Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Crivit harloopschoenen E19,99 bij Lidl

Herman | email | 23-05-2011

Donderdag aanstaande is deze schoen te koop bij de Lidl. Nou vond ik dat er veel mensen positief waren over een Shamp schoen van de Aldi destijds op dit forum, ik ben benieuwd naar eventuele (toekomstige)ervaringen met Lidl schoenen.
Ikzelf ben een man met (behoorlijk) overgewicht, door sporten (in de sportschool) ben ik inmiddels 10 kilo lichter. Mijn sportschoen ervaring tot nu toe:
-Reebok RA605KTI(2-23411): een zweterige schoen, looopt prettig, en was ijzersterk, helaas gold dat niet voor de zool, het rubber sleet er af tot dat ik op een witte plastic laag liep.
Nike air max 90 premium (302519-018): een schoen die ik op koninginnedag jl. kocht voor 35 euro het paar. Fijne schoen, iets aan de broeierige kant, maar overtreft nu al een par andere nikes qua degelijkheid van het bovenwerk. De demping is ook fijn, bij andere nikes merkte ik na een korte periode niets mee van demping. Ik heb ongelijke voeten (links is 3 cm korter dan rechts), rechts is 44 maar ik moet zeggen dat maat 45 me goed past met deze schoen.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 54 reacties op dit onderwerp.

Herman | email | 29-07-2014

Dag Paul,

Ik moet zeggen dat ik er een fijne bedrijfsmercedes aan over heb gehouden, met mijn gelobby voor de Lidl schoen. Binnenkort ga ik met Karl Lidl jagen in het zwarte woud! Van de huiden van het geschoten wild wordt er in China een mooi paar running shoes in elkaar gezet, voor mij op maat gemaakt. We maken plannen voor de Lidl racefiets die ik ga promoten, het Lidl zwembad voor in de tuin, en als, alles goed gaat komen er ook wat X rated filmpjes waarin de dames zo zijn te spreken over de verrukelijke smaakjes van de Lidl condooms (aardbei, banaan, cocos). Mocht er nog een Adonis op deze site rondrennen dan heeft de firma Lidl en dus ik een baan in de aanbieding.

paul | 15-07-2014

Onze Herman!
Alweer 3 jaar druk om crivits aan de man/vrouw te brengen.
Zodra ze in de aanbieding zijn staat hier zijn
post '..donderdag ga ik weer een paar halen hoor...'

Ik mag toch hopen dat Lidl ze gratis geeft aan jou:-)

Herman | email | 13-06-2014

Beste Mark,

Ik geloof meteen dat Steef ook wel eens een bok schiet/iets fout doet. Waar het om gaat is niet dat Steef "maar een mening" heeft, zoals er vast nog wel een miljoen andere meningen mogelijk zijn. Als we het niet eens zijn met Steef, dan gaat het er om welke mening we er tegenover stellen. En dan wordt het een stuk moeilijker, want hij heeft literatuur onderzoek gedaan naar wat blessures doet voorkomen, en dan blijkt er verdomd weinig onderzoek naar gedaan is. Voor de stelling dat dure sportschoenen blessures voorkomen is geen bewijs, Steef vindt dat eerdere blessures en over je grenzen gaan de beste voorspeller van het oplopen van blessures. Als hij op dit onderzoek gaat promoveren, wordt zijn onderzoek op alle mogelijke punten aangevallen, en als er gaten kunnen worden geschoten in zijn betoog, promoveert hij niet.

Mark | 12-06-2014

@Herman

Steef Bredeweg is bij mij niet heilig. Ik heb hem als arts gehad en hij heeft bij mij aantoonbaar niet de juiste diagnose gesteld voor schouderproblemen.
Dat is binnen hetzelfde UMCG aangetoond door een goede sportarts.

Overigens wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij qua loopschoenen ongelijk heeft.

Ik wil wel zeggen dat niemand alles 100% weet en dat ieder lichaam anders reageert.

