Rode vlekken na lopen

Ami | 17-10-2008

Sinds een week ben ik begonnen met wat hardlopen. Dit gaat nog niet ver, gewoon een simpel rondje van een minuutje of 15. Dit is enigzinds vol te houden.

Nu valt mij op dat als ik klaar ben en thuis kom ik onder de rode vlekken zit. Met name op mijn buik/rug, billen, boven armen en boven benen. Mijn onderarmen en onderbenen niets.

Als ik in de sportschool train (1x per week) heb ik dit niet.

Nu laat mijn gezondheid ook wel het een en ander te wensen over, maar wat ik me afvraag is of dit met mijn gezondheid te maken heeft of is dit iets wat bij iedere hardloper in het begin is?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 4 reacties op dit onderwerp.

Ami | 17-10-2008

Wat ik net vergat te typen:

Voor die chronische urticaria neem ik overigens ook al medicijnen, Xyzal. Dit doe ik voordat ik in contact kom met water, dus bij douchen en zwemmen, om dus die galbulten te voorkomen. Met hardlopen heb ik deze natuurlijk niet ingenomen :)

De kleding kon de oorzaak niet zijn want ik had gewoon een makkelijke broek aangedaan en vest, ben pas net begonnen en heb nog geen speciale kleding, alleen goede schoenen.

Ami | 17-10-2008

Aha weet je wat nu het leuke is :) Ik schreef in mijn post dat ik last heb van gezondheidsproblemen (hartklachten/chronische bronchitis/hersenafwijking).
Nu ben ik een jaar of 8 terug (Ik ben nu 21) in het ziekenhuis geweest. Hier hebben ze inderdaad chronische urticaria vastgestelt. Nu heb ik dit alleen als ik idd bepaalde voeding eet en zodra mijn huid in contact komt met water.

Leuke is dat je idd meteen urticaria opnoemt, hier had ik totaal zelf niet aan gedacht dat dit ook met inspanning kan komen. Dit omdat ik dat met normaal sporten niet heb.

Stom dat ik hier zelf niet aan dacht! Iig bedankt!

Immie | 17-10-2008

Hoi Amy,

Een tijdje terug las ik, naar aanleiding van een soort gelijke vraag, het volgende op een internetsite (de internet dokter):
"Rood worden tijdens het sporten is normaal, maar de rode vlekken die je beschrijft doen mij aan galbulten denken. Galbulten worden ook wel urticaria of netelroos genoemd. Galbulten ontstaan snel, de jeukende zwellingen verdwijnen ook vaak snel. Er bestaan 2 vormen: de vorm die met een paar weken weer verdwijnt en de chronische vorm die veel langer blijft komen en gaan. Het is een soort allergische reactie die mogelijk veroorzaakt wordt door cremes, druk op de huid, voedingsmiddelen en als gevolg van inspanning. Inname van bepaalde voedselsoorten kan bijdragen tot het ontstaan van inspannings urticaria (wat jij waarschijnlijk hebt). In de meeste gevallen verdwijnt het vanzelf. vaak lukt het niet de oorzaak van de galbulten te achterhalen. Als je heel erg vaak last van de urticaria hebt kan je huisarts een antihistamine (anti allergie pil) voorschrijven."
heb je hier iets aan?

Fred | 17-10-2008

Ik heb er geen last van. Is het niet een allergische reactie op je hardloopkleding?
Of misschien voor een bepaald wasmiddel.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Nu in samenwerking met runners.meetingpoint startbewijzen aanbieden bij www.hardloopevenementen.nl
Ben jij de eerste?

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

<b>Lekker op wintersport?</b>
Lekker op wintersport?
Regel het zelf op vakantie.discount!

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld

hit counter