Heee iedereen, ik was anderhalf week geleden door m'n enkel gegaan, maar verder gewoon door gaan lopen, het werd blauw en heel dik, maar ik dacht van: gaat wel over.. maar nu anderhalf week later, heb ik er nog steeds last van, dus ik vanochtend naar de huisarts geweest, heb ik dus een gescheurde enkelband. Ik hoefde geen gips of krukken, omdat ik nu er toch al 1.5 week op loop, maar wel tape.
Als de tape eraf is, wat krijg je dan???

Sjaan | email | 04-10-2006

Hoi Bo,

Ik heb 5 weken geleden mijn enkelband gescheurd. Dit was tijdens mijn vakantie, na de vakantie naar de huisarts gegaan en nog 2 weken met tape gelopen. Gister mocht de tape eraf. Omdat je de steun van de tape kwijt bent heb ik nu op eigen initiatief nog wel een elastische brace om. Deze doe ik uiteraard 's avonds af. Verder luisteren naar je gevoel, je voelt zelf wel wanneer je het te veel belast.
Sterkte ermee! Ik ben gister weer voorzichtig wezen sporten! Lekker hoor!

kenan | email | 12-11-2006

heey , ik heb een vraag .
gisteren met de voetbal wisterijd heb ik een trap gekregen en kon gisteravond niet slapen van de pijn ik ben net naar de huisarts geweest en heb er tape er om gekregen mijn enkel is alleen maar dik geworden niet blauw nu wil ik weten kan ik nog wel voetballen naar paar weken??

An | email | 23-01-2007

Heb tijdens stepdocente opl. half op step gestapt en bandje aan buitenkant gescheurd en de rest is uit zijn verband gerukt (bovenop en onder etc) lekker blauw en dik! Heb nu ca 5 wk nog steeds enorme last. Ben dag direct daarna naar doc gegaan en gelijk begonnen met fysio maar het heeft gewoon wel zijn tijd nodig.
Niet te veel belasten maar idd zwemmen, fietsen, evenwichtsoefeningen en versterken v been en bilspieren dmv oefeningen en gewichten aan enkel (zodat enkel minder hoeft te dragen): Ga deze week voor t eerst weer (ingetapet!) langzaam step weer oppakken en bij pijn stoppen maar wel voorzichtig proberen!
Heb ook aan de achterkant erg last gehad maar dat is na een paar weken overgegaan, eigelijk niet zo raar: alles staat in verbinding met elkaar .Als je kijkt op www.fysio-groningen.nl, zie je mooie tekeningen staat hoe dat precies in elkaar zit!
Voorzichtig aan en luister naar je lijf wat wel en niet kan!! Niet eigenwijs zijn: anders kan je er altijd last v blijven houden terwijl een pr weekjes rust wonderen kunnen doen!
En geloof me, ik weet hoe moeilijk t is!
Good luck!

Raoul Mordant | email | 30-01-2007

Ik (de ongelukkige) wil nog een tip toevoegen voor de mede-ongelukkige. Mijn persoonlijke fisiotherapeut zei: Je kunt de eerste 2 dagen de voet koelen. Daarna zul je de voet moeten intapen. Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Stijn | 10-02-2007

ik zie dat ik niet de enige ben met een enkelblessure, ik heb het opgelopen tijdens het basketten, en ik wil jullie toch al bedanken voor de tips om mijn enkel terug te versterken!
MERCI!!!

samantha | email | 19-02-2007

Graag zou ik willen weten of er ook mensen zijn die net als mijn man al een stuk of 6x de enkelbanden heeft gescheurd,nu moet hij er aan geopereerd worden en ik ben erg benieuwd wat de resultaten zijn.

samantha | email | 02-03-2007

Hey samantha,

Mijn oma heeft ook haar enkelband laten opereren. Ze is niet meer door haar enkel gegaan. Door goede oefeningen te doen om de enkel weer te versterken is altijd goed. Doe dit rustig aan.

Succes met de operatie.

klunsje | email | 03-03-2007

ik heb nu zelf gescheurde enkelbanden en ik word geopereerd en krijg kunstbanden omdat die van mij gescheurd zijn bij de aanhechting ben ik mooi zoet mee.
ik heb hem verstapt bij het afstappen van mijn fiets zo zie je maar dat het rot dingen zijn

joke | email | 04-03-2007

ik ben van het aanrecht afgevallen en kon niet meer opmijn voet staan dus naar de dokter die zei gelijk een gescheurde enkelband foto gemaakt in het ziekenhuis maar verder was er niets gebroken ofzo nu heb ik watten met verband erop gekregen
en ik moet een week met mijn voet omhoog en er niet op lopen maar verder weet ik niet hoelang of wat ik verder moet doen kan iemand mij dat vertellen