Maikie | email | 09-06-2014

Ik heb de hardloop schoenen van Lidl gekocht. Afgelopen zondag 3,7 km mee hard gelopen. Ze zitten lekker en had geen problemen bij het hardlopen. Ook niet daarna. Mijn zoon heeft nog geen jaar geleden 130 euro van Nike gekocht. Ze zien er nu al niet uit, in de stof zitten er reeds gaten. Niet altijd maakt goedkoop duurkoop. Soms worden wij door de verkopers in de zeik genomen alleen om je een paar dure schoenen te verkopen. Uiteraard zijn er mensen die moeten opletten als zij een schoen kopen vsnwege platsvoet of andere gebreken aan hun voeten. Een dure merk en hardloop schoen kopen wil niet perse zeggen dat je er goed op kunt lopen en van kwaliteit is.

Herman | email | 03-06-2014

Sinds gisteren is er weer een hardloopschoen voor 20 euro bij de Lidl.
Over de vorige ben ik heel erg tevreden, alleen het feit dat mijn binnenzolen versleten zijn, heeft me doen besluiten een nieuwe Lidl schoen te kopen. Ik vind nergens voor minder dan 10 euro nieuwe inlegzolen (rucanor). Dan is 20 euro voor een nieuwe schoen geen geld. Volgens onderzoeker Steef Bredeweg van het UMCG is een goede schoen, eentje die lekker zit. Iedere claim van dure merken dat hun schoenen blessures voorkomen, kan naar de vuilnisbak.
Als iemand goede, goedkope binnenzolen weet, hoor ik het graag.
Er is ook hardloopkleding bij de Lidl.

Tony | 12-05-2014

ik heb de schoenen ook aangeschaft en ze zitten perfect. Wat ze hier ook vermelden, ik denk dat het aan de gebruiker zelf ligt.

De Crivit heb ik bijna overal meegenomen, van Noorwegen tot Kandahar desert. De aantal km die ik erop gemaakt heb en de verschillende activiteiten die ik ermee heb gelopen hebben iig nooit voor blessures gezorgd.

Herman | email | 10-05-2013

Ze zaten erg krap..ik heb ze teruggebracht. Maar voor mensen met een smalle voet...wie weet. Het zag er verder keurig uit. Nog een minpuntje: het bovenwerk drukte op mijn voet bij het buigen , ter hoogte waar de tong van de schoen bevestigd was.
Morgen heeft Aldi schoenen in de aanbieding.
Misschien is het weer een tegenvaller, maar ja, voor 30 euro wat normaal 120 kost...het verschil is te groot.

Herman | email | 09-05-2013

Ik mag hier geen link plakken, maar als u op "crivit" en "runnersworld" zoekt, leest u hele mooie kritieken over Crivit schoenen. Het is een Engelse site.

Ik ken de site Runners World verder niet, maar wat ze schrijven maakt van deze 20 euro schoen een buitenkansje. Ik sta morgen op tijd op. Ze hebben nog andere sportspulletjes ook bij Lidl.

Herman | email | 09-05-2013

Hier is Herman, die in 2 jaar wederom 5 kilo is afgevallen (niet erg mijn best gedaan maar alla).

Ik ga weer opnieuw een paar crivits kopen.
Pluspunten van de 2011 schoenen: degelijk, goed ademend, lage prijs.
Nadelen: de zachtheid op den duur, een soort pantoffeligheid met de jaren.
Ik heb geen blessures opgelopen. Maar ik ben geen hardloper.
Als ik mijn nikes draag krijgen mijn voeten een slootwaterachtige geur. Samen met een paar uitgescheurde vetergaten mag niet wanprduct nooit 150 euro kosten, wat het bij Zalando heeft gedaan.
Er zijn vast betere schoenen dan de Crivit, maar ik sla Crivit hoger aan dan de door mij gekochte Nikes en Reeboks. de prijs van Nikse is schofterig hoog.
Er wordt inmiddels fanatiek gebadmintond, dus binnenkort een beter testverslag van de mei 2013 Crivit schoen

j verkaik | email | 18-09-2012

zullen de zogenaamde winkels die een filmpje maken van je looptechniek niet altijd voor je een topmerk uitzoeken.
daar verdienen hun meer op dan als ze een goedkoop merk zullen verkopen. de marge is groter op 100 dan op 19.95 en daar moeten ze van bestaan.