Marloes | email | 09-03-2007

HeeY allemaal..
Ik ben een paar weken geleden gevallen met basketbal. mijn enkel werd helemaal dik maar ik had wel 20 min. gekoeld.
ik ben niet naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen maar heb er nu nog steeds last van. kan iemand zeggen wat het misschien kan zijn??
XXX

chiel | 21-03-2007

Het beste is om eerst een goede week rust te houden om de zwelling te verminderen, de enkel zal daarbij wel blauw worden door de bloeduitstorting.
Vervolgens zal de dokter/fysio je enkel intapen en moet je daar ongeveer 2 weken op lopen, afhankelijk van de pijn krijg je mogelijk nog een keer tape. Daarna is het een kwestie van de enkelband sterker maken. Vooral zwemmen of rustig hardlopen op een vlakke ondergrond werken hierbij goed. Begin niet te vroeg met zware belasting en ga niet dom door lopen! Hiermee loop je de kans op dat het chronisch wordt en kom je er misschien helemaal nooit meer vanaf! Pak gewoon die paar weken de tijd om te herstellen, anders krijg je er later spijt van. Totaal zal het ongeveer 6 a 7 weken duren

Dit is wat de dokter mij heeft aangeraden, ik hou me er braaf aan en zit nu in de tweede week. Ik wil echt goed herstellen want wil het niet vaker meemaken en gewoon weer voetballen!

marion | email | 06-04-2007

Ik heb mijn enkelbanden gelukkig niet gescheurd door een verzwikking of wat dan ook, maar ben met een trap onderuit gegaan...had de trap schuin in de hoek gezet..dit is gebeurd op mijn werk.
Foto's van laten maken..niet gebroken, oh ja even voor de duidelijk heid dit is al op 5 februari gebeurd...in het ziekenhuis hebben ze het ingetape..dat heb ik er drie dagen om heen laten zitten.
Na een maand naar een fysio en ook weer twee uur per dag gaan werken...
Pas nu komen ze er dus achter dat het gescheurd is..dat het eigenlijk erger is dan ik liet blijken..trouwens koelen met een ijszak lukte niet, ik had te veel pijn...
Ik werk na drie maanden vier uur per dag..loop veel, maar ben blij dat die uren klaar zijn..morgen ga ik eens kijken naar een brace..want mijn werkschoenen geven niet genoeg steun.
De arbo arts had gedacht dat het al veel eerder genezen zou zijn en weet eigenlijk niet wat ze er mee aan moet..
Geloof dat er best wel fouten zijn gemaakt hier en daar.. :-(

Ron | email | 28-04-2007

Zozo, populaire blessure :P
Ben zelf afgelopen woensdag door mijn enkel gegaan. Dacht eerst er wel mee door te lopen maar in de avond toch maar even fotos laten maken in het ziekenhuis. Heb gelukkig niks gebroken maar heb zeer waarschijnlijk enkelband gescheurd.

Zit nu zelf 3 dagen in het gips, geen loop gips, mag er donderdag (na een weekje) weer af. Dan willen ze of nog 2 weken loop gips er om of intapen als het beter gaat. Mijn doc was zelf voor gips omdat het je enkel meer spalkt en je dus geen verkeerde bewegingen kan maken.

Maar, dat terzijden. Ik vroeg me af of iemand hier al herstelt is van zijn blessure. Ik zit bij defensie en over 2 maanden begin ik bij het Korps Mariniers.
Ik vroeg me af of je enkel geheel kan genezen of dat je er altijd last van houd.
Bij het Korps loop je geregeld met 50-70 kilo op je rug dus maak me een beetje zorgen over mijn carriere..... ?

Kan iemand hier antwoord opgeven?

En alle andere die tijdens deze heerlijke zomerdagen niet lekker kunnen rennen of sporten, sterkte.

Mat | 28-04-2007

Ron,

Ik heb jaren geleden gescheurde enkelbanden gehad en heb sinds het herstel er nooit meer last van gehad.
Het kan dus wel degelijk helemaal genezen.

Marije | 01-05-2007

Ben van een stoepje af gegleden met mijn voet en heb mijn enkelband gescheurd volgens de huisarts. Zit nu al een week in het drukverband met tape eromheen. Veel rusten maar lopen mag...Stiekem loop je toch aardig wat met drie kinderen in huis maar ik probeer rust te houden. Pijn blijft wel aanwezig maar wordt iets minder. Vandaag is er nieuw tape omheen gedaan maar de zwelling is er nog steeds. nog twee weken dit tape en dan zien we wel weer!

Chiel | 04-05-2007

ik heb mijn enkelband 8 weken geleden ingescheurd en daarbij me enkel zwaar gekneusd. Eerste week vooral gerust en met krukken gelopen, daarna 2 weken tape. Ik ben pas na 5 weken begonnen met oefeningen te doen bij een fysiotherapeut, dit kan ik echt iedereen aanraden!. Eerst wordt me enkel losser gemaakt door oefeningen, ik ben nu bezig om het zwaarder te belasten en kan volgende week rustig aan gaan joggen.

Het kan gewoon voor 100% herstellen, dan moet je het wel op de goede manier behandelen en geduldig zijn. het is niet anders!

Isa | email | 04-05-2007

Hoi,
Ga regelmatig door mijn enkel heen, en heb dan zo'n last van de binnenkant van mijn enkel. Van wege tape allergie kan er niet getaped worden, dus zit er nu een zwachtel omheen. Moet zo min mogelijk lopen, maar dat valt niet mee met 3 kids.
En natuurlijk je huishouden. Maar wordt begeleid door een goede fysio.Die me adviseert om rustig te fietsen, dus blijf je wel in beweging.

Bertine | email | 09-05-2007

Hai, heb op koninginnedag 'de stap' ook gemaakt (of gemist) en loop nu met gescheurde enkelbanden aan de rechtervoet. Vorige week een heel dikke voet; tijdelijke tape gehad en veel gerust. Vanaf vandaag moet ik nog vier tot zes weken tapen... Als ik terugdenk aan hoe het gebeurde, herinner ik me iets van 'losschieten' in mn voet; herkent iemand dit? Bij mij zijn er foto's gemaakt omdat ze bang waren voor ook nog es een breuk, maar dat was niet zo gelukkig...

'k Ga nu weer heel de dag werken; maar zit voornamelijk. Kent iemand ook dat bijna-kramp-gevoel in de spieren van je onderbeen?

Joan | 09-05-2007

@Isa

Als je tapeallergie hebt moet je eens om "underwrap" vragen. Dat dat is een anti-allergene klevende zwachtel waar je gewoon overheen kunt tapen. Is speciaal voor mensen die een tapeallergie hebben,

gieta | email | 09-05-2007

Ik ben door mijn enkel gegaan. Ik hoorde dat er iets knapte . Er is foto's gemaakt maar niet gebroken. Mijn enkelband is gescheurd en ik heb veel pijn.

Erik | 25-05-2007

als je door je enkel bent gegaan en je hebt het gescheurd moet je gewoon de eerste 2 of 3 weken rustig aan doen maar aangezien ik dat niet kan heb ik dat niet gedaan en het heeft goed uitgepakt ik kan nu weer na 3 Š 4 weken weer sporten en doen wat ik wil soms ben je een beetje bang dat je er weer doorheen gaat.....moet je niet doen want dan ga je juist... gewoon onbenullig doen...tjah heb je met tukkers;)!!

Linda | 02-06-2007

Met verbazing lees ik alle berichten. Ik heb mijn enkelbanden gescheurd anderhalve week geleden door een misstap, meteen zwelde mijn voet op met een soort 'bal' aan de buitenzijde. Enorme pijn. Foto gemaakt niets gebroken gelukkig. Naar huisarts teruggestuurd, maar deze doet voorlopig niets. Hij zegt dat eerst de zwelling weg moet zijn en ook dat ik er normaal op moet kunnen staan voor hij gaat tapen.
Nu lees ik dat bijna iedereen meteen gips of tape o.i.d. krijgt ter bescherming. Ook staat mijn onderbeen niet meer recht op mijn enkelgewricht en ben ik bang dat ik verkeerd ga lopen door de pijn. Ik ben al weer een keer onderuit gegaan, krijg van alles op m'n voet (zes kinderen hier in huis) en kan geen absolute rust houden.
De zwelling is nog niet weg, mijn voet is wel bont en blauw geworden.
Wat raden jullie aan? Maandag voor derde keer naar huisarts en hopelijk dat hij gaat tapen? of iets anders?

jos | email | 05-06-2007

ik heb 22 feb/2007 mijn enkel banden gescheurd.ben naar de huisarts geweest heb mij gezegt dat de pijn 12 weken kan gaan duren.nu is het bijna 15 weken naog steeds heb ik een dikke enkel en vooral pijn.wie kan mij met dit probleem helpen

superdoos:S | email | 10-06-2007

zakte vorige week ineens door mn enkel tijdens een training... en strompelde naar de kleedkamer deed mn schoen uit gelijk 2 rare grote bobbels ik denk het zal wel... maar ga nadat ik was aangekleed tog maar ff koelen ( ff geleerd van vorige keer) kwamen mensen kijken en moest naar huisartsenpost nou daar zijden ze hij is gebroken door naar het ziekenhuis tog niet zo te zijn maar wel in druk verband moest donderdag terug komen.. donderdag terug komend zijden ze je krijgt gips en ze waren al weg voor ik wat kon vragen mijn vraag is zouden ze ingescheurd zijn afgescheurd zijn?? en nu ik met gips loop hoe lang moet ik daar mee lopen... een half jaar gelden had ik ok gescheurde enkelbanden heeft iemand tips ofzo??