kijk naar diversen lopers en sommige lopen zelfs op bare foot (fivefingers) zit helemaal geen demping in of op gewoon converse schoen.

is dus per persoon verschillend.

doekie | 10-07-2012

vreemd dat ik de crivit schoen verdacht veel op de asics vind lijken bijna een exacte kopie

Ben | 12-03-2012

Een goede hardloopschoen wordt niet alleen gekenmerkt door de hielcup, torsiestijfheid en demping. Loop er maar eens een maand mee en kijk dan hoeveel demping er nog in zit, wat dan de torsiestijfheid is en wat er van de zool over is gebleven. Laat dan voor de grap nog een filmpje maken van je looptechniek en je afwikkeling. Ik kan je vertellen dat je daarvan schrikt. ik ben een lichte loper van 64kg en ga nooit meer terug naar goedkope rommel. Als je lichaam je lief is koop dan alsjeblieft gewoon goede schoenen.

Je noemt als voorbeeld audio en HDMI kabels. Maar ik heb bij de lidl of aldi ook nog nooit goed gereedschap zien liggen of wat dan ook. Maar blijkbaar denk jij er anders over.

Inge | email | 09-03-2012

Hallo,
Aangezien de Crivit schoenen weer bij Lidl te koop zijn sinds gisteren en ik het hardlopen weer op wil pakken, zou ik graag willen weten of de schoenen groot of klein vallen.
Passen in de Lidl lijkt me niet zo'n succes, dus weet iemand toevallig of de schoenen normaal, groot of klein vallen??
Alvast bedankt!

Bien | 07-03-2012

@christiaan vanaf donderdag heeft de Lidl ze weer.

Christiaan | email | 28-02-2012

Ik loop gemiddeld twee maal een uur per week. Sinds deze zomer loop ik op de Lidl schoenen. Daarvoor had ik dure hardloopschoenen (170 euro). De Lidl schoenen bevallen me prima. Geen blessures. Inmiddels helemaal versleten. Ik ben nu op zoek naar deze schoenen, maar ze lijken nergens te koop.
Iemand een idee?

Marcel | email | 19-02-2012

Maar dat ligt dus kennelijk niet aan de schoenen, want met die andere merken had je ook doorlopend blessures.

rob | email | 19-02-2012

Ik Dacht de loopSchoenen ook eens uit te proberen en niet gelijk van die duren te kopen 4 x 5km aan het hardlopen geweest.
Ben 47 weegt 76kg.
Loop nu met overbelasten kiebanden

rob | email | 12-02-2012

Beste Herman,

Ook ik heb een paar crivitschoenen van de lidl.
Heb er vandaag1.30uur op hardgelopen,
zonder problemen.
Had in het verleden adidas en asics maar,
bleef blessures houden bij deze schoenen,
heb ik nergens last van en dat voor 20euro.

Wilco | 08-07-2011

Tja Dennis,

Zal de leeftijd dan wel zijn..

Vroeger reed je als een koning rond met je nieuwe Merc./BMW....

Nu vind je een Dacia al top. Die haalt ook 160km/u wind mee..

Helemaal niks mis mee. Puur functie boven 'gevoel' .

@ Herman: ik ben juist een grote Nike fan!
Ging mij meer om de 'veel te hoge' prijzen, die jij noemde.
Bruto adviesprijs -> going prijs -> dumpprijs.

In drie stappen van 150 naar 50/75.

Denis. | email | 07-07-2011

In het najaar loop ik 25 jaar.Hier mijn bevindingen.De eerste 15 jaar moest ik steeds het beste van het beste hebben.Prijzen tussen de 150 a180 euro vond ik normaal.Ik liep toen gemiddeld 130 km per week.Nu loop ik om de andere dag gemiddeld 90 minuten met schoenen van max 25 euro.Met aangepaste zolen,plus een demping zool(wordt veel gebruik bij bergloop)Ben 65 geworden en heb NU zelden last van blessures.Ben ook nooit een competitieloper geweest.Dus mijn ervaring is,dat wat IN de schoen ligt is het voornaamste.

syl | 29-06-2011

Ik heb als beginnende oper ook de crivit schoenen aangeschaft, wat na een week of 3 lopen al resulteerde in een knieblessure. Na analyse van mijn loopgedrag bij runnersworld bleek ik te overproneren. Nu loop ik (na zo'n 4 weken verplichte rust) al een week of 6 op mijn asics en heb geen centje pijn meer. Dus voor mij geen crivit schoenen meer. De crivit kleding daarentegen bevalt me wel erg goed :-)

Herman | 06-06-2011

Ik zag trouwens mijn Air Max 90 premium staan op de website van Zalando voor 139,95 dus 160 lijkt me niet helemaal vreemd. Ik geef qua comfort de voorkeur aan mijn Crivit schoenen, ook al waren ze zo goedkoop.
Marion, vertel jij nog hoe ze bevielen?

herman | email | 05-06-2011

Kan het iets minder Wilco?
Als het slechte schoenen zijn prima, maar dan wl op basis van argumenten.
Net deed een meisje aardig tegen mij met deze schoenen aan, dus zo lullig zag ik niet uit.

Wilco | 05-06-2011

160 Nikes vind ik heel bijzonder.
Waarschijnlijk gekocht voor de adviesprijs + 20/30 euro oplichters-toelage.
Geen echt internet, geen Perry/Inter?

Dit soort schoenen zijn WMB vooral geschikt in combinatie met plastic Nordic Walking stokken...

Voor lul lopen, maar dan wel lekker goedkoop.

.

marion | email | 04-06-2011

Ik heb ze net ook gekocht. Mijn vorige paar waren 160 euro (Nike). Ben benieuwd, morgen ga ik ze uitproberen.

Sonja | 01-06-2011

Dus geef mij maar stappers met demping. En als dan na vele km's de demping veel minder is geworden promoveren ze tot bosschoenen. Want een degelijke schoen is dan nog lang niet op. Maar geeft me nog wel de steun in stevigheid die ik nodig heb om blessurevrij te lopen.
Dus Herman kom over een half jaar je enthousiaste verhalen maar posten.

Sonja | 01-06-2011

Herman met even schoenen aantrekken in de winkel weet je hoe ze zitten. Maar laat je hardloop schoenen nu kopen om op te lopen.
En waarom geen reacties van ervarings deskundige op deze schoenen. Mogelijk zijn die door blessures al lang afgehaakt en komen dus niet meer op een hardloop forum.
Goede schoenen hoeven net per definitie duur te zijn. Maar wat voor de een een goede schoen is kan voor een ander waardeloos zijn. Ik laat me dus liever door iemand met verstand van zaken adviseren.(lijkt me bij de lidl wel een probleem)
En misschien is de enigste echte natuurlijk en beste manier van hardlopen die op blote voeten. Maar helaas vanaf de eerste stapjes krijg je als kind schoentjes aangemeten. (en gelukkig maar want de omgeving laat het ook niet echt toe overal op blote voeten telopen). Dus het op blote voeten lopen zou je weer echt helemaal aan moeten leren.
Maar eigenlijk ken ik helemaal niet zo veel routes die ik op blote voeten zou willen lopen.

Herman | email | 01-06-2011

Het gekke is dat er wel een discussie op gang is gekomen over de eventuele kwaliteit van goedkope spullen bij Aldi/Lidl, maar dat niemand ook maar een keer deze schoen heeft aangetrokken, behalve ik. Ik kan hem prettig vinden maar ik ben geen hardloper. Ik had graag anderen hun commentaar gelezen. Van mij part trek je ze aan maar koop je ze niet, bij Lidl vinden ze alles best.

Max | 01-06-2011

loopt -t

"loop je jezelf vroeg of laat een blessure in" dus ...