heve | email | 08-07-2007

20 jaar geleden door mijn enkel gegaan in het buitenland, blijven lopen met veel pijn. Mijn enkel is nooit meer dun geworden en als ik een tijd sta wordt het nog erger. Vorige week er weer door gegaan en na een week naar de huisarts want ik ben blauw van mijn tenen tot mijn kuit!
Enkelbanden gescheurd maar omdat ik wel (met pijn) kan lopen doen ze er niets aan.
Hij is nu nog dikker dan voorheen en ik ben bang dat het nu zo blijft. Ik heb dus gewoon 2 verschillende voeten en kan alleen schoenen met klittenband hebben. Als ik zit doe ik mijn been omhoog.

kees f | email | 17-07-2007

ik ben gisterenmiddag op 16 julie door mijn enkel gegaan met een sprong van een trappetje van 5 treden,ging er gelijk vol door heen .in eerste instantie heel veel pijn.

werd dus minder en avonds heel erg en ziekenhuis zei het is gekneusd wat is het beste te doen nu een dag later zou ik kunne werken maar als ik te lang staat word het te veel

rens | email | 22-07-2007

heb tijdens mijn vakantie me enkelband gescheurd, wat een klotegevoel.. loop nu al een week en 2 dagen op krukken en lig op bed met me voet omhoog... ik vraag me af hoelang dit nog gaat duren?? dinsdag terug naar dokter en vrijdag nar fysio voor intapen.. als het ingetaped is geeft dat veel steun? ik werk namelijk in een winkel waar ik de hele dag moet staan? wie heeft er tips voor me en kan me geruststellen over de genezing en van hetwerk??

lize | email | 23-07-2007

ik heb mn enkelbanden anderhalve week geleden op woensdag gescheurt omdat ik met mn voet tussen het karretje van de breakdance en de balk waar die op draaide kwam. fijn! dagje kermis ik heb nu tape en loop nog met krukken maar kan al iets meer steunen op mijn voet. hoop dat ik deze week weer kan lopen

jessica | email | 04-08-2007

Ik heb nu 3 weken geleden een scheurjte in mijn enkelband gekregen.
Bijna 6 dagen zoveel mogelijk met de voet omhoog en rust nemen. Rekverband erom.
Daarna naar de dokter geweest die er tape omheen heeft gedaan. Moest er 10 dagen omzitten, maar doordat ik een enkelbrace ging passen, ging dat er wat eerder af.
Nu loop ik "gewoon" met een enkelbrace. In huis meestal zonder. Meeste tijd voel ik niet zoveel, alleen af en toe wat spiersamentrekkingen in de enkelband.
Volgens mij is het bij iedereen verschillend, maar is het met name in de eerste week belangrijk veel rust te nemen. Daarna kijken wat je kan, maar niet meteen heftig gaan sporten.

enkeltje | email | 09-08-2007

Heel herkenbaar deze verhalen. Voor mij was het (ook) de 1e keer dat ik mijn enkelband (en) scheurde, ik had dus helemaal geen referentiekader hoe zoiets voelt of 'hoort te voelen'. Nooit geweten hoe heftig het kan zijn en dat het zo lang kan duren. Het voelde nogal branderig. Toen ik voor de 2e keer ging (in)tapen bij de huisarts, kreeg ik hierna enorme jeuk op desbetreffende enkel. Een allergie zo bleek. Geen wonder dat ik zo lang last heb gehouden, achteraf misschien wel meer van de allergie dan van mijn enkel??Behalve dat het er niet uitziet (rood, oneffen, dik ook van intern vocht), heb ik nu ook geen steun van tape oid. Het herstel kan me niet snel genoeg gaan. Voorlopig zit ik met mijn voet omhoog en hoop ik van harte dat het weer helemaal goed komt en ik geen 'slappe bandjes' hieraan overhoud?!

retourtje | email | 10-08-2007

Ik zweer bij of smeer met calendula (goudsbloem) van vsm. Het is ontsmettend en wondhelend, maar ook vet! Er is ook gel van, wat minder goed werkt vind ik. Dr. Vogel heeft deze zalf ook, maar de werking hiervan vind ik niet super, gewoon qua persoonlijke voorkeur en/of ervaring. Voor de jeuk kreeg ik hormonenzalf. Aangezien mijn huid al geÔrriteerd is, houd ik het bij huidvriendelijke en natuurlijke producten. Verder heb ik nu net 1 pilletje anti-allergie middel geslikt, zou het helpen? Het is al prettig dat de tape eraf is, dat scheelt al flink. De jeuk is hierna ook een stuk minder gelukkig. Met een ph neutrale zeep heb ik hopelijk de lijm van de tape verwijderd. Ik voel me gek genoeg wel wat misselijk en heb wat verhoging. Zo'n drie weken is mijn enkel ingetaped geweest, achteraf dus met allergie. De huisarts adviseert me om op te letten of er niet sprake is van een bacteriŽle infectie. Nu beperkt de allergie en roodheid zich alleen op de plek waar de tape heeft gezeten op de randen af nauwkeurig. Bij zo'n infectie zal dit zich gaan uitbreiden (klopperig en roder worden), dan ga ik op zijn advies in het weekend desnoods naar de huisartsenpost voor antibiotica.