Max | 01-06-2011

Veerkracht komt uit een goede looptechniek ('dansen' zoals Klaas Lok het noemt) en demping zorgt alleen maar voor een verminderde proprioceptie wat juist de basis is van veel blessures. Als je lichaam (door dempende en stugge schoenen) niet voelt hoe of wat loopt je jezelf vroeg of laat een blessure in.

max | 01-06-2011

@ sonja: ik ben niet die max met hoofdletter. maar verwar demping niet met veerkracht van een schen! twee heel verschillende dingen

Eefie peefie | email | 31-05-2011

Goedkoop = duurkoop. Begonnen met hardlopen toen goedkope schoenen en kleding aangeschaft. daar kwam ik snel van terug, blessures en uiteindelijk kon ik niet meer sporten. Ben naar een speciaalzaak gegaan (de hardloopwinkel Bodegraven) en die heeft goed en uitgebreid advies gegeven en een paar mooie degelijke hardloopschoenen van Asics gekocht. Inmiddels 2 jaar blessurevrij!!...ik blijf daar komen mijn lichaam is mij heilig en ook al het geld waard....

Sonja | 31-05-2011

En hoe meer demping, hoe minder de schokbelasting. Laten we dat vooral ook niet vergeten.
Ben dus blij dat mijn schoenen wel een goede demping hebben voor al die km's die ik over het asfalt moet om bij het bos te komen.
En of schoenen echt goed bevallen kun je dus pas na een half jaar zeggen en niet na een paar km. Blessures komen soms pas na maanden de kop op steken. Maar ja dan duurt het vaak ook weer maanden voordat je er van af bent.

Max | 31-05-2011

"Hoe meer demping, steun, ed hoe minder je eigen voetspieren en enkels hoeven te werken."

Mooie samenvatting van wat er mis is met het gros van de hardloopschoenen.

astrid | email | 31-05-2011

Als je overmatig proneert of antiproneert, zwakke enkels hebt of ernstig overgewicht, moet je meer aandacht dan normaal besteden aan je schoenen. Bij een normale voet en normaal gewicht kun je best met goedkope schoenen wegkomen; ze moeten echter wel cht lekker zitten, en da's persoonlijk! Hoe meer demping, steun, ed hoe minder je eigen voetspieren en enkels hoeven te werken.

Astrid | email | 31-05-2011

puur toevallig dit onderwerp tegengekomen: ik (vrouw, 47 jr) loop 2-3 maal per week hard, afstanden tussen de 10-15 km en ook ik heb de schoenen van de Lidl geprobeerd. Ze lopen heerlijk, en ik geef ze zelfs de voorkeur boven mijn "echte" loopschoenen.

Herman | email | 31-05-2011

Ze lopen heerlijk. Ik heb er nog niet op gesport, maar in huis bevallen ze goed. Ik hoor ook graag anderen hun mening, alhoewel je nu snel moet zijn bij de Lidl, time is running out!

max | 30-05-2011

@ herman: heb je al op de schoenen gelopen inmiddels? ik ben erg benieuwd of ze lekker lopen?

Herman | email | 27-05-2011

OK, ik heb een paar gekocht en ik moet zeggen dat het mij een enorme aanrader lijkt.
Hielcup? Ja. Torsiestijfheid? Ja. Demping? Ja. Allemaal aanwezig.
Wat deze schoen nog veel beter maakt, is zijn ademendheid. Absoluut niet zo warm en broeierig als mijn airmax 90's. Daarintegen is deze schoen wat "pantoffelachtiger", zachter.
Op de verpakking staan trouwens nog een hoop claims waar ik geen verstand van heb, maar jullie misschien wel.
Ik ben een matige sporter, maar toch raad ik een ieder aan naar de Lidl te gaan en een paar schoenen te scoren voordat ze wegzijn. Ik heb geen belangen of banden met de Lidl trouwens.

Herman | email | 24-05-2011

Er is een aardige aflevering van TROS Radar uit 2007 over hardloopschoenen. Ik mag geen links plaatsen, maar met wat zoekwerk vindt u het snel.
Een goede schoen:
-heeft een stevige hielcup
-heeft een grote torsiestijfheid (je kan de schoen moeilijk wringen in de lengte)
-heeft een goede demping, echter dat is niet makkelijk aan de buitenkant te zien. Met lopen wel te voelen denk ik.
Aan deze voorwaarden voldeed de Reebok zeker. Ik kon ook zien dat ik niet prononceerde (op de binnenkant van de voet liep), eerder aan de buitenkant. Ik zal deze aanbeveelpunten meenemen in mijn eventuele aankoop van de Lidl schoenen.
Ik heb nog een verzoek en een gunst naar u toe:
1. Ik heb een ebay winkel ontdekt met een enorm assortiment veters in lengte's, breedtes en kleuren. Mail mij maar (ik heb geen belang in of banden met het Engelse bedrijf).
2. Is er een goed boek of een goede site over het opbouwen van conditie, evt aangevuld met voedingsadviezen? Het hoeft niet perse hardlopen te zijn, het mag wel.

Herman | email | 24-05-2011

Er is een aardige aflevering van TROS Radar uit 2007 over hardloopschoenen. Ik mag geen links plaatsen, maar met wat zoekwerk vindt u het snel.
Een goede schoen:
-heeft een stevige hielcup
-heeft een grote torsiestijfheid (je kan de schoen moeilijk wringen in de lengte)
-heeft een goede demping, echter dat is niet makkelijk aan de buitenkant te zien. Met lopen wel te voelen denk ik.
Aan deze voorwaarden voldeed de Reebok zeker. Ik kon ook zien dat ik niet prononceerde (op de binnenkant van de voet liep), eerder aan de buitenkant. Ik zal deze aanbeveelpunten meenemen in mijn eventuele aankoop van de Lidl schoenen.
Ik heb nog een verzoek en een gunst naar u toe:
1. Ik heb een ebay winkel ontdekt met een enorm assortiment veters in lengte's, breedtes en kleuren. Mail mij maar (ik heb geen belang in of banden met het Engelse bedrijf).
2. Is er een goed boek of een goede site over het opbouwen van conditie, evt aangevuld met voedingsadviezen? Het hoeft niet perse hardlopen te zijn, het mag wel.

Max | 24-05-2011

Dure schoenen zijn de grootste scam van de hardloopwereld. Met een goeie techniek heb je aan goedkope lichte schoenen genoeg.

Die corrigerende en dempende klompen van honderd euro helpen je alleen maar aan een slechte techniek waardoor je juist afhankelijk wordt van diezelfde corrigerende en dempende klompen.

Herman | email | 23-05-2011

Bedankt vor de uitgebreide antwoorden. Ik wil trouwens mijn excuses maken over de zin "dat ik gelijk heb...", wat zou kunnen worden uitgelegd alsof ik mijn mening al klaar heb over (goede) schoenen, ik had willen zeggen "dat ik gelijk zou kunnen hebbben..." maar ik kan hier niet editen achteraf.
Ik startte deze discussie op omdat er velen (niet iedereen!)positief waren over de shamp-schoen van de Aldi.
Ik ga donderdag kijken bij de Lidl en maak mijn keuze daar.

the happy sailer | email | 23-05-2011

hallo mijn vrouw heeft vorig haar de loop schoenen gekocht bij de Lidl en heeft nu Nike loop schoenen gekocht en is daar OOK tevreden over.
Heb je geen voet problemen dan is het waarschijnlijk Geen probleem, maar met een stevig over gewicht zou ik zelf toch ff naar run to day gaan voor een goed advies das veel beter voor je gewrichten he Ik heb nu 130 euro uitgegeven maar loop wel goed en heb er veel plezier in. Succes met je keuze

robin | 23-05-2011

koop mijn schoenen al jaren bij een hardloopwinkel.vorig jaar een paar schoenen grkocht bij de lidl en jahoor meteen een blessure.ik wil deze rommel voorniks nog niet hebben,zelfs de kleding is een al rommel.

ajhoff | 23-05-2011

@Es: misschien om de hoge prijs te verantwoorden? Is er al eens bewezen dat de zgn. "goede schoenen" minder blessures opleveren?

Vooralsnog is er een hoop geschreeuw over schoenen, maar weinig bewijs. Ik loop zelf op een paar Puma sneakers en laat mijn dure aanbevolen schoenen in de kast liggen. Nooit meer blessures gehad sinds ik overgestapt ben (ook qua loopstijl). Ook ik geloof niet in dure schoenen, en nog minder in het advies van dure winkels.