bir | email | 12-08-2007

ik heb precies 25 dage gelede me enkel beetje verzwikt met voetbal toen na 2 dage ging ik weer voetbalel ben ik helemaal door me enkel gegaan eerstehulp dit dat geen gebroke ofzo en ik weet niet of je scheurtje bij die foto kan sien rontgen foto maar se zijde niks dat verzwikt was dus kreeg ik verband om me enkel heen linkse beenn

sijde ze dat ik na drie dage al ewgmoest hale die ding nou ben ik 25 dage verder ik kan nogsteeds niet fatsoenlijk op me linker been lopee enn doet nogsteeds pyn me enkell maar dikheid enso is wel weg alleen ik kan er nog niet geod oplope doet pyn als ik op loop en trouwens ik heb weer verband om drukverband ofzo hoe se dat noeme

en ik was ook na doktor gweest na die eerstehulp week ernaa ze zegt jaa moet je ruste dit dat se doen er niet egt wat aan..

ik doe ook oefeningen voor me eige en langzaam hand lope maar doet nogsteed pyn lykt net of et weer erger gaat worden maarjaa ben benieuwd enn me geduld begint egt weg tegaan na meer dan 3 weke thuis te sitte ikwordt egt gek

majaa weet ieamdn wat ik kan doen????

priscilla | email | 15-08-2007

Zo wat veel,
Ik ben gidter naar het ziekenhuis geweest nadat ik tegen een bal heb aangetrap..
Ik heb van mijn rechterenkel de enkelband gescheurt.
Ik heb nu een brase om en die zou ik denk ik ook nog even om moete houden loop nu met krukken. Ik wens dit echt niemand toe. Heeeeeel pijnlijk

linda | email | 16-08-2007

hallo, ik ben 5 weken geleden dubbel geggaan. heb toen een rontge foto gemaakt en bleek dat er een pees in mijn voet is gescheurd. moest 1 week in een spalk en daarna in het gips... zit nu morgen 4 weken in het gips.. morgen moet ik weer naar de gipskamer.. ik hoop dat het er dan af mag.. maar ik hoor van veel mensen dat je been dan nog erg zwak is... maar nou was mij vraag of ik dan fysiotherapie nodig heb??? en of ik snel weer aan het werk kan? werk in een bejaardehuis in de verzorging.. en ga over 4 weken naar brazilie of dat ook we gaat lukken??? gr lin

retourtje | 23-08-2007

Ik heb fysiotherapie en vind het zeker een aanrader, vanwege de goede start, richtlijnen, opdrachten om je enkel goed te gebruiken en controle. Na het ontzien van mijn enkel, ging eea bij mij steeds meer vastzitten. De vervanger van mijn huisarts heeft eea vd 2ex ingetaped. Anders, als een soort van steigbeugel over de enkel en minder over de voet. Hierna werd een tapeallergie zichtbaar en voelbaar (jeuk) in een delayed reaction. Op de plek waar de 1ex tape had gezeten, was ook een heftige reactie te zien, mijn huid leek op rauw gehakt. Dus hoe minder tape, hoe beter achteraf. Ik had nog geluk, soms ontstaan er met vocht gevulde blaasjes die open kunnen gaan (infectie). Bij de huisartsenpost werd me gezegd dat bij het scheuren van banden meestal wordt geopereerd. Als ik lees dat er ook wordt gegipst, dan mag het van mij wel wat eenduidiger! Mij kan het ook niet snel genoeg overgaan, mijn ervaring is dat het veel tijd nodig heeft (ook door de allergie). Ik richt me nu liever op goed herstel, als dat al kan. Inmiddels had ik anti-allergiepillen en hormoonzalf mee gekregen van de huisarts. Uiteindelijk werd ik hier helemaal niet lekker van en ben ik hiermee gestopt.

Maaike | email | 25-08-2007

Deze verhalen komen mij bekent voor, ik ben eind juni met een eindtoernooi volleybal door me enkel gegaan dat was op een vrijdagavond.
Ik kon er niet meer op staan dat deed te zeer, we hebben 15 min gekoeld en ik ben gelijk naar huis gegaan.
Met de gedachte dat het wel minder zou worden heb ik het weekend rustig aan gedaan.
Maar die maandag daarop was het nog niet minder(het was dikker en blauwer geworden) en ben ik naar de huisarts gegaan hij heeft mij doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een rontgenfoto, daarop was geen breuk te zien en ik ben weer naar huis gestuurd dus mijn enkel is die donderdag daarop ingetaped door de huisarts dat is 2 weken blijven zitten en toen weer voor controle naar de huisarts gegaan en de blauwigheid was weg maar als hij mijn enkel naar binnen duwde deed het nog steeds ongelooflijk pijn, nu bijna 2 maanden later kan er nu weer gewoon op lopen, maar af en toe bij bepaalde bewegingen heb ik er nog last van.
Wat hebben jullie hier als tip, moet ik nog bij de fysio langs omdat ik ook 3 keer in de weer volleybaltraining heb en ik wil liever niet dat dit nog een keer gebeurd??