Albert Hein | 23-05-2011

Ik ben het best met je eens dat sportschoenen overpriced zijn en dat er slechts geringe verschillen zijn in kwaliteit die de hoge prijs misschien niet rechtvaardigen.
Maar er is wel degelijk verschil tussen de verschillende schoenen/merken, wat jij zelf ook hebt ervaren. Verschil zit niet allen of zozeer in kwalieteit maar meer in pasvorm, demping, steun etc. Verder betaal je ook voor de service, in een speciaalzaak is er tenslotte iemand die je adviseert.

DIe schoenen van de Lidl zouden best prima kunnen zijn, maar je kunt in de winkel niet vergelijken. Als ze je bevallen, prima, dan ben je klaar. Ik zou dan in jouw geval twee paar kopen, een die goed past om je linkervoet, een voor de rechtervoet. Om de prijs hoef je het dan niet te laten.

laat maar weten hoe ze bevallen.

Es | 23-05-2011

Maar nemen ze bij de Lidl je loopstijl op video op? Kijken of je niet overproneert? Kijken ze bij de Lidl of de schoen bij je past om evt. blessures te voorkomen?

Maar volgens mij heb jij je keuze al gemaakt.

Herman | email | 23-05-2011

Dat ik gelijk heb, werd mede ondersteund door een documentaire over uitbuiting in de 3e wereld, over de OK jamaica schoenfabriek in Ethopie, die schoenen maakt voor een habbekrats die hier voor meer als 100 euro over de toonbank gingen.

Herman | email | 23-05-2011

Dat ik gelijk heb, werd mede ondersteund door een documentaire over uitbuiting in de 3e wereld, over de OK jamaica schoenfabriek in Ethopie, die schoenen maakt voor een habbekrats die hier voor meer als 100 euro over de toonbank gingen.

Herman | email | 23-05-2011

Beste Albert Hein,

Omdat ik op de kleintjes let ;-), maar even zonder dollen: ik vermoed dat er in de sportschoenenwereld heel veel afgelogen wordt. Ik vermoed dat er in de laatste 15 jaar geen ontwikkelingen in de sportschoenen geweest zijn van betekenis. Een perfect paar schoenen maakt van mij geen marathonloper en een matig paar schoenen maakt van een marathonwinnaar geen kneus. Ik heb schoenen gehad van Nike die na een paar weken al begonnen te scheuren. Ik heb een paar schoenen gehad van het onbekende merk Hitec wat het verbazend lang uithield.
Ook in mijn wereld (de elektronica) wordt er op los gelogen voor wat extra centen. ALs jij een HDMI kebel koopt van 5 euro heb jij een prima kabel. Die hoeft geen 100 euro te kosten (en ook geen 300) maar ik kan je zo een paar winkels aanwijzen waar ze je zullen bezweren dat je met een dergelijke goedkope kabel slecht beeld hebt. Lariekoek. Dat geldt ook voor audio kabels: de goedkoopste audiokabel voldoet voor de meest kritische luisteraar. Als er een paar schoenen verkocht wordt voor 20 euro en een topmerk schoen kost 150 dan wordt er onderweg behoorlijk verdiend.

Albert Hein | 23-05-2011

waarom ga je niet eens naar een speciaalzaak, waar deskundige mensen je kunnen adviseren en waar je verschillende schoenen kan uitproberen?

Zeker als je overgewicht hebt dan is het belangrijk goede loopschoenen te dragen. De belasting van je spieren, gewrichten, pezen en banden is hoog, elke keer als je landt krijgt je lichaam een klap vele malen groter dan je lichaamsgewicht. Voor je het weet heb je een blessure te pakken.

Herman | email | 23-05-2011

Uit de advertentie:
Lichte hardloopschoenen van ademend materiaal
Grote flexibiliteit, optimale pasvorm en zachte voering
Anatomisch gevormde, uitneembare inlegzool
Reflecterende elementen van 3M Scotchlite
In verschillende kleuren
Damesmaten: 37 t/m 41
Herenmaten: 40 t/m 45

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Stop nagging, start running! Klik op de tekst voor dit shirt en andere super leuke shirts

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld

Nu in samenwerking met runners.meetingpoint startbewijzen aanbieden bij www.hardloopevenementen.nl
Ben jij de eerste?

hit counter