eric | 27-08-2007

om maar even een reactie geven op sommige dingen ....

ik heb dus vorige week donderdag mijn enkelbanden verrekt... moet zeggen geen fijne ervaring maar ach je moet alles mee maken... bij sommige lees ik dat ze na 2 weken al trainen .. ik kan nu net pas lopen .. wat doe ik verkeerd of wat doen hun verkeerd

de trekkende klachten in je hiel horen er bij je enkelbanden herstellen niet snel genoeg om je volledig goed te kunnen laten lopen na 1 / 2 weken !! je gewrichten komen ook vast te zitten

advies ga naar de fysio helpt een hele hoop die verteld je wat je wel en niet kan doen en die verteld ook wat er precies aan de hand is

M. | email | 28-08-2007

Loop zelf ook al 2 maanden rond na gescheurde enkelbanden en loop nog steeds mank omdat ik m'n voet amper in 90 graden kan zetten. Nu pas ingetaped, eerst met brace gelopen. Ik word er ook tamelijk depressief van...

Frank | 28-08-2007

(In)gescheurde enkelband, kan enorm verschillen idd.

In het verleden met zaalvoetbal 3x mn enkelband ingescheurd. Enorm veel last van gehad. en het duurde alle 3 de keren wel 2 a 3 maanden voordat ik weer kon beginnen met rustig te lopen.

Ben helemaal gestopt met zaalvoetbal en heb gelukkig nergens meer last van. Het hardlopen gaat prima.

Qwa revalidatie heb ik ook elke keer bij de fysio gelopen. Heeft me erg geholpen en raad ik ook anderen aan. Je leert hoe je je enkel steeds meer kan belasten en sterker kan maken.

Veel sterkte iedereen met herstellen!

simone | email | 31-08-2007

ik ben ja wel op 13 augustus van een stoep gevallen en heb ook mijn enkelbanden gescheurd.
nu blijkt dus ook dat ik nog eens niet tegen dat tape kan heb erg veel jeuk en de blaren staan onder me voet.
nu lees ik hier iets van een brace wat moet ik me daar bij voorstellen is dat gips of iets dergelijks want nu loop ik zonder niets en me voet wil ook maar niet dunner worden.
zijn er mensen hier die een altenanief weten,ik heb ook al zo'n bandje geprobeert maar dat is te pijnlijk.

joke zweers | email | 02-09-2007

Hallo
6 weken geleden heb ik mijn enkelband gescheurd.Ik kan nu kleine rondjes lopen om het huis en een heel klein eindje fietsen.
Verder rijd ik nu een paar keer per week
een half uurtje naar mijn werk.
Toch heb ik regelmatig een terugval waardoor ik de volgende dag weer een groot deel van de dag op de stoel moet zitten omdat ik er dan amper op kan lopen.en het stijf aanvoelt
Na 2 dagen ga ik het dan weer proberen. Dus er zit gewoon niet veel vooruitgang in.Best frustrerend,is dit nu normaal

sharon | email | 02-09-2007

ik ben vandaag van de trap gevallen en heb volgens de dokter ook gescheurde enkelbanden . Nu ik alle verhalen lees heeft iedereen een tape of iets dergelijls gekregen. Ik heb niks gekregen en heb behoorlijk pijn en mijn enkel is opgezwollen.
Is dit normaal?

Laura | email | 05-09-2007

Hallo, ook ik : iets met enkel al heb ik nog steeds geen uitsluitsel gekregen of m'n enkelband een scheurtje heeft of echt door is. op 17-8 heel lullig vervallen - 1e hulp: foto, gelukkig niet gebroken. Drukverband, 3 dagen rust krukken en het moest over zijn. Dus niet, ik verging van de pijn en dus naar de huisarts en die stuurde me weer door naar de 1e hulp: De arts die me eerder had behandeld was iets te makkelijk geweest. Bij de 1e hulp kon de "Dit keer fijne goede arts" weinig doen. het was nog te dik, blauw en pijnlijk om te onderzoeken. Na een week terug: en zit nu bijna alweer een week in het kunstgips: ter ondersteuning voor de genezig. Baalde even van gips (had net een bad ritueel zonder pijn ontwikkelt) maar ben er nu blij mee. Kan meer en heb gisteren weer een halve gewerkt. Endat viel me erg tegen: wat wat is ik moe.. te bizar hoe je lijf hier op reageert. dan gaat het thuis we lekker en denk je nou op naar het werk. Vandaag . Het is helemaal niet fijn om te lezen dat iedereen deze pijnlijke langdurige klachten heeft maar het is wel fijn dat ik niet enige ben en dat het een "normaal" proces is.. Volgende week gips eraf: en dan... geen idee... Fysio denk ik zo.

lisanne | 08-09-2007

hallo,
ik ben ook van de trap gevallen..
ik ben toen hinkelend doorgelopen:(
maar toen ik thuis was heeft me vader me ingetapt.
ik ben door me enkel gegaan en me enkelbanden verrekt.
ik heb naa 4 dagen intapen..kan ik weer gewoon lopen..
sporten durf ik nog niet goed aan zonder tape..dus dat doe ik met tape..
dat wil ook veel beter.
je moet rust houden, juist niet op krukken lopen.

lisanne

laur | 09-09-2007

ik heb vorige week zondag me enkelbanden gescheurd met skateboarden toen ik viel hoorde ik zoiets als krr of weet ik veel wat ik ging na 2 min liggen proberen erop te staan dat lukte het deed wel pijn maar niet heel erg toen ging ik ong. 3 kwartier rusten had er tape en zalf opgedaan toen ging ik weer proberen te lopen het was niet echt dik was beetje opgezwollen dat lukte en ging ik weer beetje rond skaten dat lukte ook deed bijna geen pijn toen na ong. een uur begon die super dik te worden en heel veel pijn begon ook te kloppen door heel me voet ik dacht het komt misschien door het tape dat ik te strak om me voet heb gedaan dat was niet zo want toen ik het eraf had gehaald deed het nog steed pijn.Toen naar het ziekenhuis gegaan door huisarts laten kijken hij zegt jah het is gescheurd waarschijnlijk maar hoe en wat wist hij niet toen moest ik naar de rontgenafdeling om foto's te laten maken nou dat gedaan en toen kwam het erop neer dat ie waarschijnlijk was gescheurd maar dat ik eerst nog 8 dagen in gips moest zitten naja dat gedaan en had geen pijn meer maar na 3 dagen begon die ineens pijn te doen als ik opstond of als ik me been niet hoog houd

laurinda | 09-09-2007

vervolg op reactie:
weet iemand misschien waardoor die pijn komt?
groetjes laurinda

anneke | email | 16-09-2007

een week geleden mijn enkel band verekt denk ik nu is mijn voet nog steeds dik en rood is dit normaal
groet an

Rik | 24-09-2007

uit veel ervaring raad ik jullie dit aan:

Bij een verzwikking gelijk koelen, heb je een schoen aan houd deze aan, dit voorkomt een erge zwelling. ong 20 min koelen.

kan je niet lopen zonder pijn, doe dit niet!!! hierdoor kan je de beschadiging erger maken..

vraag medische advies bij dokter/fysio/ eerste hulp.. en schaf krukken aan.. loop onbelast(dit houd in, voet niet op de grond zetten) en als het mogelijk is belast lopen(met krukken maar wel je voet op de grond zetten)

uit ervaring weet ik als je je voet nog niet normaal kan afwikkelen en je gaat lopen krijg je hier later last van..

het lopen met krukken is niet fijn, maar het helpt wel, dus wees niet eigenwijs het is voor je eigen bestwil

Jos | 24-09-2007

ik vind het leuk op met krukken te lopen!

marloes | email | 25-09-2007

hallo allemaal..
ik heb me enkelbanden in gescheurd en ik ben niu al 3maanden niet aaan het voetballen en sporten echt shit maarjaa

nog 2maanden te gaan!!

Ziggy | email | 27-09-2007

Ik heb 5 weken geleden mijn enkel gekneusd, met voetbal heb ik mij verstapt en mijn enkelbanden kraakte erg hard. In het ziekenhuis foto laten maken en er was geen breuk te zien. 2x 2 weken tape gehad en mocht daarna weer rustig beginnen met sporten. Nu heb ik alleen aan de binnenkant van de enkel erge pijn nog als ik ren, terwijl ik naar buiten toe door mijn enkel ben gegaan. Wie weet hier wat tegen, oefeningen bijv.? Zit er aan te denken om fysio te bellen.

Arnold | email | 28-09-2007

Ik heb 3 weken geleden mijn enkelband verrekt met rugby, eerst een week drukverband, toen 2 weken tape en sinds 4 dagen loop ik met een soort drukkous als extra versteviging.

Het belangrijkste bij het herstel is geen onverwachte bewegingen. Het advies dat mij in het ziekenhuis (traumatologie) gegeven is: nog 1 week wandelen, dan proberen rustig hard te lopen voor een weekje of 2, dan rustig trainen en vanaf nu nog 6 weken voordat ik weer een wedstrijd mag spelen.

De beste oefening om je enkel(banden) te verstevigen is op 2 benen staan (ťťn is nog beter maar wel taaier voor je enkel) en gewoon langzaam op en neer op je tenen staan. Dit is Łberhaupt een enkelverstevigende oefening die ook door veel basketballers word gedaan aangezien je dan meer sprongkracht ontwikkeld. Verder is het belangrijk om bij het lopen je hele voet af te wikkelen.

Ga je een uurtje op de bank zitten doe dan je enkel omhoog en geef het ook de rust die het verdientl, helemaal na een hele dag lopen/oefeningen.

Succes iedereen!

sabrina | email | 09-10-2007

3 dagen geleden heb ik mijn enkelband gescheurd en mijn enkelband heeft een stukje bot er af getrokken. dus zit ook met een splinter van me enkel(wat een pech kun je hebben) het doet zo een pijn en ik moet over 3 dagen komen voor tape. heb nu druk verband is er nog iemand die ook een splinter van de bot van zijn enkel heeft?

Paulien | 15-10-2007

Op 4 oktober ben ik bij het uitstappen uit een busje door m'n enkel en knie gegaan. Direct kwam er een flink ei op de enkel. De volgende dag ben ik op vakantie gegaan en heb, met een in drukverband verpakte enkel toch wel redelijk veel gelopen. Ook de knie heeft een opdonder gehad, het doet nu nog steeds pijn. Aan de zijkant zit een gevoelige plek (buitenband?), dat met lopen pijn doet. Fietsen kan wel. Ook de enkel (+ zijkant voet) doen nog steeds pijn. Draag hiervoor nu een brace. Weet iemand hoelang dit kan duren? Ben nog niet bij de huisarts geweest, omdat ik net terug ben van vakantie.

Suzanne | email | 30-10-2007

Tijdens een volleybalwedstrijd ben ik vorige week door mijn enkel gegaan. Foute boel, wist ik direct. Bij de EHBO aangekomen werden een foto's gemaakt. Niks kapot (dacht men), dus 5 dgn druk verband.... Gelukkig aangedrongen op advies/behandeling door orthopeed (moet je echt moeite voor doen!!).
Deze adviseerde (telefonisch) een gipsspalk en de volgende dag terug komen. Deze orthopeed heeft mij goed onderzocht en constateerde binnen en buitenste enkelbanden afgescheurd! Dat is even anders dan een "kneuzing'. Nu dus 2 weken gips en (na controle)misschien 3.
Mensen vraag om behandeling door een orthopeed bij enkel/knie/gewrichts letsel!
Je moet nog langer met je enkels !

Flip | email | 11-01-2008

Ey ik heb met een sliding me enkelbanden verrekt zon 4 weken geleden , ik bleef met me andere been staan terwijl ik de sliding deed en me enkel klapte dubbel na 4 weken heb ik een keer meegetraint dat ging goed maar die keer daarna klapte me enkel weer dubbel ineens toen ik een sprintduel aanging,, mijn vraag is is het zo dat je enkelbanden dan nog wat slapper zijn enof het zo blijft ( ik had er geen last meer van )

sezer | email | 26-01-2008

uuhm ik had in 2007 in augustus met voetbalwedstrijd mijn enkelbanden zwaarverrekt ik moest een spalk om heen (hardgips) 10 dagen daarna een rubbergips 4weken en vandaag met een voetbalwedstrijd kwam iemand volgestrekt in op mijn enkel ik heb nu heel veel last van mij middenvoetje en mijn achillesspees dus de achterkan van je voet wat moet ik nu doen als ik me teentjes beweeg heb ik veel last van mij middenvoetje en als ik voet buig heb ik lastvan mij achterkant voet en weer de zelfde rechtervoet en ben nog niet naar de huisarts geweest weet iemand of ik weer gips krijg of iets anders??

Annelieke | email | 14-02-2008

Hee!
Ik ben twee weken geleden op vrijdag gevallen met hoogspringen (schoolgym).
Naar het ziekenhuis gegaan, daar zeiden ze: Oh, niet gebroken, je mag weer naar huis! Naja, wij naar huis, deed toch wel erg zeer:S

Toen naar de dokter, die er niet was, dus we kregen een assistente die er een verbandje om heen heeft gedaan.

Vervolgens belde de gymleraar op, jullie moeten echt nog een keer naar de dokter gaan, want dit is echt niet goed!

Ik weer naar de dokter, die zei: Je enkelbanden zijn helemaal afgescheurd! Je moet METEEN naar het ziekenhuis!

In het ziekenhuis hebben ze er een gipsspalk omheen gezet.. Dus wat ik jullie adviseer, ga echt naar een goeie dokter, en laat er goed naar kijken!

Genarro | email | 18-02-2008

kben vorige week door me enkel gegaan met voetballen..die dag zelf toen t gebeurde kon ik normaal lopen etc. maar die nacht toen ik wou slapen deed het ***** pijn...

de volgende dag ben ik naar de dokter geweest..en zei dat er niks aaan de hand was..nu week later is me enkel nog dik(vocht) en is het blauw!! gaat het vanzelf over?? of zal ik toch terug naar de dokter gaan:S

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuke shirts voor sporters

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld